2016. február 26. péntek

febr. 26
12:15
Megkezdődött a FIFA kulcsfontosságú kongresszusa (Infostart)
Issa Hayatou rangidős alelnöknek, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) ideiglenes vezetőjének megnyitójával elkezdődött pénteken Zürichben a szervezet rendkívüli elnökválasztó kongresszusa.
febr. 26
12:15
Játékvezetés: „Ha a bíró jobban teljesít, a díjazása is magasabb” (She)
Az edzők és a labdarúgók a mérkőzés utáni nyilatkozatukban gyakran említést tesznek a játékvezetőről. Vagy bíróról? Dr. Borbély Zoltán ügyvéd, sportjogász a két elnevezés különbségéről, a futballbírók megbízási szerződéséről, valamint a nyilatkozati tilalomról is beszélt az NSO Tv-nek. Kassai Viktor FIFA-játékvezető is elmondta a véleményét.
febr. 26
12:17
Asztalitenisz: a helyezés helyett most más a fontos csapat-vb-n (She)
Tíz magyar játékos utazott el a vasárnap kezdődő, Kuala Lumpur-i asztalitenisz csapat-világbajnokságra, amelyen a szövetségi kapitányok szerint nem a minél jobb helyezés kiharcolása, hanem a világranglista-pontok gyűjtése a legfontosabb.
febr. 26
12:19
Légiósok: Vadócz érkezése óta tartott a sorozat – máig (She)
A két magyar légióst foglalkoztató Perth Glory 2–1-re kikapott az éllovas Western Sydney Wanderers vendégeként az ausztrál élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (A-League) pénteki játéknapján.
febr. 26
12:21
Barca: Oscar-díjat Neymarnak! – a Real-ikon kiakadt a brazilra (She)
A Real Madrid labdarúgócsapatában 24 évet – ebből tizenötöt a felnőttek között – lehúzó Guti szerint az ő idejében az Atlético elleni derbik sokkal könnyebbek voltak. A korábbi középpályás dicsérte a madridi rivális edzőjét, viszont lekicsinylően beszélt a játékosokról, és odaszúrt a Barcelonának is.
febr. 26
12:33
FIFA: megszavazták a reformcsomagot (She)
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) pénteki rendkívüli tisztújító közgyűlésén megszavazták azt a reformcsomagot, amelynek legfontosabb célja, hogy megtisztítsa a szervezetet a korrupciótól.
febr. 26
12:39
30 éve halt meg Barcza Gedeon (Metropol)
Az olimpiai bajnok nemzetközi sakknagymester, mesteredző, sakkszakíró nevét sakk sportklubok viselik, s az ő nevét őrzi a Barcza-megnyitás, vagy Barcza-rendszer.
febr. 26
12:51
Spanyol átlövővel erősítenek a veszprémi kézisek (Infostart)
Isaias Guardiola személyében spanyol jobbátlövővel erősítette meg keretét az MVM Veszprém férfi kézilabdacsapata.
febr. 26
12:53
Megszavazta reformcsomagját a FIFA (Infostart)
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) pénteki rendkívüli tisztújító közgyűlésén megszavazták azt a reformcsomagot, amelynek legfontosabb célja, hogy megtisztítsa a szervezetet a korrupciótól.
febr. 26
13:09
Eb-ezüstérmes a férfi futócéllövő csapat (Infostart)
A Sike József, Boros László, Tasi Tamás összeállítású csapat ezüstérmet nyert a férfi futócéllövők 30+30-as számában a győri 10 méteres sportlövő Európa-bajnokság pénteki versenynapján.
febr. 26
14:15
Bulvár: Követelem Adam Sandlernek az Arany Málnát! (Agroinform)
A Pixels című filmet tartják 2016 legnagyobb bukásának - remélem, Adam Sandler ismét megkapja a magáét.
febr. 26
14:21
DVSC: a bosnyák már bevethető, Holman játéka veszélyben (She)
Rangadó előtt áll a harmadik helyezett DVSC-Teva, amely a második Újpesthez látogat szombaton. Kondás Elemér vezetőedző a bevethető játékosokról is tájékoztatott.
febr. 26
14:23
Ökölvívás: Szívesen indulnék még olimpián – Vladimir Klicsko (She)
Szívesen megméretné magát az olimpián Vladimir Klicsko. Az ukrán szándékát elősegítheti, hogy a Nemzetközi Ökölvívó-szövetség (AIBA) döntése értelmében ezentúl a profik is részt vehetnek az olimpiákon.
febr. 26
14:25
FIFA: Sexwale kiszállt, már csak négyen versenyben (She)
Tokyo Sexwale bejelentette, hogy kiszáll a versenyből, így már csak négy jelölt maradt a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöki posztjára.
febr. 26
14:39
Már csak négyen versenyeznek a FIFA-elnökségért (Infostart)
Tokyo Sexwale bejelentette, hogy kiszáll a versenyből, így már csak négy jelölt maradt a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöki posztjára.
febr. 26
14:51
Premier League: Antonio Conte lesz a Chelsea edzője - sajtóhír (Agroinform)
Egybehangzó brit sajtóhírek szerint nyártól az olasz Antonio Conte lesz a Chelsea labdarúgócsapatának vezetőedzője.
febr. 26
14:57
Faragó Tamás: a neves szponzorok erősítik az önértékelésünket (Infostart)
A szponzorok anyagi támogatása javíthatja a vízilabda utánpótlásának körülményeit és segíthet a bázis szélesítésében - mondta az InfoRádióban Faragó Tamás olimpiai- és világbajnok vízilabdázó, a női utánpótlás-válogatottak szakmai vezetője. A bajnokság középszakaszának 2. fordulójában a listavezető Szolnok szombaton a Ferencvárost fogadja, a játéknap rangadóján az OSC az Egert látja vendégül. A…
febr. 26
15:15
Barcelona: Iniesta és Piqué az Arsenal-játékost csábította? (She)
Spanyol sajtóértesülések szerint az Arsenal elleni Bajnokok Ligája-meccs után két Barcelona-futballista, Andrés Iniesta és Gerard Piqué leült beszélni a londoniak egyik játékosával, és megpróbálták meggyőzni, a katalánokhoz kellene szerződnie.
febr. 26
15:33
Papp és Gyurta mehet a kvótáért (Infostart)
Legjobb magyarként Risztov Éva a hetedik helyen végzett a nyíltvízi úszók Abu-Dzabiban rendezett világkupaversenyén.
febr. 26
15:51
Aranyérmes a női puskacsapat (Infostart)
Aranyérmet nyert a Miskolczi Julianna, Zwickl-Veres Kata, Gáspár Lalita összeállítású magyar női puskás csapat a győri tízméteres olimpiai kvalifikációs sportlövő Európa-bajnokság pénteki versenynapján. Miskolczi első helyen jutott be az egyéni fináléba, így közel került a riói kvótához.
febr. 26
15:51
Nyílt vízi úszó vk: Risztov hetedik, Papp és Gyurta mehet a kvótáért (She)
Legjobb magyarként Risztov Éva a hetedik helyen végzett a nyílt vízi úszók Abu-Dzabiban rendezett világkupaversenyén.
febr. 26
15:57
Aranyérmes a női puskacsapat (Metropol)
Aranyérmet nyert a Miskolczi Julianna, Zwickl-Veres Kata, Gáspár Lalita összeállítású magyar női puskás csapat a sportlövő Eb-n.
febr. 26
16:21
Európa Liga: Angol és spanyol háború is vár ránk a 16 között (Agroinform)
A Manchester United a Liverpool, míg a Borussia Dortmund a Tottenham ellen játszik a nyolcaddöntőben.
febr. 26
16:45
Nincs döntés a FIFA-elnökválasztás első fordulójában (Infostart)
A svájci Gianni Infantino nyerte a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) pénteki, zürichi elnökválasztásának első fordulóját, de nem kétharmados többséggel, ezért második fordulóra kerül sor.
febr. 26
16:45
FIFA: nincs döntés az elnökválasztás első körében (She)
A svájci Gianni Infantino nyerte a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) pénteki, zürichi elnökválasztásának elsõ fordulóját, de nem kétharmados többséggel, ezért második fordulóra kerül sor.
febr. 26
16:47
Gyász: elhunyt a legendás magyar sportdiplomata (She)
Életének 98. évében, péntek délelőtt elhunyt Holvay Endre, a Magyar Röplabdaszövetség örökös tiszteletbeli elnöke, aki majd’ fél évszázadon keresztül volt a Nemzetközi Röplabdaszövetség tagja, s kétszer is megválasztották az FIVB alelnökének – adta hírül az MRSZ honlapja, a hunvolley.hu.
febr. 26
17:09
Infantinót választották a FIFA új elnökének (Metropol)
A svájci Gianni Infantinót választották a FIFA új elnökének a szervezet pénteki, Zürichben rendezett rendkívüli kongresszusán.
febr. 26
17:33
Lázár javasol - Még több mozgástér a kormánynak (Behaviour)
A törvényjavaslat lehetővé tenné, hogy a kabinet is dönthessen egy beruházásról, ha a forrás csak később biztosítható.
febr. 26
17:39
Európa Liga - Liverpool-Manchester United a nyolcaddöntőben (Infostart)
Egy angol szuperrangadó és egy keménynek ígérkező angol-német párharc is összejött a labdarúgó Európa Liga nyolcaddöntőjében.
febr. 26
17:39
Barca: „Neymarért, Messiért és Suárezért is érkezett ajánlat!” (She)
Könnyen lehet, hogy Neymar szerződésébe egy olyan bekezdés is bekerült az FC Barcelona labdarúgócsapatánál, hogy minden alkalommal, mikor az édesapja a címlapokra kerül, bónuszt fizet a klub. Egy biztos: most újabb hangzatos nyilatkozattal jelentkezett az idősebbik Neymar.
febr. 26
17:51
La Liga: Madridi csúcsderbi az ezüstéremért (Agroinform)
Jobb formában van a Real Madrid, így mi a Blancók sikerét várjuk a szombat délutáni fővárosi derbin.
febr. 26
17:57
Alpesisí-vk: Pinturaulttal nem bírt Hirscher (She)
Pénteken az ausztriai Hinterstoderben, férfi óriás-műlesikló futamot rendeztek a alpesisí-világkupában. A győzelmet a francia Alexis Pinturault szerezte meg az osztrák Marcel Hirscher és a francia Thomas Fanara előtt. Az északiösszetettezők csapatsprintjét a norvégok nyerték, az olaszországi Val di Fiemmében.
febr. 26
18:15
Tátrai Miklós sportlövő olimpiai kvótát szerzett (Infostart)
Tátrai Miklós bejutott a férfi pisztolyosok döntőjébe, ezzel olimpiai kvótát szerzett a győri tízméteres olimpiai kvalifikációs sportlövő Európa-bajnokság pénteki versenynapján.
febr. 26
18:15
FIFA: Gianni Infantino az új elnök – hivatalos (She)
A svájci Gianni Infantino nyerte a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) pénteki, zürichi elnökválasztásának második fordulóját is, az ezúttal kapott 115 szavazat pedig elég volt neki ahhoz, hogy megszerezze az elnöki mandátumot.
febr. 26
18:33
Tátrai Miklós olimpiai kvótát szerzett (Infostart)
Tátrai Miklós bejutott a férfi pisztolyosok döntőjébe, s ezzel olimpiai kvótát szerzett pénteken a győri 10 méteres sportlövő Európa-bajnokságon.
febr. 26
18:33
Öttusa-vk: Földházi Zsófia negyedik Kairóban (She)
Földházi Zsófia a negyedik helyen végzett az öttusázók idei első világkupaversenyén Karióban. A pénteki női döntőnek Alekszejev Tamara személyében volt még egy magyar résztvevője, ő tizedik lett.
febr. 26
18:35
Gianni Infantino a FIFA új elnöke (Infostart)
A svájci Gianni Infantinót választották a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) új elnökének a szervezet pénteki, Zürichben rendezett rendkívüli kongresszusán.
febr. 26
19:03
Női kézilabda BL: Ha nem nyer a Fradi, búcsút inthet a FinaFour-nak (Agroinform)
A Ferencváros egy sikerrel elkerülheti a címvédőt, pontvesztés esetén viszont nagy lehet a baj.
febr. 26
19:09
Női kézi: jönnek a fejvédők a dán bajnokságban – kép (She)
A Dán Kézilabda-szövetség (DHF) versenybizottsága arról döntött, hogy a másodosztályban és az alacsonyabb osztályokban, valamint az utánpótlás bajnokságokban már az idei szezon hátra levő részében használhatnak fejvédőt a játékosok (nemcsak a kapusok).
febr. 26
19:27
Miskolczi Julianna olimpiai kvótás (Infostart)
Miskolczi Julianna hetedik helyen végzett, ezzel olimpiai kvótát szerzett női puskában pénteken a győri tízméteres sportlövő Európa-bajnokságon.
febr. 26
19:45
Profi boksz: az oroszok rendezik a nehézsúlyú vb-címmeccset (She)
Az orosz Andrej Rjabinszkij vezette World of Boxing nyerte el a májusra tervezett Deontay Wilder–Alekszandr Povetkin nehézsúlyú profi vb-címmérkőzés rendezési jogát.
febr. 26
19:57
Férfi kézilabda BL: Bombaformában lévő ellenfél vár a Veszprémre (Agroinform)
Amennyiben a magyar bajnok vereséget szenved Flensburgban, szinte biztosan a csoport harmadik helyén végez.
febr. 26
20:03
Lengyelország: Gosztonyiék otthon ikszeltek a sereghajtóval (She)
A lengyel élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Ekstraklasa) 24. fordulójának nyitó mérkőzésén a Slask Wroclaw hazai pályán 0–0-s döntetlent játszott a sereghajtó Górnik Zabrzével. A hazaiak magyar középpályása, Gosztonyi András kezdőként 81 percet töltött a pályán.
febr. 26
21:15
Női vízilabda Euroliga - Búcsúzott a Szentes (Infostart)
Az idegenbeli ötgólos vereség után 11-11-es döntetlent játszott otthon a Szentes a spanyol Sabadell csapatával, ezzel pedig kiesett a női vízilabda Euroliga negyeddöntőjében. A magyar együttes a LEN Kupa Final Fourjába került át.
febr. 26
21:51
Női kézilabda BL - Nyert a Szkopje a Győr csoportjában (Infostart)
A macedón Vardar Szkopje győzött pénteken a svéd Sävehof otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének utolsó fordulójában, a győri érdekeltségű csoportban.
febr. 26
22:09
Hosszabbítás: Lubics Szilvia – non plus ultra (She)
A Nemzeti Sport szombaton megjelenő mellékletéből ajánljuk.
febr. 26
22:27
Infantino: Nem Európa, hanem a futball jelöltje voltam (Infostart)
Nem Európa, hanem a futball jelöltje voltam, a labdarúgás pedig egyetemes - nyilatkozta első elnöki sajtótájékoztatóján Gianni Infantino, akit pénteken választottak meg a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) élére a szervezet Zürichben rendezett rendkívüli kongresszusán.
febr. 26
22:27
Bundesliga: Ibisevic góljával győzött a Hertha Kölnben (She)
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 23. fordulójának nyitó mérkőzésén a Hertha Vedad Ibisevic góljával 1–0-ra legyőzte a Kölnt, ezzel Dárdai Pál együttese megszerezte első 2016-os bajnoki győzelmét.
febr. 26
22:45
Jégkorong, EBEL: rajt a rájátszásban, egy hazai sikerrel (She)
Három vendégsiker mellett csak az alap- és középszakaszgyőztes Salzburg nyert hazai pályán a jégkorong EBEL rájátszásának első játéknapján. A Dornbirn, a Villach és a Linz is elcsente a pályaelőnyt negyeddöntős párharcában.

2016. február 27. szombat

febr. 27
6:09
Nárcisztikusan (Behaviour)
Egymás után a harmadik pénteken kellett a szózatokra éhes hallgatóságnak nélkülöznie az ország első emberének üzeneteit.

Keresés