2023. május 31. szerda

máj. 31
0:15
BL: Faragó Tamás még nem temetné a Ferencvárost (Infostart)
Szerdától szombatig Belgrádban rendezik a férfi vízilabda Bajnokok Ligája nyolcas döntőjét. Az első játéknapon a magyar klubsorozatban aranyérmes Ferencváros az olasz Pro Reccóval csap össze. Faragó Tamás olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázóval, a Nemzet Sportolójával beszélgettünk.
máj. 31
0:15
Szenzáció a Roland Garroson: a világranglista 172. helyezettje megverte a Grand Slam-bajnokot (Sportal)
A 23 éves Thiago Seyboth Wild a US Open korábbi bajnoka, Danyiil Medvegyev ellen könyvelte el élete első Grand Slam-győzelmét.
máj. 31
0:19
Hajóval érkezik az olimpiai láng Franciaországba (Infostart)
Tízezer tagja lesz a jövő évi párizsi olimpia franciaországi fáklyás váltójának. A láng egyébként a tengeren érkezik.
máj. 31
0:19
Szalai Ádám esküvőjére is készül Lőw Zsolt (Sportal)
Miután győztesen jöttek ki a német bajnoki címért folytatott csatából, örül, hogy izgalmas volt a végjáték, de azért egy nyugalmasabb befejezés jobb lett volna a játékosok és az edzői stáb számára is Lőw Zsolt, a Bayern München labdarúgócsapatának másodedzője szerint.
máj. 31
0:23
Levágták a hálót Hamburgban, de a 99. percben gólt rúgott a rivális (Infostart)
A német bajnokság másodosztályában olyan dráma történt, amire eddig talán még soha nem volt példa.
máj. 31
0:23
„Nagy köszönet” – elbúcsúzott csapatától a magyar válogatott labdarúgó? (Sportal)
Kerkez Milos, az AZ Alkmaar válogatott balhátvédje mintha arra utalna az Instagram-oldalán írt köszönetében, ami eddig is sejthető volt, azaz, hogy a nyáron elhagyja a klubját.
máj. 31
0:27
Botrány a Bayernnél: ezt már Oliver Kahn sem védhette ki (Infostart)
Ha a Bayern München elmúlt hónapjairól film készülne, a mozik minden bizonnyal zsúfolásig telnének – mondta a csapatkapitány Thomas Müller a bajor klub újabb, kalandos körülmények között megszerzett Bundesliga-címe után, de a világbajnok labdarúgó mégsem az egymást követő tizenegyedik bajnoki címre utalt.
máj. 31
0:27
Megvan a program, ekkor lesz a Fucsovics–Djokovics meccs a Roland Garroson (Sportal)
A magyar és a szerb játékos a második fordulóban csap össze egymással a párizsi Grand Slam-tornán.
máj. 31
0:31
Az úszóvilág fővárosa lesz Budapest (Infostart)
Hamarosan Budapestre költözhet a vizes sportágakat összefogó világszervezet, a World Aquatics. A döntés háttéréről és hatásairól a Magyar Úszó Szövetség elnöke nyilatkozott az InfoRádióban.
máj. 31
0:31
Meghalt egy német hegymászó a Himaláján, öt serpa hozta le a maradványait (Sportal)
Holtan találtak rá Luis Stitzinger tapasztalt német hegymászóra a világ harmadik legmagasabb hegycsúcsán a Himalájában – számolt be róla az MTI.
máj. 31
0:35
Mourinho Budapesten: a Különleges különleges mérkőzése (Infostart)
José Mourinho Pünkösd hétfőjén interjút adott a Sky Sport Italiának, amelyben hangsúlyozta: Minden nap keményen dolgozunk az AS Roma történelmének építésén, általában csak a nagy múlttal rendelkező, nagy klubok képesek két egymást követő évben európai döntőbe jutni.”
máj. 31
0:35
„Óriási anyagi és erkölcsi károkat okozott a klub számára” – a Honvédtól is reagáltak a meg nem adott tizenegyesre (Sportal)
2003 után másodszor búcsúzott az NB I-től a Budapest Honvéd, amelynek ügyvezetője, Kun Gergely a klub hivatalos oldalának adott hosszabb interjújában beszélt a kiesésről.
máj. 31
0:39
Karim Benzema elhagyja a Real Madridot? (Infostart)
A budapesti futballfórumon (Football Forum 2023 Hungary) videókapcsolásban bejelentkező olasz újságíró, Fabrizio Romano arról is beszélt, hogy érdemes lesz figyelni a következő napokban a Karim Benzemával kapcsolatos híreket.
máj. 31
0:39
Szalai Ádám: „Szívem szerint a magyar focinak szeretnék minél többet segíteni” (Sportal)
Terjedelmi okok miatt képtelenség felsorolni, milyen neves vendégei voltak a Football Forum 2023-nak. Mindenesetre jó volt látni, hogy a hagyományteremtő szándékkal életre hívott konferencián szövetségi kapitányoktól kezdve klubvezetőkön és vezető játékos-megfigyelőkön át korábbi és jelenlegi klasszisok képviseltették magukat. Az érdeklődés jelentő
máj. 31
0:43
Eldőlt, nem Szalai Attiláék nyerik meg a török bajnokságot (Sportal)
A Galatasaray nyerte meg a török labdarúgó-bajnokságot, mert egy fordulóval a vége előtt behozhatatlan előnyre tett szert a Szalai Attilát foglalkoztató Fenerbahcéval szemben – adta hírül az MTI.
máj. 31
0:47
Telt ház előtt léphet pályára Marco Rossi csapata (Sportal)
Kedd délutánra minden jegy elkelt a magyar labdarúgó-válogatott következő hazai Európa-bajnoki selejtezőjére, melyen Litvánia nemzeti csapata lesz a vendég a Puskás Arénában.
máj. 31
0:51
Őt választották az NB I legjobb játékosának (Sportal)
Varga Barnabás, a Paksi FC csatára és az élvonalbeli bajnokság friss gólkirálya lett a szezon legjobb játékosa a RangAdó Gálán, amelyen a labdarúgó OTP Bank Liga vasárnap zárult idényének legjobbjait díjazták.
máj. 31
4:45
Meztelen mellek: elhagyta a vízben a bikinifelsőjét a színésznő, videón a brutál szexi jelenet (Metropol)
Amanda Cerny nem jött zavarba, amikor a víz felszínén látta lebegni a bikinifelsőjét.
máj. 31
5:45
Már ma bejelenthetik, hogy Pinezits Máté vezetésével kísérli meg a visszajutást a Honvéd – Sportal-információ (Sportal)
Van élet az élvonalbeli búcsú után is Kispesten, sőt most zajlik csak igazán. Legalábbis erre utalnak Kun Gergely szavai: a Bp. Honvéd ügyvezetője a klubportálnak nyilatkozott hosszabban, igaz, azt nem árulta el, hogy ki lesz az új vezetőedző. A Sportál ugyanakkor tudni véli, hogy a Honvéd már ma bejelentheti, hogy az eddig az U19-es csapatot irány
máj. 31
6:15
Az utolsó szalmaszálba kapaszkodik a Ferrari az érkező újításokkal? (Racing)
A Motorsport.com olasz kiadásának szerzője, Franco Nugnes úgy fogalmazott, ez a fejlesztési csomag a vörösöknek kvázi az utolsó esélye a szezon megmentésére. A hétvégi Spanyol Nagydíjon szereli fel az autóra a régóta várt újításokat a Ferrari, amivel több problémát akarnak orvosolni. Természetesen gyorsabbá szeretnék tenni a kocsit, de kiemelten fo
máj. 31
6:15
Lejárt a határidő, további távozók lehetnek a Vasasnál – Sportal-információ (Sportal)
A Vasasnál május 30-án lejárt a határidő a szakmai és gazdasági terv kialakítására, és bár a Sportál információja szerint a tárgyalások pozitív irányba haladnak, néhány játékostól még vélhetően elköszönnek Angyalföldön – Holender Filip maradására viszont van esély.
máj. 31
6:17
Európa-liga-döntő a Puskás Arénában; a Fradi a vízilabda BL-ben – szerdai sportműsor (Sportal)
Május utolsó napján a Puskás Arénában küzd meg a Roma és a Sevilla az El-győzelemért, a Ferencváros férfi vízilabda csapata pedig Belgrádban a BL-elődöntőbe jutásért.
máj. 31
6:27
A Citroen nem gondolkozik a visszatérésen (Racing)
A Citroen Racing a 2019-es WRC szezon végén szállt ki a sorozat csúcskategóriájából, és egyelőre nem is tervezi a visszatérést. A francia gyártó elégedett a WRC2-es jelenléttel.
máj. 31
6:45
A Honvédtól reagáltak a meg nem adott büntetőre; Szalai a magyar focinak szeretne segíteni – reggeli hírösszefoglaló (Sportal)
Összegyűjtöttük a kedd este legfontosabb híreit.
máj. 31
7:27
Djokovic és a felirat a kamerán - Egy "elfogadhatatlan politikai, irredentista üzenet" margójára (Eurosport)
Novak Djokovic könnyedén vette a Roland Garros első fordulóját, de ami a kézfogás után történt, az már cseppet sem tűnik könnyed témának. A világ egyik legismertebb teniszezője ezúttal a kamerára írt üzenetével verte ki a biztosítékot, abban ugyanis a szerb-koszovói helyzetre tett utalást, éppen akkor, amikor súlyos zavargásokkal küzdenek a térségb
máj. 31
7:33
Hiába Alonso remeklése, nagy bajban lehet az Aston Martin, ha ez így megy tovább (Racing)
Fernando Alonso eddig szállítja a dobogókat az élmezőnybe megérkező csapatnak, ám egyelőre egyedül cipeli a hátán az Aston Martint.
máj. 31
7:33
Elhunyt édesanyjára emlékezett, elérzékenyült a bajnoki cím megnyerése után a válogatott játékos (Sportal)
A Galatasaray 2 fordulóval a vége előtt biztosította be bajnoki címét, ugyanis 5 pont az előnye a Fenerbahcével szemben, aki már csak egy meccset játszik az idényben.
máj. 31
7:45
Juhász Dorka ezúttal 9 percet játszott a WNBA-ben, de csapata ismét kikapott, így továbbra is nyeretlen (m4sport.hu)
Juhász Dorka csapata, a Minnesota Lynx 94-89-re kikapott a Dallas Wings otthonában az észak-amerikai női kosárlabda-bajnokság (WNBA) keddi játéknapján.
máj. 31
7:45
Több nagy sportlap is Kerkez Milossal a címlapon jelent meg (Sportal)
A Record címlapján foglalkozik Kerkez Milos klubváltásával, a portugál lap információi szerint Kerkez már csak a Benficára koncentrál, míg az A Bola sürgeti Alex Grimaldo és Enzo Fernandez pótlását.
máj. 31
7:47
Egy döntő-specialista sorozat megszakad a Puskás Arénában, de Mourinhóé vagy a Sevilláé tart tovább? (m4sport.hu)
Csapatminőséget tekintve minden bizonnyal el lehetett volna képzelni jobb Európa-liga-döntő párosítást is, ám ha a futball romantikáját és az ebből a mérkőzésből származó sztorik lehetőségét nézzük, akkor aligha. Előbbi gondolattal pedig nem a Sevillát vagy az AS Romát szeretnénk bántani, hiszen két nagyszerű együttesről van szó, de akár a Barcelon
máj. 31
8:03
Kikapott a magyar légiós csapata (Sportal)
Juhász Dorka csapata, a Minnesota Lynx 94-89-re kikapott a Dallas Wings otthonában az észak-amerikai női kosárlabda-bajnokság (WNBA) keddi játéknapján.
máj. 31
8:09
40 éve halt meg a legendás ökölvívó – videókkal (Sportal)
Negyven éve, 1983. május 31-én halt meg Jack Dempsey, aki 1919 és 1926 között megszakítás nélkül mondhatta magának a profi nehézsúlyú ökölvívó világbajnoki címet. Az MTVA Sajtóarchívumának portréját közölte az MTI.
máj. 31
8:15
Nem szűnt meg a Mercedes nagy problémája (Racing)
Még bőven lesz teendője a csapatnak az autó farával, de Toto Wolff örül, hogy legalább néhány kérdőjeltől megszabadultak. A Monacói Nagydíjon végre pályára vitték az új fejlesztési csomagot: a W14-en végrehajtott átalakítások főleg azt a célt szolgálják, hogy stabilabb, jobban tapadó legyen a kocsi hátulja, mivel a pilóták, különösen Lewis Hamilton
máj. 31
8:21
Mourinho a döntőkben verhetetlen, Budapesten már a mesterhatosra hajt (Eurosport)
A Sevilla és az AS Roma játssza az Európa-liga fináléját szerdán este Budapesten, a döntőnek pedig nehéz egyértelmű esélyesét megnevezni. A rómaiak azonban bízhatnak portugál menedzserükben, José Mourinhóban, aki nemzetközi színtéren még nem vesztett döntőt korábban. A megosztó edző hazájától kezdve Anglián és Olaszországon át mindenhol nyert, most
máj. 31
8:27
„A Honvéd gyenge teljesítményére nincs mentség, óriási csalódást okoztunk” – a klub ügyvezetője értékelte a szezont (m4sport.hu)
Kun Gergely, az OTP Bank Ligától búcsúzó Budapest Honvéd ügyvezetője a klub hivatalos honlapján értékelte a hétvégén véget ért 2022–2023-as szezont – a sportvezető nem köntörfalazott: az együttes kiesésére, gyenge teljesítményére nincs mentség.
máj. 31
8:27
350 kilométer szelektív lesz a Baja Satu Marén (Racing)
Neves külföldi indulókra is számítanak a szervezők.
máj. 31
8:39
Atlétikai vb - Négy hazai induló biztos maratonban és 35 km-es gyaloglásban (HírTV)
A ranglisták keddi zárása után összesen négy magyar versenyző indulása biztos maratonban és 35 kilométeres gyaloglásban.
máj. 31
8:39
Négy hazai induló biztos maratonban és 35 km-es gyaloglásban (Sportal)
A ranglisták keddi zárása után összesen négy magyar versenyző indulása biztos maratonban és 35 kilométeres gyaloglásban.
máj. 31
8:45
Kisvárdai gól a kezdőkör közeléből – tavaszi gólszépségverseny videókkal, 4. rész (Sportal)
Rafal Makowski nem sokat vacakolt, amikor elé került a labda az Újpest elleni hazai bajnokin.
máj. 31
8:47
Távozik Ausztráliából a 112-szeres válogatott exmanchesteri szélső (Sportal)
A Melbourne Victory saját hivatalos oldalain jelentette be, hogy szerződést bontott Nanival.
máj. 31
8:51
Komoly, angol nyelvű felhívást küldött a szurkolóknak a magyar rendőrség (Infostart)
A Budapesti Rendőr-főkapitányság az UEFA Európa-liga-döntő ideje alatt kiemelt rendőri jelenlétet biztosít a főváros belső kerületeiben és a mérkőzés által érintett egyéb helyszíneken - közölte a rendőrség.
máj. 31
8:57
Négy hazai induló biztos maratonban és 35 km-es gyaloglásban az atlétikai világbajnokságon (m4sport.hu)
A ranglisták keddi zárása után összesen négy magyar versenyző indulása biztos maratonban és 35 kilométeres gyaloglásban.
máj. 31
8:59
Alapemberek távoznak a gyöngyösi kézicsapattól (m4sport.hu)
Gábori Máté hat, Gerdán Tibor öt és fél év után távozik.
máj. 31
9:03
Alapemberek távoznak az NB I-es csapattól (Sportal)
Gábori Máté hat, Gerdán Tibor öt és fél év után távozik a férfi kézilabda NB I-ben szereplő Gyöngyös csapatától.
máj. 31
9:05
Bejelentette visszavonulását az egyik legismertebb angol játékvezető (Sportal)
A következő szezontól már nem vezet az egyik legrutinosabb angol játékvezető, Andre Marriner, erről a Premier League hivatalos honlapja számolt be.
máj. 31
9:07
Szoboszlai 26 milliárdért is nagy fogás lehet a Newcastle-nak (Sportal)
Csillagászati összegért válthat klubot nyáron az RB Leipzig magyar válogatott futballistája, Szoboszlai Dominik, akiért az angol Newcastle United érdeklődik élénken. Sajtóhírek szerint a dúsgazdag klub hajlandó lenne kicsengetni 70 millió eurót (26 milliárd Ft) a remek szezont futó 22 éves játékosért.
máj. 31
9:09
Hét játékos is elhagyja a Békéscsaba női kézilabdacsapatát (m4sport.hu)
Hajtai Vanessza tavaly októberben igazolt Mosonmagyaróvárról a csabaiakhoz, és máris távozik.
máj. 31
9:11
Szettek után meccs? Lehet esélye Fucsovics Mártonnak meglepni Djokovicot? (m4sport.hu)
Bő két hét telt el azóta, hogy Marozsán Fábián legyőzte Carlos Alcarazt és beírta magát a történelemkönyvekbe, valamint megismerte nevét a teniszvilág. Fucsovics Márton nevét már 2010 óta ismerhetik a sportág követői, hiszen a nyíregyházi születésű sportoló 13 évvel ezelőtt nyerte meg a wimbledoni bajnokságot, az elmúlt években pedig kisebb-nagyobb
máj. 31
9:15
Megható videó: így fogadja Novák Katalin a Speciális Olimpiai Játékokra utazó csapatot (Metropol)
A Sándor-palotában fogadta őket a köztársasági elnök.
máj. 31
9:15
Megmagyarázta a kínai F1-es pilóta a feltűnően sok büntetés okát (Racing)
A Monacói Nagydíj harmadik edzésén szokatlan dolog történt az Alfa Romeo kínai versenyzőjével, Csou Kuan-jü-vel: négy alkalommal is átlépte a 60 km/h-s bokszutcai sebességhatárt. Egyszer sem vészesen (sorrendben 3, 2,5, 1 és 0,2 km/h-val), de a szabályok értelmében mindegyikért pénzbírságot kapott a csapat, összesen 800 dollárt kellett befizetniük

Keresés