Bernek Péter

"Rám szakadt a gyász, elöntött a fájdalom" - édesapja elvesztéséről beszélt a világbajnok magyar úszó
2023 december 3.   Ripost
Bernek Péter már visszavonult az úszástól.
Szenzációs aranyérem: Kós Hubert világbajnok 200 méter háton
2023 július 28.   Eurosport
Kós Hubert aranyérmet nyert pénteken 200 méter háton a fukuokai vizes világbajnokság medencés úszóversenyeinek hatodik napján. A 20 esztendős magyar versenyző 1:54.14 perces országos csúccsal csapott célba, Bernek Péter 2017-es 1:55.58-as rekordját adta át a múltnak. A szám másik magyar döntőse, Kovács Benedek 1:55.85-ös egyéni csúccsal az ötödik l
Nem Bernek Péterrel, új edzővel készül Thaiföldön Késely Ajna
2023 február 8.   m4sport.hu
Háromhetes edzőtáborba vonult Thaiföldön új edzője és új edzőpartnere társaságában az Európa-bajnoki ezüstérmes úszónő, Késely Ajna.
Már nem Bernek Péter az Eb-ezüstérmes úszónő edzője
2023 február 8.   Sportal
Közösségi média oldalán jelentette be Késely Ajna, elkezdte a háromhetes edzőtáborozást Thaiföldön új edzőjével, Kovács Ottóval, és új edzőpartnerével, Holló Balázzsal.
„Hamarosan már négyen leszünk” – második gyermekét várja Bernek-Mutina Ágnes
2023 február 5.   m4sport.hu
Bernek Péter, a rövidpályás világ, és Európa-bajnok úszó felesége, az Európa-bajnok Bernek-Mutina Ágnes második gyermekét várja.
Gyermeket vár a klasszis úszónő – kép
2023 február 5.   Sportal
A rövidpályás Európa- és világbajnok úszó, Bernek Péter és felesége, a szintén Európa-bajnok úszó, Bernek-Mutina Ágnes második gyermeküket várják.
Jön az első vizsgája a magyar úszósport páratlan párosának
2022 április 14.   Magyar Nemzet
A tokiói olimpia után a 65 esztendős Turi Györgytől egykori tanítványa, a még csak 30 éves Bernek Péter vette át Késely Ajna felkészítését. Két ifjúsági olimpiai bajnok fogott össze, s a páratlan páros első közös vizsgája a jövő héten megrendezésre kerülő debreceni országos bajnokság, amelynek tétje a vb-szereplés kiharcolása is.
Egyre duzzad az úszóbotrány – Bernek Péter szerint Turi György hazudik
2021 november 13.   Blikk
Az úszóból lett edző azt mondja, Turi Györgyöt nem tartja végtelenül rossz embernek, de a sportolókkal nem úgy bánt, ahogy szerinte kellett volna.
Vb helyett pihenést írt elő Késely Ajnának az új edző
2021 október 5.   Infostart
Bernek Péter érdeklődésünkre bemutatta első úszótanítványa 2021-es versenynaptárát. December 11-én boldog karácsonyt fog kívánni neki.
Itt folytatja pályafutását Késely Ajna
2021 szeptember 22.   Eurosport
Késely Ajna kétszeres Európa-bajnok úszó a BVSC-Zuglónál folytatja pályafutását, a 20 éves versenyző hivatalosan csak januárban lehet a zuglóiak sportolója, de a felkészülését már a sárga-kékeknél végzi új edzője, Bernek Péter irányításával.
Késely Ajna edzőt vált, nem Turi György készíti fel a jövőben
2021 szeptember 14.   m4sport.hu
A 20 éves úszó a nemrég visszavonuló Bernek Péterrel folytatja az edzéseket.
Bernek Péter tanítványaként folytatja Késely Ajna
2021 szeptember 14.   Infostart
A kétszeres Európa-bajnoki ezüst- és egyszeres bronzérmes úszó a karrierjét Tokió után befejező társa első tanítványa lesz.
Váratlanul visszavonult a világbajnok magyar úszó
2021 szeptember 7.   Magyar Nemzet
Mostantól egy aktív világbajnok magyar úszóval kevesebb lesz, ugyanis Bernek Péter némileg váratlanuk bejelentette a visszavonulását. A 29 éves sportoló nemrég a tokiói olimpián még egyéni csúcsot ért el, de a vállsérülése miatt augusztusban úgy döntött, hogy nem folytatja pályafutását.
Bernek Péter visszavonult
2021 szeptember 7.   m4sport.hu
A rövidpályás világ- és Európa-bajnok úszó a májusi világbajnokságig sem folytatja.
Hosszú Katinkáék most már elhiszik, hogy lesz olimpia
2021 július 9.   Infostart
A magyar olimpiai csapat első tagjai csütörtökön elindultak Japán felé. Hosszú Katinka, Bernek Péter és Bohus Richárd, mint az úszóküldöttség első néhány sportolója, csak a reptéren hitték el, hogy most már tényleg semmi nem jöhet közbe.
Itthon, biztonságban
2021 március 21.   Demokrata
Újdonsült apukaként készül az olimpiai kvalifikációról is döntő országos bajnokságra Bernek Péter rövidpályás világbajnok úszó.
Botka István, Prémium Média & Sport Management: „A sportban a jelen már jövő”
2021 március 9.   Márkamonitor
Büszkék vagyunk azokra az olimpikonokra, sportolókra, szövetségekre és csapatokra, akikkel együtt dolgozunk, akikkel partneri kapcsolatot sikerült kialakítani. A teljesség igénye nélkül néhányan a támogatottjaink közül: Cseh László világ- és Európa-bajnok úszó, Csipes Tamara kajakozó, Jakabos Zsuzsanna úszó, Bernek Péter úszó, Kiss Balázs birkózó,
Egy ideje külön alszik az úszó sztárpár
2021 március 3.   Márkamonitor
Mutina Ágnesnek (32) és Bernek Péternek (28) tavaly decemberben gyökeresen megváltozott az élete. Az úszó sztárpár fiuk születésével új kihívásokkal néz szembe, ugyanis Bernek harmadik olimpiájára készül, amit csak áldozatok árán lehet összeegyeztetni a családi élettel.   Különleges karácsonyi ajándékként jött a világra december 19-én Bernek Milán.
Úszás: így tenné büszkévé a kisfiát Bernek Péter
2021 február 22.   Márkamonitor
Újdonsült apukaként, friss nézőpontokkal készül harmadik olimpiai részvételére Bernek Péter. A BVSC színeiben versenyző úszóval 2021-es terveiről, a hosszú idő után ismét nemzetközi versenyen szerzett tapasztalatairól, a tokiói olimpiáról és az apai és élsportolói szerepek összeegyeztethetőségéről is beszélgetett a Prémium Média. „Szeretném élvezni
Megszületett a magyar úszóálompár első babája
2020 december 20.   Infostart
Bernek Péter és Mutina Ágnes szombaton a Facebookon jelentette be a nagy hírt.