2016. február 20. szombat

febr. 20
17:33
Bacsa duplájával győzött a DVTK a Honvéd ellen (Metropol)
A kilencedik helyezett diósgyőriek ezzel egy pontra felzárkóztak az éppen előttük álló Honvédra.
febr. 20
17:42
Bundesliga: Müller volt a Bayern hőse; ez eddig nem Dárdaiék tavasza (She)
A német labdarúgó Bundesliga 22. fordulójában a listavezető Bayern München 0–1-ről fordítva 3–1-re legyőzte a Darmstadtot, folytatódott Dárdai Pál Herthájának nyeretlenségi sorozata – a berliniek hazai pályán ikszeltek a Wolfsburggal. Kleinheisler László a kispadról nézte végig, ahogy a Werder Bremen 2–0-s vereséget szenved az Ingolstadttól, a Hoffenheim fontos győzelmet aratott a Mainz…
febr. 20
18:00
La Liga: gyors gólváltás után Neymar döntött a Barca javára (She)
A Barcelona Luis Suárez és Neymar góljával 2–1-re legyőzte a Las Palmast a La Liga 25. fordulójában, ezzel kilenc pontra növelte előnyét a vasárnap pályára lépő Atlético Madrid előtt.
febr. 20
18:09
Pontot szerzett a címvédő ellen a sereghajtó (Metropol)
A csabaiak két vesztes meccs után szereztek újra pontot.
febr. 20
18:11
Ferenczi góljával nyert a Vasas (Metropol)
Az idény eleje óta pályaedzőként tevékenykedő Ferenczi István két perccel a gólja előtt állt be csereként.
febr. 20
18:13
Simán nyert a Debrecen (Metropol)
A sorozatban harmadik sikerüket arató hajdúságiak feljöttek a tabella harmadik helyére.
febr. 20
18:15
Böde visszatért, nyert a Ferencváros (Metropol)
Az zöldfehérek a Puskás Akadémia ellen győztek 2-0-ra.
febr. 20
18:18
Jászapáti Petra ezüstérmes váltóban (Infostart)
Jászapáti Petra ezüstérmet nyert szombaton a Lillehammerben zajló ifjúsági téli olimpián, a rövidpályás gyorskorcsolyázók nemzetközi vegyesváltóinak versenyében.
febr. 20
18:18
Tenisz: remeklő olaszok – dubai győzelem, riói döntő (She)
Az olasz Sara Errani nyerte meg a kétmillió dollár (552 millió forint) összdíjazású dubai kemény pályás női tenisztornát: a szombati döntőben két nagyon sima szettben győzte le a cseh Barbora Strycovát. A 28 éves játékos pályafutása kilencedik egyéni tornagyőzelmét aratta.
febr. 20
18:20
Dárdaiék döntetlenje, küzdelmes meccsen nyert a Bayern (Infostart)
A Dárdai Pál irányította Hertha BSC döntetlent játszott a vendég Wolfsburggal a német labdarúgó-bajnokság 22. fordulójának szombati játéknapján, a címvédő és listavezető Bayern München pedig küzdelmes meccsen győzte le hazai pályán az újonc Darmstadtot.
febr. 20
18:22
Böde visszatért, nyert a Ferencváros (Infostart)
Az éllovas Ferencváros a sérüléséből felépült Böde Dániel vezetésével 2-0-ra legyőzte szombaton a vendég Puskás Akadémiát a labdarúgó OTP Bank Liga 21. fordulójában, így továbbra is toronymagasan vezeti a tabellát.
febr. 20
18:24
Megszakadt a Videoton nagy hazai sorozata (Infostart)
A címvédő Videoton, amely eddig Horváth Ferenc irányításával minden hazai bajnokiját megnyerte, csak 1-1-es döntetlent játszott az újonc és sereghajtó Békéscsaba ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 21. fordulójában. A székesfehérvári stadion felújítása miatt a találkozót a Pancho Arénában rendezték.
febr. 20
18:27
Dárdaiék döntetlenje, küzdelmes meccsen nyert a Bayern (Metropol)
A Hertha BSC ezzel visszavette a tabellán a harmadik helyet a Leverkusentől.
febr. 20
18:27
Férfi kézilabda BL: A Barcelona ellen a magyar ezüstérmes (Agroinform)
A férfi kézilabda BL B-csoportjának 12. fordulójában a címvédő Barcelona otthonába látogat a MOL-Pick Szeged.
febr. 20
18:36
Tovább javította klubrekordját a Barcelona (Infostart)
A címvédő és listavezető FC Barcelona a klubrekordot tovább javítva sorozatban 32. mérkőzésén sem talált legyőzőre: a gárda szombaton, a spanyol labdarúgó-bajnokság 25. fordulójában az újonc Las Palmas otthonában nyert 2-1-re.
febr. 20
18:36
FA-kupa: egy PL-csapattal ismét kevesebb maradt (She)
Az angol labdarúgó FA-kupa nyolcaddöntőjében a másodosztályú Reading hazai pályán három góllal felelt az élvonalbeli West Bromwich Albion találatára.
febr. 20
18:38
Női kézi KEK: a végén engedett ki az Érd, minimális az előnye (She)
A női kézilabda KEK negyeddöntőjének első mérkőzésén az Érd egygólos előnyt harcolt ki a francia Issy Paris ellen a visszavágóra.
febr. 20
18:54
Bayern: a müncheni ultrák transzparensen emlegették Guardiolát (She)
A Bayern München–Darmstadt (3–1) német bajnoki labdarúgó-mérkőzésen a Südkurvéban a rekordbajnok ultrái transzparenst bontottak a vezetőedző, Pep Guardiola nevével – hogy a felirat a közel sem egyértelmű szurkolói támogatást élvező tréner éles kritikája volt, vagy csak poén, az elsőre nem derült ki egyértelműen. Aztán jött a magyarázat is.
febr. 20
19:12
FTC: A jövő héten rúgok két gólt, hátha egyet megadnak – Böde (She)
A sérüléséből visszatérő Böde Dániel felettébb idegesen nyilatkozott, pedig a Ferencváros 2–0-ra legyőzte a Puskás Akadémiát a labdarúgó NB I 21. fordulójában. Dibusz Dénes és Pekár László a kimaradt büntetőről beszélt.
febr. 20
19:21
Döntetlen a fővárosi rangadón (Metropol)
Az Újpest MTK elleni döntetlenjével a Ferencváros húsz pontra növelte az előnyét a tabella élén.
febr. 20
19:30
Vignjevics nélkül nem ment az Újpestnek (Infostart)
Az MTK Budapest 1-1-es döntetlent ért el az Újpest vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 21. fordulójának szombat esti zárómérkőzésén.
febr. 20
19:30
Férfi vízilabda ob I: a hajrának köszönheti sikerét a Szentes (She)
A férfi vízilabda ob I szombati mérkőzésén a Szentes egy góllal nyert Kaposváron úgy, hogy az utolsó negyed előtt még hátrányban volt.
febr. 20
19:32
Már húsz ponttal vezet a Ferencváros az NB I-ben (Infostart)
Tizennyolcról húsz pontra növelte előnyét az éllovas Ferencváros a labdarúgó OTP Bank Ligában, ugyanis a szombati 21. fordulóban kétgólos győzelmet aratott a Puskás Akadémia felett, míg a második Újpest 1-1-es döntetlent játszott az MTK Budapesttel.
febr. 20
19:48
NB I: „Időre van szükségem, hogy a kezem nyoma látszódjék a csapaton” (She)
Egy-egy ponttal lett gazdagabb az Újpest és az MTK az egymás ellen vívott 210. bajnoki mérkőzésükön: 1–1-re végződött a labdarúgó NB I 21. fordulójának záró összecsapása. A találkozót követően Teodoru Vaszilisz, az MTK vezetőedzője, Zoran Csampara az Újpest megbízott edzője és Torghelle Sándor, az MTK labdarúgója értékelt az M4 Sportnak.
febr. 20
20:06
Serie A: klasszikus derbi meglepetéssel, piros lapokkal (She)
Igazán tüzes veronai derbit rendeztek szombaton a Serie A 26. fordulójában. A sereghajtó Verona 3–1-re legyőzte a Chievót, s közben mindkét csapatból kiállítottak egy játékost.
febr. 20
20:15
Jégkorong MOL Liga: elődöntős a Fehérvár (Metropol)
A fehérváriak elődöntős ellenfele a MAC Budapest lesz. A párharcban négy siker kell a fináléba jutáshoz.
febr. 20
20:24
Futsal MK: a Dunaújváros nyolc góllal legyőzte az FTC-t (She)
A Dunaújváros 2–0-s félidő után 8–0-ra legyőzte a Ferencvárost a futsal Magyar Kupa elődöntőjében, így vasárnap a Fejér megyei csapat találkozik a Rába ETO-val a vasárnapi döntőben Gyöngyösön.
febr. 20
20:26
Törökország: Dzsudzsák csere volt, de megelőzte Van Persie-t (She)
Legalábbis a szombaton pályán töltött percek tekintetében. Dzsudzsák Balázs csereként lépett pályára a Bursasporban, amely hazai környezetben gól nélküli döntetlent harcolt ki az éllovas Fenerbahce ellen a török élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Süper Lig) 22. fordulójában.
febr. 20
20:42
Női kézilabda BL: a Larvik hat góllal legyőzte az FTC-t (She)
A Ferencváros 37–31-es vereséget szenvedett a norvég Larvik otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének 5. fordulójában. A Győr által a következő szezonra szerződtetett Nora Mörk tíz gólt dobott a vendéglátóknál.
febr. 20
21:00
Férfi kézi NB I: 11 Bartók-gól; otthon nyert a Vác és a Komló (She)
A férfi kézilabda NB I szombati játéknapján a Vác, a Komló, a Gyöngyös és a Csurgó is két-két ponttal gazdagodott. A Vác a 11 gólos Bartók Donát vezetésével győzte le négy góllal a PLER-t.
febr. 20
21:09
Női kézilabda Bajnokok Ligája: kikapott az FTC Larvikban (Metropol)
Így csak az utolsó fordulóban dől el, hogy a zöldek kedvező helyzetből várhatják-e a Final Fourba jutásról határozó negyeddöntőt.
febr. 20
21:18
Dél-Afrikában készül az olimpiára a világbajnok kajakozó (Infostart)
Nemcsak évről évre javulunk, hanem a hathetente elvégzett vizsgált alapján is egyre jobb eredményeket produkálunk - számolt be az InfoRádiónak Molnár Péter, a Honvéd világbajnok kajakozója. "Senki sem legyőzhetetlen. Az nekünk egy óriási motivációt, magabiztosságot és éberséget ad, hogy mások a babérjainkra törhetnek" - jegyezte meg.
febr. 20
21:18
Női kosár Eb-selejtező: magyar siker a csoportrangadón! (She)
A magyar női kosárlabda-válogatott hazai pályán 65–64-re legyőzte Szlovákiát Európa-bajnoki selejtezőn, az E-csoport szombat esti pécsi rangadóján.
febr. 20
21:36
F1: a Mercedes rajzot és videót is mutatott új autójáról (She)
Az F1-es Mercedes-istálló szombaton több videót is kitett Twitter-csatornájára, amelyen új autóját, az FW07-es mutatta meg – azaz mégsem, teljes képet ugyanis nem láttunk az autóról. A csapat arra is ügyelt, hogy a videók megosztását egész nap letiltsa, s csak estétől lehessen megmutatni. Meg is tesszük. A csapat bemutatója vasárnap vagy hétfő reggel lesz – még ez sem teljesen világos.
febr. 20
21:38
Hertha: Képtelen vagyok nyugodtan elviselni, állatira felbőszít – Dárdai (She)
Nehezen türtőztette magát Dárdai Pál, a Hertha BSC magyar vezetőedzője a Wolfsburg elleni, 1–1-re végződő bajnoki mérkőzés utáni sajtótájékoztatón. A mérkőzés alatt Sascha Stegemann játékvezetővel és edzőkollégájával, Dieter Heckinggel is volt szóváltása Dárdainak, aki elmondása szerint nehezen tolerálja, hogy a bírói kar „rászállt” a Hertha-csatár Vedad Ibisevicre.
febr. 20
21:54
Atlétikai ob: vb-indulóink bajnoki címet ünnepeltek (She)
A világbajnoki résztvevő Nguyen Anasztázia és Zsivóczky-Farkas Györgyi is győzött saját versenyszámában a Syma-csarnokban zajló fedett pályás atlétikai országos bajnokság szombati napján.
febr. 20
22:12
Jégkorong Mol Liga: elődöntős a Fehérvár, egyenlített a Debrecen (She)
A Debrecen hazai jégen magabiztosan legyőzte az Újpestet a jégkorong Mol Liga elődöntőjébe jutásért zajló párharc második, szombati mérkőzésén, ezzel egyenlített az egyik fél két sikeréig tartó csatában.
febr. 20
22:48
La Liga: Halilovic újabb gólpassza, ő a tinik legjobbja (She)
A spanyol labdarúgó-bajnokság 25. fordulójának szombati mérkőzésén a Betis 1–1-re végzett hazai pályán a Sporting Gijón ellen. A vendégek találatánál Alen Halilovic adta a gólpasszot. A piros-fehérek Barcelonától kölcsönkapott 19 éves játékosa az OptaJosé statisztikái szerint a legfiatalabb európai bajnokságban szereplő labdarúgó, aki legalább öt asszisztig jutott a szezonban.
febr. 20
22:50
Serie A: olasz gól az Interben! 14 hónapja nem volt ilyen (She)
Az Internazionale 3–1-re legyőzte a Sampdoriát a Serie A 26. fordulójában. A milánóiak első gólját az olasz Davide D’Ambrosio szerezte – ezzel 14 hónap után először volt eredményes olasz játékos bajnokin az Interben. A veronai derbin a sereghajtó Verona 3–1-re legyőzte a Chievót.
febr. 20
23:06
Ifjúsági téli olimpia: Medgyesi Fruzsina bronzérmet nyert (She)
Medgyesi Fruzsina bronzérmet nyert szombaton a Lillehammerben zajló ifjúsági téli olimpián a műkorcsolyázók nemzetközi csapatversenyében.
febr. 20
23:24
Ökölvívás: Szellő 11. profi meccsén is hibátlan maradt (She)
Szellő Imre a második menetben kiütéssel győzött az argentin Walter David Cabral ellen a Felix Promotion salgótarjáni profi bokszgálájának főmérkőzésén.
febr. 20
23:42
NS: kézicsapataink harcban állnak; 6 bajnoki, 12 edző – vasárnap (She)
A Nemzeti Sport vasárnapi számából ajánljuk:

Keresés