2014. augusztus 14. csütörtök

aug. 14
0:21
Eurofutball: Gruborovics 90 percet kapott, ez sem segített (She)
A finn élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Inter Turku továbbra is botladozik. A kék-feketék sorozatban hetedik bajnokijkukat hozták le győzelem nélkül, most a bajnoki címért hajtó HJK tanította móresre a Gruborovics Tamást végig a pályán tudó Intert, amely így már csak 6 pontra van a kieső helytől.
aug. 14
0:39
Videó: elefántcsontparti torony - a csatársorban erősített a DVTK (She)
A Vasas elleni Magyar Kupa-mérkőzésen először lépett pályára a DVTK-ban Georges Griffiths. A Lombard Pápától érkező elefántcsontparti támadó a másik hórihorgas csatárral, Takács Tamással nagy erősítés lesz a diósgyőri klubnak. Tomiszlav Szivics szerint a téli alapozás után.
aug. 14
0:57
Zenit: megegyeztek, még a héten elviszik a City spanyolját? (She)
Angol sajtóhírek szerint a Manchester City labdarúgócsapatának vezetői mindenben megegyeztek az orosz Zenittel Javi García átigazolásával kapcsolatban.
aug. 14
2:27
Atlétika: Orbán Éva döntős, Baji Balázs elődöntős az Eb-n (Agroinform)
A szerdai nyolc aranyéremből hármat is a britek szereztek meg a zürichi atlétikai Európa-bajnokságon.
aug. 14
4:16
Libertadores Kupa: Örülhet Ferenc pápa, csapata nyerte a dél-amerikai Bajnokok Ligáját (Agroinform)
Mindkét csapat először vehetett részt a torna fináléjában, és végül egy nagyon buta szabálytalanság döntött.
aug. 14
7:15
Libertadores-kupa: először a csúcson a pápa kedvencei (She)
A San Lorenzo labdarúgócsapata nyerte meg a legrangosabb dél-amerikai klubsorozat, a Libertadores-kupa 55. kiírását, miután a döntőben az első meccs döntetlenje után hazai pályán 1–0-ra legyőzte a paraguayi Nacionalt. A floresi együttes története során először hódította el a kupát.
aug. 14
7:51
Arsenal: a Spurs-legenda szerint a bajnoki címhez kevesek az „ágyúsok” (She)
A Tottenham korábbi legendája, Glenn Hoddle szerint az Arsenal jelenleg még nem elég erős ahhoz, hogy a bajnoki címért harcolhasson.
aug. 14
8:09
Kézilabda: Kovacsics és Miklós távozott a Csurgótól (She)
A csurgói Kovacsics Péter (a női válogatott Anikó öccse) egy évig kölcsönben a Balatonfüredben szerepel. A balszélső a lábműtét után gyógyuló Bóka Bendegúzt (20) helyettesíti.
aug. 14
8:27
Tenisz: a jubiláló Federer vár a kiemeltet búcsúztató Monfilsra (She)
Gaël Monfils két játszmában legyőzte a 13. helyen kiemelt spanyol Roberto Bautista-Agutot a Cincinnatiben zajló férfi tenisztorna második fordulójában, így a következő körben a francia játékos lesz Roger Federer ellenfele. A svájci amúgy a kanadai Vasek Pospisil ellen jubilált, ugyanis 300. győzelmét aratta ATP 1000-es (Masters-)tornán, így ő az első teniszező, aki elérte ezt a csúcsot.
aug. 14
8:45
NB I: szent a béke - Véber és Pálinkás egymás tenyerébe csapna (She)
A hétvégén 1–1-es döntetlenre végződött a Pécsi MFC–Újpest bajnoki mérkőzés, de a párharc nem elsősorban a játék miatt emlékezetes. Az első félidő hajrájában Erdős Ferenc játékvezető jogos büntetőt ítélt a hazai csapat javára, majd néhány pillanattal később a Pécs vezetőedzőjét, Véber Györgyöt, valamint az Újpest kapusedzőjét, Pálinkás Andrást elküldte a kispadról. Nem kérdés, a két szakember…
aug. 14
8:45
Babosék a negyeddöntőben Cincinnatiben (Metropol)
Babosék a legjobb nyolc között az első helyen kiemelt Sara Errani, Roberta Vinci olasz duó ellen lépnek pályára.
aug. 14
8:45
Premier League: Elöl az Everton, mögötte a nagy üresség (Agroinform)
Az Everton hetedik helye biztos, mögötte nagy tülekedés várható a Premier League-ben. Szezonelőzetes, második rész.
aug. 14
8:47
U20-as női vb: az angolok ismét elbuktak egy „11-espárbajt” (She)
A Kanadában zajló U20-as női világbajnokság C-csoportjának harmadik fordulójában az angol labdarúgó-válogatott 2–1-es vereséget szenvedett Nigériától, ezzel elbúcsúzott a tornától, de alakulhatott volna másképpen is a mérkőzés. A D jelű négyesben a meggyőzően teljesítő franciák végeztek az élen.
aug. 14
9:03
Babosék a negyeddöntőben a cincinnati tenisztornán - Federer nehezen jutott tovább (Infostart)
Babos Tímea a francia Kristina Mladenoviccsal az oldalán bejutott a negyeddöntőbe a Cincinnatiben zajló tenisztorna női páros mezőnyében.
aug. 14
9:03
Videó: Kukuruzovic ballal, Böde átemelve vette be a kaput (She)
Mint megírtuk, a labdarúgó Magyar Kupa első fordulójában a Ferencváros jutott tovább, 8–0-ra győzve Hévízen. Benjamin Lauth három gólt szerzett, Kukuruzovic ballal talált a hazaiak kapujába, Böde Dániel a 27. percben örvendeztette meg a hévízi közönséget azzal, hogy átemelte a kapus felett a labdát. Tekintse meg a találkozó gólösszefoglalóját!
aug. 14
9:05
Tenisz: Babosék a negyeddöntőben Cincinnatiben (She)
Babos Tímea a francia Kristina Mladenoviccsal az oldalán bejutott a negyeddöntőbe a Cincinnatiben zajló tenisztorna női páros mezőnyében.
aug. 14
9:21
Átigazolások: amerikai válogatott szélsőt vett a Tottenham (She)
A Premier League-ben szereplő Tottenham hivatalos honlapján jelentette be DeAndre Yedlin szerződtetését. Az amerikai válogatott jobbszélső négyéves szerződést kötött a Spursszel, de csak a 2015–2016-os szezont megelőzően csatlakozik a londoni csapathoz.
aug. 14
9:21
Sportfogadás: A Betfair eladta ausztráliai érdekeltségét (Agroinform)
A Betfair eladta 50 százalékos részesedését a Betfair Australia-ból a Crown Resortnak.
aug. 14
9:39
Átigazolások: vb-t megjáró amerikai szélsőt vett a Spurs (She)
A Premier League-ben szereplő Tottenham hivatalos honlapján jelentette be DeAndre Yedlin szerződtetését. Az amerikai válogatott jobbszélső négyéves szerződést kötött a Spursszel, de csak a 2015–2016-os szezont megelőzően csatlakozik a londoni csapathoz.
aug. 14
9:41
Everton: Martínez nem aggódik Besic miatt, „illik a PL-be” (She)
Úgy tűnik, Angliában – és nyilván az Everton-szurkolók körében – kialakult egy félelem attól, hogy Muhamed Besic keménységével és esetleges fegyelmezetlenségével hosszabb távon akár hátrányba is hozhatja liverpooli csapatát, ám Roberto Martínez menedzser a Liverpool Echónak adott nyilatkozatában magabiztosan lerázta az erre vonatkozó kérdéseket.
aug. 14
9:43
Angol Ligakupa: harmadosztályú ellenfél az MU-nak, a „nagyok” még pihennek (She)
Elkészítették az Angol Ligakupa második fordulójának párosítását. A sorozat ezen szakaszában az európai kupaporondon érdekelt csapatok még nem lépnek pályára, de a Manchester United igen, amely a harmadosztályú Milton Keynes Dons otthonában lép pályára.
aug. 14
9:57
Vajda Attila: Soha nem adom fel verseny közben (Infostart)
Érmet ért az olimpiai számban, 1000 egyesben Vajda Attilának, hogy az utolsó pillanatig keményen küzdött Moszkvában. A MOL-csapat kenusa elégedetten beszélt az orosz fővárosban megrendezett világbajnokságról.
aug. 14
9:57
NBA: október 28-án rajtol az új szezon (She)
Október 28-án három mérkőzéssel – köztük a címvédő San Antonio Spurs Dallas Mavericks elleni hazai összecsapásával – rajtol az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) 2014–2015-ös szezonja.
aug. 14
9:57
Taktikai Zóna: Nincs mese, kupa kell a Chelsea-nek (Agroinform)
Mourinho tavaly semmit sem nyert, idén nem hibázhat. A lyukas posztok eltűntek, a Chelsea erős, de nem sebezhetetlen.
aug. 14
9:59
Úszás: két hónap után elhagyja a kórházat az olimpiai bajnok (She)
Közel két hónappal majdnem tragikus balesete után elhagyhatja a kórházat Amy Van Dyken-Rouen hatszoros olimpiai bajnok amerikai úszónő.
aug. 14
10:15
Franciaország: a volt Barca-védő is lemondta a válogatottságot (She)
Samir Nasri és Franck Ribéry után Éric Abidal is bejelentette, hogy nem lép többet pályára a francia válogatottban. A korábban a Lyont, a Barcelonát és a Monacót, ettől a szezontól pedig az Olympiakoszt erősítő 34 esztendős védő 67-szer öltötte magára a címeres mezt.
aug. 14
10:15
Cincinnati tenisztorna: 300. Masters-győzelmét aratta Federer, Babosék bejutottak a negyeddöntőbe (Agroinform)
Összefoglaltuk a cincinnati tenisztorna szerdai játéknapjának történéseit.
aug. 14
10:17
Női kézi: a Siófok mellett román és szerb csapat az FTC tornáján (She)
A Rail Cargo Hungaria Zrt. támogatásával rendezi idén az FTC kézilabda-szakosztálya nyári nemzetközi felkészülési tornáját. A 2014-es Elek Gyula-kupa helyszíne hagyományosan a ferencvárosi kézilabdázás ikonjáról elnevezett aréna, időpontja pedig augusztus 23–24. – olvasható a fradi.hu-n.
aug. 14
10:33
Golf: Tiger Woods biztosan nem játszik a Ryder-kupán (She)
A világ legismertebb golfozója, az amerikai Tiger Woods bejelentette, hogy nem tud részt venni az idei Ryder-kupán, az amerikai és európai csapat hagyományos, kétévenként sorra kerülő összecsapásán.
aug. 14
10:35
FIFA-világranglista: újabb négy helyet javított Magyarország (She)
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) legfrissebb világranglistáján a magyar válogatott a 34. helyet foglalja el, tehát négy helyet javított júliusi pozíciójához képest. A mieink a brazíliai világbajnokságon szereplő csapatok közül többek között Ghánát, Japánt és Iránt is megelőzik. Az élbolyban számottevő változás nem történt, de a spanyolok feljöttek a hetedik helyre, amelyet…
aug. 14
11:09
MLSZ: ennyi pénzt kapnak a magyar labdarúgó-akadémiák (She)
A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) tizenöt, audit alá vont akadémiát és egyéb kiemelt utánpótlás-neveléssel foglalkozó sportszervezetet támogat. Idén a pénzek elosztásánál – most még csak mérsékelt arányban – a szövetség már figyelembe vette a belga Double Pass első körös felméréseit is.
aug. 14
11:09
Atlétika: Ki ugrik fel Iszinbajeva trónjára? (Agroinform)
A rúdugrás királynője egyelőre anya-szerepben, így trónja abszolút nyitott a zürichi atlétikai Európa-bajnokságon.
aug. 14
11:11
Sakkolimpia: óriási izgalmak után Magyarország a második! (She)
Magyarország a második helyet szerezte meg a sakkolimpia nyílt versenyében, miután 2:2-re végzett Ukrajnával az utolsó fordulóban. Az aranyérmet Kína kaparintotta meg. A magyar nők mindössze a 45. helyen végeztek.
aug. 14
11:11
Bayern München: Súlyos Javi Martínez sérülése (Agroinform)
A Bayern München spanyol légiósának az első jelentések szerint elszakadhattak a külső keresztszalagjai.
aug. 14
11:27
MU: a brazilt a Flamengo vinné, de fél, hogy nem kap fizetést (She)
A brazil Flamengo együttese kölcsönvenné Andersont, a Manchester United brazil középpályását, de a játékost egyelőre nem sikerült meggyőzni a hazatérésről.
aug. 14
11:29
Atlétikai Eb: Pars rontott, nem biztos, hogy bejut a döntőbe (She)
Az olimpiai bajnok Pars Krisztián ötödik helyen végzett selejtezőcsoportjában a zürichi atlétikai Európa-bajnokságon csütörtökön, így a második csoport dobásai után derül ki, bejutott-e a döntőbe.
aug. 14
11:31
FTC: Tuijp egy évre kölcsönben hazatér - sajtóhír (She)
A holland másodosztályú Helmond Sporthoz kerülhet a labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros támadója, Jack Tuijp.
aug. 14
11:45
Bayern: 99 százalék, hogy operálni kell Javi Martínez térdét (She)
Javi Martínez, a Bayern München labdarúgója felkészült a legrosszabb forgatókönyvre, miután a Dortmund ellen 2–0-ra elveszített német Szuperkupa-mérkőzésen térdsérülés miatt le kellett cserélni.
aug. 14
11:45
Atlétikai Eb: kérdéses Pars döntőbe jutása (Metropol)
Az olimpiai bajnok Pars Krisztián ötödik helyen végzett selejtezőcsoportjában a zürichi atlétikai Európa-bajnokságon csütörtökön, így a második csoport dobásai után derül ki, bejutott-e a döntőbe.
aug. 14
11:47
Videó: kupameccsen szálltak meg a marhák egy perui grundot (She)
Marhacsorda szakította meg a perui Minsa FBC–Expresso Inambari amatőr labdarúgó-mérkőzést. Az állatok átvonulása nem okozott galibát, a játékosok türelmesen megvárták, amíg áthalad a csorda, majd a játék labdaejtéssel folytatódott.
aug. 14
11:47
Négy helyet javított a válogatott (Metropol)
A magyar válogatott 34. a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség csütörtökön nyilvánosságra hozott világranglistáján.
aug. 14
11:49
Atlétikai Eb: Madarász egyéni csúcsot gyalogolt 20 km-en (She)
Madarász Viktória kiváló teljesítménnyel, nagy egyéni csúccsal a 12. helyen végzett a női 20 km-es gyaloglásban a zürichi atlétikai Európa-bajnokság csütörtöki versenynapján. Az aranyérmet az orosz Elmira Alembekova szerezte meg.
aug. 14
12:03
Gyurta Gergely 11. 10 kilométeren (Infostart)
Gyurta Gergely a 11. végzett a berlini úszó Európa-bajnokságon a nyíltvízi úszás 10 km-es távján.
aug. 14
12:03
Úszó Eb: Gyurta G. sokáig vezetett, végül 10. lett 10 km-en (She)
Gyurta Gergely ugyan a futam több mint felén át vezetett a nyílt vízi úszók 10 kilométeres versenyén a berlini Európa-bajnokságon, ám végül legjobb magyarként a 10. helyen végzett. Papp Márk a 17., Rákos Patrik a 26. helyen ért célba a versenyen, amelyet a holland Ferry Weertman nyert meg.
aug. 14
12:03
Vélemény: Bravúros grúzverés - szép volt fiúk! (Agroinform)
Remekül küzdött a magyar férfi kosárlabda válogatott Kecskeméten - ezért az élményért érdemes sporteseményre járni.
aug. 14
12:05
Atlétikai Eb: az országos bajnok nem jutott tovább 200 méteren (She)
Kaptur Éva kiesett 200 méteren a zürichi atlétikai Európa-bajnokságon csütörtökön.
aug. 14
12:21
Atlétikai Eb: idei legjobbját futotta Zsivoczky Attila felesége (She)
Mindkét magyar hétpróbázó jól kezdett csütörtökön a zürichi atlétikai Európa-bajnokságon.
aug. 14
12:21
Motoros hétvége a Hungaroringen (Metropol)
A hétvégén kerül sor a Hungaroringen a gyorsaságimotoros Alpok-Adria Bajnokság hatodik, és a magyar nyílt bajnokság negyedik futamára, amelyen a népes nemzetközi mezőny mellett a legjobb hazai versenyzők is részt vesznek.
aug. 14
12:39
FIFA-világranglista - Javított a magyar válogatott (Infostart)
A magyar válogatott négy helyet javítva a 34. a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) legfrissebb, csütörtökön nyilvánosságra hozott világranglistáján, melyet továbbra is a világbajnok német válogatott vezet Argentína és Hollandia előtt.
aug. 14
12:39
Atlétikai Eb: Pars a 9. idővel döntős, Hudi és Németh kiesett (She)
Az olimpiai bajnok Pars Krisztián bejutott a kalapácsvetés döntőjébe, Hudi Ákos és Németh Kristóf viszont kiesett a zürichi atlétikai Európa-bajnokságon csütörtökön.

Keresés