2016. február 25. csütörtök

febr. 25
10:33
Tudja-e, hogy ma a Mátyások névnapját ünnepeljük? (Infostart)
A Mátyás-nap hagyományosan február 24-ére esik, ám szökőévben ez február 25-re tolódik. Hogy miért, elmagyarázzuk.
febr. 25
11:27
Újabb egészségügyi intézményekben tilos a látogatás (Infostart)
Újabb kórházakban van teljes vagy részleges látogatási tilalom az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) legutóbbi adatai szerint az influenzás megbetegedések miatt. Jellemzően a szülészeti, nőgyógyászati, újszülöttosztályokon és az intenzív részlegeken nem szabad a betegeket felkeresni.
febr. 25
12:18
Zika-láz - Csehországban is megjelent a vírus (WebBeteg)
Csehországban is megjelent a Zika-vírus - közölte a cseh egészségügyi minisztérium csütörtökön Prágában. A közszolgálati hírtelevízió szerint eddig két esetről van szó.
febr. 25
12:39
Kritikusan gyenge a magyar gyerekek állóképessége (Infostart)
A magyar diákok negyede túlsúlyos vagy elhízott, állóképességi szintjük pedig lehangoló - egyebek között ez derül ki a Nemzeti Egységes Tanulói Fittségi Teszt (NETFIT) 2014/2015-ös tanévének eredményeiből.
febr. 25
14:24
Charlie Sheen-hatás - Ismét a HIV-re figyel a világ (WebBeteg)
Amikor Charlie Sheen amerikai színész egy tavaly novemberi tévéadásban bejelentette, hogy HIV-pozitív, minden eddigi amerikai rekordot megdöntött azoknak a száma, akik az interneten a HIV-re rákerestek.
febr. 25
15:03
Tavasszal a családi házak pályázhatnak (Metropol)
Komplex felújításokat támogat a pályázat: szigetelésre, nyílászárócserére, a víz- és villamos hálózat korszerűsítésére adnak pénzt.
febr. 25
15:27
Kampánnyal a fertőzés ellen (Metropol)
Gyakori kézmosás, fertőtlenítés és immunerősítés – a szakemberek szerint ezek segíthetnek elkerülni az influenzát.
febr. 25
15:27
Négyféle genetikai hiba okozhatja a hasnyálmirigyrákot egy új kutatás szerint (WebBeteg)
Négyféle genetikai hiba okozhatja a hasnyálmirigyrákot, mindegyiknek más az oka és más kezelést is igényelnek - fedezte fel egy ausztrál tudósok vezette nemzetközi kutatócsoport.
febr. 25
16:06
A zöldépületek virágzása (Metropol)
2018-ra megduplázódhat azon építő cégek aránya, amelyek projektjeinek több mint 60%-a valamilyen zöldtanúsítványt szerez.
febr. 25
18:36
Vállsérültek, vállműtöttek gyógytornája - rögzítés levétele után (WebBeteg)
Válltáji sérülést követően - ha az orvos megengedi a vállízület mozgatását - lassan elkezdhetjük az óvatos bemozgatást. Legszerencsésebb, ha egy gyógytornászt személyesen is fel tudunk keresni, aki személyre szabottan tanítja be a gyakorlatokat. Ha erre nincs mód, akkor az alábbi egyszerű gyakorlatokkal is biztonságosan elkezdhetjük a tornázást.
febr. 25
21:21
Épül a kerékpárút hosszában Olaszországban! (Infostart)
Olyan kerékpárút-hálózat építését tervezi az olasz kormány, amely az Autostrada del Sole autópályához hasonlóan összeköti Észak- és Dél-Olaszországot.

Keresés