2016. január 23. szombat

jan. 23
6:21
A történelem legpusztítóbb földrengése 460 éve történt (Infostart)
Négyszázhatvan éve, 1556. január 23-án történt Kína Senhszi tartományában a történelem eddigi legpusztítóbb földrengése. Az elemi csapás becslések szerint 830 ezer áldozatot követelt.
jan. 23
6:57
A walesi "rablósárkány" lehetett a legkorábbi dínó (Infostart)
A legkorábbi jura kori dinoszaurusz maradványait fedezhették fel Walesben, Penarth közelében. A "rablósárkányra" keresztelt fajról a PLOS ONE tudományos folyóirat online kiadásában jelentették meg beszámolójukat a Portsmouthi Egyetem paleontológusai.
jan. 23
8:24
Új halfajt fedeztek fel Magyarországon (Infostart)
Bihari márna, így nevezik a nemrégiben felfedezett új magyar halfajt. Az állatról és a felfedezés jelentőségéről Antal László, a Debreceni Egyetem Hidrobiológia Tanszékének adjunktusa, a Magyar Haltani Társaság titkára, az új halfajt felfedező kutatócsoport tagja beszélt InfoRádiónak.
jan. 23
8:42
Cáfolta Stephen Hawking világvégejóslatát egy tudós (Infostart)
Cáfolta Stephen Hawking világvégéről szóló jóslatát egy neves spanyol tudós, Rafael Yuste azt mondta, brit kollégája nem tudja, mit beszél, amikor az emberiség bukását jövendöli a tudomány és a technika szerinte veszélyesség váló fejlődése miatt.
jan. 23
9:18
A világ legkisebb szívritmus-szabályozóját ültették be lengyel orvosok (Infostart)
A világ legkisebb szívritmus-szabályozóját ültették be lengyel orvosok a poznani egyetemi kórház kardiológiai klinikáján.

Keresés