2016. március 22. kedd

márc. 22
0:06
Piramisjáték per kezdődött - sok tízmilliárd veszett oda (ProfitLine)
Több mint hároméves ügyészségi eljárás után, szigorú biztonsági intézkedések mellett és egy hamisnak bizonyult bombariadó után megkezdődött hétfőn Gdanskban az utóbbi évek egyik legnagyobb lengyelországi botrányát kiváltó, a piramisjáték szervezésével gyanúsított Amber Gold befektető cég pere.
márc. 22
0:10
Bemutatta új termékeit az Apple - és az árak is itt vannak hozzá (ProfitLine)
A Szilícium-völgyben lévő központjában az Apple bemutatta legújabb, a jelenlegi csúcsmodelljeinél kisebb méretű termékeit: az iPhoneSE-t és iPad Pro-t. Az informatikai cég vezetője, Tim Cook a bemutatón szólt a washingtoni kormányzattal fennálló vitáról is.
márc. 22
0:18
Luxuskörülmények között éltek a Franciaországba szállító magyar stricik (444.hu)
A rendőrség 14 luxusautót, rengeteg készpénzt és csomó értékes tárgyat foglalt le, miközben 12 embert vettek őrizetbe.
márc. 22
0:22
Ropogós új számmal búcsúzunk (444.hu)
Ez itt Mark Pritchard májusban kijövő lemezéről egy dal, a radioheades Thom Yorke közreműködésével. És akkor szép estét, reggel folytatjuk.
márc. 22
0:30
Japán a legdrágább amerikai autó (Auto Pult)
Letaszították a Dodge Vipert az Amerikában készülő legdrágább autó trónjáról. A nagysorozatban készülő legnagyobb árcédulával rendelkező négykerekű ezúttal már a Honda/Acura NSX.
márc. 22
0:34
Már készül a következő Jaguar XJ (Auto Pult)
Miközben a Mercedes S-osztály és az új 7-es BMW már megvívta csatáját, az Audi, a Lexus és a Jaguar is javában dolgozik zászlóshajója megújításán. Az A8 és az LS következő generációját 2019-ben követi majd a Jaguar XJ következő felvonása, amely új fejezetet nyit majd a brit márka történelmében.
márc. 22
0:38
Egy történet vége: legördült a szalagról az utolsó Volkswagen Phaeton (Auto Pult)
Az utolsó Volkswagen Phaeton is kigördült a németek drezdai gyárának kapuján – ezzel, még ha csak ideiglenesen is, de parkolópályára került a VW prémium kategóriás részvétele. A drezdai "üveggyár" átalakul, a luxusmodell sorsáról pedig a gyártó vélhetően hamarosan végleges döntést hoz.
márc. 22
0:42
100 éves Forddal a világ körül (videó) (Auto Pult)
Bizonyára sokan kíváncsiak rá, hogy milyen lehet egy 100 éves autó volánja mögött ülni, de azért hosszabb távon már legtöbben inkább egy modernebb társat választanak maguknak. Nem így egy holland pár, Dirk és Trudy Regter, akik az egész világot szeretnék bejárni egy 1915-ös Ford T-modellel, és jó úton járnak céljuk elérése felé.
márc. 22
0:46
Gondtalanul a mindennapokban – Toyota RAV4 Hybrid teszt (2016) (Auto Pult)
2016-ot írunk és már autonóm közlekedésről, tisztán elektromos hajtásról és egy szebb világról álmodozunk, azonban nem árt kijózanodni, még közel sem tartunk abban az ideális világban, ahová vágyunk. A kijózanodás persze nem jelent egyet azzal, hogy a szürke valóságba visszatérvén magunkba kellene roskadnunk, hiszen napjainkban is vannak üdvözítő kivételek, amelyek képesek feledtetni idilli…
márc. 22
1:12
Eddig imádták, de most csökkent az oroszok Putyinba vetett bizalma (ProfitLine)
Tíz százalékponttal, 83-ról 73 százalékra csökkent egy év leforgása alatt azoknak az oroszoknak az aránya, akik megbíznak Vlagyimir Putyinban, viszont megszaporodott azok száma, akik ismét őt választanák meg elnöknek - állapította meg két hétfőn megjelentetett felmérésében a moszkvai független Levada közvélemény-kutató központ.
márc. 22
2:15
IGEN! Megszavazta a horvát parlament a hadsereg bevetését a határokon (ProfitLine)
Jóváhagyta a horvát parlament hétfőn az államhatár védelméről szóló törvény, valamint a védelmi törvény módosítását, amely szerint a hadsereg különleges helyzetekben segítséget nyújthat a rendőrségnek a határok védelmében, ha azokat nagyobb migrációs nyomás miatt nemzetbiztonsági veszély vagy humanitárius katasztrófa fenyegeti.
márc. 22
3:09
Damu neje: Roland miatt ittam a terhesség alatt (BorsOnline)
Edina visszaszólt a színésznek, aki szerinte minimálisan sem támogatja anyagilag. Edina azt is elmondta, hogy hamarosan megszülető gyerekét nem fogja intézetbe adni.
márc. 22
3:09
Folytatódott a francia légiirányítók sztrájkja (GazdaságPortál)
Folytatódtak a fennakadások hétfőn a francia légi közlekedésben a légiirányítók második napja tartó sztrájkja miatt, jóllehet az előző napinál több járat közlekedett. Az este véget érő munkabeszüntetés miatt öt repülőtéren törölték elsősorban a belföldi járatok egy részét, de máshol is késésekre lehet számítani. A polgári légi közlekedési igazgatóság előzetes kérésére a párizsi Orly és a ...
márc. 22
3:21
Extrudált kenyereket vont vissza az Aldi (ProfitLine)
Egyes rozsos és szezámos extrudált kenyereket vont vissza az Aldi magyarországi üzleteiből is, amelyek élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentettek az Európai Bizottság gyorsriasztási rendszerén (RASFF) érkezett riasztás szerint - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az MTI-vel.
márc. 22
3:27
Élettársa végignézte az Európa-bajnok bokszolónk halálát (BorsOnline)
Csjef Sándor, a hetvenes évek egyik ikonikus bokszolója a leengedett sorompó alatt próbált átkelni, amikor egy másik szerelvény halálra gázolta.
márc. 22
3:27
A gyakorlatban nem lehet végrehajtani az EU-török megállapodást (GazdaságPortál)
A gyakorlatban kivitelezhetetlen, jogilag ellentmondásos az EU-török megállapodás – olvasható az Alapjogokért Központ elemezésében, amelynek megállapításait hétfőn juttatták el az MTI-hez. Az elemzés szerint a múlt pénteken megkötött újabb EU-török megállapodással az unió végre “megpróbált kitörni az elmúlt másfél év tehetetlenségi pályájáról”, azonban annak végrehajtását éppen az elmúlt…
márc. 22
3:31
Nem megy el Bálint családja Vivien temetésére (BorsOnline)
Szerdán helyezik végső nyugalomra a húszéves M. Vivient Kakucson. Gyilkosának, K. Bálintnak a családja nem vesz részt a temetésen.
márc. 22
3:45
Tragédia: szülése közben vesztette el édesanyját VV Zsuzsi (BorsOnline)
Boldogság és fájdalom – néhány óra alatt tapasztalhatta meg őket VV Zsuzsi, aki tizennyolc órás vajúdást követően hozta világra első lányát – miközben édesanyja örökre elment.
márc. 22
4:09
Tíz ponttal csökkent az oroszok Putyinba vetett bizalma, de így is biztosan újraválasztanák (GazdaságPortál)
Tíz százalékponttal, 83-ról 73 százalékra csökkent egy év leforgása alatt azoknak az oroszoknak az aránya, akik megbíznak Vlagyimir Putyinban, viszont megszaporodott azok száma, akik ismét őt választanák meg elnöknek – állapította meg két hétfőn megjelentetett felmérésében a moszkvai független Levada közvélemény-kutató központ. Ugyanakkor egy év alatt azon megkérdezettek aránya, akik nem bíznak…
márc. 22
4:21
Feltehetően elaludt a sofőr a külföldi egyetemistákat sújtó spanyolországi buszbalesetnél (GazdaságPortál)
A nyomozás elsődleges adatai szerint a sofőr elaludhatott a volánnál, emiatt következhetett be vasárnap hajnalban az északkelet-spanyolországi Tarragona közelében az a súlyos buszbaleset, amelyben 13 külföldi egyetemista vesztette életét, és 44-en megsérültek, köztük egy magyar diák is könnyebben – jelentette a spanyol sajtó hétfőn. A diákcsoport 5 buszból álló konvoja Valenciából Barcelonába…
márc. 22
4:27
Április 5-től indul az új traffipaxrendszer! (ProfitLine)
Április 5-től üzemszerűen működnek a hivatalosan Véda közúti intelligens kamerának nevezett új fix traffipaxok - tájékoztatta a rendőrség hétfőn az MTI-t.
márc. 22
4:45
Engedélyezte a hadsereg bevetését a határokon a horvát parlament (GazdaságPortál)
Jóváhagyta a horvát parlament hétfőn az államhatár védelméről szóló törvény, valamint a védelmi törvény módosítását, amely szerint a hadsereg különleges helyzetekben segítséget nyújthat a rendőrségnek a határok védelmében, ha azokat nagyobb migrációs nyomás miatt nemzetbiztonsági veszély vagy humanitárius katasztrófa fenyegeti. A jelenlévők közül mindkét törvénymódosítást 79 képviselő szavazta meg…
márc. 22
5:03
A történelem egyik legvéresebb terrorhullámával áll szemben Törökország (GazdaságPortál)
Törökország a történelem egyik legnagyobb és legvéresebb terrortámadás-hullámával áll szemben – mondta Recep Tayyip Erdogan török elnök hétfőn Isztambulban. Erdogan egy gazdasági rendezvényen beszélt a terrorfenyegetettségről. Kifejtette: tavaly július óta egyik oldalról a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) szakadár szervezet és az ahhoz kapcsolódó szélsőséges milíciák, másik oldalról az Iszlám Állam…
márc. 22
5:12
Rontja a sajtó presztízsét a TV2 (Kripto Akadémia)
Sok munkatárs nem kér a csatorna "új szemléletéből", a régiek sem mennének már vissza.
márc. 22
5:14
Ön szerint miről tehet még Gyurcsány Ferenc? (Kripto Akadémia)
Hét év után még mindig a "jóízű fletózás" a kormányoldal legnagyobb fegyvere.
márc. 22
5:15
Átlátszó ruhában gálázott Gigi Hadid - mindenki láthatta az alsóneműjét (hirado.hu)
A modellnek nem sikerült úgy tennie, mintha nem viselne fehérneműt.
márc. 22
5:16
Orbán: az életem egy nyitott könyv - Vitáztak a képviselők (Kripto Akadémia)
Választási csalások sorozatával szerzett kétharmadot Bárándy Gergely szerint a Fidesz.
márc. 22
5:18
Helyreigazítás (Kripto Akadémia)
márc. 22
5:18
Az Orbán-Vona csörte legszikrázóbb pillanatai (ATV)
Vona Gábor 'Mitől gazdagodik a miniszterelnök környezete?' címmel felszólalásában az Orbán Viktor körüli kérdéses ügyekkel kapcsolatban kérdezte a miniszterelnököt, aki azzal vágott vissza, hogy a Jobbik elnökségéből hét tag családtagjaihoz kerül pártpénz, míg az alapítványtól 520 millió jutott egy személyhez. További részletek a videóban.
márc. 22
5:30
Koszos fürdők, omló vakolat - Így élnek a magyar nővérek (Kripto Akadémia)
Nyártól pályázhatnak a szállásokat működtető kórházak uniós forrásokra.
márc. 22
5:32
Gyógytestnevelési nyílt nap (Kripto Akadémia)
Fontos a korai szűrés és a prevenció.
márc. 22
5:34
Az egy szülős család is család (Kripto Akadémia)
Magyarországon minden ötödik család egyszülős.
márc. 22
5:36
Gepárdkölykök életéért küzdenek a Cincinnati Állatkertben (Infostart)
A gepárdoknál ritkaságnak számító császármetszéssel világra jött koraszülött sarjak életéért küzdenek a Cincinnati Állat- és Botanikus kertben.
márc. 22
5:36
M4-es - Titkolózik a hatóság (Kripto Akadémia)
A pontos gyanús még nem tisztázott - Eddig 38 közbeszerzési eljárás felülvizsgálatát indították el.
márc. 22
5:38
Adóbevallás - Még érvényesíthető a kedvezmény (Kripto Akadémia)
márc. 22
5:40
Válaszol: Miklósi László, a Civil Közoktatási Platform szóvivője (Kripto Akadémia)
márc. 22
5:48
Változást sürget Obama (Kripto Akadémia)
Amerikai-kubai államfői tárgyalások - Bírálják a republikánusok a havannai utazást.
márc. 22
5:50
Atomenergiával vagy anélkül? (Kripto Akadémia)
Németország a megújuló energiák felé fordul - Japán újranyitná a reaktorok egy részét.
márc. 22
5:51
Húsvéti Fesztivál lesz Hollókőn (Infostart)
Hollókőn szombaton kezdődik a háromnapos Húsvéti Fesztivál, a vendégek kóstolót kapnak a környék palóc gasztronómiájából, kiváló borokból és pálinkákból, a kicsiket gyermekprogramok, a nagyokat nép- és világzenei koncertek is várják.
márc. 22
5:51
Szalima, Frangipáni, Zidane – Tudja, melyik név a kakukktojás? (hirado.hu)
Világszerte jellemző, hogy egyre különlegesebb neveket szeretnének adni születendő gyereküknek a szülők. A magyar névkincs is hónapról hónapra bővül.
márc. 22
5:52
Azonosították Abdeslam tettestársát (Kripto Akadémia)
A brüsszeli ügyészség szerint a 24 éves Najim Laachraouiról van szó, eddig Soufiane Kayal álnéven ismerték.
márc. 22
5:54
Nadia Szavcsenko, a szimbólum (Kripto Akadémia)
Ítélethirdetés Donyeckben – 23 évet kér az orosz vádhatóság az ukrán pilótára.
márc. 22
5:56
Erdogan: álszent az EU (Kripto Akadémia)
Törökország történetének legsúlyosabb terrorhullámával kell szembenézniük.
márc. 22
5:58
Riasztás a korallfehéredés miatt (Kripto Akadémia)
A korallok "hónapokon át meleg vízben fürdőztek, amivel már nem tudtak megbirkózni".
márc. 22
6:00
Az eltussolás természetrajza (Kripto Akadémia)
Pintér Béla aktualitásokkal teli, ütős produkciót rendezett a Katona József Színházban.
márc. 22
6:06
A faragatlan elnökjelölt már fél lábbal a Fehér Házban érzi magát (Privátbankár)
Hétfőn is kitett magáért az amerikai republikánusok elnökjelöltségéért küzdő ingatlanmágnás, Donald Trump, nem is akárhol. Saját építési területén tartott sajtótájékoztatót Washingtonban, ahol egy hotelt tervez felhúzni. Kiosztotta pártját is, közben pedig már elnöki tanácsadóit válogatja, és megjelöli, kiket helyezne a Legfelsőbb Bíróságba.
márc. 22
6:06
Képre vitt forradalom (Kripto Akadémia)
Hagyta tanítványait szabadon alkotni, és a szabadsággal ösztönözte őket.
márc. 22
6:06
Gázpiacra lépett az MVM Partner (ProfitLine)
Belépett a földgáz kiskereskedelmi piacra a vállalkozások számára eddig csak villamos energiát értékesítő MVM Partner Zrt., az MVM csoporthoz tartozó társaság elsősorban a közép- és nagyvállalatokat szeretné elérni.
márc. 22
6:08
A FIFA-nál minden változatlan (Kripto Akadémia)
Kínaiak segítik eltüntetni a nemzetközi szövetségnél keletkezett több mint százmillió eurós veszteséget.
márc. 22
6:09
Ez az olcsó kínai megszégyeníti a csúcsmobilokat (hirado.hu)
Érdemes lesz megtanulni a Vernee Apollo nevét: műszaki paramétereivel alázza a jelenleg piacon lévő okostelefonokat.

Keresés