2020. július 7. kedd

júl. 7
11:57
F1: felpörgeti fejlesztési programját a Ferrari (She)
A Ferrari már a soron következő Stájer Nagydíjon beveti átfogó fejlesztési csomagját, vagy legalább annak egy részét, miután a vártnál is rosszabbul teljesített a múlt hétvégi Osztrák Nagydíjon.
júl. 7
11:57
Mégsem Magyarországon dobja be új fejlesztéseit a Ferrari (Eurosport)
Már a Stájer Nagydíjon is alkalmazza a továbbfejlesztett csomagot a csalódást keltő kezdés után a csapat.
júl. 7
12:15
Nem vár tovább a Ferrari (Infostart)
A Forma-1-es Ferrari istálló az előzetesen tervezettnél korábban igyekszik bevetni a versenyautó fejlesztéseit, miután a múlt hétvégi idénynyitó Osztrák Nagydíjon a várakozásokon alul szerepelt.
júl. 7
12:15
Rp. gyorskorcsolya: Szabó Tünde meglátogatta a válogatottat (She)
A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetségbe látogatott el kedden délelőtt Szabó Tünde – az államtitkár megtekintette az olimpiai bajnokokat is a soraiban tudó short track válogatott edzését.
júl. 7
12:21
La Liga: korábbi Man. City- és Real-edző lesz a Betisnél (She)
Bár a hivatalos aláírás még hiányzik, a spanyol sportsajtó kész ténynek tekinti, hogy vezetőedzőként rövidesen Manuel Pellegrini ül le a La Liga alsóházában található Real Betis kispadjára.
júl. 7
12:27
F1: nagy visszatérőt jelent be a Renault szerdán (She)
Amint arról a múlt héten lapunk is beszámolt, sajtóhírek szerint a kétszeres Formula–1-es világbajnok, Fernando Alonso készen áll az azonnali visszatérésre korábbi csapatához, a Renault-hoz. Ezt azonban az érintett akkor villámgyorsan cáfolta, de a jövő évi visszatérését nem zárta ki, s ez a pletyka aztán a hétvégi Osztrák Nagydíj alatt nem is kerü
júl. 7
12:33
Az őt nyugdíjazó Alexander Zverev mellett kezdheti meg edzői karrierjét David Ferrer (Eurosport)
Kezdésnek rögtön egy topjátékos és egy igazi nagy falat - ez várhat David Ferrerre karrierje első edzői megbízatása során.
júl. 7
12:39
Meglepőt mondott Mourinho a 200. győztes angol bajnokija után (Infostart)
José Mourinho szerint „szép” volt két játékosa, Hugo Lloris és Szon Hungmin összezördülése a Tottenham–Everton mérkőzés szünetében. A kapus és a csatár majdnem ölre ment egymással.
júl. 7
12:57
NB I: magyar állampolgár lett az újonc brazil támadója (She)
Kedden letette a magyar állampolgársági esküt Myke Bouard Ramos, az NB I-be feljutó MTK Budapest brazil labdarúgója – adta hírül a fővárosi klub a hivatalos honlapján.
júl. 7
12:57
Újra a magyar válogatottal edzett a leukémiát legyőző sportolónő (Ripost)
Több mint egy évvel azt követően, hogy leukémiát diagnosztizáltak nála, újra csapatedzésen vett részt a kosárlabdázó Gereben Lívia.
júl. 7
13:03
19 labdarúgó koronavírusos lett Bulgáriában egy laboratóriumi hibát követően (Eurosport)
Laboratóriumi hiba áldozatául esett a Tsarsko Selo élvonalbeli bolgár csapat játékosa, Martin Kavdanski és további 19 labdarúgó.
júl. 7
13:21
NB I: rémálomszerű alászállás – ilyen volt a Dvsc idénye (She)
Bekövetkezett, amire nagyon kevesen számítottak: 27 év után búcsúzott az első osztálytól a DVSC – a hétszeres bajnok kiesésének drámai volt a forgatókönyve.
júl. 7
13:27
La Liga: a volt francia kapitány lehet a Valencia új edzője (She)
Laurent Blanc a fő várományosa a Valencia vezetőedzői posztjának a LÉquipe szerint.
júl. 7
13:33
Hol köthet ki nyáron Blanc, Allegri, Pochettino és Emery? (Eurosport)
Európa legrangosabb kispadjain kevés a nyitott hely, de akad pár jelentkező, akik szívesen vállalnának új kihívásokat.
júl. 7
13:45
Koronavírus: tévedett a labor, tömeges megbetegedés Bulgáriában (She)
Laboratóriumi hiba áldozatául esett a Carszko Szelo élvonalbeli bolgár csapat játékosa, Martin Kavdanszki és további 19 labdarúgó.
júl. 7
13:57
Koronavírus: négymilliárd eurótól eshetnek el az európai klubok (She)
Az európai futballklubokat tömörítő szövetség (ECA) becslése szerint a 2020–2021-es idény végéig az egyesületek megközelítőleg négymilliárd eurós bevételtől esnek el a koronavírus-járvány következtében.
júl. 7
13:59
Milan: az olasz sajtó már biztosra veszi Rangnick érkezését (She)
Az olasz sportsajtó már biztosra veszi, hogy a következő szezontól a német Ralf Rangnick lesz az AC Milan labdarúgócsapatának vezetőedzője.
júl. 7
14:00
Sejtelmes üzenet, a magyar sportkommentátor csatornát vált? (Ripost)
Az idei szezontól az ARENA4 nevű új sportcsatornán lesznek láthatóak a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) mérkőzései. Az NFL-t 2004 óta a Sport Tv közvetítette Magyarországon, így a rajongók számára is furcsa lesz a váltás.
júl. 7
14:27
NB II: Kitl Miklós Békéscsabára igazolt (She)
A pályafutása során Kecskeméten, Diósgyőrben és Dorogon is szereplő 23 éves középpályás, Kitl Miklós a labdarúgó NB II-ben szereplő Békéscsaba együttesében folytatja pályafutását – számolt be róla a klub honlapja.
júl. 7
14:27
Egy fals negatív koronateszt miatt fertőződött meg 19 focista Bulgáriában (444.hu)
Martin Kavdanszki hordozta a vírust, mégis pályára lépett.
júl. 7
14:29
Nemzet Sportolója: július 22-én jelölnek új tagot (She)
A júniusban elhunyt Kárpáti György helyére új tagot választanak a Nemzet Sportolói, Szabó Tünde sportért felelős államtitkár július 22-re hívta össze a tagokat – tudta meg a Nemzeti Sport.
júl. 7
14:39
Esélyesekből futottak még: mi történt a Ferrarival? (Eurosport)
A motor és a légellenállás is hibás lehet, nehéz idényre készülhetnek az olasz csapatnál.
júl. 7
14:45
Oroszország: marad a FÁK-játékok szeptemberi időpontja (She)
Az orosz sportminiszter szerint nincs tervbe véve újabb időpont-módosítás, vagyis szeptemberben rendezik meg a szovjet utódállamok játékait az oroszországi Kazanyban.
júl. 7
15:03
NL: eldőlt, melyik stadionban játszunk Szerbiával (She)
A Magyar Labdarúgó-szövetség tájékoztatása szerint a válogatott október 11-én a belgrádi Rajko Mitics Stadionban mérkőzik meg Szerbiával a Nemzetek Ligájában.
júl. 7
15:03
Bringás szépségre cserélte feleségét a Forma-1 sztárja (Ripost)
Gyorsan új párt talált magának a válás után Valtteri Bottas.
júl. 7
15:05
F1: a Red Bull egy extrém DAS-rendszert fejlesztene (She)
Az F1-es Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner nem titkolja, hogy csapata a Mercedeséhez hasonló DAS-rendszer fejlesztésén dolgozik.
júl. 7
15:07
Férfi kézi: bosnyák válogatott átlövő Balatonfüreden (She)
A férfi kézilabda NB I-ben szereplő Balatonfüred hivatalos oldalán tudatta, hogy szerződtette Dejan Malinovicot. A bosnyák válogatott jobbátlövő egy évre írt alá.
júl. 7
15:09
Vízilabda: 60 éves az angyalföldi legenda, Földi László (She)
Földi Lászlót méltán lehet a Vasas vízilabda-szakosztálya legendájának nevezni, hiszen a klub 18 magyar bajnoki elsőségének több mint felében benne volt: ötször játékosként, ötször edzőként diadalmaskodott a piros-kékekkel. A játékosként kétszeres BEK-győztes Földivel a Vasas hivatalos honlapja készített hosszú mélyinterjút a 60. születésnapja alka
júl. 7
15:15
NB Iii: 72 sportszervezet kapott indulási jogot a bajnokságra (She)
Korábban beszámoltunk róla a Magyar Labdarúgó-szövetség közleménye alapján, hogy a labdarúgó NB III következő idényében az eddigi 48 csapat helyett előreláthatólag 60 csapat vesz majd részt (3x20 csapat). Az MLSZ dokumentumtárába azonban azóta felkerült a pontos versenykiírás, amely szerint 72 sportszervezet szerepelhet a harmadosztályban.
júl. 7
15:33
Fft: azok a 2000-es évek! Egy magyar világsztár a PL-ben (She)
Gera Zoltánt nem lehetett nem szeretni. A kiismerhetetlen megoldásokkal operáló középpályás a San Marino elleni valószínűtlen triplával mutatkozott be a válogatottban, miközben reménytelen szipus pécsi gyerekből a magyar futball legnagyobb reménységévé vált.
júl. 7
15:33
A veszett fejsze nyelét igyekszik megragadni a BL-ről álmodó Arsenal (Eurosport)
Jóformán lehetetlen küldetésre vállalkozik a hármas győzelmi szériában lévő ágyús csapat, amelynek edzője lépésekben gondolkodik és mindig a következő mérkőzésre koncentrál.
júl. 7
15:35
Barcelona: Bartomeu szerint Quique Setién marad az edző (She)
Az FC Barcelona elnöke, Josep Maria Bartomeu egy keddi rádióinterjúban kifejtette, nem bánta meg, hogy januárban Ernesto Valverde helyére a 61 éves Quique Setiént nevezte ki vezetőedzőnek, aki azóta vegyes eredményekkel ugyan, de megpróbálta megreformálni az együttes játékát.
júl. 7
15:45
döbbenetes felvétel, belecsapott a villám a kapusba (She)
Egészen döbbenetes felvétel került fel az internetre Oroszországból: az egyik orosz harmadosztályú futballcsapat kapusába edzés közben csapott bele a villám!
júl. 7
15:51
NB II: visszavonult a korábbi válogatott kerettag kapus (She)
A korábbi válogatott kerettag kapus, Szántai Levente befejezte aktív pályafutását, de marad a Szeged-Csanád GA-nál, és a továbbiakban is a klubnál hasznosítja tapasztalatait – számolt be róla a szegediek honlapja.
júl. 7
15:53
Tenisz: így változik a férfiak világranglistájának számítása (She)
A férfi profi teniszt irányító szervezet, az ATP egyben a világranglista elkészítéséért is felel, hétfőn közölte, hogyan fogják megoldani a sportág augusztusi újraindulásakor a leállás miatti majdnem fél éves időszak okozta hiányát: a jövőben 52 hét helyett 22 hónapot, vagyis nagyjából 94 hetet ölel fel az időszak, amíg a játékosok megőrzik az ered
júl. 7
16:03
Rublev győzelemmel kezdte a Thiem S7 bemutatóversenyt (Eurosport)
Az orosz teniszező nagy küzdelemben múlta felül német riválisát.
júl. 7
16:09
Mlsz: Új futballkultúrát akarunk teremteni – Barczi Róbert (She)
Az MLSZ korábbi versenyigazgatóját májusban nevezték ki a posztra, nyolc területért, az utánpótlás-válogatottak mellett az edzőképzésért, a nem edzőként dolgozó futballszakemberek képzéséért, klubfejlesztésért, a sporttudományért, a futsalért, a női szakágért és a grassroots programért felel majd.
júl. 7
16:15
Serie A: nem kér a Napoliból a nigériai tehetség (She)
Olasz sajtóértesülések szerint nem lesz a Serie A-ban szereplő Napoli játékosa Victor Osimhen, a Lille labdarúgója.
júl. 7
16:17
F1: a Mercedes tudja, a Stájer Nagydíjon is előjöhet a váltóhiba (She)
A Mercedes hiába aratott győzelmet az F1-es idénynyitó Osztrák Nagydíjon, nem lehet teljesen elégedett, hiszen a spielbergi pálya felszínre hozta a W11-es konstrukciós hibáját.
júl. 7
16:27
Férfi kosárlabda: már két légiósa van az Atomerőműnek (She)
Ian Baker személyében megvan az Atomerőmű SE második légiósa a következő férfi kosárlabda NB I-es idényre.
júl. 7
16:33
Ha van játékos, akihez foggal-körömmel ragaszkodnia kell a Bayernnek, akkor az ő (Eurosport)
A Transfermarkt oldal szerint 50 millió euró fölötti az ára, ám vannak olyan játékosok, akiknek értéke kis túlzással pénzben ki sem fejezhető. A Bayern München még mindig csak 28 éves játékosa David Alaba ebbe a kasztba tartozik.
júl. 7
16:39
NB II: fél év után visszatért a középső védő a Csákvárhoz (She)
Nándori Botond visszatért a labdarúgó NB II-ben szereplő Aqvital FC Csákvárhoz – számolt be róla a klub honlapja.
júl. 7
16:41
Horvátország: hét meccs után edzőt váltott a bajnok Dinamo (She)
A horvát élvonalbeli Dinamo Zagreb a hivatalos honlapján bejelentette, hogy az idényből hátralévő három mérkőzésen Igor Jovicevic helyett Zoran Mamic sportigazgató irányítja a csapatot.
júl. 7
16:51
Kerékpár: törölték a BMX-esek világbajnokságát (She)
A Nemzetközi Kerékpáros-szövetség (UCI) törölte az idei BMX-világbajnokságot.
júl. 7
16:57
MU: megsérült a védő, lemaradhat a Villa elleni meccsről (She)
Hátsérülése miatt kihagyhatja a Manchester United következő bajnoki mérkőzését Victor Lindelöf, a gárda védője.
júl. 7
17:03
NB II: három évvel hosszabbított az alapember Kazincbarcikán (She)
Három évvel meghosszabbította szerződését a labdarúgó NB II-ben szereplő Kazincbarcika együttesével Fótyik Dominik – számolt be róla a klub honlapja.
júl. 7
17:09
Román Kupa: ha bejut a döntőbe, máshol játszik a Sepsi (She)
Megváltoztatta a Román Kupa döntőjének helyszínét a Román Labdarúgó-szövetség (FRF), amely kedden úgy döntött, hogy a ploiesti-i Ilie Oana Stadionban rendezi meg július 22-én a finálét.
júl. 7
17:11
Bemutató: könyv született a blogból – megjelent a Hátsó füves (She)
Fiatalon meccsnap hajnalán gyakran fürkésztem az eget: csak ne essen, mert a gondnok még a hátsó füvesre sem enged fel. Csillag Péter és csapata átvitt értelemben számos alkalommal pályára lépett a hátsó füvesen – és valamennyien remek teljesítményt nyújtottak.
júl. 7
17:21
Jégkorong: kész a debreceni csarnok új épületszárnya (She)
Átadták kedden a Derék utcai Debreceni Jégcsarnok új épületszárnyát.
júl. 7
17:27
Le a mellúszással! – Donáth Leó története (She)
Egy 1938-ban készített, a Balaton-parton felbukkanó sárgaréz plakettel élesztjük fel a két világháború közötti időszak legbefolyásosabb magyar sportdiplomatája, Donáth Leó alakját.

Keresés