2021. február 28. vasárnap

febr. 28
0:03
A támogatással már több mint ötezer új munkahely jött létre (hirado.hu)
"Érdemben sikerült élénkíteni a foglalkoztatási szempontból hátrányos helyzetűek iránti munkaerő-piaci keresletet a Vállalatok munkaerő támogatása programmal.
febr. 28
0:06
Oltási program: ösztönzőt kaptak a háziorvosok (Infostart)
Külön díjazást kapnak azok a háziorvosi szolgáltatók, amelyeket szabad- vagy munkaszüneti napon járványügyi feladat ellátására köteleztek.
febr. 28
0:06
Légszennyezettség: megjelent a veszélyes települések és városok listája (Napi)
Többfelé tovább nőtt a légszennyezettség a szálló por miatt. Szinte valamennyi mérőállomással rendelkező településen veszélyes vagy egészségtelen a levegőminőség.
febr. 28
0:06
Megérkezett a kormány válasza arra, hogy eddig miért nem vettek több Moderna-vakcinát (Blikk)
December vége óta - a kormány összesítése szerint - több mint fél millió ember beoltására elegendő vakcina érkezett Magyarországra. Ám a Telex összesítése szerint több járna.
febr. 28
0:06
Szakszervezetet alapított a cserkeszőlői fürdőben, azonnal kirúgták (Hírstart)
Szombaton közölték vele, hogy már vasárnap se kell felvennie a munkát.
febr. 28
0:06
Az I. kerület ellenzéki vezetése indokolatlanul szórja az önkormányzat pénzét – állítja a Fidesz (Propeller)
Budapest I. kerületének ellenzéki vezetése folyamatosan pénzhiányra hivatkozik, miközben indokolatlanul szórja el az önkormányzat pénzét – erről a Fidesz frakcióvezető-helyettese beszélt videónyilatkozatában szombaton. Kép: Szigetváry Zsolt/MTI Böröcz László azt mondta, V. Naszályi Márta (Párbeszéd) polgármester 2019-ben egy rendezett költségvetésű
febr. 28
0:07
Elérték a mélypontot az albérletárak (hirado.hu)
Havi szinten alig változtak a bérleti díjak, ami pedig arra utal, hogy elérhették a mélypontot.
febr. 28
0:10
Megjelent az új rendelet a kijárási korlátozásról - dátummal (Infostart)
Megjelent a Magyar Közlönyben a kijárási korlátozást meghosszabbító kormányrendelet.
febr. 28
0:10
NNK: megfontolandó az iskolák bezárása (Napi)
Bár az operatív törzs szerint nem kell bezárni az iskolákat, az NNK osztályvezetője szerint megfontolandó a lépés. A kínai vakcinákat mérföldkőnek tartja.
febr. 28
0:10
A megkéselt Szfe-maszkos nő felett veszekednek a politikusok (Blikk)
Mint ismert, egy nőt késeltek meg a minap egy csepeli buszon, pusztán azért, mert SZFE feliratú maszkot viselt.
febr. 28
0:10
Ezt mondta Novák Katalin, családokért felelős tárca nélküli miniszter az örökbefogadásról – Ma jelent meg a rendelet a változásról (Hírstart)
Az örökbefogadási eljárás módosításai minden esetben az örökbefogadásra váró gyermekek érdekeire összpontosítanak, hiszen az örökbefogadás során a gyermekvédelem a gyermek érdekeit szem előtt tartva keresi a számára megfelelő szülőt - közölte Novák Katalin, a családokért felelős tárca nélküli miniszter közleményben szombaton az MTI-vel.
febr. 28
0:10
Orbán azt állította, hogy „az idő fontosabb, mint a vakcina aktuális ára”, ennek ellenére mégis az ár miatt rendeltek kevesebbet (Propeller)
A Moderna-vakcina drágább, mint a Pfizer, és kedvezőtlenebbek a szállítási feltételei – ezzel indokolta a kormány az RTL-nek azt, miért nem vettek több Moderna-vakcinát írja a Telex. A Telex csütörtökön arról írt, hogy Magyarország a számításaink szerint csak a felét kötötte le annak a mennyiségnek a Moderna vakcinájából, amelyre az uniós keretből
febr. 28
0:11
Környezet- és pénztárcabaráttá teszi az otthonokat a radiátorcsere-program (hirado.hu)
Március közepétől indul a radiátorcsere-program.
febr. 28
0:12
A kormány kifizeti a hétvégén is oltó háziorvosokat (Hírstart)
A családorvosokra jelentős többletmunka hárult a koronavírus elleni oltások beadásával, így az állam most elismeri a megfeszített munkájukat.
febr. 28
0:14
Pálos szerzetesek mellett egy erdélyi plébános kapta idén a Hit pajzsa díjat (Infostart)
Hat, a kommunizmust megélt pálos szerzetes és Jakab Gábor pápai káplán, Kolozsvár-kerekdombi plébános kapta idén a Parma fidei - Hit pajzsa díjat.
febr. 28
0:14
Fizetés: mennyit kapnak a nyugdíj felé tartók? És a nők? És a férfiak? És az ország egyik fele? (Napi)
Megérkezett a 2020-as fizetési statisztika, amelyből kiderül, hogy bár 9,7 százalékkal nőttek az átlagbérek, a medián alapján az emberek fele az átlagos bruttónál 20 százalékkal alacsonyabb fizetéssel rendelkezik. A férfiak átlag nettója 292 ezer forintot tett ki, a nőké pedig 246 ezret. Fizetési helyzet a Bukszától egy infografikán.
febr. 28
0:14
Ezt mondta Novák Katalin, családokért felelős tárca nélküli miniszter az örökbefogadásról – Ma jelent meg a rendelet a változásról (Blikk)
Az örökbefogadási eljárás módosításai minden esetben az örökbefogadásra váró gyermekek érdekeire összpontosítanak, hiszen az örökbefogadás során a gyermekvédelem a gyermek érdekeit szem előtt tartva keresi a számára megfelelő szülőt - közölte Novák Katalin, a családokért felelős tárca nélküli miniszter közleményben szombaton az MTI-vel.
febr. 28
0:14
Megjelent az egyedülállók örökbefogadását megnehezítő kormányrendelet (Hírstart)
A következő hónapokban minden örökbefogadásra váró gyermek helyzetét áttekinti a szakminisztérium.
febr. 28
0:14
Milliárdos nem lett senki, de milliomos igen. Ezek voltak az Ötöslottó nyerőszámai (Propeller)
A 2021. 8. heti (február 27-i) ötöslottó számok A fődíjat senki sem vitte el, így az jövő hétre még tovább fog növekedni, de 35 darab négytalálatos szelvény volt, ők közel 1,5 millió forinttal lettek ma gazdagabbak. A mai nyerőszámok: 32 45 51 73 75
febr. 28
0:15
Hétfőtől még tudatosabban vehetünk műszaki cikkeket (hirado.hu)
Kötelező hétfőtől az új energiacímkék használata a műszaki boltok egyes termékein és a webáruházak termékismertetőiben.
febr. 28
0:18
Adómentesség: márciusban is jár az érintetteknek (Napi)
Márciusban is jár a munkáltatói adómentesség a turizmus, a vendéglátás és a szabadidő ágazatban, amellyel egyre több vállalkozó él. az adóelengedés 130 ezer dolgozó munkájának megtartását segítette - mondta az MTI-nek.
febr. 28
0:18
Kijöttek a rendeletek: nem lesz benne a védettséget igazoló okmányban, mivel oltották be? - Hosszabbítják a kijárási korlátozást, szigorítják a külföldi utazást (Blikk)
Nagyon úgy néz ki, hogy nem lesz benne a védettséget igazoló, Magyarországon kiállított okmányban, avagy oltásigazolásban, leánykori nevén vakcinaútlevélben, - hivatalosan koronavírus elleni védettséget igazoló igazolásban, - hogy milyen típusú oltóanyaggal oltották be annak tulajdonosát. A rendeletekből ezen felül kiderül, hogy március 16-áig hoss
febr. 28
0:18
A megkéselt Szfe-maszkos nő felett veszekednek a politikusok (Hírstart)
Mint ismert, egy nőt késeltek meg a minap egy csepeli buszon, pusztán azért, mert SZFE feliratú maszkot viselt.
febr. 28
0:18
Mészárosék belehúznak, milliárdokért bővítik az MLSZ edzőközpontját (Propeller)
Egy képletben találkozott Mészárosék családi cége, a Csányi Sándor-féle Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) és a közpénz: a Gerecse-Plusz Kft. nettó 1,9 milliárd (bruttó 2,3 milliárd) forintos ajánlatával nyerte meg a szövetség által a telki edzőközpont kivitelezésére kiírt közbeszerzést írja a 24.hu. Kép:BÁNÁTI + HARTVIG ÉPÍTÉSZ IRODA / TELKI.HU A
febr. 28
0:19
A kommunistáknak ellenálló szerzeteseket díjazták (hirado.hu)
Pálos szerzetesek mellett egy erdélyi plébános kapta idén a Hit pajzsa díjat.
febr. 28
0:22
Így változott tavalyhoz képest a halálozás, hatalmas különbségek a megyék között (Napi)
Az év első négy hetében 9,3 százalékkal többen haltak meg, mint egy éve ilyenkor. Megyénként nézve Tolna megyében nőtt kiugróan, 42 százalékkal nőtt a halálozás tavalyhoz képest a KSH heti monitorja szerint.
febr. 28
0:22
Megszorítanak, közben felesleges dolgokra költik a közpénzt (Hírstart)
Miközben luxuskiadásokra van pénzük a baloldali vezetésű településeknek, addig az egyszerű embereknek csak a megszorítások jutnak.
febr. 28
0:22
A megkéselt SZFE-maszkos nő felett marja egymást Holik és Gyurcsány a Facebookon (Propeller)
Egy ártatlan nőt késeltek meg a minap egy csepeli buszon azért, mert SZFE feliratú maszkot viselt. Az ügy nem ért véget az elkövető elfogásával, hiszen mára egy Gyurcsány kontra Hollik párbaj lett ugyanis belőle a Facebookon. Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció vezetője így írt számolt be az eseményekről Facebook-oldalán: Ha így marad, akko
febr. 28
0:23
A külügyminiszter is a nemzeti konzultáció kitöltésére biztat (hirado.hu)
Szijjártó Péter közösségi oldalára feltöltött videójában buzdít a konzultáció kitöltésére.
febr. 28
0:26
Új, kötelező szabály a boltokban, hétfőn indul az új időszak (bővítve) (Napi)
Hétfőtől kötelező lesz az új energiacímkék használata a műszaki boltok egyes termékein és a webáruházak termékismertetőiben. Kiderül, hogy a különböző gépeknél milyen új jelölések lesznek az új címkéken. Kisokos.
febr. 28
0:26
Két hétig ingyenes az új helyi járat Hódmezővásárhelyen (Hírstart)
Két hétig mindenki számára ingyenes tesztüzemmel indulnak hétfőtől az új buszjáratok Hódmezővásárhelyen - tájékoztatta az önkormányzat az MTI-t.
febr. 28
0:26
Március 16-ig marad a vészhelyzet, meghosszabbították a rendeletet (Propeller)
A kormány március 1-jéről március 16-ig meghosszabbította a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedésekről szóló kormányrendelet hatályát. A kabinet erről szóló rendelete szombaton jelent meg a Magyar Közlönyben. A kormány ezzel egy időben arról is döntött, hogy a bértámogatás teljes időtartamra kül
febr. 28
0:27
Több mint 38 milliót kaszált egy szerencsés a jokerrel a lottón (hirado.hu)
Itt vannak az ötös lottó nyerőszámai.
febr. 28
0:30
Pályázat fiatal tervezőknek: 900 ezres ösztöndíj a tét (Napi)
Már elérhető a Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíj idei pályázata, amelyre 2021. április 1-jéig várják a fiatal alkotók, tervezők és designelméleti kutatók jelentkezéseit - közölte a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala.
febr. 28
0:30
A kormány március 16-ig meghosszabbította a veszélyhelyzetet (Hírstart)
A kormány március 16-ig meghosszabbította a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzetről szóló kormányrendelet hatályát.
febr. 28
0:31
Csúnyán leégették magukat az ellenzéki pártok vakcinaügyben (hirado.hu)
A kormány szerint a baloldali ellenzék az emberek megbetegedéséből remél politikai hasznot 2022-re.
febr. 28
0:34
Lélegeztetőre került Kiskunhalas országgyűlési képviselője (Napi)
Lélegeztetőgépre került Bányai Gábor fideszes országgyűlési képviselő, a hírt családja közölte a Facebookon. Az 51 éves politikus koronavírussal került a kiskunhalasi mobilkórházba, ahol csütörtök délután óta altatásban kezelik - írja a hvg.hu.
febr. 28
0:35
Március 16-ig hatályos marad a veszélyhelyzeti rendelet (hirado.hu)
A kormány 2021. március 16-ig meghosszabbította a veszélyhelyzetről szóló rendelet érvényességét.
febr. 28
0:38
LMP: több tízmilliós vesztegetési pénzt kaphatott Kósa Lajos (Napi)
Vesztegetési pénz lehetett az a 68 millió forint, amit a csengeri örökösnő továbbíthatott Kósa Lajosnak. A nőhöz tíz tételben érkezhetett utalás a Kiskun Tender Kft.-től, amit később a címzett vagy a sofőrje vitt el készpénzben - írja Csárdi Antal, az LMP frakcióvezető-helyettese közleményében, amelyhez hatósági iratokat is csatolt a nő vallomásábó
febr. 28
0:39
Megszorítanak, de maguktól nem sajnálják a pénzt a baloldali városvezetők (hirado.hu)
A főváros első kerületében például 100 millió forint felett terveznek idén csapatépítő tréningekre költeni.
febr. 28
0:42
Fejlesztett és előrébb lépett a miskolci Déli ipari park (Napi)
Tudományos és technológiai park címet kapott Miskolc déli ipari területe az Innovációs és Technológiai Minisztériumtól. Az új besorolás a várakozások szerint még vonzóbbá teszi a parkot a beruházni kívánó hazai és külföldi cégek számára.
febr. 28
0:46
Koronavírus: Szlávik doktor ismét figyelmeztet (Napi)
Meredeken emelkedik az új koronavírus-fertőzöttek száma és ezzel párhuzamosan nőni fog a kórházba kerülők, sőt az intenzív osztályokon kezeltek száma is - mondta Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa a közmédiának. Az elmúlt hetekben nőtt az alapbetegséggel nem rendelkező, 40-50 éves súlyos betegek száma.
febr. 28
0:50
Plusz pénzt kapnak a hétvégén oltó háziorvosok (Napi)
Külön díjazást kapnak azok a háziorvosi szolgáltatók, amelyeket szabad- vagy munkaszüneti napon járványügyi feladat ellátására köteleztek - írja a kormány honlapjára hivatkozva az MTI.
febr. 28
0:54
Marad a veszélyhelyzet és a határellenőrzés március 16-ig (Napi)
A kormány március 1-jéről március 16-ig meghosszabbította a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedésekről szóló kormányrendelet hatályát - írja az MTI.
febr. 28
0:58
Két hétig ingyenes az új helyi járat Hódmezővásárhelyen (Napi)
Két hétig mindenki számára ingyenes tesztüzemmel indulnak hétfőtől az új buszjáratok Hódmezővásárhelyen - tájékoztatta az önkormányzat az MTI-t.
febr. 28
1:02
Kiderült, miért nem vett eddig több Moderna oltást a kormány (Napi)
Drágább, mint a Pfizer, és kedvezőtlenebbek a szállítási feltételei – ezzel indokolta a kormány az RTL Híradónak azt, hogy eddig miért nem vettek több Moderna koronavírus elleni vakcinát.
febr. 28
1:06
16 ezer lélegeztetőgépet vett a kormány, csak 917-et kaptak meg a kórházak (Hírstart)
Továbbra sem tudni, mi lesz azoknak a lélegeztetőgépeknek a sorsa, amelyeket a kormányzat még az első hullám idején megvásárolt, de nem szállított ki a kórházakba. Tavaly a miniszterelnök úgy számolt: ha a megbetegedések tömegessé válnak, akár 8 ezer lélegeztetőgépre is szükség lehet, Magyarország viszont összesen több mint 16 ezer gépet vett, ebbő
febr. 28
1:30
Ismét szünetelni fog egy ideig az útdíjfizetési rendszer (Infostart)
Informatikai fejlesztést hajtanak végre, a tervezett hossza négy óra.
febr. 28
4:12
Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei (GazdaságPortál)
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint az 8. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: Nyerőszámok: 32 (harminckeettő) 45 (negyvenöt) 51 (ötvenegy) 73 (hetvenhárom) 75 (hetvenöt) Nyeremények: 5 találatos szelvény nem volt; 4 találatos szelvény 35 darab, nyereményük egyenként 1 480 765 forint; 3 találat
febr. 28
4:48
Újra együtt koncertezik Lovasi András és Kispál András (ATV)
Jutka, meg a többiek címmel ad online koncertet a nemrég műtéten átesett Lovasi András március 12-én a Trip hajón. Az eseményen, amelyet csak egyszer, élőben, valós időben nézhetnek meg a jegyvásárlók, fellép egykori zenész- és alkotótársa a Kispál és a Borzból, Kispál András gitáros.

Keresés