2022. szeptember 8. csütörtök

szept. 8
0:09
Acropolis Rally legendás gyorsaságikkal – versenyinformációk (Racing)
Nyolc év szünet után 2021-ben tért vissza a WRC versenynaptárba az Acropolis Rally. Kalle Rovanpera nyerte a tavalyi versenyt és ha 2022-ben megismétli a teljesítményét, könnyen világbajnok lehet Görögországban. Összegyűjtöttük a verseny legfontosabb információit. 1951-ben, 1952-ben vagy 1953-ban rendezték az első Acropolis Rallyt. A források sem b
szept. 8
0:12
Kondás Elemér, a Vasas új vezetőedzője bizakodó: a jó játék hozza majd az eredményeket is (Blikk)
Hét forduló után küldte a Vasas labdarúgócsapata Kuttor Attilát, akinek a helyét Kondás Elemér vette át. Az új vezetőedző a sereghajtó Újpest elleni bajnokin mutatkozhat be vasárnap, és azt reméli, hogy gólra törőbb játékkal a szezon végére sikerülhet stabil középcsapatot faragnia Angyalföldön.
szept. 8
0:13
Képgaléria a Ferrari egyedi sárga festéséről (Racing)
A Ferrari az Olasz Nagydíj előtt leleplezte az idei monzai futamra készült egyedi festését. Az alábbi galériában a sárga motorborítást és egyedi hátsó szárny dizájnt kapó F1-75-öst nézhetik meg.
szept. 8
0:16
Az edző állásába került Gulácsiék veresége (Blikk)
Menesztette edzőjét a három magyart foglalkoztató RB Leipzig labdarúgócsapata: a Sahtar Donyeck elleni 4-1-es Bajnokok Ligája-vereség után megköszönték Domenico Tedesco munkáját.
szept. 8
0:17
A Red Bull kergette hibába a Ferrarit, de a szűk bokszutca is “ludas” (Racing)
Inaki Rueda, a Ferrari vezető stratégája a csapat szokásos futam utáni elemzős videójában elmagyarázta, mi állt a Holland Nagydíjon elkövetett újabb orbitális hiba mögött. Ebből kiderült, hogy Carlos Sainz elrontott kerékcseréjéhez a kapkodás mellett a zandvoorti pályán különösen szűk bokszutca is hozzájárult. Carlos Sainz a Holland Nagydíj 14. kör
szept. 8
0:20
A veresége után kórházban fekvő terhes feleségéhez rohant Nadal (Blikk)
Rafael Nadal idei első Grand Slam-vereségét szenvedte el az amerikai nyílt teniszbajnokság nyolcaddöntőjében, ám nem tagadja, most nem annyira érdekli a kiesés, sőt a tenisz sem. A 22-szeres GS-győztes spanyol azonnal a családjához sietett, terhes feleségét ugyanis Palmában kórházban ápolják.
szept. 8
0:24
Európa-liga: a korábbi újpesti kedvenc a Barca kapuja után a Fradiét is bevenné (Blikk)
Csütörtök este megkezdi a szereplését a Ferencváros az Európa-ligában, ahol rögtön „rágós falat”, a Trabzonspor elleni meccs vár rá a Groupama Arénában (M4, csütörtök 21 óra).
szept. 8
5:21
IndyCar: Hosszabbított szupertehetségével a Team Penske (USAracing)
Roger Penske öt évvel ezelőtt szerződtette le Scott McLaughlint, az új-zélandi tehetség pedig nem is...
szept. 8
5:21
IndyCar: Hosszabbított szupertehetségével a Team Penske (Racing)
Roger Penske öt évvel ezelőtt szerződtette le Scott McLaughlint, az új-zélandi tehetség pedig nem is...
szept. 8
6:09
Az FIA kérésrére nagyobb visszapillantó tükröket tesztelnek (Racing)
A csapatok sokkal nagyobb oldalsó visszapillantó tükröket tesztelnek a pilótafülkén, hogy javítsanak a Forma-1-es pilóták korlátozott hátrafelé látásán. A június közepén megrendezett Kanadai Nagydíj óta néhány istálló a gyakorlatban teszteli saját, nagyobb méretű tükörterveit, hogy adatokat gyűjtsön az irányító testület FIA-nak. Például a Red Bull
szept. 8
6:21
Az Acropolis Rally pályáiról alkotott vélemények a pályabejárás után (Racing)
Kalle Rovanpera már az Acropolis Rally előtt tudja, hogy a nyitó napon nagyon nehéz dolga lesz, mivel a körülmények teljesen mások lesznek, mint tavaly.  Különleges körülményekkel tért tavaly vissza az Acropolis Rally a világbajnokságra, hiszen nedves körülmények között kellett a versenyzőknek teljesíteni a szakaszokat, amiből végül Kalle Rovanpera
szept. 8
6:27
Vas Blankával indult a Vuelta, Dzsudzsák búcsúmeccset kaphat a válogatottban (Eurosport)
A Hosszabbítás podcast legújabb epizódjában Serenát is elbúcsúztattuk, de ES Bringa podcasttel is érkeztünk. Ebben a legfontosabb téma Valter Ati szenzációs átigazolása, de persze a Vuelta 3. hetére is jósoltunk Lengyel Tomival.
szept. 8
6:30
Reneszánszát éli a Ferencváros kupaellenfele (Infostart)
A török futball Isztambulon kívüli világának legnagyobb múltú képviselője játszik csütörtök este a Ferencvárossal az Európa-liga 2022-es csoportkörének első játéknapján. A Trabzonspor reneszánszát éli, tavasszal története során hetedszer is megnyerte a török bajnokságot.
szept. 8
7:09
Harvick olyan, mint a döglött óra… – Podcast (Racing)
Erik Jones megszerezte a 43-as autó 200. győzelmét Darlingtonban és Richard Petty 1967-es diadala után újra a Victory Lane-re parkolhatott a kocsi a Southern 500-on.
szept. 8
8:09
Kiderült, mit rontott el Hamilton Zandvoortban az újraindításkor (Racing)
A Holland Nagydíj futam végi biztonsági autós fázisa végére a kereket nem cserélő Lewis Hamilton találta magát az élen, ám közvetlenül mögötte ott volt a friss, lágy gumira váltó Max Verstappen. A zandvoorti pálya különlegessége, hogy egy döntött kanyar visz a rajt-cél egyenesre, így kifejezetten fontos lett volna a hétszeres bajnok számára, hogy a
szept. 8
8:21
Az Európa-bajnok hétvégén már ismét versenyez (Racing)
Két héttel a Barum Rally elszenvedett baleset után ismét autóba ül az idei Európa-bajnok Efrén Llarena és Sara Fernández a hétvégén.  Efrén Llarena és Sara Fernández már Európa-bajnokként indulhatott a cseh Barum Rallyn, ahol a harmadik szakaszon fának csapódtak. A navigátort csak felülvizsgálatra szállították kórházba, azonban Efrén egyik csigolyá
szept. 8
8:39
Itt van a nagy bejelentés, eldőlt McLaughlin sorsa! (Racing)
Hosszú távra magához láncolta a Team Penske csapata Scott McLaughlin versenyzőt, aki idei második szezonjában 3 futamgyőzelmet szerzett. Roger Penske nem hagyja, hogy az istállótól távozzon az idei év egyik legnagyobb felfedezettje. A háromszoros ausztrál Supercars-bajnok és háromszoros NTT IndyCar Series futamgyőztes Scott McLaughlin a következő é
szept. 8
8:42
Eb-elődöntőt játszik ma a magyar válogatott – sport a tévében (Infostart)
Spanyolország lesz a férfi pólósok ellenfele Splitben. Kicsivel később a Ferencváros futballistái megkezdik az El-csoportkört.
szept. 8
9:03
Nem sok jót vár Monzától a Ferrari két versenyzője – csak pályán kívül (m4sport.hu)
Nem vár sok jót a Ferraritól Monzában Charles Leclerc és Carlos Sainz, ám így is próbálják élvezni a hazai versenyüket a tifosi előtt.
szept. 8
9:09
Elöl talán a hibák is beleférnek, de hátul nem fognak – a világbajnok vár a férfi pólósokra az Eb-döntőért (m4sport.hu)
A magyar vízilabda-válogatott csütörtökön, a világbajnok spanyolokkal játszik a spliti Európa-bajnokság elődöntőjében. Az esélyekről és az ellenfélről, az M4 Sport szakkommentátora, Szabó Zoltán nyilatkozott.
szept. 8
9:09
Rosberg: Nyerhet még idén a Mercedes (Racing)
Nico Rosberg érzése szerint korábbi csapata, a Mercedes idén sem fog győzelem nélkül maradni. A német márka a legutóbbi nyolc évre kiírt konstruktőri bajnokságot kivétel nélkül megnyerte, ezért számít jelentős dolognak idei látványos visszaesésük. Ugyanakkor hozzá kell tenni, hogy dobogóik most már sorozatosan vannak, de reális futamgyőzelmi esélyü
szept. 8
9:21
Hamilton megnyerhette volna a Holland Nagydíjat? – itt a válasz (Racing)
Megnéztük, hogy milyen forgatókönyv esetén lett volna esélye Lewis Hamiltonnak megszerezni az idei első győzelmét. Kétségtelen, hogy a Holland Nagydíj volt eddig az idén a Mercedes legerősebb versenye, amelyen sokáig úgy tűnt, hogy Lewis Hamiltonnak akár a győzelemre is lehet esélye. A hétszeres világbajnok azonban végül csak a negyedik helyen végz
szept. 8
9:27
Itt az utolsó előtti esély, újabb hegyi befutó a Vueltán (Eurosport)
Csütörtökön egy majdnem 200 kilométer hosszú, 3600 méternyi szintkülönbséget tartalmazó szakasszal folytatódik a Vuelta. Befutó a 13 kilométer hosszú, átlagosan 5.5%.-os Alto de Piornal tetején.
szept. 8
9:33
Biztonsági ember dobta pályára a második füstbombát Zandvoortban (videóval) (m4sport.hu)
Egy közösségi oldalakra felkerült videó tanúsága szerint a biztonsági szolgálat egy embere dobta a pályára az egyik füstbombát Zandvoortban az időmérő edzésen. A szervezők megmagyarázták.
szept. 8
9:39
Brazil házidöntő lesz a Libertadores Kupában, a Flamengo kettős győzelemmel jutott tovább (m4sport.hu)
Ismét brazil házidöntőt rendeznek a legrangosabb dél-amerikai labdarúgó kupasorozatban, a Libertadores Kupában, miután az Athletico Paranaense után a Flamengo jutott be a fináléba.
szept. 8
9:41
Karpov gyanúsnak tartja Magnus Carlsen legyőzőjének az előretörését (m4sport.hu)
Hans Niemann megszakította a világbajnok 53 meccsen át tartó veretlenségi sorozatát.
szept. 8
9:45
Jürgen Klopp: Valahogy újra rá kell találnunk saját magunkra (m4sport.hu)
Nápolyban, a labdarúgó Bajnokok Ligája első fordulójában folytatódott a Liverpool szezoneleji vergődése, melyre egyelőre még Jürgen Klopp vezetőedző sem találja a magyarázatot.
szept. 8
9:45
Soha nem látott, gigászi csatában lőtte magát elődöntőbe a 19 éves Alcaraz a Us Openen (Eurosport)
Utolsóként a harmadik helyen kiemelt spanyol Carlos Alcaraz jutott be az elődöntőbe férfi egyesben az amerikai nyílt teniszbajnokságon, New Yorkban, miután 5 óra 15 perces, ötszettes csatában legyőzte a 11.-ként rangsorolt olasz Jannik Sinnert.
szept. 8
9:51
Hajnalig játszottak: drámai, ötórás meccsen jutott tovább Carlos Alcaraz a US Openen (m4sport.hu)
Maratoni, 5 óra 15 perces mérkőzést nyert meg a spanyolok szupertehetsége, Carlos Alcaraz, az olasz Jannik Sinner ellen, az elődöntőben Frances Tiafoe-val játszhat.
szept. 8
9:51
Andy Roddick óta nem látott ilyet a New York-i közönség (Eurosport)
Frances Tiafoe három szettben legyőzte Andrey Rublevet, ezzel bejutott a legjobb négy közé férfi egyesben az amerikai nyílt teniszbajnokságon, New Yorkban. A nőknél elődöntős a világelső Iga Swiatek.
szept. 8
9:57
Pikáns összecsapás jön a Bundesligában, megvan a Lipcse új edzője (Eurosport)
A várakozásoknak megfelelően Marco Rosét nevezték ki csütörtökön a három magyar válogatott labdarúgót is foglalkoztató RB Leipzig vezetőedzőjének.
szept. 8
10:03
Korábbi Dortmund-tréner lett az RB Leipzig új vezetőedzője (m4sport.hu)
A várakozásoknak megfelelően Marco Rosét nevezték ki csütörtökön a három magyar válogatott labdarúgót is foglalkoztató RB Leipzig vezetőedzőjének.
szept. 8
10:03
Őrület! A háta mögött varázsolt Alcaraz, hogy aztán megnyerje a megnyerhetetlen pontot (Eurosport)
Us Open: Carlos Alcaraz a Jannik Sinner elleni negyeddöntőben parádézott.
szept. 8
10:06
Történelmi meccsen maradt harcban Carlos Alcaraz a US Openen (Infostart)
Majdnem hajnali három volt, mire végzett az ifjú spanyol. Már hétfőn világelső lehet.
szept. 8
10:09
A meccslabda, amivel történelmet írt Alcaraz a Us Openen (Eurosport)
Utolsóként a harmadik helyen kiemelt spanyol Carlos Alcaraz jutott be az elődöntőbe férfi egyesben a US Openenen, miután legyőzte Jannik Sinnert. Az éjszakába nyúló szerdai mérkőzésen Alcaraz a negyedik szettben meccslabdát is hárított, végül helyi idő szerint 2.50 órakor értékesítette a sajátját. Ilyen későn még soha nem ért véget találkozó a US O
szept. 8
10:09
6 másodperccel kevesebb ideje volt a Ferrarinak előkészülni… (Racing)
A Ferrari főstratégája szerint ez okozta Carlos Sainz hosszú kerékcseréjét a Holland Nagydíjon, emiatt nem volt kint időben a negyedik Pirelli. A Ferrari úgy véli, hogy csak közvetve ugyan, de a Red Bull okozta azt a bokszkiállási bakit, ami miatt Carlos Sainz a Holland Nagydíj korai szakaszában elveszítette a pálya pozícióját a Mercedes mindkét pi
szept. 8
10:15
Lewandowski történelmet írt, Milánóban nyert a Bayern, Nápolyban kapott ki a Liverpool (Eurosport)
A Bayern München 2-0-ra nyert Milánóban az Internazionale vendégeként a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában, szerdán.
szept. 8
10:21
"Nehéz időszakot élünk át, ez nem kétséges" - Klopp értékelt, miután a Napoli kitömte a Liverpoolt (Eurosport)
Nápolyban, a labdarúgó Bajnokok Ligája első fordulójában folytatódott a Liverpool szezoneleji vergődése, melyre egyelőre még Jürgen Klopp vezetőedző sem találja a magyarázatot.
szept. 8
10:21
Tanak ott folytatta Görögországban, ahol Belgiumban abbahagyta (Racing)
Vagyis az első helyen. A 2019-es világbajnok nyerte ugyanis az Acropolis Rally shakedown szakaszát Thierry Neuville és Craig Breen előtt.  Egy 3.62 km-es szakaszon rendezték csütörtök reggel az Acropolis Rally shakedownját, száraz, melegben. A versenyzők a kemény keverékű Pirelliken érkeztek a reggeli gyakorlásra melyen Ott Tanak volt a leggyorsabb
szept. 8
10:30
Már meg is van Szoboszlaiék új edzője (Infostart)
Marco Rosét nevezték ki a három magyar válogatott labdarúgót is foglalkoztató RB Leipzig vezetőedzőjének.
szept. 8
10:33
Hamilton visszavonulására játszva a Mercedes kispadjára is leülne Ricciardo? (m4sport.hu)
Sajtóhírek szerint Daniel Ricciardo a Mercedesszel is felvette a kapcsolatot egy tartalékversenyzői szerepkör kapcsán – Lewis Hamilton közelgő visszavonulására játszva?
szept. 8
10:33
A tapasztalatlan, a menesztett, és a legalább nem José Mourinho – három jelölt a Chelsea kispadjára (Eurosport)
Másfél év után újraindult az edzőkeringő Londonban, így megnéztük, kik lehetnek a legesélyesebbek a Chelsea kispadjára. Kisebb és nagyobb nevek egyaránt akadnak a jelöltek között, de kérdések minden felmerülő névvel kapcsolatban vannak. Ha a türelmes utat választják, Brightonból jöhet menedzser, ha a csillogás a cél, két sztáredző is átveheti a kis
szept. 8
10:45
Nem hiszed el, honnan keresték Dárdai Pált (BorsOnline)
Hivatalosan is elbúcsúzott a Herthától.
szept. 8
10:57
Angol-spanyol összecsapás élőben az RTL+ képernyőjén (rtl.hu)
Ismét visszatér az európai futball az RTL+-ra és az RTL Most+-ra, hiszen csütörtökön megkezdődnek az UEFA Európa Liga és az UEFA Európa Konferencia Liga 2022/23-as szezonjának csoportküzdelmei. Az este folyamán összesen tíz mérkőzést közvetítünk élőben, köztük 21 órától láthatják a Manchester United és a Real Sociedad csatáját, a Lazio – Feyenoordo
szept. 8
11:09
Egy igazi „régi motoros” tér vissza a Formula 2-be (Racing)
A sportautózásban jeles Luca Ghiotto hosszú kihagyást követően újra rajthoz fog állni a Formula 2-ben. Az olasz pilóta az eltiltott Roy Nissany helyén fog majd versenyezni Monzában a DAMS csapatánál. A korábbiakban már beszámoltunk arról, hogy az izraeli származású pilótának a legutóbbi zandvoorti hétvégén kigyűlt a 12 büntetőpontja, miután a verse
szept. 8
11:15
"Valami nem fair, valami furcsa, meglepő, szokatlan" - a legendás sakkozó megszólalt Carlsen-ügyben (Eurosport)
Anatoli Karpov szerint "gyanús" Hans Niemann amerikai sakkozó rohamos előretörése a világranglistán, de nem tekinthető igazságtalannak a győzelme, amelyet a vb-címvédő norvég Magnus Carlsen felett aratott.
szept. 8
11:17
Urán: „Én vagyok az élő példa, hogy soha nem szabad feladni” (Eurosport)
Rigoberto Urán tegnap teljessé tette a gyűjteményét, hisz a Giro meg a Tour de France után, végre a Vueltán is nyert egy szakaszt. Januárban lesz 36 éves, hivatalosan még nincs szerződése a következő szezonra, de ha folytatja, azt biztosan az EF-ben teszi.
szept. 8
11:27
Nincs jól Gasly, kihagyja a monzai sajtónapot (m4sport.hu)
Nem érzi jól magát, így nem vesz részt az Olasz Nagydíj csütörtöki sajtónapján Pierre Gasly – adta hírül csapata.
szept. 8
11:27
Megdöntheti Verstappen Schumacher és Vettel rekordját? (Racing)
Max Verstappen a Holland Nagydíjon tizedik győzelmét aratta az idei szezonban, és a Red Bull, illetve a címvédő jelenlegi formáját elnézve ezt a számot még bőven növelheti a hátralevő hét versenyen. Amennyiben pedig ezekből a futamokból sikerül négyet megnyernie, felállít egy olyan rekordot, amelyet sokáig elérhetetlennek tartottak, és eddig is csa
szept. 8
11:39
A 2. helye is veszélyben a Ferrarinak: „Aggasztó a Mercedes gyorsasága” (m4sport.hu)
Negyedakkora az előnye a Ferrarinak az előnye a Mercedesszel szemben, mint amekkora a hátránya a Red Bullhoz képest. Főnökük szerint inkább ők lassultak le, és most ennek okát keresik.

Keresés