2013. január 27. vasárnap

jan. 27
14:27
Videó: C. Ronaldo három gólja a Getafe ellen (She)
A spanyol labdarúgó-bajnokság 21. fordulójának vasárnapi játéknapján a Real Madrid 4–0-s győzelmet aratott a Getafe ellen. Cristiano Ronaldo mesterhármassal járult hozzá a magabiztos hazai győzelemhez, többek között fejjel, büntetőből és ballal is eredményes volt.
jan. 27
14:29
Németország: a bíró okozott orrtörést a szélsőnek - fotó (She)
A német másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő 1860 München felkészülési mérkőzésen ugyan 3–0-ra legyőzte a VfR Aalent, Daniel Bierofka nem sok örömét lelhette a sikerben, ugyanis 16 percnyi játék után kórházba kellett szállítani.
jan. 27
14:45
Serie A: fordulatos meccsen ikszelt a Bologna és a Roma - videó (She)
Remek mérkőzésen egy-egy pontot szerzett a Bologna és a Roma a Serie A vasárnapi játéknapjának kora délutáni mérkőzésén. 1–0-ra és 2–1-re a vendég Roma vezetett, ám a Bologna fordítása után a második félidőben meg kellett küzdenie az egyenlítésért.
jan. 27
14:47
Eredivisie: kétgólos előnyről kapott ki az Ajax (She)
A holland labdarúgó-bajnokság 20. fordulójának vasárnapi játéknapján az Ajax már 2–0-ra vezetett a Vitesse otthonában, mégis 3–2-es vereséget szenvedett.
jan. 27
15:03
Felkészülés: a Videoton legyőzte a Rapid Bucuresti-et (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Videoton felkészülési mérkőzésen 3–1-re legyőzte a román Rapid Bucuresti-et. A fehérvári együttes a szünetben 2–0-ra vezetett Nikolics Nemanja duplájával, a fordulás után szépített a bukaresti gárda, majd Kovács István állította be a végeredményt a marbellai találkozón.
jan. 27
15:05
FA-kupa: ismétlésre kényszerül a Chelsea a Brentford ellen (She)
Az angol FA-kupa negyedik fordulójában kétszer kellett hátrányból felállnia a címvédő Chelsea-nek a harmadosztályú Brentford otthonában, végül Fernando Torres hajrábeli góljával alakult ki a 2–2-es végeredmény. Ismétlés következik.
jan. 27
15:21
Ronaldo: újabb mesterhármas (Infostart)
A címvédő Real Madrid hazai pályán könnyedén nyert 4-0-ra a Getafe ellen a spanyol labdarúgó-bajnokság 21. fordulójának vasárnapi első mérkőzésén, 71 ezer néző előtt.
jan. 27
15:21
Hat gól és döntetlen a Bologna-Roma meccsen (Metropol)
Nem bírt egymással a Bologna és az AS Roma az olasz labdarúgó-bajnokságban.
jan. 27
15:39
Videó: Oscar öt védő közül lőtte ki a jobb felsőt (She)
Az angol FA-kupa negyedik fordulójában kétszer kellett hátrányból felállnia a címvédő Chelsea-nek a harmadosztályú Brentford otthonában, végül Oscar parádés góljával, valamint Fernando Torres hajrábeli találatával alakult ki a 2–2-es végeredmény
jan. 27
15:57
Kosár: Somogyi legjobb spanyol meccse, Hangáék nagy sikere (She)
Az egy hónapra érvényes szerződése lejárta előtti utolsó mérkőzését játszotta ma a kezdőként szerepet kapó Somogyi Gergely a spanyol másodosztályú Leyma Basquet Coruna színeiben, s bár nem sikerült idegenben győzelemhez segítenie csapatát a 12. helyezett Caceres otthonában, ám végre nagyon hasznos játékkal és elsőrangú védekezéssel rukkolt ki a magyar kosaras.
jan. 27
15:59
Zaragoza: a Fenerbahcétól érkezik támadó Pintérékhez (She)
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Zaragoza a szezon végéig kölcsönvette a Fenerbahce kameruni támadóját, Henri Bienvenut.
jan. 27
16:01
Alpesi sí: Hirscher és Kostelic a két vasárnapi győztes (She)
Az ausztriai Kitzbühelben folytatódott a férfi alpesi sízők világkupa-sorozata. Vasárnap műlesikló és klasszikus (lesikló és két szlalom futam) kombinációs versenyt rendeztek egyszerre. Előbbit az osztrák Marcel Hirscher, utóbbit pedig a horvát Ivica Kostelic nyerte meg.
jan. 27
16:15
Vitorlázás: a debütáló rekordja a földkerülő versenyen (She)
Francois Gabart nyerte meg MACIF nevű hajójával vasárnap a Vendée Globe földkerülő vitorlásversenyt.
jan. 27
16:17
Ligue 1: a Saint-Etienne nem kegyelmezett a Bastiának (She)
A Saint-Etienne hazai pályán könnyed, 3–0-s győzelmet aratott a Bastia ellen az élvonalbeli francia labdarúgó-bajnokság 22. fordulójában.
jan. 27
16:19
Videoton: Gomes örül, hogy már többet támadott csapata (She)
José Gomes, a labdarúgó NB I-ben szereplő Videoton múlt héten kinevezett vezetőedzője a Rapid Bucuresti ellen megnyert felkészülési mérkőzés után elmondta, elégedett volt csapatával, amely kiválóan védekezett, és a jövőben még több támadást vár együttesétől.
jan. 27
16:33
Északi összetett: hármas német siker Klingenthalban (She)
A németországi Klingenthalban folytatódott az északi összetett versenyzők világkupa-sorozata. A vasárnapi büntetőkörös versenyt a német Eric Frenzel nyerte meg két honfitársa, Tino Edelmann és Johannes Rydzek előtt.
jan. 27
16:35
Eredivisie: nem bírt egymással a Feyenoord és a Twente (She)
A forduló előtt a tabella élén álló Twente nem tudta megnyerni a Feyenoord elleni rangadót idegenben a holland élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 20. fordulójában, így a tegnap magabiztos sikert arató PSV átvette a vezetést az Eredivisiében.
jan. 27
16:51
Síugrás: vasárnap Kranjec szállt a legmesszebbre Vikersundban (She)
A norvégiai Vikersundban sírepülő versennyel folytatódott a síugrók világkupa-sorozata. A vasárnapi egyéni versenyt a szlovén Robert Kranjec nyerte meg a német Michael Neumayer és az osztrák Gregor Schlierenzauer előtt.
jan. 27
17:09
FA-kupa: a Leeds búcsúztatta a Tottenhamet (She)
A Leeds United búcsúztatta a Tottenhamet az FA-kupától, miután a 4. fordulóban hazai környezetben 2–1-re győzött londoni ellenfele ellen.
jan. 27
17:27
Serie A: nyert a Napoli és a Milan, bukott a Fiorentina (She)
Kihasználta a Napoli a Juventus és a Lazio botlását az olasz labdarúgó-bajnokság 22. fordulójában, és a Parma ellen aratott sikerével három pontra csökkentette hátrányát a „zebrákkal" szemben. A Milan a gólcsendjét megtörő Stephen El Shaarawy találatával legyőzte az Atalantát, míg a Fiorentina 2–1-re kikapott a Cataniától.
jan. 27
17:29
Férfi kézi-vb: spanyol-dán döntő élőben az NSO-n! (She)
Döntőjéhez érkezett a 23. férfi kézilabda-világbajnokság. Spanyolország a 2005-ös sikere után másodszor ülhet fel a trónra, míg a dánok harmadik vb-fináléjukban először diadalmaskodhatnak. A csúcstalálkozót folyamatosan frissülő cikkünk segítségével ön is nyomon követheti.
jan. 27
17:31
Videó: Djokovics a szerb fociválogatottba is beférne (She)
Novak Djokovics remek játékkal legyőzte Andy Murrayt az Australian Open döntőjében. Az alábbi labdamenetben nem az egyik győztes ütését mutatjuk meg, hanem az egyik elrontottat. Ugyanis a végén kapásból belerúgott a teniszlabdába. Igazán szép kivitelezés volt.
jan. 27
17:33
Férfi vízilabda ob I: Giorgetti négyet dobott a Fradinak (She)
A Debrecen hazai környezetben 11–6-ra legyőzte a Ferencvárost a férfi vízilabda ob I 15. fordulójában.
jan. 27
17:35
Videó: a Leeds gólja előtt fújta le a meccset a játékvezető (She)
Az angol FA-kupában a Leeds United 2–1-re legyőzte a Tottenhamet. Könnyen lehetett volna 3–1 is a vége, ha a játékvezető nem fújja le a meccset közvetlenül az egyik tért ölelő lövés előtt, amely után a labda még egy lufit is kicselezve a kapuban kötött ki. Persze ez már nem befolyásolt semmit, a Leeds örülhetett.
jan. 27
17:45
Bundesliga: Rudnevs gólja döntött az északi derbin (She)
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 19. fordulójában a Hamburg 3–2-re legyőzte a Werder Brement hazai pályán. A 98. északi derbin a brémaiak kerültek előnybe a kilencedik percben, ám a házigazdák erre három góllal válaszoltak, a végén még emberhátrányba is kerülő vendégek már csak szépíteni tudtak.
jan. 27
17:45
Kiss Dániel a riói olimpiáig tervez (Blikk)
Az Ikarus SE versenyzője lelkileg már túltette magát, hogy másfél éve húsevő baktérium támadta meg a szervezetét, de az edzések alatt, egyáltalán futás közben és után még mindig komoly fájdalmai vannak. A Budapest-bajnokságon 60 méteren ezüstérmes atléta azonban elszánt, s a 2016-os olimpiáig tervez.
jan. 27
17:45
Lékó remivel zárt Wijk aan Zee-ben (Metropol)
A B csoportban érdekelt, 16 éves Rapport Richárd ismét győzött, így kilenc ponttal zárt, és esélye van a tornagyőzelemre.
jan. 27
17:47
Videó: Sampdoria-hatos Icardi mesternégyesével (She)
A Sampdoria kiütéses győzelmet aratott a Pescara felett az olasz labdarúgó-bajnokság 22. fordulójában. Mauro Icardi egymaga négy gólt szerzett. Összefoglaló.
jan. 27
17:49
Skócia: a St. Mirren döntőzik a Ligakupában, nem a Celtic (She)
Óriási meglepetés a Skót Ligakupában! A St. Mirren hazai környezetben 3–2-re legyőzte a Celticet az elődöntőben, így készülhet a Hearts elleni fináléra.
jan. 27
17:51
Videó: gyönyörű passz után El Shaarawyé a győztes Milan-gól (She)
Stephan El Shaarawy gólja döntötte el a három pont sorsát az olasz labdarúgó-bajnokságban lejátszott Atalanta–Milan meccsen. M'Baye Niang remekül passzolt Shaarawyhoz, aki kilőtte a jobb alsó sarkot a kapus mellett.
jan. 27
18:03
Felkészülés: a Dnipro döntőzik a Vidivel - Dzsudzsákék kikaptak (She)
Az orosz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Dinamo Moszkva 3–1-re kikapott az ukrán Dnipro Dnipropetrovszktól felkészülési mérkőzésen Marbellában.
jan. 27
18:21
Férfi kézi-vb: Nagy László is bekerült az All Star-csapatba (She)
A Nemzetközi Kézilabda-szövetség kihirdette a spanyolországi férfi világbajnokság All Star-csapatát, amelybe két spanyol és két dán játékos mellett Nagy László is bekerült mint a torna legjobb jobbátlövője. A vb legértékesebb játékosa a dán Mikkel Hansen lett, míg az is eldőlt már a finálé előtt, hogy Anders Eggert lesz a gólkirály.
jan. 27
18:23
Skócia: a gólok hiányoztak a mai bajnokikról (She)
Nem sok említésre méltó esemény történt az élvonalbeli skót labdarúgó-bajnokság mai játéknapján. Az Aberdeen a Hiberniannel, a Dundee a Kilmarnockkal játszott gól nélküli döntetlent.
jan. 27
18:39
Görögország: Megyeri és Fülöp is kiváló munkát végzett (She)
Nem kaptak gólt a magyar kapusok a görög élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 19. fordulójában: a Megyeri Balázzsal felálló Olympiakosz 1–0-ra győzött a Panthrakikosz vendégeként, míg Fülöp Mártont soraiban tudó Aszterasz Tripolisz 3–0-s diadalt aratott a Plataniasz otthonában. Az Aszterasz a PAOK vereségének köszönhetően – a szaloniki gárdát a Xanthi lepte meg – feljött a második helyre,…
jan. 27
18:41
Eredivisie: Babos nem tudta visszaszerezni helyét, a NEC nyert (She)
Babos Gábor a múlt heti bajnokihoz hasonlóan ezúttal is a kispadról nézte végig a NEC Nijmegen meccsét: csapata 2–1-re győzött a Groningen ellen hazai pályán az Eredivisie 20. fordulójában. A NEC kapuját ismét a 37 éves marokkói Halid Szinuh védte.
jan. 27
18:43
Sakk: Rapport bravúros második helye Wijk aan Zeében (She)
Rapport Richárd a második helyen végzett a hollandiai Wijk aan Zeében megrendezett sakkszupertorna B-csoportjában. A 16 éves magyar nagymester 9 pontot szerzett, ugyanannyit, mint Arkadij Naiditsch, de a pontazonosságot eldöntő számítás a német riválisnak kedvezett. Lékó ötödik lett az A-csoportban.
jan. 27
18:57
UEFA: A rasszizmus a futball halálához vezethet - Collina (She)
A hatszor a világ legjobb bírójának választott – jelenleg az UEFA bírói vezetőségének tagjaként dolgozó – Pierluigi Collina az olasz La Gazzetta dello Sportnak adott interjújában a rasszizmust egy halálos betegséghez hasonlította, amely akár a futball vesztét is okozhatja.
jan. 27
18:59
Férfi kézi-vb: a spanyolok tönkreverték Dániát a döntőben (She)
Spanyolország nyerte meg a 2013-as férfi kézilabda-világbajnokságot azzal, hogy a vasárnapi döntőben 35–19-re legyőzte Dániát. A házigazda spanyolok végig domináltak a fináléban, az északiaknak esélyük sem volt megszorítani őket. Spanyolország 2005 után második világbajnoki címét gyűjtötte be.
jan. 27
19:01
Belgium: még nem ébredt fel a téli álmából az FC Bruges (She)
Első bajnokiját játszotta a téli szünet után az FC Bruges a belga labdarúgó-élvonalban, és a 24. fordulóban 0–0-ra végzett a Genttel hazai pályán. A Bruges ott folytatta, ahol a szünet előtt abbahagyta, sorozatban második gól nélküli döntetlenjét játszotta a Jupiler League-ben.
jan. 27
19:03
Primera División: a Rayo simán megverte a Betist (She)
A Rayo Vallecano 3–0-ra győzött a Betis ellen hazai pályán a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 21. fordulójában. A hazaiak már a negyedik percben vezetést szereztek, Piti tizenegyesből lőtt gólt. A második félidőben aztán Andrija Delibasics és José Carlos is betalált.
jan. 27
19:15
Női röplabda NB I: idegenben győzött a Vasas (She)
A Vasas idegenben verte meg a Nyíregyházát a női röplabda NB I vasárnapi játéknapján.
jan. 27
19:15
Férfi kézilabda-vb: a spanyoloké az aranyérem (Metropol)
A magyar válogatott átlövőjét, Nagy Lászlót beválasztották a torna álomcsapatába.
jan. 27
19:17
FA-kupa: „vörös” szégyen, a Liverpool megégett Oldhamben (She)
Az Oldham 3–2-re legyőzte a Liverpoolt az angol FA-kupa negyedik fordulójában, ezzel a harmadosztályú csapat a legjobb tizenhat közé jutott.
jan. 27
19:33
Nagy László az álomcsapatban (Infostart)
Nagy László is helyet kapott a spanyol-dán döntővel vasárnap zárult spanyolországi férfi kézilabda-világbajnokság álomcsapatában.
jan. 27
19:33
Vívás: a férfi párbajtőrcsapat 3. lett az olaszországi vk-n (She)
Bronzérmet nyert a magyar férfi párbajtőr-válogatott az olaszországi Legnanóban vasárnap rendezett világkupaversenyen.
jan. 27
19:35
Videó: Messi már négy gólnál jár az Osasuna ellen (She)
Lionel Messi már négy gólt szerzett az Osasuna ellen a spanyol bajnoki labdarúgó-mérkőzésen. Gólok.
jan. 27
19:37
Bundesliga: Mandzukic vezérletével győzött a Bayern (She)
A Bayern München győzelmével zárult a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 19. fordulója. A bajorok 2–0-ra nyertek a VfB Stuttgart vendégeként, Mario Mandzukic góllal és gólpasszal segítette csapatát. Hajnal Tamás, a svábok magyar légiósa a kispadról figyelhette a találkozót.
jan. 27
19:39
FA-kupa: MU-Reading és City-Leeds a nyolcaddöntőben (She)
Elkészült az angol FA-kupa nyolcaddöntőjének a párosítása. A Manchester United hazai pályán játszhat a Reading ellen, míg a Manchester City a Leedset, az Arsenal a Blackburnt fogadja. Ha a Chelsea a 4. forduló megismételt mérkőzésén nyer a Brentford ellen, akkor a Middlesbrough otthonába látogat a következő körben.
jan. 27
19:51
Futsal: Montenegró is a mieink Eb-selejtezős csoportjában (She)
Eldőlt, hogy a március végi Eb-selejtezősorozatban a házigazda olasz, valamint a finn válogatott mellett a montenegrói együttes lesz a magyar férfi futsalválogatott ellenfele, számolt be róla az mlsz.hu.
jan. 27
19:53
Videó: városligeti Jeges est, szapporói hősökkel (She)
A 2008-as szapporói vb-győztesek közül többen is felléptek a Magyar Jégkorongszövetség szombati Jeges estjén a Városligeti Műjégpályán. Az amatőröknek kispályás jégkorongtornát szerveztek, és a győztes összecsaphatott a 2008-as szapporói divízió I-es világbajnokságon első, majd egy évvel később a svájci A-csoportos vb-n szereplő válogatott több alapemberét felvonultató alkalmi csapattal,…

Keresés