Gercsák Balázs

Ifjúsági olimpia: értékes 8. hely triatlonban; az úszók hibátlanok
2014 augusztus 18.   NSO
A Nankingban zajló második ifjúsági olimpián Lehmann Bence a nyolcadik helyen zárt triatlonban. Az úszóknál minden magyar versenyző sikerrel vette az előfutamokat, míg Gercsák Szabina cselgáncsozó már a legjobb négy között jár a 63 kilogrammosok súlycsoportjában.
Universiade: felemás folytatás Kazanyban
2013 július 11.   NSO
Gercsák Tamás 2:03:95 perces idővel elődöntőbe jutott 200 méteres vegyes úszásban a Kazanyban zajló 27. nyári universiade csütörtöki versenynapján.
Olimpia: Melluli Risztov Éva nyomdokain
2012 augusztus 10.   NSO
A tunéziai Uszama Melluli nyerte meg a férfiak 10 km-es nyílt vízi úszását. A Pekingben 1500 méteren győztes, Londonban pedig bronzérmes versenyző 1:49.55.1-es idővel bizonyult a legjobbnak, s három másodperccel előzte meg a német Thomas Lurzot, valamint öttel a kanadai Richard Weinbergert. A magyar Gercsák Csaba a 18. helyen végzett.
Gercsák Csaba a 18. helyen ért célba
2012 augusztus 10.   Infostart
Gercsák Csaba a 18. helyen végzett a londoni olimpián, a férfi nyíltvízi úszók 10 km-es számában a Hyde Parkban.
Hatalmas mákkal olimpiai résztvevő a magyar úszó
2012 június 10.   ATV
Risztov Éva mellett Gercsák Csaba is ott lehet a londoni olimpián a hosszútávúszók tíz kilométeres mezőnyében.
London 2012: az utolsó kvótaszerző verseny előtt a nyílt vízi úszók
2012 június 7.   NSO
A hétvégén rendezik meg a nyílt vízi úszók utolsó olimpiai kvótaszerző versenyét Setúbalban. Az ötkarikás programban szereplő egyetlen hosszútávú szám a 10 kilométer, amelynek egyelőre nincs magyar résztvevője, ám a portugáliai viadalon ketten is megkaparinthatják a lehetőséget, ha – a világszövetség, a FINA honlapjának híre szerint – az első kilencben végeznek. Pontosabban a női és a férfi…
Úszás: Gercsák Csaba a 8. helyen végzett a hosszútávú Eb-n
2011 szeptember 7.   NSO
A hosszútávúszás olimpiai programban is szereplő 10 kilométeres számában nyolcadik lett Gercsák Csaba az izraeli Európa-bajnokság nyitó napján.
Úszás: Gercsák Csaba hatodik a londoni nyílt vízi előolimpián
2011 augusztus 13.   NSO
A 2012-es londoni olimpia nyílt vízi tesztversenyén a hatodik helyen végzett Gercsák Csaba. Az eseményen a szakág legjobb úszói meghívásos alapon vehettek részt.
A vízben dől el minden
2011 augusztus 3.   Népszava
A magyar úszók egy arany- és négy bronzéremmel zárták a sanghaji vizes világbajnokságot (az egyik bronzot a hosszútávúszó Gercsák Csaba szerezte). Bár az eredmények kicsit gyengébbek, mint két éve Rómában voltak (2 arany, 1 ezüst, 3 bronz), Kiss László szövetségi kapitány nem elégedetlen. A szakember reagált Kis Gergő kirohanására is: mint mondta, a csapattagságot a vízben kell kiharcolni.
Gercsák bronzot érő gőzfürdőzése Sanghajban
2011 július 25.   Népszava
Óriási bravúrt ért el Gercsák Csaba, aki extrém körülmények között, hajráversenyben (!) szerezte meg a harmadik helyet a sanghaji vizes vb-n a nyíltvízi úszók 25 km-es viadalán. Bár a rajtot a nagy hőség miatt reggel 8 helyett 6-ra hozták előre, így is 31 fokos vízben kellett a résztvevőknek teljesíteniük a távot, az amerikaiak sportolóik egészségének védelmének érdekében nem engedték elindulni…
Megvan az első sanghaji érem
2011 július 23.   Klubrádió
Gercsák Csaba bronzérmet nyert a férfi nyíltvízi úszók 25 km-es számában a sanghaji vizes világbajnokság szombati versenynapján.
Gercsáké az első érem az úszóvébén
2011 július 23.   Blikk
Sanghaj - Bronzérmet nyert a férfi nyíltvízi úszók 25 km-es számában Gercsák Csaba (22) a Kínában zajló vizes-világbajnokságon, ezzel a magyar küldöttség első tagjaként állhatott dobogóra a viadalon.
Megvan az első magyar érem
2011 július 23.   HírTV
Magyarország megszerezte első érmét a sanghaji vizes világbajnokságon. A férfi nyíltvízi úszók 25 km-es számában Gercsák Csaba harmadik lett.
Megvan az első érem Sanghajban
2011 július 23.   Infostart
Bronzérmet szerzett Gercsák Csaba a férfi nyíltvízi úszók 25 km-es számában a sanghaji vizes világbajnokságon.
Vizes vb: Gercsák Csaba bronzérmet szerzett a 25 km-es úszásban
2011 július 23.   NSO
Gercsák Csaba nagyszerű eredményt ért el: a harmadik helyen végzett a hosszútávúszók 25 kilométeres számában a sanghaji vizes világbajnokság szombati versenynapján.
Vizes vb: Gercsák Csaba kiválóan szerepelt nyíltvízi úszásban
2011 július 22.   NSO
Gercsák Csaba a kiváló tizedik helyen végzett a nyíltvízi úszók 5 km-es számában a sanghaji vizes világbajnokság pénteki versenynapján.
Vizes vb: a középmezőnyben végeztek a magyarok férfi 10 km-en
2011 július 20.   NSO
Gercsák Csaba a 35., Kutasi Gergely a 44. helyen végzett a nyílt vízi úszók 10 km-es számában a sanghaji vizes világbajnokság szerdai versenynapján. A győzelmet a görög Janniotisz Szpirosz harcolta ki.
Úszó Eb: Gercsák és Pulai sem jutott döntőbe 200 m pillangón
2010 augusztus 11.   NSO
Gercsák Balázs és Pulai Bence sem jutott tovább a férfiak 200 méteres pillangóúszó számának középdöntőjéből a budapesti Európa-bajnokságon. Előbbi a hetedik, utóbbi a nyolcadik helyen végzett a saját futamában.
Úszó Eb: Gercsák Balázs és Pulai Bence is középdöntős 200 m pillangón
2010 augusztus 11.   NSO
Gercsák Balázs és Pulai Bence is továbbjutott a férfi 200 méteres pillangóúszás előfutamából: előbbi a hetedik, utóbbi a 13. helyen lépett tovább.
Családi ügy az EB
2010 augusztus 11.   Blikk
BUDAPEST —  A rekordok könyvébe illik a Gercsák család, amelynek mind a hat gyermeke az úszás megszállottja. Nem is akárhogyan teljesítenek, hárman tagjai a magyarországi vizes Európa-bajnokságon szereplő válogatottnak. Csaba (21) 10 kilométeren 26. lett, Balázs (23) már megvívta selejtezőjét 200 és 400 méter gyorson, míg Tamás (19) ma mutatkozik be 200 mellen.