2014. augusztus 23. szombat

aug. 23
0:42
Spanyol Szuperkupa: az Atlético megnyerte a kupát (She)
A spanyol Szuperkupáért zajló párharc második felvonásán az Atlético Madrid Mandzukic góljával 1–0-ra megverte a Real Madridot, és megnyerte a kupát.
aug. 23
0:46
Videó: Mandzukic volt a hős, visszavágott az Atlético (She)
Mario Mandzukic 2. percben szerzett góljával az Atlético Madrid labdarúgócsapata hazai pályán 1–0-ra legyőzte a Real Madridot, így 2–1-es összesítéssel elhódította a spanyol Szuperkupát, és visszavágott a májusi Bajnokok Ligája döntőjében elszenvedett vereségért. Nézze meg a horvát csatár találatát!
aug. 23
7:18
Spanyol Szuperkupa: Simeone alkalmazkodott az újakhoz (She)
A spanyol és a nemzetközi sajtó áradozik Diego Simeone csapatáról, az Atlético Madridtól, amely a nyáron olyan alapembereit veszítette el, mint Thibaut Courtois, Diego Costa vagy Filipe Luís, ennek ellenére pénteken a spanyol Szuperkupában mégis visszavágott a Realnak a három hónapja, a BL-döntőben elszenvedett vereségért. A győztes hadvezér szerint a siker titka, hogy tudtak alkalmazkodni az…
aug. 23
7:36
Spanyol Szuperkupa: Inkább most kapjunk ki - Ancelotti (She)
A Real Madrid vezetőedzője, Carlo Ancelotti az Atlético Madrid elleni, összesítésben 2–1-re elveszített spanyol Szuperkupa-párharc után elmondta, jobb, hogy most kaptak ki, és nem a májusi BL-döntőben.
aug. 23
7:54
Vízilabda Világkupa: Egy lépésre a finálétól a Benedek-csapat (Agroinform)
Szombaton a USA ellen harcolhatja ki a Világkupa döntőt a magyar férfi vízilabda-válogatott.
aug. 23
8:30
Úszó Eb: Kozmáék 50 m gyorson, Hosszúék 200 m pillangón - program (She)
Unatkozni szombaton sem lesz lehetőségük az úszósport szerelmeseinek – a főszereplőkről nem is beszélve –, hiszen a Berlinben zajló Európa-bajnokságon a délelőtti programban két versenyszámban hat magyarnak lesz jelenése. A délutáni programban hét döntőt rendeznek, négyben komoly magyar éremesélyekkel.
aug. 23
8:31
Úszó Eb: Hosszú, Bernek és Cseh is az aranyért ugrik medencébe szombaton (Agroinform)
Magyar éremeső kinézőben a berlini úszó Európa-bajnokság szombati versenynapján.
aug. 23
8:32
Haladás: Ha ingyen van, maradhat - Artner Rocchiról (She)
Mint tegnap beszámoltunk róla, a Haladás labdarúgócsapata annak ellenére szerződteti december 31-ig Tommaso Rocchit (akinek a bérét teljes egészében egy szponzor állja), hogy Artner Tamás vezetőedző szakmailag nem támogatta a szerződtetését. A szakember a bejelentés után nyilatkozott a Nemzeti Sportnak.
aug. 23
8:48
Topligák: pályán a Chelsea, az Arsenal és a Dortmund - program (She)
Az európai topligák közül beindul az élet a spanyol és a német labdarúgó-bajnokságban is: előbbiben négy, utóbbiban hat meccset rendeznek szombaton. A Bundesligában pályára szólítja a kötelesség Szalai Ádámot – amennyiben a főnöke is úgy gondolja –, a Hoffenheim az Augsburgot fogadja. Az angolok már a 2. fordulónál tartanak, a bajnokaspiráns nagycsapatok közül a Chelsea a Leicestert fogadja,…
aug. 23
9:06
Tenisz: Kvitová nem hibázott, Querrey viszont igen (She)
A 710 ezer dollár összdíjazású, kemény pályás New Haven-i női tenisztorna elődöntőjében a második helyen kiemelt cseh Petra Kvitová igazolta a papírformát, így ő lesz a szlovák Magdaléna Rybáriková ellenfele a fináléban.
aug. 23
9:06
Az Atlético Madrid vitte el a trófeát (Metropol)
A bajnok Atlético Madrid hazai pályán 1-0-ra legyőzte a kupagyőztes Real Madridot a labdarúgó spanyol Szuperkupa pénteki visszavágóján, és ezzel övé lett a trófea.
aug. 23
9:08
Férfi kosár: újabb magyar győzelem az U16-os Eb-n (She)
Második mérkőzését is megnyerte a korosztályos magyar férfi kosárlabda-válogatott a sztrumicai B-divíziós U16-os Európa-bajnokságon. A nemzeti csapat Írország ellen győzött 55–42-re.
aug. 23
9:10
Gyász: 42 évesen elhunyt a ralipályák „Tyutyuja” (She)
Negyvenkét éves korában, gyors lefolyású, súlyos betegségben elhunyt Pethő István, akit a ralipályák környékén mindenki csak „Tyutyuként” ismert.
aug. 23
9:24
Premier League: Gólgazdag rangadó várható Manchesterben (Agroinform)
Már a második körben összecsap egymással a City és a Liverpool, a Chelsea-re ismét könnyed meccs vár.
aug. 23
9:26
Spanyol Szuperkupa: Nincs szükségünk Di Maríára - Ancelotti (Agroinform)
A bajnok Atlético Madrid 1-0-ra legyőzte a kupagyőztes Real Madridot a Spanyol Szuperkupa visszavágóján.
aug. 23
9:42
Férfi kézi: Krivokapicsot nézte ki a szerb bajnok - sajtóhír (She)
A handball-planet úgy értesült, hogy a szerb bajnok Vojvodina Novi Szad férfi kézilabdacsapata Krivokapics Miloraddal erősítené meg a keretét. Az újvidéki gárda augusztus 27-én az MKB-MVM Veszprém ellen mutatkozik be a SEHA-ligában.
aug. 23
9:44
Jégkorong: ikszelt a Volán, nyert a Fradi, kikapott a DAB (She)
A Docler-kupa tavaly hagyományteremtő szándékkal jött létre, és akkor a német másodosztályú Bietigheim Steelers nyert, amely viszont az idén nem vesz részt a tornán. A Dab.Docler jégkorongcsapata ellenben új edzői stábbal és átalakult kerettel vág neki az évadnak. Az első felkészülési mérkőzéséből rögtön nemzetközi derbi lett a francia bajnok Rapaces de Gap ellen.
aug. 23
9:46
Videó: Az NB I-es játékosok sokszor csak néznek, mint a moziban - Doll (She)
A Ferencváros vezetőedzőjének, Thomas Dollnak nincsenek illúziói a magyar labdarúgással kapcsolatban. Úgy véli, nem elég megfogalmazni a célt – a magyar labdarúgás megerősítését –, nyitottnak kell lenni az újításokra is. A szakember nem álmodozik Bajnokok Ligája-szereplésről, az NSO Tv-nek a magyar labdarúgás lehetőségeiről beszélt.
aug. 23
10:00
Videó: Az NB I-es játékosok sokszor csak néznek, mint a moziban - Doll (She)
A Ferencváros vezetőedzőjének, Thomas Dollnak nincsenek illúziói a magyar labdarúgással kapcsolatban. Úgy véli, nem elég megfogalmazni a célt – a magyar labdarúgás megerősítését –, nyitottnak kell lenni az újításokra is. A szakember nem álmodozik Bajnokok Ligája-szereplésről, az NSO Tv-nek a magyar labdarúgás lehetőségeiről beszélt.
aug. 23
10:02
Úszó Eb: Kozma és Takács középdöntős 50 m gyorson (She)
A Berlinben zajló úszó Európa-bajnokságon a férfi 50 méter gyors előfutamában három magyar állt rajthoz: Kozma Dominik (összesítésben holtversenyben a 9. helyen zárt) és Takács Krisztián (13.) bejutott a középdöntőbe, Holoda Péter (50.) viszont kiesett.
aug. 23
10:18
Úszó Eb: Jakabos a 2., Hosszú a 4. idővel jutott tovább (She)
A Berlinben zajló Európa-bajnokságon a női 200 m pillangó előfutamában három magyar állt rajthoz, közülük Jakabos Zsuzsanna (összesítésben a 2. helyen zárt) és Hosszú Katinka (4.) jutott be a középdöntőbe. Időeredménye alapján Verrasztó Evelynnek is bőven lett volna helye (8.), ám harmadik magyarként mégis elbúcsúzott ettől a számtól.
aug. 23
10:18
La Liga: Villámrajtot vehet a Barcelona és a Real Madrid (Agroinform)
A két nagyágyú megadhatja az alaphangot bajnokságnak, míg a Bilbao szenvedhet a nyitányon.
aug. 23
10:20
Ajánló: veretlenek Pakson, nyeretlenek Kecskeméten - program (She)
A labdarúgó NB I 5. fordulója ma négy mérkőzéssel folytatódik. Pakson veretlen csapatok találkoznak, a tolnaiak ugyanis az Újpestet fogadják, míg a négy győzelemmel kezdő Videoton vendége az MTK lesz Székesfehérváron. Kecskeméten nyeretlenek csapnak össze (a KTE a Dunaújvárossal játszik), míg a hárompontos Győr a hétpontos Lombardhoz látogat. Az élvonal mellett a másodosztályban és az NB III-ban…
aug. 23
10:36
US Open: Babos Tímea a wimbledoni elődöntőssel kezd (She)
Babos Tímea a világranglistán száz hellyel előrébb rangsorolt, 15. helyezett cseh Lucie Safárová ellen kezd a jövő héten rajtoló amerikai nyílt bajnokságon (US Open). Safárová idén elődöntőt játszott Wimbledonban, többek között ennek köszönheti előkelő pozícióját.
aug. 23
10:37
Átigazolás: Balotelli megérkezett Liverpoolba, Rodgers még nem beszél róla (Agroinform)
Az olasz csatár érkezésével honfitársát, Fabio Borinit elpasszolnák a Sunderlandnak.
aug. 23
10:38
Atlétika: Illovszky Dominiké a 60 m korosztályos világcsúcsa (She)
Gyermekvilágcsúcsot ért el 7.26-tal a tizenkét éves Illovszky Dominik (12) a 30. Honvéd-kupán, 60 méteren. Illovszky Rudolf testvérének unokája a rendező klub versenyzőjeként és az egykori neves sprinter, Könye Irma tanítványaként két századot javított a brit Alex Kiwonya rekordján.
aug. 23
10:54
Győri ETO: kidőlt a kapus; Horváth most már nyerni akar (She)
A Győri ETO labdarúgócsapata ma este Pápán vendégszerepel, az már biztos, hogy a vendégeknél az eredetileg kispadra jelölt szerb kapus, Milos Kocics nem szerepelhet sérülés miatt.
aug. 23
10:56
Videó: a levegőben megpördült, majd kigyulladt az orosz autója (She)
Mindenki emlékezetes debütálásra vágyik, de minden bizonnyal nem ilyenre gondolt Konsztantyin Tyerescsenko. Az orosz autóversenyző első versenyhétvégéjén a GP3-ban elveszítette uralmát az autója felett, ami a levegőben megpördült, majd földet érve kigyulladt. Az eset az alábbi videón látható.
aug. 23
10:58
Anglia: Redknapp is munkát ajánlott Gascoigne-nak (She)
Másokhoz hasonlóan Harry Redknapp is megpróbálta kihúzni a gödörből a hozzá közel élő Paul Gascoigne-t. Amint arról beszámoltunk: az alkoholproblémáival küzdő egykori klasszis középpályást ismét kórházba kellett szállítani. Angol lapértesülések szerint a 47 éves korábbi világklasszist a lakása előtt találták meg a földön fekve egy üveg vodkával a kezében.
aug. 23
11:12
F1: Belga Nagydíj, 3. szabadedzés élőben az NSO-n! (She)
Szombat reggel esős időben készülődtek a csapatok a Belga Nagydíj utolsó szabadedzésére, de nem sokkal a tréning előtt kisütött a nap. Azt ígérik az időjósok, hogy az egész szombat ilyen lesz: hol esik, hol süt a nap. Kövesse a harmadik szabadedzést frissülő cikkünkkel!
aug. 23
11:30
NBA: a paksi hátvéd a Boston Celticshez igazolt (She)
Egyéves szerződést kötött az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Boston Celtics a 23 éves Rodney McGruderrel.
aug. 23
11:30
Vuelta: Quintana-Froome csata várható a piros trikóért (Agroinform)
Augusztus 23-án, szombaton kezdetét veszi a Vuelta, a szezon utolsó háromhetes országúti kerékpárversenye.
aug. 23
11:32
Átigazolás: A Bayern elhappolná Khedirát az Arsenal elől (Agroinform)
Az Arsenal bizonytalankodása miatt a Bayern München lecsapna Sami Khedirára, aki létszámfelettivé vált a Real Madridnál.
aug. 23
11:48
Ökölvívás: november 8-án találkozik Hopkins és Kovaljov (She)
Néhány hete még csak feltételes módban irtunk a félnehézsúly két világbajnoka, Bernard Hopkins és Szergej Kovaljov címegyesítő mérkőzésének lehetőségéről, a minap megjelent külföldi hírek szerint azonban mára minden akadály elhárult a találkozó elől, és a feleknek sikerült megegyezniük.
aug. 23
11:50
Válogatott: Lovrencsics ott lesz Pintér selejtezős keretében (She)
A magyar labdarúgó-válogatott szeptember 7-én Észak-Írország ellen lép pályára Eb-selejtezőn az Üllői úton. Pintér Attila szövetségi kapitány hivatalosan még nem hirdette ki a keretét, de lengyel sajtóhírek szerint a Lech Poznanban szereplő Lovrencsics Gergőre számít a szakember.
aug. 23
11:52
Videó: Matthäus nyitó meccsen lőtt gólja az egyik toplistán (She)
A német első osztályú labdarúgó-bajnokság rajtjára a Bundesliga összegyűjtötte videómegosztó csatornáján az eddigi nyitó mérkőzéseken valaha szerzett tíz legszebb találatot. A magyar válogatott egykori szövetségi kapitánya, Lothar Matthäus 1981–82-es szezonban lőtt bombagólja is felkerült a listára. Nézze meg Ön is!
aug. 23
12:06
Pool: az orvosin áteső Eto’óval megegyeztek, de… - sajtóhír (She)
Angol sajtóhírek szerint a pénteken Párizsban orvosi vizsgálaton áteső Samuel Eto’o és a Liverpool megegyezett egymással – a Chelsea-től távozó 33 éves kameruni egy idényre érkezne –, de az aláírásra várni kell, miután az Mario Balotelli érkezésének a függvényében változhat.
aug. 23
12:24
Az Atlético Madrid nyerte a spanyol Szuperkupát (Infostart)
A bajnok Atlético Madrid hazai pályán 1-0-ra legyőzte a kupagyőztes Real Madridot a labdarúgó spanyol Szuperkupa pénteki visszavágóján, és ezzel övé lett a trófea.
aug. 23
12:24
F1: a 3. edzés Bottasé, Ricciardo is a Mercedesek előtt (She)
Valtteri Bottas zárta az élen a Belga Nagydíj harmadik szabadedzését Spában, ahol vizes pályán kezdődött a tréning, de nem esett már az eső, így a második 30 percben slick gumikkal köröztek a versenyzők. A Williams úgy tervezte, hogy Spában és két hét múlva Monzában lesz a legnagyobb esélye arra, hogy legyőzze a Mercedest, és Bottas formája biztató lehet. Az időmérőre azonban esőt jósolnak,…
aug. 23
12:24
Bayern München: Guardiola szerint utol kell érniük magukat (Agroinform)
A címvédő Bayern München Wolfsburg feletti 2-1-es győzelmével indult a Bundesliga 2014-2015-ös szezonja.
aug. 23
12:42
Milan: veretes Galliani-lista - ők pótolhatják Balotellit (She)
Veretes nevek szerepelnek azon a listán, amelyet az olasz AC Milan alelnöke, Adriano Galliani írt össze arra az esetre, ha Mario Balotelli a napokban tényleg eligazol a Liverpoolhoz.
aug. 23
12:44
Női kézi: a Fradi nehezen gyűrte le a Siófokot a Népligetben (She)
A rendező FTC-Rail Cargo Hungaria egygólos győzelmével vette kezdetét a 2014-es Elek Gyula-Rail Cargo Hungaria-kupa a Népligetben. A zöld-fehérek a Siófok-Galerius Fürdő ellen győztek minimális különbséggel.
aug. 23
13:00
Megkezdődött az Ironman nemzetközi triatlonverseny (Infostart)
A világkupán 57 országból 2 ezer versenyző indul, 70 százalékuk külföldi. A verseny központja a Kopaszi-gátnál van, az úszást a Lágymányosi-öbölben rendezik meg, a kerékpározás útvonala az alsó rakparton vezet majd, de érinti a Lánchidat és a Budai Várat is, a futást pedig a Kopaszi-gát és a Műegyetem rakpart közötti szakaszon teljesítik a versenyzők.
aug. 23
13:00
El: Szuperkupát vezető bíró a Loki Young Boys elleni meccsén (She)
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) döntése értelmében spanyol játékvezetői négyes működik közre a Debrecen–Young Boys Európa-liga play-off-visszavágón. A vezetőbíró és a két partjelző pénteken az Atlético Madrid–Real Madrid spanyol Szuperkupa-visszavágón tevékenykedett.
aug. 23
13:00
Belga Nagydíj: Bottas az élen az időmérő előtt (Agroinform)
Valtteri Bottas volt a leggyorsabb a Williamsszel a Forma-1-es Belga Nagydíj szombati szabadedzésén.
aug. 23
13:02
Liverpool: „Ha Balotelli itt is megbukik, vége a karrierjének” (She)
Túl nagy teher volt az olasz bajnokságban szerepelni Mario Balotelli számára – ezt állítja a játékos ügynöke, Mino Raiola, aki azt is elmondta, a csatárnak a Liverpool jelenti az utolsó esélyt arra, hogy a legmagasabb szinten játsszon. Azaz ha a „vörösöknél” is megbukik, vége...
aug. 23
13:18
Jakabos a második idővel jutott tovább (Infostart)
A női mezőnyben Jakabos Zsuzsanna bizonyult a leggyorsabb magyar úszónak szombat délelőtt a berlini Európa-bajnokságon: a 200 m pillangó selejtezőjéből a második legjobb idővel jutott tovább.
aug. 23
13:18
Bottas volt a leggyorsabb a harmadik szabadedzésen (Metropol)
Valtteri Bottas, a Williams finn pilótája volt a leggyorsabb a Forma-1-es Belga Nagydíj szombati harmadik szabadedzésén.
aug. 23
13:36
Belga Nagydíj - Bottas volt a leggyorsabb a harmadik szabadedzésen (Infostart)
Valtteri Bottas, a Williams finn pilótája volt a leggyorsabb a Formula-1-es Belga Nagydíj szombati harmadik szabadedzésén.
aug. 23
13:36
Videó: a Bayern-maci csak úgy szívta magába a jeges vizet (She)
Berni, a Bayern München kabalamedvéje is részt vett az Ice Bucket Challenge-ben, csapata Wolfsburg elleni találkozója előtt öntette le magát az Allianz Arenában. Kihívottjai: a német labdarúgó-válogatott kabalamadara, Paul, a Bayern München korábbi futballistája, Mark van Bommel és az Aréna hangulatfelelőse, Stephan Lehmann.

Keresés