2014. augusztus 16. szombat

aug. 16
0:21
Sakkolimpia: hazatért a magyar csapat, vastaps Ferihegyen (She)
Családtagok, barátok és játékostársak vastapsa fogadta péntek este Ferihegyen a tromsői sakkolimpiáról a nyílt kategóriában szerzett ezüstéremmel hazatérő magyar sakkválogatottat.
aug. 16
0:39
Tereprali: egyelőre második a Dakar-győztes a magyar vk-n (She)
Az év legrangosabb terepraliversenye, a világkupa-sorozatba is beszámító HunGarian Baja kezdődött el pénteken késő délután, kora este Pápa környékén. Az autós és a motoros mezőnyben is itt van mindenki, aki számít – a Dakar-győztes Nasszer al-Attijah (Toyota Hilux) a legnagyobb név, ám rajthoz áll négy gyári Mini (soraiban a világkupa-éllovas Vlagyimir Vasziljevvel), s az egyik legérdekesebb…
aug. 16
6:57
Tenisz: a szettet lopó Federer egyenlített Murray ellen (She)
Roger Federer jutott be utolsóként a Cincinnatiben zajló kemény pályás tenisztorna elődöntőjébe, miután 6:3, 7:5-re legyőzte Andy Murrayt.
aug. 16
7:15
NB II: öt év után elhagyja a Siófokot a csapatkapitány (She)
A Nemzeti Sport információi szerint szinte biztos, hogy öt év után elköszön a labdarúgó NB II-ben szereplő Siófoktól a 28 esztendős csapatkapitány, Fehér Zsolt.
aug. 16
7:51
Bolton: a menedzser szerint Bogdán kiemelkedően védett (She)
A Bolton labdarúgócsapatát irányító Dougie Freedman szavai alapján Bogdán Ádám biztos lehet benne, hogy szombaton is ő védi a Wanderers kapuját.
aug. 16
8:09
Férfi kézilabda: Hombrados visszatért Balic csapatához (She)
A sportág Mozartjának nevezett horvát Ivano Balic mellé visszatért katari vargabetűje után a német Wetzlar kézilabdacsapatába a spanyol José Hombrados, aki 42 évesen is klasszisteljesítményre képes a kapuban.
aug. 16
8:09
Premier League: Simázhat a Chelsea, szenvedhet a City (Agroinform)
Könnyed menet vár a Chelsea-re a Burnley otthonában, míg a City megszenvedhet Newcastle-ben.
aug. 16
9:03
Ajánló: az MU meccsével indul a PL - nemzetközi program (She)
Ma kezdetét veszi a Premier League 2014–2015-ös szezonja: az első mérkőzésen a Louis van Gaal keze alatt átalakulóban lévő Manchester United a Swansea Cityt fogadja, de pályán lesz az Everton – azaz bemutatkozhat az angol élvonalban Muhamed Besic –, a Tottenham Hotspur és a Community Shieldet már besöprő Arsenal is.
aug. 16
9:04
NB I: Próbáltak megállítani minket, nem sikerült - Csertői Aurél (Agroinform)
Döntetlennel zárult a Puskás Akadémia és a Paks mérkőzése az OTP Bank Liga negyedik fordulójának pénteki nyitányán.
aug. 16
9:05
Ajánló: DVSC-Újpest; kezdődik az NB II-es idény - hazai program (She)
A labdarúgó NB I-ben a címvédő DVSC-Teva a nap zárásaként az Újpest vendége lesz, az MTK Felcsúton fogadja a Budapest Honvédot, a Videoton Nyíregyházán vendégeskedik, míg az újonc Dunaújváros a Lombard Pápa ellen játszik. Elrajtol ma az NB II is: a ZTE rögtön az első körben túlteszi magát egyik nagy utazásán, hiszen Békéscsabán lép fel, de érdekesnek ígérkezik a Vasas és a Gyirmót csatája is.
aug. 16
9:21
Győri ETO: Strestíkék az Újváros ellen talán már játszhatnak (She)
Két-három hét múlva valószínűleg visszatérhet a Győri ETO labdarúgócsapatának keretébe a sérülésből lábadozó Leandro Martínez és Marek Strestík.
aug. 16
9:39
Babos Csaba: nem visszavágó volt! (Infostart)
A Babos Tímea és Kristina Mladenovic alkotta páros idén másodszor győzött az aktuális világranglista-vezető duó ellen. Cincinattiben fordulatos mérkőzésen három szettben nyertek a Sara Errani, Roberta Vinci olasz kettős ellen. Babos Csaba, a MOL-csapat tagjai közé tartozó teniszező edzője azt mondta, hogy a siker a felszabadult és a parádés játéknak köszönhető.
aug. 16
9:39
Videó: pánikhangulat - játszmák maradtak félbe a sakkolimpián (She)
Mint megírtuk, péntek este hazaérkezett a magyar válogatott a tromsői sakkolimpiáról, ahol a második helyen végzett a nyílt kategóriában. A játékosokat családtagok és szurkolók serege várta, hogy együtt ünnepeljenek a 12 év után újra ezüstérmes együttessel. A hős Balogh Csaba és a szövetségi kapitány Horváth Tamás mellett a visszavonuló Polgár Judit beszélt a küzdelemről, amit egy sajnálatos…
aug. 16
9:57
Atlétikai Eb - Krizsán Xénia 9., Zsivoczky-Farkas Györgyi 10. (Infostart)
Krizsán Xénia a kilencedik, Zsivoczky-Farkas Györgyi pedig a tizedik helyen végzett hétpróbában a zürichi atlétikai Európa-bajnokságon pénteken.
aug. 16
9:57
NASCAR: tilos a kiszállás a balesetet szenvedőknek (She)
A legnagyobb amerikai autóversenyeket működtető szervezet megtiltotta, hogy a pilóták baleset után kiszálljanak versenyautójukból – kivéve, ha biztonságukat veszélyezteti bent maradásuk –, miután néhány napja a háromszoros bajnok Tony Stewart halálra gázolta a pályán reklamáló Kevin Ward Juniort.
aug. 16
9:57
Atlétika: Holland sprintkirálynő és világcsúcs Zürichben (Agroinform)
A holland Dafne Schippers a zürichi atlétikai Eb sztárja, aki a száz méter után 200 méteren sem talált legyőzőre.
aug. 16
9:59
Real Madrid: Cristiano Ronaldo megvédte Iker Casillast (Agroinform)
Cristiano Ronaldo nem ért egyet azzal, hogy Iker Casillas már nem a régi. A Real Madrid klasszisa megvédte csapattársát.
aug. 16
10:15
Cincinnati tenisztorna: Wawrinka kiesett, Federer varázsolt, Sarapova vért izzadt a továbbjutásért (Agroinform)
Összefoglaltuk a cincinnati tenisztorna pénteki játéknapjának történéseit.
aug. 16
11:09
Átigazolások: Gera korábbi klubtársa az MLS-ben vezet le (She)
Az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) szereplő klub, a Chicago Fire hivatalos honlapján jelentette be Robert Earnshaw szerződtetését. Az 58-szoros walesi válogatott támadó legutóbb a Blackpoolban játszott, és ingyen igazol a „szeles városba”.
aug. 16
11:10
Átigazolás: A Real Madrid csalogatja az Arsenalt, csökkentette Khedira árát (Agroinform)
Az AS szerint a Real Madrid nyolc millió fontra csökkentette játékosa, Sami Khedira vételárát.
aug. 16
11:11
Női kézi: lemaradhat az Eb-ről a rutinos román beálló (She)
Súlyos térdsérülést szenvedett klubcsapata felkészülési mérkőzésén Oana Manea, a CSM Bucuresti és a román női kézilabda-válogatott 29 éves beállója.
aug. 16
11:13
Videó: a hordóhasú freestyle-os iskolázott a bayernesekkel (She)
Andrew Cassidy, a 2013-ban megrendezett dubai freestyle-világbajnokság nyitó napjának egyik sztárvendége mutatott meg néhány trükköt labdazsonglőrködésből a német Bayern München labdarúgóinak. Az erős csontozatú walesi freestyle-os technikáira Ribéryék is válaszoltak néhány mutatvánnyal. Az alábbi videóból az is kiderül, az egykori halász naponta két órát gyakorol a mágikus futballért.
aug. 16
12:03
Női kézi: marad Norvégiában a magyar válogatott szélső (She)
Csapatot váltott, de továbbra is marad Norvégiában a korábbi válogatott kézilabdázó, Juhász Gabriella. A korábban a Győri ETO-ban és a Ferencvárosban is megforduló kisvárdai születésű szélső két évvel ezelőtt szerződött Norvégiába. Klubja, a Levanger az elmúlt idény végén kiesett, de Juhász továbbra is a norvég élvonalban játszik, az osztályozó után benn maradó Fredrikstadban folytatja.
aug. 16
12:03
Atlétika: Töretlenül bízunk Pars Krisztiánban (Agroinform)
Olimpiai bajnokunk számára nem sikerült jól a selejtező, ettől még ma délután Zürichben újra Európa-bajnok lehet.
aug. 16
12:05
Úszó Eb: negyedikek lettünk az 5 km-es csapatversenyben (She)
Negyedik helyen végzett a Gyurta Gergely, Rákos Patrik, Risztov Éva összetételű trió a berlini úszó Eb 5 kilométeres csapatversenyében.
aug. 16
12:21
Manchester United: Van Gaal nem aggódik, ha kell, az utolsó nap igazol (Agroinform)
Louis van Gaal még mindig nem szerződtett új játékost, de a Manchester United menedzsere nem aggódik emiatt.
aug. 16
12:39
"Méltó befejezése a pályafutásomnak" - hazaérkezett az ezüstérmes sakkcsapat (Infostart)
Családtagok, barátok és játékostársak vastapsa fogadta pénteken este Ferihegyen a tromsői sakkolimpiáról a nyílt kategóriában szerzett ezüstéremmel hazatért magyar sakkválogatottat.
aug. 16
12:39
Átigazolás: a Porto lecsapott a vb-bronzérmes középpályásra (She)
Sajtóhírek szerint a Porto labdarúgócsapata egyezségre jutott a Feyenoorddal Jordy Clasie átigazolási ügyében. A középpályás péntek este már nem kapott helyet a rotterdamiak Heerenveen elleni meccsen szereplő keretében, és minden jel arra utal, hogy ő is közel áll a megállapodáshoz a „sárkányokkal”.
aug. 16
12:57
Kosár: nincs hitelesített csarnok Budapesten, fellebbez a MAFC (She)
Pénteken ülésezett a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége: az NB I-es női csapatok közül mindegyiknek elfogadta a nevezését a bizottság, a férfiaknál az újonc MAFC-nak az MKOSZ által hitelesített csarnok hiánya, a Jászberénynek pedig a játékosokkal szemben fennálló tartozásai miatt nem fogadta el a nevezését a minősítő bizottság.
aug. 16
12:57
Cincinnati tenisztorna: Raonic Federert, Ivanovics Sarapovát lepheti meg (Agroinform)
A cincinnati tenisztorna szombati játéknapján az elődöntős összecsapásokra kerül sor.
aug. 16
13:15
PL: Blackett és Lingard is kezd Van Gaal első tétmeccsén (She)
Ma indul a Premier League 2014–2015-ös szezonja, az első mérkőzés 13.45 órakor veszi kezdetét, a Manchester United a Swansea Cityt látja vendégül. Louis van Gaal, a „vörös ördögök” menedzsere nem hazudtolta meg magát, és manchesteri korszakának első, tétmeccsre nevezett kezdőcsapatában – kilenc sérült hiányában – bizalmat szavazott a fiataloknak: a névsorban ott van a 20 éves Tyler Blackett…
aug. 16
13:16
Barcelona: Mascherano augusztus 26-án aláírja új szerződését (Agroinform)
Már korábban bejelentették, de csak most írják alá a papírokat. Javier Mascherano 2018-ig az FC Barcelonánál marad.
aug. 16
13:33
Női vízilabda: a mieink 42-0-ra legyőzték Szingapúrt (She)
A magyar női vízilabda-válogatott hatalmas gólkülönbséggel győzte le Szingapúr csapatát az oroszországi világkupa 5–8. helyéért zajló alsóházi csatározásainak első fordulójában.
aug. 16
13:51
Atlétikai Eb: francia siker a női maratoni számban (She)
A francia Christelle Daunay nyerte meg a női maratoni futást a Zürichben zajló atlétikai Európa-bajnokság szombati versenynapján. A 2008-ban olimpiai 20. hosszútávfutó mögött a tavaly világbajnoki ezüstérmes olasz Valeria Straneo végzett a második, a portugál Jessica Augusto pedig a harmadik helyen.
aug. 16
13:51
Negyvenkét góllal volt jobb a női vízilabda-válogatott (Metropol)
A magyar női vízilabda-válogatott óriási fölénnyel, hatalmas gólkülönbséggel verte Szingapúr csapatát az oroszországi világkupa 5-8.helyéért zajló alsóházi csatározásainak első fordulójában.
aug. 16
13:51
NB I: Bódi Ádám gólgazdag meccset és győzelmet vár Újpesten (Agroinform)
Az Újpest a Debrecent fogadja a labdarúgó OTP Bank Liga 4. fordulójának szombati meccsén.
aug. 16
13:53
Premier League: Man. United-Swansea élőben az NSO-n! (She)
Az angol labdarúgó-bajnokság (Premier League) 2014–2015-ös idényének első fordulójának nyitó mérkőzésén a Manchester United a walesi Swansea-t fogadja, azaz megismétlődik a tavalyi szezon első játéknapjának párosítása. Kövesse a találkozó alakulását folyamatosan frissülő szöveges tudósításunk segítségével!
aug. 16
14:09
Úszó Eb - Negyedikek a magyarok az 5 km-es csapatversenyben (Infostart)
Negyedik lett a Risztov Éva, Gyurta Gergely, Rákos Patrik alkotta magyar együttes az 5 kilométeres csapatversenyben a Berlinben zajló úszó Európa-bajnokság szombati napján.
aug. 16
14:09
Úszó Eb: orosz arany a műúszók páros programjában (She)
Az orosz Darija Korobova, Szvetlana Kolesnyicsenko duó nyerte meg a műúszók páros szabad programját a Berlinben zajló úszó Európa-bajnokság szombati napján.
aug. 16
14:27
Női kosár: Fűrész és a PEAC másként látja a meglepő válást (She)
A PEAC Pécs női kosárlabdacsapata szerződést bontott Fűrész Diánával, a játékos és a klub azonban merőben másként látja az eseményeket.
aug. 16
14:27
Federer gond nélkül győzte le Murrayt (Metropol)
A második kiemelt Roger Federer két szettben legyőzte az olimpiai bajnok Andy Murrayt a pénteki negyeddöntőben a cincinnati tenisztorna férfi versenyében.
aug. 16
14:29
Barcelona: 100 millió euró lesz Mascherano kivásárlási ára (She)
Immár biztos, hogy Javier Mascherano az átigazolási időszakban nem távozik a Barcelona labdarúgócsapatától: a katalán klub hivatalos honlapján jelentette be, hogy a hosszabbításról szóló egyezséget augusztus 26-án írják alá a világbajnoki ezüstérmes argentin játékossal.
aug. 16
15:03
Férfi kézi: legyőzte a Veszprém a Szeged BL-ellenfelét (She)
Győzelemmel kezdte az ehingeni Sparkassen-kupát az MKB-MVM Veszprém férfi kézilabdacsapata, az Ortega-együttes 30–22-re nyert a Szegeddel azonos Bajnokok Ligája-csoportban szereplő svájci Schaffhausen ellen. Este a német Göppingen következik.
aug. 16
15:03
Premier League: Mourinho is elkezdte a szezont, odaszúrt a riválisoknak (Agroinform)
Megszokhattuk, hogy José Mourinho a szópárbajból is kiveszi a részét a nemzetközi futballban.
aug. 16
15:21
Videó: elszabadultak az indulatok a Sevilla mérkőzésén (She)
Lökdösődés alakult ki a Sevilla–Sampdoria felkészülési labdarúgó-mérkőzésen, miután a 14. percben a Sampdoria egyik játékosa szabálytalankodott. A spanyoloknak nem volt szerencséjük a találkozón, mert a 2–0-s vereség mellett két játékosukat is kiállították.
aug. 16
15:23
Felkészülés: a Juve ötöt vágott a szingapúri gálameccsen (She)
A Juventus labdarúgócsapata gálamérkőzésen 5–0-ra legyőzte a szingapúri válogatottat a délkelet-ázsiai országban. Az új szingapúri Nemzeti Stadionban – amely teljesen befedhető – ez volt az első futballmeccs.
aug. 16
15:39
42! gólos magyar siker Szingapúr ellen (Infostart)
A magyar női vízilabda-válogatott óriási fölénnyel, hatalmas gólkülönbséggel verte Szingapúr csapatát az oroszországi világkupa 5-8. helyéért zajló alsóházi csatározásainak első fordulójában.
aug. 16
15:39
Parasport: Boronkay aranyérmes a tereptriatlon-vb-n (She)
Boronkay Péter aranyérmes lett a parasportolók számára szombaton rendezett tereptriatlon-világbajnokságon a németországi Zittauban.
aug. 16
15:39
Úszó Eb: Risztovék negyedikek lettek csapatban (Agroinform)
Negyedik lett a Risztov Éva, Gyurta Gergely, Rákos Patrik alkotta magyar együttes az 5 kilométeres csapatversenyben.
aug. 16
15:41
PL: Besic kispados az újonc ellen a nyitó fordulóban (She)
Nem került a kezdőcsapatba Muhamed Besic, a nyáron a Ferencvárostól az Evertonba szerződött bosnyák válogatott labdarúgó a Premier League első fordulójában. A középpályást a kispadra nevezte Roberto Martínez menedzser.

Keresés