2016. január 13. szerda

jan. 13
0:06
Esett a 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukciós átlaghozama (ProfitLine)
A meghirdetett mennyiségnél magasabb összegben, hozamcsökkenéssel értékesített 3 hónapos diszkont kincstárjegyet (dkj) az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) keddi aukcióján.
jan. 13
0:39
7 és fél év fegyház heroincsempészet miatt (ProfitLine)
Jogerősen hét és fél év fegyházbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla kedden egy belgrádi férfit, aki 2013-ban fél kiló heroint próbált Magyarországon keresztül Ausztriába csempészni.
jan. 13
1:12
Ön elégedett lenne 33-szoros haszonkulccsal? (ProfitLine)
Hollik István, kereszténydemokrata országgyűlési képviselő szerint Gyurcsány Ferenc volt kormányfő egymilliárd forintot "kaszált" 33-szoros tiszta haszonnal amikor a közelmúltban értékesítette hengergumizó vállalatát.
jan. 13
1:16
Jóval többen vannak az androidos kártevők (ProfitLine)
Tavaly 50 százalékkal több androidos kártevőt regisztrált a G Data német vírusvédelmi cég, mint 2014-ben, az idén pedig további fenyegetések várhatók.
jan. 13
1:45
Eddig nyolc német áldozatról tudnak (ProfitLine)
Legkevesebb nyolc német halálos áldozata van a keddi isztambuli robbantásos merényletnek - jelentette be Angela Merkel német kancellár Berlinben.
jan. 13
2:18
KKV-k támogatása. Cél a rugalmas foglalkoztatás (ProfitLine)
A rugalmas foglalkoztatási formák bevezetését segítő program indul kis- és középvállalkozások (kkv) számára, a cégek 3 millió és 15 millió forint közötti támogatásra pályázhatnak - közölte a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány vezetője kedden Szegeden.
jan. 13
2:51
Meredeken csökken az olajár (ProfitLine)
Meredeken csökkentették idei olajár-előrejelzéseiket londoni iparági elemzők, elsősorban a kereslet és a kínálat egyensúlyát meghatározó alapfolyamatok markáns romlásával indokolva a felülvizsgálatot.
jan. 13
3:24
Háromszoros menedékkérelem Ausztriában (ProfitLine)
Kilencvenezer menedékkérelmet nyújtottak be 2015-ben Ausztriában az osztrák belügyminisztérium kedden bemutatott előzetes adatai szerint, vagyis több mint háromszor annyit, mint 2014-ben.
jan. 13
3:57
Ön fiatal férfi? Ezért is örülhet! (ProfitLine)
A munkavállalók fele részesül valamilyen jutalomban teljesítményéért az év végén, nagyobb eséllyel kapnak jutalmat vagy bónuszt a férfiak, ezen belül is a fiatalabb férfi munkavállalók - derült ki a Profession.hu állásportál 4814 válaszadó bevonásával készült nem reprezentatív kutatásából.
jan. 13
4:30
Az amerikai alelnök szerint Donald Trumpból akár elnök is lehet, Obama viszont csak esti showműsorban tudná elképzelni (GazdaságPortál)
Barack Obama amerikai elnök csak az esti showműsorok egyikében tudná elképzelni Donald Trump republikánus elnökjelölt-aspiránst az ország első embereként, de Joe Biden alelnök reális esélyt lát arra, hogy Trump legyen az Egyesült Államok következő vezetője. A demokrata párti Barack Obama az NBC kedd reggeli műsorában úgy fogalmazott: el tudná képzelni, hogy jövőre Donald Trump mondja ...
jan. 13
5:06
Tizenkét éves mélyponton az olaj ára, harminc dollár alá esett (GazdaságPortál)
Több mint tizenkét éves mélypontra, 30 dollár alá esett a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta hordónkénti ára a New York-i árupiacon kedden. Helyi idő szerint délután két óra (közép-európai idő szerint este nyolc óra) körül a WTI ára februári szállításra hordónként 1 dollár 44 centtel 29,97 dollárra csökkent, majd néhány perccel ...
jan. 13
5:36
Így zárt a BÉT kedden (ProfitLine)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 401,77 pontos, 1,68 százalékos emelkedéssel, 24 302,45 ponton zárt kedden.
jan. 13
5:48
Ezt fontold meg, mielőtt rohansz a 10+10 millióért (Portfolio)
2016-ban két jelentős kormányzati döntés is felforgathatja a lakáspiacot. A 150 négyzetméternél kisebb lakások és a 300 négyzetmétert meg nem haladó alapterületű új családi házak esetében a korábbi...
jan. 13
5:54
Isztambuli robbantás – Merkel: legkevesebb nyolc német halálos áldozata van a merényletnek (GazdaságPortál)
Legkevesebb nyolc német halálos áldozata van a keddi isztambuli robbantásos merényletnek – jelentette be Angela Merkel német kancellár Berlinben. Angela Merkel sajtónyilatkozatában kifejezte részvétét az elhunytak hozzátartozóinak. Hangsúlyozta, hogy akár még tovább emelkedhet a német áldozatok száma. Közölte, hogy a külügyminisztériumban válságstáb alakult, és kedd este rendkívüli ülést tart a…
jan. 13
6:06
Itt a 10+10 milliós támogatás - óriási harc lesz a lakásokért (Privátbankár)
A családok otthonteremtési kedvezményének 10+10 milliós támogatását legkevesebb kockázattal a háromgyerekes családok vehetik igénybe. Az Otthontérkép adatai szerint azonban a kereslet csupán kis arányban találkozik a kínálattal, hiszen az „ingyenmilliókra” jogosító ingatlanok nem ott találhatóak, ahol ezek a családok élnek.
jan. 13
6:06
Itt a 30 milliós CSOK: erre nem is gondoltál, mi? (Pénzcentrum)
Kimaxoltuk az új otthonteremtési programot....
jan. 13
6:24
További 50-70 forinttal csökkenhet a benzin ára (Infostart)
Az elmúlt két évben 70 százalékot esett az olaj ára, miközben a hazai üzemanyagárak mindössze 20-25 százalékkal mérséklődtek. A Portfolio elemzője azt mondta: a különbséget a dollár-forint árfolyam alakulása okozza, másodsorban pedig a finomított jegyzésárak. Gayer Attila hozzátette: a hazai üzemanyagárak az olajár további csökkenése esetén további 50-70 forinttal is mérséklődhetnek.
jan. 13
6:42
Macedóniában rekord alacsony a migránsok száma (ProfitLine)
Jelentősen csökkent a Görögországból Macedóniába érkező migránsok száma, Gyevgyelijába a napokban 24 óra alatt csupán 700-1000 ember érkezett - közölte a 24vesti.mk macedón hírportál kedden.
jan. 13
6:48
Végelszámoló biztosítási jogviszonya: ki, mikor, mennyi közterhet fizet? (Adózóna)
Számos kérdés érkezik az Adózóna.hu-hoz a végelszámolók társadalombiztosítási jogviszonyával kapcsolatban. Az alábbi cikkben részletesen bemutatjuk, milyen jogviszonyokban, milyen tb-közterhek mellett láthatja el a végelszámoló a feladatát.
jan. 13
7:18
Kínai adat fűti a hangulatot (Portfolio)
gy vártnál jobb kínai külkereskedelmi adat hatására javult a tőkepiaci hangulat az ázsiai kereskedésben, ma reggel a térség vezető indexei a kínai Shanghai Composite kivételével emelkedni tudtak, sőt...
jan. 13
7:18
Irán fogva tartja az Egyesült Államok haditengerészetének két folyami hajóját, a legénységgel együtt (GazdaságPortál)
Az amerikai védelmi minisztérium (Pentagon) bejelentése szerint Irán fogva tart két amerikai hajót, a tíztagú legénységgel együtt. John Kerry külügyminiszter az irániakkal egyeztet. A Pentagon névtelenséget kérő tisztségviselői szerint egyelőre nem világos, hogy a haditengerészet két folyami hajója véletlenül tévedt-e iráni vizekre, a Perzsa-öbölben lévő Farszi szigetére. Hivatalos közlés szerint…
jan. 13
7:20
Végre egy jó hír Kínából (Portfolio)
A vártnál jóval kisebb mértékben csökkent a kínai külkereskedelmi forgalom decemberben éves összehasonlításban. A dollárban kifejezett export értéke 1,4 százalékkal mérséklődött, az import 7,6...
jan. 13
7:27
A munkavállalók fele részesül valamilyen jutalomban munkahelyén (HR Portál)
A férfiak és fiatalabbak nagyobb eséllyel kapnak valamilyen jutalmat vagy bónuszt munkáltatójuktól, de ezek is szinte mindig a magas teljesítményhez köthetők. Legtöbben Erzsébet-utalványt kapnak béren kívüli juttatásként, de a SZÉP kártya a legnépszerűbb, derül ki a Profession.hu 4814 válaszadó bevonásával készült kutatásból.
jan. 13
7:29
Egymilliárdos egyszeri támogatás a megváltozott munkaképességűeket foglalkoztatóknak (HR Portál)
Csaknem egymilliárd forintos egyszeri támogatásban részesülnek a megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató akkreditált cégek a munkakörülmények javítására, eszközeik fejlesztésére.
jan. 13
7:31
Munkaügyi perekben is megoldás lehet a mediáció (HR Portál)
Folyamatosan nő az ügyek száma, amelyekben bírósági közvetítési eljárást, mediációt vesznek igénybe. Az ügyek száma 40 százalékkal nőtt. A családjogi ügyek mellett a munkaügyi perekben lehet még a közvetítés használata szempontjából áttörés, mondta el az Inforádiónak Bicskei Ferenc, az Országos Bírói Tanács soros elnöke.
jan. 13
7:33
Miért nem emelkednek a bérek, ha szinte nincs munkanélküliség? (HR Portál)
Ezt a kérdést vetette fel az amerikai közgazdász. Maximiliano Dvorkin, miután az amerikai munkanélküliségi adatok megérkeztek, hogy a ráta 5 százalékra esett. Az okot az automatizációban és a munkafolyamatok külföldre költöztetésében látja, írja a vg.hu.
jan. 13
7:35
Munkabeszüntetés lesz a vasútnál, ha nincs megállapodás (HR Portál)
Egyeztettek a vasutas érdekképviseletek, akik szerint tarthatatlan, hogy a vasutasok reálkeresete 2016-ban ne növekedjen, mi több csökkenjen. A munkavállalói oldal kezdeményezte a tulajdonos képviselőjének meghívását a következő, január 20-i tárgyalásra.
jan. 13
7:36
A nap grafikonja: ha már ennyire olcsó a benzin, a drágábból tankolunk (Privátbankár)
Nagyot nőtt tavaly az üzemanyag-fogyasztás. Mit tankolnak a magyarok?
jan. 13
7:36
Obama évet értékel: Hatalmasak vagyunk (Portfolio)
Elnökségének utolsó évértékelőjét tartotta Barack Obama, beszédében a jövőre koncentrált. Mindazonáltal erőteljesen megvédte kormányzata eddigi belpolitikai és gazdaságpolitikai eredményeit, sőt új...
jan. 13
7:38
Van autód? Akkor ez a te napod (Privátbankár)
3 forinttal csökkentette a benzin és a gázolaj árát is szerdán a Mol.
jan. 13
7:48
Tanár-diák szélsőséges viszony Marseille-ban (ProfitLine)
A dél-franciaországi Marseille-ban bozótvágó-késsel megtámadott zsidó tanár azt gondolta, hogy nem éli túl a támadást, és meg van arról győződve, hogy a merénylő le akarta őt fejezni.
jan. 13
7:48
Évértékelő: Amerika nem hanyatlik, hanem erős, a világ leghatalmasabb országa (GazdaságPortál)
Elnökségének utolsó évértékelőjét tartotta Barack Obama, s a beszédben inkább a jövőre koncentrált. Mindazonáltal erőteljesen megvédte kormányzata eddigi belpolitikai és gazdaságpolitikai eredményeit, sőt új javaslattal is előrukkolt, nevezetesen a rákkutatást illetően. Külpolitikáról szólva elsősorban a fenyegető terrorizmusról beszélt, s kérte a Kongresszust, hogy szavazza meg a katonai erő…
jan. 13
7:54
Soha többé nem indul repülő Ferihegy 1-ről? (Privátbankár)
Tíz éve felújították, aztán csődbe ment a Malév - azóta a 2-es terminál indítja és fogadja a gépeket. Interaktív élményközpontot csinálnának az 1-esből.
jan. 13
8:06
Tőzsde: jó hangulat uralkodott a tőzsdéken (GazdaságPortál)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 401,77 pontos, 1,68 százalékos emelkedéssel, 24 302,45 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 10,5 milliárd forint volt, a vezető részvények a Richter kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest. Ballai Zoltán, a Raiffeisen Bank üzletkötője elmondta, az elmúlt napok negatív nemzetközi hangulata megváltozni látszik. A befektetők a kínai…
jan. 13
8:12
12 éve nem történt ilyen az olajjal (Privátbankár)
Kedd este 30 dollár alá esett a WTI hordónkénti ára.
jan. 13
8:12
Így vándorol ki a magyar (Portfolio)
2015 áprilisában a kivándorlást tervezők aránya a korábbi kétszerese volt, júliusra kismértékben csökkent, és októberre összességében változatlan maradt - foglalja össze az őszi felmérésének...
jan. 13
8:14
15 ezer háztartás áramellátása került veszélybe (Privátbankár)
Elfogyott a pénz, az Energetikai Központ februárban már nem tud áramot adni az ügyfeleknek.
jan. 13
8:14
10 dollárig eshet az olaj (Portfolio)
Az elmúlt napokban szabadesésben volt az olajár, amiben az is szerepet játszhatott, hogy a nagy elemzőházak sorra jöttek ki meglehetősen pesszimista olajár előrejelzéseikkel. Ezek között is kitűnik...
jan. 13
8:21
Erős ellenféllel garantált a fejlődés (ProfitLine)
Bernd Storck szövetségi kapitány azt szeretné, hogy a magyar labdarúgó-válogatott erős ellenfelekkel készüljön fel a franciaországi Európa-bajnokságra.
jan. 13
8:23
A terrorveszély olyan mértékű, hogy alkotmányban a helye (ProfitLine)
Alkotmánymódosítást javasol a kormány, hogy önálló tényállás legyen az alaptörvényben a terrorveszélyhelyzet - közölte Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezető-helyettese kedden, a Simicskó István honvédelmi miniszter által kezdeményezett ötpárti budapesti egyeztetés után.
jan. 13
8:30
Nagyot szólt Obama utolsó évértékelő beszéde (Privátbankár)
A holdraszálláshoz hasonlította Barack Obama amerikai elnök azt a rákellenes programot, amelyet az utolsó évértékelőjén jelentett be.
jan. 13
8:30
Új szerepet kaphat Ferihegy 1 (Portfolio)
Interaktív élményközponttá alakítanák át a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér műemléki védettséget élvező 1-es terminálját, ahol egyebek között légiközlekedés-történeti kiállítás és régi repülőgépeket...
jan. 13
8:30
Egyre több magyar munkavállaló pereskedik a főnökével (Pénzcentrum)
...
jan. 13
8:48
Mégsem dől össze a világgazdaság? Végre biztató hír jött Kínából (Privátbankár)
Minden idők egyik legrosszabb évkezdése a tőkepiacokon a kínai gazdaság szenvedésének köszönhető - hosszú idő után először végre valami biztató hír is érkezett. Azért egy fecske nem csinál nyarat...
jan. 13
8:48
A legnagyobb öt közé kerülhet a Deutsche Bank (Portfolio)
Az elmúlt években jócskán lemaradt versenytársaitól, de mostantól nagyobb fokozatba kapcsol a Deutsche Bank: tegnap ugyanis bejelentette, hogy a világ öt legnagyobb vagyonkezelője közé kíván...
jan. 13
8:48
Tőzsdenyitás előtt – Pozitív nyitásra számítanak az elemzők a tőzsdén (GazdaságPortál)
A kedvező kínai makroadatok miatt optimista világpiaci hangulatra, a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) pozitív nyitásra számítanak szerdán az MTI-nek nyilatkozó elemzők. Az Equilor Befektetési Zrt. MTI-hez eljuttatott összegzésében kiemelte a hajnalban érkezett kedvező kínai külkereskedelmi adatokat, amelynek hatására a nyersanyagárak alakulására érzékeny devizák erősödni kezdtek. A szakértők szerint a…
jan. 13
8:50
Június végéig kapott haladékot a Duna House (Privátbankár)
Június 30-ig kapott haladékot a Duna House, hogy benyújtsa a tőzsdei kereskedés megkezdése iránti kérelmet.
jan. 13
8:54
Új díjfajta a zenészeknek (ProfitLine)
Az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) legújabb díjszabása szerint a kiadók újfajta díjat is kötelesek fizetni a zenészeknek, mivel januártól 50-ről 70 évre nő a felvételek védelmi ideje.
jan. 13
9:00
Reggeli elemzés: RC – Fordulat bontakozik ki végre a nemzetközi piacokon – 2016.01.13 (GazdaságPortál)
Fordulat bontakozik ki végre a nemzetközi piacokon. Tegnap és ma reggel minden meghatározó piacnak sikerült pozitív fordulatot vennie. A DAX felzárt 10000 pont fölé (most 10100 pont), a DOW 16500 felett kereskedik a határidős reggeli piacon, és az ázsiai piacok is éles fordulattal, 1,5-2% -os erősödést mutatnak. Reggeli elemzés Nemzetközi Értékelés Milyen hihetetlen, hogy máris ...
jan. 13
9:06
Egyedül a viharban: Németországnak befellegzett? (Privátbankár)
Megrendült a német polgár hite államában, az euroszkeptikus és bevándorlásellenes párt már a harmadik legerősebb formáció. Mivel Brüsszel nem fizet, ezért Ankara nem tartja vissza a menekülteket Európa felé. Berlin évtizedek óta nem volt ennyire magányos a legyengült EU-ban. A kínai pénzügyi kártyavár megkezdődött beomlása közepette pár figyelmeztető adat arról, hogy mennyire kitett a német…

Keresés