2016. március 13. vasárnap

márc. 13
0:09
A vonatokon is próbálkozhatnak bejutni a migránsok (ProfitLine)
A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint a zöldhatár lezárása miatt a vasúton is próbálkozhatnak a migránsok Magyarország területére jutni.
márc. 13
0:12
Sífutás: Sundby több mint 1000 pontos fórral nyerte meg a vk-t (She)
A férfiaknál és a nőknél is norvég győzött a sífutók szezonbeli utolsó sífutó versenyén. A Ski Tour Canada nyolcadik állomása egyben a szezon utolsó vk-futama volt.
márc. 13
0:42
Szlovákiai kormányalakítás - Szakértői kabinetet akar a Szlovák Nemzeti Párt (ProfitLine)
Ha nem lesz sikeres a kormányalakítási tárgyalások első köre, vagyis Robert Fico nem tud kormányt alakítani, akkor a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) kérni fogja az államfőt arra, hogy nevezzen ki szakértői kormányt - jelentette be Andrej Danko az SNS elnöke, pártjának szombati kongresszusán.
márc. 13
1:03
Meggyőzési kampányba kezd a függetlenség ügye mellett a skót kormánypárt (GazdaságPortál)
“Meggyőzési kampányba” kezd a Skóciát kormányzó Skót Nemzeti Párt (SNP), elmagyarázva a skót választóknak a függetlenség mellett szóló érveket – mondta szombaton a skót miniszterelnök. Nicola Sturgeon az SNP Glasgowban rendezett tavaszi kongresszusán felszólalva kijelentette: a kampány nyáron indul, a májusi skóciai parlamenti választások és a brit EU-tagságról június 23-ára kiírt országos…
márc. 13
1:42
Öttusa-vk: Földházi Zsófia negyedik lett Rióban (She)
Földházi Zsófia a negyedik helyen végzett az öttusázók idei második világkupaversenyén, Rio de Janeiróban.
márc. 13
1:48
Észak-Korea - muszáj vele együtt élnünk? (ProfitLine)
Horváth József biztonságpolitikai szakértő szerint a világnak még jó ideig együtt kell élnie Észak-Koreával és politikai rendszerével.
márc. 13
1:51
Semmilyen kompromisszum nem lehetséges Törökországgal az emberi jogok és a vízumkönnyítés kérdésében (GazdaságPortál)
Francois Hollande francia államfő kizárt bármilyen kompromisszumot Törökországgal az emberi jogok vagy az uniós vízumkönnyítés kérdésében a migrációs válságkezeléséről kötendő megállapodásért cserébe. “Nem lehet semmilyen kompromisszum az emberi jogokat vagy a vízumkönnyítést illetően” – mondta újságíróknak szombaton a köztársasági elnök miután mintegy 15 európai szociáldemokrata vezetővel…
márc. 13
2:16
Mezei futó ob: Gregor László és Kácser Zita a bajnok (She)
A férfiaknál – címét megvédve – Gregor László, a nőknél Kácser Zita győzött szombaton a kecskeméti mezei futó országos bajnokságon.
márc. 13
2:24
Fidesz: ha a baloldalon múlna, ma semmi és senki nem védené a magyar határokat (GazdaságPortál)
A Fidesz szerint a baloldal most a válsághelyzetet, korábban a műszaki és jogi határzárat támadta, ha a baloldalon múlna, ma semmi és senki nem védené a magyar határokat. A nagyobbik kormánypárt ezt arra reagálva közölte az MTI-vel, hogy a Párbeszéd Magyarországért szombaton tudatta: feljelentést tettek, mivel a kormány a párt megítélése szerint jogalap nélkül hirdette ...
márc. 13
2:48
Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei – 2016.03.12 (GazdaságPortál)
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 10. héten megtartott ötös lottó és joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: Nyerőszámok: 28 (huszonnyolc) 30 (harminc) 35 (harmincöt) 56 (ötvenhat) 84 (nyolcvannégy) Nyeremények: 5 találatos szelvény nem volt; a 4 találatos szelvényekre egyenként 1 498 460; a 3 találatos szelvényekre 19 780; a 2 találatos szelvényekre 1475 ...
márc. 13
2:54
Zikavírus - Szakértő: az oltóanyag csak évek múlva kerülhet forgalomba (ProfitLine)
Szlávik János infektológus szerint a következő hónapokban még sok minden ki fog derülni a zikavírusról, az oltóanyag pedig csak évek múlva kerülhet forgalomba.
márc. 13
3:09
Tudta? Ha kicsi a pénisze, akkor is nagy! – 18+ (BorsOnline)
Kicsinek gondolja a (pasija) farkát? Nos, van egy jó hírünk! Közeli főemlős rokonaihoz képest az embernek, a Homo sapiensnek van a leghosszabb szerszáma. Ez tudományos tény.
márc. 13
3:27
Vivien osztálytársa: Ne öljétek meg Bálintot! (BorsOnline)
Elkeseredetten adják ki dühüket a kegyetlenül meggyilkolt Vivien gyászoló családtagjai és barátai. A lány nagyapja is üzent a gyilkosnak.
márc. 13
3:31
Itt a bizonyíték: kamu volt a rémisztő óriáspatkány - fotóval (BorsOnline)
Pénteken bombaként robbant az interneten a fotó, amin egy londoni férfi egy hatalmas patkányszönyet tart maga elé. Itt a leleplezés.
márc. 13
3:45
Morbid: saját virrasztásán cigivel a kezében ült - fotók (BorsOnline)
Elképesztően bizarr módját választotta egy család, hogy végső búcsút vegyen egy 26 éves fiútól, akit nem régiben brutális módon agyonlőttek. Ahelyett, hogy koporsóba fektették volna a holttestet, hétköznapi ruhába öltöztették, leültették egy székre, a kezébe cigarettát tettek és a szemét is nyitva hagyták.
márc. 13
4:00
Sebesültek és letartóztatások is voltak Donald Trump chicagói választási nagygyűlésén (ProfitLine)
A rendőrség korábbi információival ellentétben Donald Trump chicagói kampányrendezvényén mégis voltak sebesültek és letartóztatások. A rendezvényt Chicagóban tartották volna, de Trump hívei és ellenfelei összecsaptak, ezért a republikánus elnökjelölt-aspiráns elnapolta a nagygyűlést. Két republikánus elnökjelölt-aspiráns jelezte: lehetséges, hogy nem támogatják Trump elnökjelöltségét.
márc. 13
4:09
Sebesültek és letartóztatások is voltak Donald Trump chicagói választási nagygyűlésén (GazdaságPortál)
A rendőrség korábbi információival ellentétben Donald Trump chicagói kampányrendezvényén mégis voltak sebesültek és letartóztatások. A rendezvényt Chicagóban tartották volna, de Trump hívei és ellenfelei összecsaptak, ezért a republikánus elnökjelölt-aspiráns elnapolta a nagygyűlést. Két republikánus elnökjelölt-aspiráns jelezte: lehetséges, hogy nem támogatják Trump elnökjelöltségét. A chicagói…
márc. 13
4:30
Zikaláz – Az oltóanyag csak évek múlva kerülhet forgalomba (GazdaságPortál)
Szlávik János infektológus szerint a következő hónapokban még sok minden ki fog derülni a zikavírusról, az oltóanyag pedig csak évek múlva kerülhet forgalomba. Az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában a szakértő elmondta, mivel a vírus jelenlétét csak korszerű kórházakban lehet kimutatni, Brazília egyes részein eddig nem tudták diagnosztizálni. Szlávik János elmondása szerint a vírust ...
márc. 13
4:54
Durva támadás Magyarország ellen (GazdaságPortál)
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint Heiko Maas német igazságügyi miniszter a Der Spiegelnek adott, a hetilap szombati számában megjelent interjúban “durva és valótlan támadást” intézett Magyarország ellen. A tárca szombati, az MTI-hez eljuttatott közleményében arra reagált, hogy tájékoztatásuk szerint a német lapban a miniszter azt mondta: Magyarország még kenyeret és vizet sem…
márc. 13
5:06
Így festenek Obama elnök gyönyörű nagylányai (hirado.hu)
A lányok a szemünk előtt cseperednek csinos nagylánnyá, és lassan felnőtt nővé. Malia és Sasha első hivatalos vacsorájukon vettek részt édesapjuk mellett.
márc. 13
5:06
Hallott a módszerről? Mellyel kis pénzből is lehet sok! (ProfitLine)
Pénzünk sokszorosával kereskedhetünk, rövid távon, a piac hullámzásait kihasználva, legyen akár emelkedés (long), vagy éppen tőzsdei zuhanás (short). Szeretne akár néhány óra alatt 5-10%-ot keresni? Itt a megoldás!
márc. 13
5:24
Illegális bevándorlás – A magyar határ biztonságos (1. rész) (GazdaságPortál)
Magyarország határa biztonságos – jelentette ki Pintér Sándor belügyminiszter szombaton Budapesten, A magyar önkormányzatok a betelepítési kvóta ellen című konferencián, amelyen a részt vevő polgármesterek politikai nyilatkozatot fogadtak el a kötelezető betelepítési kvóta ellen. A belügyminiszter a Megyei Jogú Városok Szövetsége (MJVSZ) által rendezett tanácskozáson, a Millenárison köszönetet…
márc. 13
5:54
Illegális bevándorlás – A magyar határ biztonságos (2. rész) (GazdaságPortál)
Kocsis Máté (Fidesz-KDNP), Budapest VIII. kerületének polgármestere arra kérte a betelepítési kvótát elutasító önkormányzatokat, hogy nyíltan, intézményesített formában dolgozzanak együtt a kvótaügyi népszavazás sikeréért. “Kampányoljunk, buzdítsuk a polgárokat arra, hogy vegyenek részt ebben a jövőnket, életünket, biztonságunkat és kultúránkat alapjaiban meghatározó nemzeti ügyben” – mondta a…
márc. 13
6:00
Indiana Jones filmben találták magukat a magyar kutatók (hirado.hu)
Bármikor szembe jöhetett egy jaguár, de az apró állatok éppoly veszedelmesek voltak, mint a nagy ragadozók, így minden lépésre figyelni kellett.
márc. 13
6:12
Ezért hullámzott ennyire a forint árfolyama (ProfitLine)
A forint árfolyama az euróval szemben az utóbbi napokban hullámzó volt. A hét elején gyengült, kedden délután megfordult a trend, majd szerdán törölte veszteségeit a hazai fizetőeszköz. Csütörtökön ismét eladási nyomás alá került, és a késő délutáni órákra az árfolyam elérte a 311,3 HUF/EUR szintet. (forrás: AKCENTA CZ)
márc. 13
6:18
Két településen időközi önkormányzati választást tartanak (hirado.hu)
Szavazni reggel hattól este hét óráig lehet.
márc. 13
6:20
3 forinttal emelkedett az üzemanyagok ára (hirado.hu)
Az emeléssel a benzin átlagára 314-315 forintra, a gázolajé 316-317 forintra nőtt.
márc. 13
6:22
Ellenzéki főtárgyaló: Aszadnak "élve vagy holtan", de távoznia kell (hirado.hu)
Egy "teljes körű végrehajtó hatalommal felruházott átmeneti testületben" "nincs helye" Bassár el-Aszadnak.
márc. 13
6:36
Olaszország felé is lezárná a migránsútvonalat az osztrák külügyminiszter (hirado.hu)
Sebastian Kurz szerint világossá kell tenni, hogy véget értek azok az idők, amikor a menekülteket továbbengedték Közép-Európa felé.
márc. 13
6:36
Tarlós is nekiment az Uniónak (ATV)
Budapest is csatlakozik a kötelező betelepítési kvótát ellenzők táborához – ezt Tarlós István jelentette be a megyei jogú városok vezetőinek tanácskozásán. Az elutasító nyilatkozatot eddig 913 önkormányzat írta alá. Ebben arra szólítják fel az Európai Unió vezetőit, hogy ha nem képesek megvédeni Európát, akkor legalább Magyarországot ne akadályozzák ebben. A belügyminiszter a konferencián azzal…
márc. 13
6:54
Így is lehet tőkét emelni: na, de minek számít egy félkész ingatlan? (Adózóna)
Befejezetlen ingatlant apportálva emelt egy társaság tőkét, a számviteli elszámolás során viszont számos kérdés merült fel. Hunyadné Szűts Veronika, igazságügyi adó- és járulékszakértőnk válaszolt.
márc. 13
6:54
Az elnök ellen és mellett is tüntettek Venezuelában (hirado.hu)
A kormány bírálói az elnök távozását követelték, míg Maduro "antiimperialista" menetre szólította híveit.
márc. 13
6:54
Exluzív riport: több ezrek visszatoloncolására készülnek Törökországban (ATV)
Egyre több menekült tábort épít Törökország. Elkezdtek felkészülni arra, hogy ezrével kell majd visszafogadniuk a migránsokat, ha be akarják tartani az Uniónak tett ígéretet. Már most is két és fél milliónál több migránst tart el a török kormány. A törökországi Kilisből Novák András tudósít. További információk a videóban.
márc. 13
6:56
Az Apple gépeket is elérték a zsarolóvírusok (hirado.hu)
Március elején az ESET kiberbiztonsági cég szakemberei az Apple védelmi technológiáját kijátszó vírust lepleztek le.
márc. 13
7:03
Saját feleségével dug a moziban a focista - fotóval (BorsOnline)
Nemcsak a válogatottban, de az ágyban is kitett magáért a válogatott labdarúgó. Teljesítményét július 15-től láthatjuk a mozikban.
márc. 13
7:12
A magyar éttermek piszkos trükkjei: így húznak le (Pénzcentrum)
Olyan rafináltak, hogy észre sem veszed....
márc. 13
7:15
Pintér: a magyar határ biztonságos (ProfitLine)
Magyarország határa biztonságos - jelentette ki Pintér Sándor belügyminiszter szombaton Budapesten, A magyar önkormányzatok a betelepítési kvóta ellen című konferencián, amelyen a részt vevő polgármesterek politikai nyilatkozatot fogadtak el a kötelezető betelepítési kvóta ellen.
márc. 13
7:19
Hat dolog, ami frusztrálja masszázs közben (BorsOnline)
Számos előnye van annak, ha időnként meglátogatunk egy profit, hiszen a masszázs kedvezően hat a vérkeringésre és az anyagcserére, ráadásul mentális problémák kezelésére is remek: oldja a szorongásokat, csökkenti a stresszt – kivéve, ha mindenféle buta dolog miatt görcsölünk közben.
márc. 13
7:20
20 éve halt meg Krzysztof Kieslowski (Infostart)
Krzysztof Kieslowski lengyel filmrendező, a Három szín trilógia alkotója húsz éve, 1996. március 13-án halt meg. Művészi hitvallása az volt, hogy "a moziban nem szabad hazudni", mert a néző különösen érzékeny a hazugságra.
márc. 13
7:30
Napi horoszkóp - 2016. március 13., vasárnap (hirado.hu)
A Rák üzleti ügyekben sikereket könyvelhet el, az Oroszlán repes a boldogságtól, mert végre boldog, a Mérleg mérge már rég elszállt és békülne is, ha lehetne.
márc. 13
7:30
Soha nem adtak el ennyi elektromos autót a világon (Portfolio)
2015-ben új csúcsot döntött a hibrid és teljesen elektromos meghajtású gépjárművek összesített eladása, számolt be az EV-Volumes. Adataik szerint az egész évben közel 540 ezer ilyen autó talált...
márc. 13
7:30
Az sem segített sokat Merkel jelöltjein, hogy látványosan elhatárolódtak a kancellártól (444.hu)
A felmérések szerint a német kereszténydemokraták nagyon rosszul állnak a hétvégi tartományi választások előtt. Ha tényleg ekkorát buknak, azt Merkel nyakába fogják varrni.
márc. 13
7:32
Videó: Leugrott London legmagasabb épületéről (hirado.hu)
Egyelőre hiába keresi a brit rendőrség azt a férfit, aki szombaton kora reggel ejtőernyővel leugrott London legmagasabb épületéről.
márc. 13
7:32
Ez még csak a kezdet (444.hu)
Nem ígérem, hogy ma paradicsomi körülmények uralkodnak majd kint, mert például a Dunántúlon túlnyomul mindent a borulás, de a keleten élők sem fogják megúszni a gomolyfelhőket. Ez van, de ha azt nézzük, hogy keddre már havas esővel meg szeles, szutyok idővel fenyeget a met.hu, akkor inkább nem fikáznám annyira a mai napot a 9 és 14 fok között alakuló nappali hőmérséklete miatt. Március 15-én…
márc. 13
7:36
60 év munka után sem akar nyugdíjba menni az ápolónő (BorsOnline)
Jenny Turner a szakmát 1956-ban, mindössze 16 évesen kezdte ápolónő gyakornokként, 1962-től egy ideig bábaként segédkezett, majd osztályos nővérré léptették elő. Amikor elkezdett dolgozni, még dohányoztak a kórtermekben és egy hatalmas üstben, fortyogó vízben sterilizálták az eszközöket.
márc. 13
7:54
Pataky: Pécsett anomália van, ott gyakran járnak át az űrlények - a hét aranyköpései (BorsOnline)
Ismét egy hétnek vége lett és össze is szedtük azt a rengeteg jóságot, amit celebjeink a Facebookra kitettek. Nem lesz nagy meglepetés, ha közöljük, ez a hét sem a szerelemben és a gyengédségben volt erős.
márc. 13
7:54
Ingyenes lábspecialista szakorvosok segítik a hajléktalanokat a Szent Péter téren (Infostart)
Az ingyenes zuhanyzók, borbélyszolgálat és orvosi ambulancia mellett a hajléktalanokat hétfőtől lábspecialista orvosok is segítik a Szent Péter tér szomszédságában.
márc. 13
7:54
FA-kupa: „Costára tudatosan utaztak, de a szabályokon belül” (She)
A Chelsea csatára, Diego Costa tagadja, hogy megharapta volna Gareth Barryt az Everton elleni vesztes FA-kupa-negyeddöntőn.
márc. 13
8:03
Drágult a tankolás (Kripto Akadémia)
Legutóbb pénteken változtak az árak, akkor 4 forinttal emelkedtek.
márc. 13
8:03
A francia nyomozók nyilvánosságra hozzák a Germanwings-katasztrófáról készült jelentést (444.hu)
A hatóságok vasárnap ismertetik a tavalyi légi katasztrófával kapcsolatos eredményeiket. A légügyi hatóság valószínűleg ajánlásokat fog tenni a pilótafülke zárásának szabályaihoz. Tavaly március végén A Germanwings Barcelonából Düsseldorfba tartó járatán Andreas Lubitz másodpilóta ugyanis kizárta a fülkéből a másik pilótát, majd pár perccel később a egy sziklának vezette az Airbust. A gépen 150-en…

Keresés