2016. március 3. csütörtök

márc. 3
6:00
Nyelőcsövön keresztül végzett szívultrahang vizsgálat (TEE) (WebBeteg)
Az utóbbi időben a szív ultrahangvizsgálata (echocardiographia) nagymértékben elterjedt a kardiológiai gyakorlatban. A szívultrahang-laboratóriumokban a szívet, illetve a nagy ereket különböző módszerek segítségével monitorozhatják.
márc. 3
18:38
Fiatalok tartanak jótékonysági divatbemutatót Szegeden (WebBeteg)
Ép és fogyatékkal élő fiatalok részvételével tartanak jótékonysági divatbemutatót március 12-én Szegeden, az esten a középiskolások és egyetemisták saját tervezésű és készítésű ruháikat mutatják be.
márc. 3
18:40
Miért lesz az allergiából asztma? (WebBeteg)
A légúti allergiás betegek gyakran számolnak be idővel megjelenő asztmás tünetekről is. Mit tehetünk, hogy a betegség lefolyását megváltoztassuk, hogy elkerüljük az asztma kialakulását?
márc. 3
18:42
Mi az a Braxton-Hicks összehúzódás? (WebBeteg)
Minden izomszövetnek, így a méhizomnak is alapvető jellemzője az összehúzódó képesség. A terhesség ideje alatt körülbelül a 6. héttől már megfigyelhetőek kisebb összehúzódások, azonban ezek többnyire alig észrevehetőek. A jelentősebb izomtevékenység, például az ún. Braxton-Hicks összehúzódások a várandósság 30. hetétől válnak jellemzővé. Hogyan ismerhetjük fel az izomösszehúzódások közötti…
márc. 3
21:07
Egymillió dollárt ad a zika-vírus elleni küzdelemre a Google (Metropol)
A vállalat emellett mérnökei és adatkutatói segítségét is felajánlotta.
márc. 3
22:09
Egészségünk Érdekében - Járjon a lábaiért! - Országos Érszűkület Nap idén is! (WebBeteg)
A Magyar Angiológiai és Érsebészeti Társaság 2016-ban immár harmadik alkalommal rendezi meg a magyarországi Érszűkület Napot, melyet az európai PAD and Vascular European Days kezdeményezés hívott életre. A szervezők 2016. március 17-én 11 és 17 óra között, 6 helyszínen, egész napos orvosi tanácsadással, boka/kar index méréssel és pulzus önvizsgálat oktatással várják az érdeklődőket.

Keresés