2021. február 23. kedd

febr. 23
0:06
Újra fellángolhat a nemzetközi fuvarozás körüli vita (Napi)
Kavart némi felzúdulást tavaly, amikor az uniós döntéshozók zöld utat adtak a közúti szállítási ágazat reformját célzó úgynevezett mobilitási csomagnak. A több tagállam által ellenzett irányelvnek volt két olyan rendelete, amely nem volt része az Európai Bizottság javaslatának, így azokat hatástanulmányoknak sem vetették akkor alá. Ezt most az Euró
febr. 23
0:06
Bepereli Csehország Lengyelországot (168 Óra Online)
Csehország az Európai Bíróságon bepereli Lengyelországot. Szerintük az egyik határ menti lengyel külszíni bánya területének kiterjesztése veszélyezteti a szomszédos csehországi települések vízellátását, és súlyos ökológiai problémákat okozhat.
febr. 23
0:06
Újabbb 1 millió 300 ezer fertőzött Ukrajnában (Ripost)
Vasárnapra mintegy 4,5 ezer, az előző napokhoz képest csaknem kétezerrel kevesebb új koronavírusos beteget jegyeztek Ukrajnában, viszont ismét nagyon sokan kerültek kórházba. A járvány kezdete óta igazolt fertőzöttek száma mostanra meghaladta az 1,3 milliót.
febr. 23
0:10
Boris Johnson: minden korlátozást feloldhatunk június végéig (Napi)
Június 21-től az emberek közötti kapcsolattartás összes jogi korlátozását fel lehet oldani Angliában, ha a koronavírus-járvány megfékezését célzó célkitűzések és kritériumok maradéktalanul teljesülnek addig - közölte hétfőn Boris Johnson brit miniszterelnök.
febr. 23
0:10
Kemény kritikát kapott Oroszország és Kína (168 Óra Online)
Erős bírálatot fogalmazott meg Heiko Maas német külügyminiszter Kínával és Oroszországgal szemben. A német tárcavezető az emberi jogok helyzete miatt az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa előtt bírálta a két országot hétfőn.
febr. 23
0:10
Felfoghatatlan fájdalom: hirtelen, álmában halt meg a 11 éves kisfiú (Ripost)
Több tucatnyi együttérző üzenet érkezett egy 11 éves gyermek családjához. A kisfiú hirtelen halt meg álmában.
febr. 23
0:14
Az EU szankciókat vet ki Navalnij bebörtönzése miatt (Napi)
Az uniós külügyminiszterek hétfői tanácskozásukon megállapodásra jutottak arról, hogy szankciókat vezetnek be mindazokkal szemben, akik felelősek Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus elítéléséért és bebörtönzéséért - jelentette be az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője Brüsszelben hétfőn.
febr. 23
0:14
WHO: Pénzzel nem lehet oltani! (168 Óra Online)
Azzal vádolta meg hétfőn az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója a gazdag országokat, hogy közvetlenül a gyártókhoz fordulva ellehetetlenítik a koronavírus elleni vakcinák méltányos elosztását segítő COVAX programot.
febr. 23
0:14
Újabb halálos vírus került a denevérekről az emberre, a tudósok katasztrófától tartanak (Ripost)
Nem a koronavírus az egyetlen, amit denevérek közvetíthetnek az emberekre; egy újabb halálos vírus bukkant fel, és a szakértők szerint félő, hogy egy sokkal durvább járvány söpörhet végig a világon...
febr. 23
0:18
Járvány: jelentősen csökkent az esetszám Spanyolországban (Napi)
Spanyolországban 20 ezer fertőzöttet regisztráltak a hétvégén, 10 ezerrel kevesebbet a múlt hét végi esetszámokhoz képest - közölte a spanyol egészségügyi minisztérium hétfőn.
febr. 23
0:18
Szankciókat tervez az EU Alekszej Navalnij bebörtönzése miatt (168 Óra Online)
Erről állapodtak meg az uniós külügyminiszterek. Az Európai Unió mindazokat korlátozni fogja, akik felelősek Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus elítéléséért és börtönbe csukásáért.
febr. 23
0:18
„Senki sem segített rajtam„ – brutális, amit az anyukával és kisgyermekével tettek a metrón (Ripost)
Az anyuka szerint senki sem sietett a segítségére, amikor gyermekére rárontottak a New York-i metróban.
febr. 23
0:22
Kibékül Katar az Egyesült Arab Emírségekkel (168 Óra Online)
Helyreállítja a diplomáciai kapcsolatot az Egyesült Arab Emírségek és Katar, a két ország hároméves „mosolyszünetet” tartott.
febr. 23
0:22
Véletlenül egy koronavírusos donor tüdejét ültették be, a páciens belehalt a fertőzésbe (Ripost)
Az Egyesült Államokban ez az első bizonyított eset, amikor szervtranszplantáció útján terjedt emberről emberre a koronavírus.
febr. 23
0:26
Rakétákat lőttek ki a bagdadi amerikai nagykövetségre (168 Óra Online)
Rakétasorozatot lőttek ki hétfőn a bagdadi Zöld Zónára, ahol iraki kormányzati és egyéb épületek mellett az Egyesült Államok nagykövetsége is található. Egy hét alatt ez volt a harmadik támadás Irakban lévő nyugati érdekeltségek ellen.
febr. 23
0:26
Így zajlottak valójában a tárgyalások az Európai Unió és a Pfizer/BioNTech között (Ripost)
Egyre feszültebb a helyzet amiatt, hogy az Európai Unióban nincsen elegendő koronavírus elleni vakcina. A németek Brüsszelt hibáztatják, az Európai Unió a gyártókat okolja, a gyógyszercégek azonban azzal védekeznek, hogy Brüsszel túlzott spórolási szándékai és lassúsága miatt maradt le Izraelhez, az Egyesül Államokhoz és Nagy-Britanniához képest.
febr. 23
0:30
Túszokat engedett szabadon egy nigériai bűnbanda (168 Óra Online)
Ötvenhárom túszt, többségükben nőket és gyerekeket engedtek szabadon egy bűnszervezet tagjai Nigéria középnyugati részén.  A túszok többségét egy hete rabolták el, miközben egy esküvőről tartottak haza Nigerben.
febr. 23
0:30
„Démonok voltak bennük” – halálra éheztette 2 és 3 éves gyermekét a szektás nő (Ripost)
Az asszony azt hitte démonok szállták meg a kicsiket, ezért rendszeresen kegyetlenül bánt velük. Egyik gyermek életét sem tudták megmenteni.
febr. 23
0:34
Vége a Zsil-völgyi bányászsztrájknak (168 Óra Online)
Befejeződött a Zsil-völgyi bányászok sztrájkja hétfőn, miután sikerült megegyeznie az elmaradt bérek és pótlékok kifizetéséről a munkaügyi miniszternek és a szakszervezeti vezetőknek. A bejelentés után hétfő este feljött a felszínre a lupényi bánya mélyén hat napja tiltakozó hetven bányász.
febr. 23
0:34
Az amerikai baloldal végleg elszakadt a valóságtól: feketék gyilkolnak, de a fehérek ellen tüntetnek (Ripost)
Az Egyesült Államokban ott tartanak, hogy bármi rossz történik, azért csak és kizárólag a fehérek, és a rasszista kultúrájuk tehető felelőssé.
febr. 23
0:38
Folytatódik Benjamin Netanjahu korrupciós pere (168 Óra Online)
Tovább tart az izraeli miniszterelnök korrupciós pere május 5-én, két héttel az izraeli parlamenti választások után. Benjamin Netanjahunak csalás, közhivatallal való visszaélés és korrupció megalapozott gyanúja miatt kell bíróság elé állnia.
febr. 23
0:38
„Időnként azt kívántam, bárcsak megölt volna” – savval öntötték le a gyönyörű nő arcát (Ripost)
A volt párja felbérelte egyik barátját, hogy beteljesítse kegyetlen bosszúját. A nő arcát savval öntötte le támadója egy buszmegállóban.
febr. 23
0:42
Mentőövet dob az USA kisvállalkozóinak az állam (168 Óra Online)
Szövetségi támogatást kapnak a bajba került kisvállalkozások az Egyesült Államokban szerdától.  Ezt hétfőn jelentette be Joe Biden amerikai elnök.
febr. 23
0:42
Koronavírus: ez a két vakcina csökkenti a legjobban a kórházi betegek számát (Ripost)
A vakcináknak köszönhetően 85 százalékkal csökkent a koronavírus-fertőzés okozta Covid-19 miatt kórházi ellátásra szorulók száma.
febr. 23
5:30
Ivóvízhiány és áramellátási gondok Texasban (ATV)
76-an életüket vesztették a hóval és faggyal járó ítéletidő miatt az Egyesült Államokban. Texasban minden erőmű újra működik, de vasárnap még 30 ezer embernek nem volt áram az otthonában. Az államban az áramszünet csúcsán 4 millió lakos maradt áram nélkül.
febr. 23
5:54
Itt az első jó minőségű videó a marsjáró leszállásáról (168 Óra Online)
A háromperces felvételen látszik, amint a jármű hatalmas fékezőernyője kinyílik, és hogy a rakétahajtóművek felverik a vörös port.
febr. 23
5:54
Nizzai orvos: a páciensek állapota később romlik, az első tünetek után 15 nappal (ATV)
Szlovák sajtóhírek szerint megteltek a Covid-osztályok a kórházakban, és új etikai kódexet írnak az itt dolgozók számára. Közben Angliában március második hetétől újranyithatnak az iskolák. A brit kormány bejelentette, hogy óvatosan kezdik meg a szigorítások enyhítését. Az Egyesült Királyság többi térsége önállóan dönthet a korlátozások enyhítésérő
febr. 23
5:57
Skót tanulmány: közel 90 százalékkal csökkenti a kórházi kezelésre szorulók számát a Pfizer és az AstraZeneca vakcinája (24.hu)
És ez csak az első oltások utáni hatékonyság.
febr. 23
6:06
Vakcinadiplomácia: a nyugati világ globális térvesztését hozhatja az orosz és kínai oltóanyag (Infostart)
Az euroatlanti térség globális befolyásának radikális csökkenését sem zárják legfrissebb elemzések annak fényében, ahogy szerte a világban újabb és újabb kínai és orosz vakcinaeladási megállapodásokat írnak alá.
febr. 23
6:06
A virginiai parlament megszavazta a halálbüntetés eltörlését (168 Óra Online)
Az Egyesült Államokban itt végezték ki a legtöbb, csaknem 1400 elítéltet.
febr. 23
6:18
Napokon belül visszatérnek az ausztrál hírek a Facebookra (444.hu)
Módosítják a törvényjavaslatot, a Facebook eldönheti majd, kinek a hírei jelennek meg az oldalon, azaz kinek fizetnek kompenzációt.
febr. 23
6:24
Teljesen tele van a hócipőjük a cseheknek (Napi)
A cseheknek elegük van a járvány miatt bevezetett korlátozásokból, például tíz megkérdezettből kilenc úgy véli, hogy újra ki kellene nyitni az iskolákat. Úgy tűnik, az angol vírus okozta gondokra fittyet hánynának.
febr. 23
6:30
Rakétatámadás érte a bagdadi Zöld Zónát (24.hu)
Egy hét alatt ez volt a harmadik támadás Irakban lévő nyugati érdekeltségek ellen.
febr. 23
6:36
Látványos, az eddigieknél erősebb kitörésben az Etna - itt nézheti élőben (Infostart)
Kedd reggel is zajlik az Etna egymást követő ötödik paroxizmális kitörése.
febr. 23
6:42
Régi-új világ jöhet június 21-től, minden korlátozás megszűnhet Angliában (Metropol)
Boris Johnson ismertette a gazdaság és a társadalmi élet újraindítására kidolgozott, négy nyitási szakaszból álló kormányzati tervet.
febr. 23
6:54
Biden a járvány félmillió amerikai áldozatára emlékezett: „Nem lehetünk közömbösek” (444.hu)
Több amerikai halt meg a vírus miatt, mint a két világháborúban és Vietnamban együttvéve.
febr. 23
7:00
Hatalmas fordulóponthoz érkezett Amerika: eltörlik a halálbüntetést abban az államban, ahol a legtöbb elítéltet végezték ki (Blikk)
Az amerikai államok közül Virginiában végezték ki a legtöbb elítéltet.
febr. 23
7:03
Megtámadtak egy ENSZ-konvojt Kongóban (24.hu)
Sajtóhírek szerint összesen négyen haltak meg a támadásban.
febr. 23
7:06
A kínai vakcina lehet a leghatásosabb a vírusmutánsok ellen? Ezt mondja a víruskutató (Blikk)
A kínai vakcina nagyobb valószínűséggel véd a különböző vírusmutánsok ellen – jelentette ki Rusvai Miklós víruskutató az M1 aktuális csatorna hétfői esti műsorában.
febr. 23
7:06
Megegyezett a Facebook és az ausztrál kormány (888.hu)
A Facebook közösségi hálózatot üzemeltető cég kedden bejelentette, hogy napokon belül helyreállítja ausztráliai platformján a hírszolgáltatást, mert megállapodott a canberrai kormánnyal a köztük vitát kiváltó törvénytervezet módosításáról.
febr. 23
7:24
Rosszabb a helyzet, mint bárhol máshol: egy évvel csökkent a várható élettartam az Usa-ban a vírus miatt – A második világháború óta nem volt példa erre (Blikk)
Átlépte az 500 ezret a koronavírus okozta betegségben elhunytak száma hétfő délután az Egyesült Államokban, a regisztrált fertőzöttek száma pedig már több mint 28 millió.
febr. 23
7:24
Csaknem 112 millió fertőzött, közel 2,5 millió halálos áldozat világszerte (168 Óra Online)
Több mint 63 millióan már felgyógyultak a Covid-19-ből. A fertőzés 192 országban és régióban van jelen.
febr. 23
7:33
Újra lazíthatnak a britek, ezúttal talán okosabban (24.hu)
Nagy-Britannia koronavírus elleni védekezése hagyott kivetni valót maga után, de a vakcinapolitikájuk az egyik legsikeresebb a világon, még ha kockáztattak is.
febr. 23
7:35
Eltörlik a halálbüntetést abban az amerikai államban, amelyben a legtöbb elítéltet végeztek ki (24.hu)
Virginia lesz a 23. amerikai állam az 50 közül, amelyben már nincs halálbüntetés.
febr. 23
7:36
Tombol az ítéletidő Amerikában: Texasban ivóvízhiánnyal és áramellátási gondokkal küzd a lakosság (Blikk)
Továbbra is komoly fennakadásokat okoz a hóval és faggyal járó ítéletidő Amerikában. Texasban már minden erőmű újra működik, vasárnap azonban mintegy 30 ezer ember maradt áram nélkül.
febr. 23
7:36
Megegyezett a Facebook és az ausztrál kormány, helyreáll a hírszolgáltatás (168 Óra Online)
Canberra azt akarta, hogy a Google és a Facebook fizessen az ausztrál sajtóorgánumokból átvett hírtartalmakért – most módosítják a törvénytervezetet.
febr. 23
7:48
Ha minden jól megy, Nagy-Britanniában június 21-én kezdődik a nyár (444.hu)
Legkorábban akkor oldhatják fel az összes járványügyi korlátozást.
febr. 23
7:48
Megegyezett a Facebook és az ausztrál kormány (ATV)
A Facebook közösségi hálózatot üzemeltető cég bejelentette kedden, hogy napokon belül helyreállítja ausztráliai platformján a hírszolgáltatását, mert megállapodott a canberrai kormánnyal a köztük vitát okozó törvénytervezet módosításáról.
febr. 23
8:06
Merész tervvel fogyasztana le több millió embert az Egyesült Királyság (Infostart)
A több mint 66 millió lakossal rendelkező ország felnőtt lakosságának közel kétharmada él az egészségesnél nagyobb testsúllyal.
febr. 23
8:12
Biden: szövetségi támogatást kapnak a bajba került kisvállalkozások (Demokrata)
Szerdától szövetségi támogatást kapnak a bajba került kisvállalkozások az Egyesült Államokban – ígérte Joe Biden.

Keresés