2016. február 9. kedd

febr. 9
12:45
Csaknem ötszáz szervátültetést végeztek tavaly Magyarországon (WebBeteg)
Nőtt a vese- és a májátültetések száma, emellett tavaly elvégezték az ország első tüdőtranszplantációját – közölte a szervátültetéseket koordináló Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) hétfőn az MTI-vel.
febr. 9
14:51
Mi mit jelent a prosztatarák patológiai leletén? (WebBeteg)
A prosztatából vett szövetmintákat speciális előkészítés után, mikroszkóp segítségével vizsgálja meg a patológus, az eredményt patológiai lelet formájában küldi meg a kezelőorvosnak. A leletben leírt információk határozzák meg a beteg kezelésének lehetőségeit. Az alábbi kérdések és válaszok segítenek abban, hogy megértse a leletein található orvosi információkat.
febr. 9
16:57
A Bajcsy-Zsilinszky Kórház térítésmentesen biztosít Egészségkártyát a Betegek Világnapja alkalmából (WebBeteg)
Dr. Bodnár Attila, a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet főigazgatója, aBetegek Világnapja alkalmából intézménye nevében, az Egészségkártya Kft.-vel közösen, térítésmentesen ajánlja fel a kórház fekvő betegeinek február 11-29. között azEgészségkártya regisztrációját.
febr. 9
17:12
Egészségügy: sztrájk jön, ha nem lesz változás (Metropol)
Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete szerint az egészségügyet már nem nagyon lehet kezelni, újra kell éleszteni.
febr. 9
21:09
Köhögés és köpetürítés - Milyen betegségekre utalhat? (WebBeteg)
Egészséges embernél a köhögés nem jár köpet ürítésével. Dohányzás, kórokozó, por vagy allergia miatt azonban a légzőrendszerben váladék képződik. Nem szívesen foglalkozunk ezzel, pedig fontos információkat árul el a légutak állapotáról és súlyosabb betegségekre is felhívhatja a figyelmet.
febr. 9
22:12
Nemzetközi beavatkozás a Zika-vírus ellen (WebBeteg)
A FAO (Food and Agriculture Organization of the United Nations) főigazgatója a nemzetközi összefogás részeként az emberi biztonság és az élelmezési láncok védelmét tartja elsődlegesnek.
febr. 9
23:15
A Bajcsy-Zsilinszky Kórházban egy új műszerrel először végeztek egy speciális szívkatéteres eljárást (WebBeteg)
Dr. Bodnár Attila, a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet főigazgatója tájékoztatást adott arról, hogy az intézmény mai napon elsőként végzett házon belüli szívsebészet nélkül egy új műszerrel szívkatéteres beavatkozást.

Keresés