2014. február 1. szombat

febr. 1
1:09
Pingvinfiókákat öldököl a klímaváltozás (MaHu)
A klímaváltozás jelentős szerepet játszik az Argentínában élő Magellán-pingvinek (Spheniscus magellanicus) fiókáinak pusztulásában
febr. 1
1:45
Megváltozik a repülőkígyó testformája a levegőben (MaHu)
Javítja aerodinamikáját: a levegőben bordáit meghajlítja, testét ellapítja, hogy keresztmetszete a kör helyett inkább ívelt oldalú háromszöghöz hasonlítson.
febr. 1
5:39
Több millió köbméter hulladékot öntenek a Nagy-korallzátonyra! (MaHu)
A Nagy-korallzátonyt felügyelő ausztrál hatóság engedélyt adott arra, hogy több millió köbméter iszapot eresszenek a tengerbe a világ legnagyobb koralltelepének közelében a világ legnagyobb szénkikötője építésének előkészületeként.
febr. 1
7:39
Így vitorlázik a repülőkígyó (Infostart)
A repülőkígyó testformájának megváltoztatásával javítja aerodinamikáját: a levegőben bordáit meghajlítja, testét ellapítja, hogy keresztmetszete a kör helyett inkább ívelt oldalú háromszöghöz hasonlítson - állapították meg amerikai tudósok az Ázsia esőerdőiben lakó hüllőről.
febr. 1
8:33
Magyarul is elérhető a népszerű nyelvoktató-program (Infostart)
Magyar nyelven is elérhetővé vált a világ egyik első számú idegennyelv-tanulási platformja, a Duolingo, amelynek felhasználói teljesen ingyen tanulhatnak nyelveket az interneten, valamint az iPhone- és Android-alkalmazásokon keresztül.
febr. 1
11:39
Aratás volt az űrállomáson (MaHu)
Persze azért traktor nem kellett az első, űrben nőtt növényekhez. Úton a földönkívüli önellátás felé.
febr. 1
12:03
Gammakitörések mutatják a Világegyetem legnagyobb szerkezetét (csillagászat.hu)
A mai standard kozmológiai elméletek szerint az anyag eloszlása bizonyos mérettartomány felett már egyenletes, ám a valóságban mindig nagyobb és nagyobb struktúrákat sikerül azonosítani. Magyar kutatóknak a gammakitörések eloszlásában is sikerült azonosítaniuk egy ilyen óriást. Úgy gondoljuk, hogy miután egy
febr. 1
15:15
A farkasok intelligensebbek, mint a kutyák? (MaHu)
A farkasok jobban tanulnak feladatot megoldani fajtársaiktól, mint a kutyák - állapította meg egy osztrák-magyar kutatópáros új tanulmánya.
febr. 1
16:30
Nő az érdeklődés a pécsi Gandhi Gimnázium iránt (orientpress)
Európa első cigány/roma nemzetiségi, érettségit adó intézményében, a pécsi Gandhi Gimnázium és Kollégiumban fontos projekteseményekre került sor januárban, a beiskolázás érdekében nyílt napokat is tartottak. Az előzetes visszajelzések alapján jelentősen nőtt a Gandhi népszerűsége.
febr. 1
17:24
Tucatnyi halott a Sinabung vulkán újabb kitörése miatt (MaHu)
Legalább tizennégyen meghaltak szombaton Indonéziában a Sinabung vulkán egy újabb kitörésében - közölték a helyi hatóságok.

Keresés