2020. július 14. kedd

júl. 14
10:30
La Liga: rekord! Sohasem volt még annyi gólszerző, mint most a Realban (She)
A spanyol élvonalban listavezető Real Madrid hétfőn 2–1-re nyert a Granada vendégeként. A találkozón Ferland Mendy, a királyi gárda francia labdarúgója megszerezte pályafutása első gólját a La Ligában – ezzel a fővárosi csapat új rekordot állított fel.
júl. 14
10:32
Vívás: Csampa Zsolt a Karmelita Kolostorban járt (She)
A szombati vívó tisztújító közgyűlés előtt Csampa Zsolt helyettes államtitkár, a Magyar Vívószövetség elnöke Schmitt Pál volt köztársasági elnök, kétszeres vívó olimpiai bajnok irodájában tett látogatást és erről posztolt közösségi oldalán is.
júl. 14
10:33
Magyarok a Holdon (Behaviour)
Harmincnégy éve nem járt világbajnokságon a magyar labdarúgó-válogatott, és egyelőre semmi sem utal arra, hogy ez a helyzet megváltozik.
júl. 14
10:54
Aranycipő: Cristiano Ronaldo már a dobogón, megelőzték Messit (She)
Cristiano Ronaldo továbbra is nagyüzemi szinten termeli a gólokat: a Juventus portugál támadója az elmúlt egy hét során a Milan ellen egy, az Atalanta ellen két találatot szerzett, így már 28-nál jár a bajnokságban, ezzel beérte az Aranycipő-verseny harmadik helyén álló Timo Wernert.
júl. 14
10:56
Női kézi: „Elgondolkodtam az Eto ajánlatán, de nem fogadtam el” (She)
A női kézilabda NB I-ben szereplő Mosonmagyaróvár KC új játékosa, Tóth Eszter a klub hivatalos honlapjának beszélt a Győri ETO korábbi ajánlatáról, valamint a válogatottról is. A klub továbbá tudatta: Farkas Andrea lett az új kapusedzője.
júl. 14
11:06
Koronavírus: bemutatták az NFL-sisakba épített maszkot (She)
A profi amerikaifutball-liga (NFL) illetékesei bemutatták azt a sisakot, melyben egy szájmaszkra emlékeztető plexi is található, ezzel védekezve a koronavírus-járvány ellen.
júl. 14
11:06
„Van itt keresnivalónk, meg tudjuk állni a helyünket!” – interjú Vogel Adrival a sikeres Rally Bohemia után (Eurosport)
A magyar páros fantasztikusan vette az akadályokat, a négyautós női kategóriát megnyerte, az R2-esek 16 autós mezőnyében pedig hatodik helyen végzett.
júl. 14
11:08
Nba: egyelőre sikeres a floridai „buborékprojekt” (She)
Egyelőre sikeresnek mondható az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) a játékosok elkülönítése „buborékban”, ugyanis az elvégzett koronavírus-tesztek mindössze 0,6 százaléka lett pozitív.
júl. 14
11:24
Wnba: az előző Mvp nélkül kezdődik az új idény (She)
Jövő szombaton kezdődik az észak-amerikai profi női kosárlabdaliga (WNBA) 24. idénye.
júl. 14
11:36
Manchester City-ügy: „A pénzügyi fair play hitelessége romokban hever” (She)
A nemzetközi sajtó számos kérdést vetett fel azok után, hogy hétfőn a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) eltörölte az európai szövetség (UEFA) által a Manchester City labdarúgóklubra kiszabott kétéves eltiltást, s a 30 millió eurós pénzbüntetést a harmadára csökkentette.
júl. 14
11:45
Itthon nyaralnak a magyar sztársportolók, a Balaton a kedvenc helyszín (Ripost)
A koronavírus-járvány miatt a magyarok többsége belföldön vakációzik, amely jóval biztonságosabb is, mint külföldön tölteni a pihenést. Hazánk kiváló sportolói sem utaztak távoli helyszínekre, a legnagyobb sztárok inkább a Balaton, valamint a Duna-, és a Velencei-tó partját választották.
júl. 14
11:47
"Izgultam, mintha komolyabb verseny előtt álltam volna" - Kapás Bogi párja az eljegyzésről (Ripost)
Egy étteremben drágaköves gyűrű érkezett a tányéron – így kérte meg Kapás Bogi kezét Telegdy Ádám.
júl. 14
11:54
Szexivé tette a jobbhátvéd posztját a Liverpool 21 éves őstehetsége a Pool legendás védője szerint (Eurosport)
Jamie Carragher üdvözölte a helyi születésű Trent Alexander-Arnold sikerét, neki sikerült az, ami elődjének nem, angol bajnok lett.
júl. 14
12:18
F1: Brawn szerint biztosan lesz pozitív koronavírusteszt (She)
A Formula–1 sportszakmai igazgatója, Ross Brawn szerint a sportágnak készen kell állnia egy pozitív koronavírustesztre, annak ellenére, hogy az első két versenyhétvégét Ausztriában pozitív eset nélkül teljesítette a mezőny.
júl. 14
12:18
Vizsgálatot indít a Magyar Kerékpáros Szövetség a tömegbaleset ügyében (HírTV)
Az utóbbi húsz év legnagyobb magyarországi kerékpáros versenybalesete történt Tótvázsony és Balatonszőlős között.
júl. 14
12:24
BL: Védeni a legerősebb ellen? Csak a legvégén! (She)
A legutóbbi német labdarúgóidény végkifejletéről és a Bajnokok Ligája közelgő nyolcas döntőjéről is kérdezték Gulácsi Pétert, az RB Leipzig magyar kapusát a klub tévécsatornáján.
júl. 14
12:30
Zte: utánpótlás-válogatott középpályást igazoltak (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Zalaegerszegi TE hivatalos honlapján tette közzé, hogy szerződtette Kun Bertalant. Az ETO FC Győrtől érkező középpályás kettő plusz egy évre írt alá.
júl. 14
12:30
Alaba a Manchester Citynél folytathatja (Eurosport)
Miután a Manchester City sikeresen fellebbezett a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS), és indulhat az európai kupasorozatokban, felerősödtek azok a sajtóhírek, melyek szerint David Alaba elhagyhatja a Bayern Münchent és Manchesterbe költözhet.
júl. 14
12:32
Milan: Rangnick újabb Red Bull-vonatkozású játékost vinne? (She)
A Milan kispadját minden bizonnyal hamarosan átvevő Ralf Rangnick a Sportitalia értesülése szerint Patrik Schickkel erősítené meg a piros-feketék keretét.
júl. 14
12:42
NB II: a Dvsc kéri az Mlsz-t, szombaton is lehessen játszani (She)
A másodosztályú csapatok azzal a kéréssel fordultak Csányi Sándorhoz, a szövetség első emberéhez, hogy ne csak vasárnap játszhassák bajnoki mérkőzéseiket.
júl. 14
12:48
Női futball: újabb támadó érkezett az FTC-től az MTK-hoz (She)
Diószegi Fanni után Kocsán Petra is az MTK női labdarúgócsapatához igazolt, miután a bajnoki címvédő Ferencvárosnál lejárt a szerződése – számoltak be róla a kék-fehérek a hivatalos honlapjukon.
júl. 14
12:50
NB I: Mtk–Fradi a nyitó fordulóban – a teljes sorsolás (She)
A Magyar Labdarúgó-szövetség a hivatalos Twitter-oldalán nyilvánosságra hozta a 2020–2021-es NB I-es idény 1. fordulójának párosításait. A nyitányon a címvédő Ferencváros az újonc MTK vendége lesz, az Újpest FC Paksra látogat, míg a Mol Fehérvár a Zalaegerszegi TE otthonában kezd. Az MLSZ később a többi forduló menetrendjét is elkészítette. Íme!
júl. 14
13:18
Vizsgálatot indít a Magyar Kerékpáros Szövetség a tömegbaleset ügyében (Eurosport)
A Magyar Kerékpáros Szövetség vizsgálatot indít az I. Grand Gella Giro Kupán vasárnap történt tömegbaleset ügyében.
júl. 14
13:39
Örökrangadóval kezdődik az új szezon (Infostart)
A címvédő Ferencváros és az élvonalba visszatérő MTK Budapest örökrangadóját rendezik a labdarúgó OTP Bank Liga 2020/21-es szezonjának nyitófordulójában.
júl. 14
13:42
Vitorlázás: Litkey két fiatal tehetséggel megy a 14. sikerért (She)
Az 54 éves Litkey Farkas a keddi sajtótájékoztatón elmondta, két 19 éves fiatalt épített a csapatába, Zentai Benedeket és az általa a legtehetségesebb magyar vitorlázónak tartott Dejonghe Arthurt.
júl. 14
13:48
Neuer vízilabdakapusnak állt olimpiai bajnok horvát pólós barátja kihívását elfogadva (Eurosport)
A Bayern München világbajnok hálóőre kipróbálta magát egy másik sportágban is, és a hírek szerint nem vallott szégyent.
júl. 14
13:54
Juventus: Lanzafame a Honvédról, a scudettóról és a CR–Immobile harcról is beszélt (She)
A TuttoJuve hosszú anyagot készített a Budapest Honvédot erősítő Davide Lanzafaméval, aki beszélt a kispesti klubról, jövőjéről, a Serie A bajnoki és gólkirályi versenyfutásáról is.
júl. 14
14:00
Szombati sportműsor (07.18.) (She)
Újabb rangadó vár az Arsenalra, ám ezúttal nem a bajnokságban, hanem az angol FA-kupában: az ágyúsok a Manchester Cityvel találkoznak az elődöntőben. Az olasz Serie A-ban a Milan a Bolognát fogadja. A Formula–1-ben 15 órakor kezdődik a Hungaroringen az időmérő edzés! Lesz még MotoGP, darts és kerékpár is a hétvége első napján.
júl. 14
14:06
amikor a centik nem a Loki kiesését, hanem első trófeáját hozták (She)
A sportvilág lassan éledezik a koronavírus-járvány miatti kényszerszünetet követően, de mivel archív visszatekintéseink népszerűek voltak olvasóink körében, folytatjuk a videós múltidéző sorozatunkat. Fókuszban az 1998–1999-es labdarúgó Magyar Kupa döntője és az azt eldöntő különös gól!
júl. 14
14:30
F1: A döntés megszületett – Berger Vettel jövőjéről (She)
Gerhard Berger szerint a Racing Point istálló lehet a négyszeres világbajnok német Sebastian Vettel jövője a Formula–1-ben.
júl. 14
14:48
NB II: a Vasasból távozó játékost szerződtetett az ETO (She)
Az elmúlt négy évben a Vasasban futballozó Király Botond két esztendőre aláírt az ETO FC Győrhöz – adta hírül kedden hivatalos honlapján az NB II-es győri labdarúgócsapat.
júl. 14
14:54
Megvannak a párosítások, nagy rangadóval indul az NB I-es fociszezon (Ripost)
A Magyar Labdarúgó-szövetség a hivatalos Twitter-oldalán nyilvánosságra hozta a 2020–2021-es NB I-es idény 1. fordulójának párosításait.
júl. 14
15:06
Gulácsi Péter szerint kedvezhet nekik a módosított BL végjáték (Eurosport)
Nem számol csapata kívülálló szerepével Gulácsi Péter, a labdarúgó Bajnokok Ligájában negyeddöntős RB Leipzig kapusa.
júl. 14
15:08
A Real Madrid francia balhátvédjének legutóbbi bombagólja Zidane-t igazolja (Eurosport)
Ferland Mendy legutóbbi bombagólja harci üvöltés: a bajnoki cím úton van Madridba. Zinedine Zidane személyes döntése volt leigazolni a franciát.
júl. 14
15:18
Anglia: Klopp is gratulált a feljutáshoz a „világ legerősebb labdarúgójának” (She)
Váratlan öröm érte az angol másodosztályba feljutott Wycombe Wanderers labdarúgóját, Adebayo Akinfenwát, akinek Jürgen Klopp, a Premier League-bajnok Liverpool FC vezetőedzője gratulált a sikerhez.
júl. 14
15:42
Tokió 2020: szerényebb, egyszerűbb lesz az olimpiai rendezés (She)
A Japán Olimpiai Bizottság (JOC) elnöke szerint is valószínűsíthetően jövőre egy szerényebb, egyszerűbb ötkarikás játékokat rendeznének.
júl. 14
15:57
Így edzi bámulatos popsiját Cristiano Ronaldo szerelme (Ripost)
Georgina tornázik, miközben a gyerekek a közelben játszanak. Luxusautókat hajtanak a kicsik is.
júl. 14
16:00
Örökrangadóval rajtol az NB I-es szezon (Behaviour)
A címvédő Ferencváros és az élvonalba visszatérő MTK Budapest örökrangadóját rendezik a labdarúgó OTP Bank Liga 2020/21-es szezonjának nyitófordulójában.
júl. 14
16:06
Kicsit sárgább, kicsit savanyú, de a mienk: kipróbáltuk a magyar teniszt (+Képek) (888.hu)
Szubjektív beszámoló a füredi Teqis Challenger Cup versenyről és magáról a teqisről.
júl. 14
16:24
Honvéd: ismét a kispestiekkel edz Eppel Márton (She)
Az NB I következő idényére készülő Budapest Honvéd a hivatalos honlapján jelezte, Eppel Márton, a kispestiek korábbi labdarúgója edzéslehetőséget kért és kapott volt csapatától.
júl. 14
16:30
Női kézi: A Győrbe még Lökének és Grootnak is nehéz volt beilleszkednie – Danyi Gábor (She)
Jó úton haladnak az új játékosok a beilleszkedéssel, pedig az ETO-ban ez még a legnagyobb világsztároknak sem egyszerű feladat. A győri kézilabdázó lányok edzésén járt az NSO Tv stábja, és Danyi Gábor vezetőedzővel beszélgetett Lukács Viktóriáékról, Görbicz Anita új szerepköréről, a felkészülésről, a Bajnokok Ligájáról és a válogatottról is.
júl. 14
16:32
A Győrbe még Lökének és Grootnak is nehéz volt beilleszkednie (She)
.
júl. 14
16:54
Sportújságírás: 100 éves lett a német Kicker magazin (She)
Kedden 100 éve, hogy megjelent a német Kicker sportmagazin első kiadása.
júl. 14
17:18
F1: Győzelemre és vb-címre esélyes Ferrarira van szükség (She)
A Formula–1 sportigazgatója szerint „félelmetes” kettős Mercedes-sikerrel zárult a múlt heti Stájer Nagydíj, amelyen a Red Bull nem tudta igazán felvenni a harcot a riválisával, míg a Ferrari újabb csalódást keltő szereplésen van túl. A német gárda csapatfőnöke, Toto Wolff bízik benne, hogy a maranellóiak minél hamarabb magukra találnak, de tud
júl. 14
17:24
BL: Klopp is bírálta a Man. Cityt felmentő CAS-döntést (She)
Bírálta a Manchester Cityt felmentő hétfői CAS-döntést Jürgen Klopp, az angol bajnok Liverpool labdarúgócsapatának menedzsere.
júl. 14
17:24
Így lett a kétszeres Giro-győztesből áfonyamogul - vendégségben a Basso-farmon (Eurosport)
Az öt éve visszavonult Ivan Basso ma példás gazda, de a sötét foltokat sem szeretné kitörölni sportolói múltjából.
júl. 14
17:30
Tokió 2020: a sikeres rendezés lökést adhat a 2030-as pályázatnak (She)
Jamasita Jaszuhiro, a Japán Olimpiai Bizottság (JOC) elnöke szerint amennyiben a jövő nyárra halasztott tokiói olimpiát sikerül jól megrendezni, az nagyban növelheti a 2030-as téli játékokra pályázó Szapporo esélyeit.
júl. 14
17:42
Férfi vízi: Vad Lajos a felkészülés egyik fázisának tekinti az MK-t (She)
Vad Lajos, az A-Híd VasasPlaket férfi vízilabdacsapatának vezetőedzője a felkészülés egy fázisának tekinti a jövő héten rajtoló Magyar Kupa küzdelmeit.
júl. 14
17:48
Fft: öt dolog, amit a City-eltiltás törlése eredményezhet (She)
Eltörölték Josep Guardiola csapata, a Manchester City eltiltását, így a gárda a következő idényben is indulhat a Bajnokok Ligájában, aminek viszont meglehet a maga „pillangóhatása” a futballban.
júl. 14
18:00
Strandfoci: világbajnokok és vb-gólkirály a Lupa Beachen (She)
Magyar válogatottak, portugál világbajnokok és az olasz vb-gólkirály is a Lupa Beachen trükközik majd a strandfocibajnokságban.

Keresés