2016. január 17. vasárnap

jan. 17
6:24
Így hat a hálapénz Magyarországon (ATV)
A hálapénz megaláz, a hálapénz megoszt, konzerválja a korrupt rendszert. Hálapénz nélkül már összeomlott volna az egészségügy, voltaképpen a hálapénz működteti az ágazatot. Magyarországon mindkét álláspont igaz egyidejűleg. A baj csak az, hogy 25 évvel lemaradtunk a nyugati színvonaltól, ahol a beteg minden minőségi adatot megkap, mielőtt orvost vagy kórházat választ. A Hetek cikke.
jan. 17
7:00
A terror árnyékában: Izraeltől még tart az Iszlám Állam (ATV)
Egyetlen közel-keleti országtól tart az Iszlám Állam – állítja egy német újságíró, aki 2014-ben tíz napot töltött a dzsihádista szervezet által uralt szíriai és iraki térségben, és onnan élve ki is jutott. Izrael ez az ország, amelynek hadseregét Jürgen Todenhöfer szerint az iszlamisták túl erősnek tartják. A zsidó állam ennek ellenére megerősítette a készültséget északi és déli határain. A…
jan. 17
8:12
Tűz volt a BKK-székházban (Infostart)
Füstöt tapasztaltak a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV) székházában, a VII. kerületi Akácfa utcában, az eset miatt több kötöttpályás járat közlekedése szünetelt a fővárosban - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) a honlapján szombat késő este.
jan. 17
8:12
"A holokauszt nem absztrakt fogalom" A Saul fia igazi ereje (ATV)
A Golden Globe megvan, s egyre egyértelműbb az is, hogy innentől bármi történik a Saul fiával, alkotóinak köszönhetően új magyar klasszikussal lett gazdagabb a világ filmgyártása. Az első magyar Golden Globe-díj után pedig már Oscar-díjra jelölte a magyar készítésű filmet a legjobb idegen nyelvű alkotások között az amerikai filmakadémia, amely csütörtökön, Los Angelesben jelentette be a…
jan. 17
8:14
Lecsapott az al-Kaida Burkina Faso-ra, külföldiek az áldozatok (ATV)
Az ouagadougoui terrortámadás és túszejtés 29 halálos áldozatának többsége külföldi - közölte egy, a nyomozáshoz közel álló Burkina Fasó-i tisztviselő szombaton.
jan. 17
8:30
Tragédia! Újra gyászol Céline Dion (Alternatív Energia)
Az énekesnő férje után most egy másik fontos családtagját veszítette el.
jan. 17
8:30
Végleges: Feloldják a szankciókat Iránnal szemben (ATV)
Teherán eleget tett a nagyhatalmakkal tavaly nyáron kötött nukleáris megállapodásban foglalt kötelezettségeinek. Az Egyesült Államok elnöke elrendelte, az Európai Unió pedig megindította a perzsa állam elleni szankciók feloldását szombat este.
jan. 17
8:32
Kincsvadászok: Riport az illegális fémkeresőzőkről (ATV)
A hajnal éppen csak pirosra festi az ég alját, a területet jórészt még a sötét uralja. Mi azonban már teljes felszerelésben baktatunk a dobozi határban, egy sűrű bozótos mélyén, kidőlt fákat kerülgetve. A régi folyómeder felé tartunk, ahol valaha egy bronzkori település volt. A fémkeresők már munkában, hiszen az erdő mindig rejteget valamit, résen kell lenni. Tilosban járunk, mert tavaly januártól…
jan. 17
8:48
Kulturálatlan együttélés: Németország sebezhetővé vált (ATV)
Tovább gyűrűzik a szilveszteri kölni események körüli helyi és nemzetközi felbolydulás. Angela Merkel már saját pártján belül sem biztos, hogy „vissza tudja verni a támadásokat”, miközben folyamatosan nő a feljelentések száma, a média pedig próbálja továbbra is elterelni a figyelmet a valódi problémáról. Újév óta egyre több helyről érkeznek hírek hasonló támadásokról: Svédországból, Finnországból,…
jan. 17
9:24
Ma megkezdődik az ökumenikus imahét (Infostart)
Ma kezdődik meg az ez évi ökumenikus imahét, amelynek országos megnyitó istentiszteletét a budapesti Deák téri evangélikus templomban tartják.
jan. 17
9:24
Leégett egy mezőgazdasági épület Sombereken (Metropol)
A mintegy kétszáz négyzetméteres épületben gumi- és olajszármazékok is lángra kaptak.
jan. 17
9:24
Andy Vajnából újra Vajna András lett (Alternatív Energia)
A TV2 új tulajdonosa visszamagyarosította a nevét.
jan. 17
9:24
Február 1-jéig választható az új SZJA bevallás (ATV)
Február 1-jéig választhatják a személyi jövedelemadó (szja) bevallás új formáját az erre jogosult magánszemélyek, vagyis kérhetik, hogy az adóhatóság készítse el helyettük a bevallást. Aki nem felel meg a bevallási nyilatkozat feltételeinek, a többi, már ismert bevallási mód valamelyikét alkalmazhatja.
jan. 17
9:26
Halálos tűzeset Ikladon (Metropol)
Egy családi ház gyulladt ki, egy ember meghalt.
jan. 17
9:42
EUROPOL: 2015 az embercsempészek éve volt (ATV)
Az Europol vezetője szerint tavaly 3-6 milliárd dollár közötti rekordbevételük lehetett az európai menekültváltságot kihasználó nemzetközi embercsempész hálózatoknak.
jan. 17
10:00
Idén is megrendezik az Educatio oktatási szakkiállítást (Infostart)
Idén is megrendezik az Educatio oktatási szakkiállítást, amely január 21-23-án, immár 16. alkalommal segíti a felvételizőket abban, hogy megtalálják a nekik leginkább megfelelő képzést.
jan. 17
10:00
Ellenzék: A kormány "csak" zsarolja a fővárost (ATV)
Az ellenzék szerint a kormány csak Budapest zsarolására használja a fővárosi és az agglomerációs közlekedést. Az Együtt szerint az eddiginél többe fog kerülni, ha a kormány átveszi a főváros környéki közösségi közlekedés üzemeltetését, míg az LMP azt mondja: a kormány számára nem lehetőség, hanem kötelező a települések közötti közlekedés biztosítása. Részletek a videóban.
jan. 17
10:36
Csaknem két kiló kábítószert foglaltak le Kazincbarcikán (Metropol)
Az amfetamint egy 24 éves férfi autójában és lakásán találta a rendőrség.
jan. 17
10:36
Tényleg Simicska embereit bújtatja Lázár? (ATV)
Lázár János Simicska Lajos egykori kádereit helyezte el az Első Nemzeti Közműszolgáltató vezérkarában – vádolta meg decemberben a minisztert a PestiSrácok.hu című portál. A miniszter az ATV Szabad szemmel című műsorában reagált az őt ért kritikára.
jan. 17
10:54
Két településen választanak önkormányzati képviselőt (Infostart)
Két települési önkormányzati és egy roma települési nemzetiségi képviselő-választás lesz vasárnap az országban.
jan. 17
10:54
Tarlós: rendben lesz a vizes vébé (Alternatív Energia)
A főpolgármester nagyon titokzatos volt, amikor a holnapi BKV-val kapcsolatos tárgyalásáról kérdeztük.
jan. 17
11:12
Tömegesen gyilkolt az Iszlám Állam Szíriában (Alternatív Energia)
Legalább 85 civilt és 50 szíriai kormánykatonát öltek meg - Több öngyilkos merényletet is végrehajtottak.
jan. 17
11:12
Legkevesebb 280 embert öltek meg az Iszlám Állam fegyveresei a kelet-szíriai Deir ez-Zór város északi részei elleni támadásaik során (ATV)
Legkevesebb 280 embert öltek meg az Iszlám Állam fegyveresei a kelet-szíriai Deir ez-Zór város északi részei elleni támadásaik során. A meggyilkolt családok tucatjainak pusztán az volt a bűnük, hogy a terrorszervezet szerint a szíriai kormányerőkkel működtek együtt. A szíriai állami média szerint mészárlást követtek el a szélsőségesek.
jan. 17
11:14
Terroristáktól tartanak a balatonfűzfőiek, ezért nem akarnak lőszergyárat (ATV)
Nem akarnak lőszergyárat a Balaton mellé a balatonfűzfőiek, ezért népszavazást is kezdeményeztek az ügyben. Az éve elején röppent fel a hír, hogy egy óriási, ötvenezer tonna gyártó kapacitású üzemet akarnak létrehozni az ipari parkban. A helyiek szerint ilyenre itt nincs szükség, és attól tartanak, hogy terroristák célpontjává válhat egy ilyen hadiüzem. Részletek a videóban.
jan. 17
11:48
Szalagkorlátnak ütközött egy autóbusz Zalaegerszegen (Metropol)
Nem sérült meg senki, de a Balatoni úton mintegy 200 liter gázolaj folyt az úttestre.
jan. 17
11:48
Bajba kerülhet az orosz gazdaság, nem erre számítottak (ATV)
Jelentősen csökkenti az orosz költségvetés bevételét az alacsony olajár, Anton Szilujanov pénzügyminiszter szerint a jelenlegi olajárakon számolva a költségvetés bevétele 3 ezer milliárd rubellel (38,6 milliárd dollár) marad el a tervezettől.
jan. 17
12:06
Pataky Attilát megműtötték - Váratlan komplikációk? (Alternatív Energia)
jan. 17
12:08
Busz csapódott szalagkorlátnak: 200 liter gázolaj folyt az útra! (Alternatív Energia)
12-en utaztak a karambolozó járművön.
jan. 17
12:24
Február 1-jéig lehet bevallási nyilatkozatot tenni (Infostart)
Február 1-jéig választhatják a személyi jövedelemadó (szja) bevallás új formáját az erre jogosult magánszemélyek, vagyis kérhetik, hogy az adóhatóság készítse el helyettük a bevallást. Aki nem felel meg a bevallási nyilatkozat feltételeinek, a többi, már ismert bevallási mód valamelyikét alkalmazhatja.
jan. 17
12:24
Együtt: a kormány újból bevezetné a sorkatonaságot (Metropol)
Az ellenzéki párt Kövér Lászlónak és Kósa Lajosnak a sorkatonaság visszaállításáról szóló kijelentéseire közleményben reagált.
jan. 17
12:24
MÚSZ: Hosszú férje volt a legjobb, nem Dárdai (Alternatív Energia)
A szövetség így értékelte Az év sportolója választás eredményét.
jan. 17
12:24
Férfiak miniszoknyában: szimpátia tüntetés a szexuálisan bántalmazottakért (videó) (ATV)
Több száz férfi szimpátia tüntetést tartott Amszterdamban, hogy ezzel fejezzék ki szolidaritásukat a szilveszterkor szexuálisan bántalmazott nők felé. Valamennyien elítélik a nők ellen elkövetett erőszak minden formáját, de szerintük a miniszoknya viselésének tiltása nem oldja meg a problémát.
jan. 17
12:26
Rendőrök buktatták le a fiatal drogdílert Borsodban - Videó! (Alternatív Energia)
Csaknem két kiló amfetamint foglaltak le Kazincbarcikán.
jan. 17
12:28
Lezárhatja a határokat Horvátország is (Alternatív Energia)
Miro Kovac szerint Szerbiának a Macedóniával közös határát is le kéne zárnia.
jan. 17
12:30
Előrehozott választásokat kezdeményezett a kormányfő (Alternatív Energia)
Vucic arra kérte pártja vezetőségét, hogy támogassa ebben.
jan. 17
12:42
Orbán: nem lesz kötelező sorkatonai szolgálat Magyarországon (Infostart)
Nem lesz kötelező sorkatonai szolgálat Magyarországon - szögezte le Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap, az M1 aktuális csatorna kérdésre válaszolva.
jan. 17
13:00
Orbán: nem lesz kötelező sorkatonai szolgálat Magyarországon (Metropol)
A miniszterelnök szerint sem most, sem később nem kívánnak foglalkozni ezzel a kérdéssel, s Kövér László sem erről beszélt.
jan. 17
13:18
Hétfőtől már három bankban igényelhető a CSOK (Infostart)
Hétfőtől már három banknál igényelhető a kibővített családi otthonteremtési kedvezmény, szerdán pedig újra a kormány napirendjére kerül a támogatás.
jan. 17
13:18
Egy afgán vezető házában robbantotta fel magát, sok a halott (ATV)
Egy helyi vezető házában robbantotta fel magát egy öngyilkos merénylő vasárnap reggel a kelet-afganisztáni Dzsalalábádban, tizenhárman meghaltak.
jan. 17
13:20
Jelentős zuhanás a közel-keleti tőzsdéken (ATV)
Jelentős veszteségben álltak a közel-keleti tőzsdék vasárnap késő délelőtt a kőolaj árcsökkenése miatt.
jan. 17
13:22
Sorkötelezettség: Orbán Viktor eldöntötte a kérdést (ATV)
Nem lesz kötelező sorkatonai szolgálat Magyarországon - szögezte le Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap, az M1 aktuális csatorna kérdésre válaszolva, miután több sajtóorgánum Kövér László házelnökre hivatkozva tényként írta meg a kötelező sorkatonai szolgálat bevezetését.
jan. 17
13:36
Szivárog a gáz egy vasúti kocsiból a tiszaújvárosi pályaudvaron (Metropol)
A tiszaújvárosi tűzoltók, akik porlasztott vízsugárral biztosítják a szivárgás környezetét.
jan. 17
13:36
Riasztás a hófúvás miatt - Lezártak egy autópályát (Alternatív Energia)
Romániában tanítási szünetet is elrendeltek hétfőre - 50 település maradt áram nélkül.
jan. 17
13:54
Migránsválság: Merkel és Seehofer új kitoloncolási terve (ATV)
A nyugat-balkáni országokból származó menedékkérőknél bevezetett eljárást alkalmazva elkülönítve helyezik el, gyorsított eljárás alá vonják és a lehető leghamarabb kitoloncolják Németországból az észak-afrikai térségéből érkező menedékkérőket Angela Merkel kancellár és Horst Seehofer bajor miniszterelnök új terve szerint - írta a Welt am Sonntag című vasárnapi német lap.
jan. 17
13:56
Új irányt vett a Katinka-ügy: Shane Tusup-nak üzentek Gyárfásék (ATV)
A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöksége elismerését fejezte ki az Év sportolója-választáson győztes Dárdai Pálnak, de álláspontja szerint a Hosszú Katinkát felkészítő Shane Tusup volt a legjobb edző 2015-ben.
jan. 17
14:30
DK: elárulta a magyar fiatalokat a Fidesz (Alternatív Energia)
A párt határozottan elutasítja a sorkötelezettség visszaállítását.
jan. 17
14:30
Megszüntették a gázszivárgást Tiszaújvárosban (ATV)
Megszüntették a gázszivárgást vasárnap délutánra tűzoltók a tiszaújvárosi vasútállomáson, sikerült eltömíteni a szénhidrogén gázkeveréket szállító vasúti kocsi lefejtőcsonkját - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján.
jan. 17
14:48
Megszüntették a gázszivárgást a tiszaújvárosi pályaudvaron (Metropol)
A szivárgást még délelőtt észlelték a vasúti kocsi leeresztő csonkjánál.
jan. 17
14:48
Reményt hirdetett a pápa a migránsoknak (ATV)
"Ne hagyjátok elrabolni magatoktól a reményt és az élet örömét!" - mondta Ferenc pápa vasárnap délben a Szent Péter téren szavait hallgató mintegy hétezer migránsnak az elvándorlók és menekültek világnapján.
jan. 17
15:06
MSZP: nincs reális alapja a sorkatonaság bevezetésének (ATV)
Az MSZP szerint mindenki számára egyértelmű, hogy a kötelező sorkatonaság bevezetésének Magyarországon nincs semmilyen reális alapja.

Keresés