2016. december 27. kedd

dec. 27
0:06
Antibiotikum-rezisztencia: mit tehetünk ellene? (HáziPatika)
Az antibiotikumok felfedezése óriási előrelépés volt az orvostudományban, számos életveszélyes fertőzés vált gyógyíthatóvá. Manapság azonban gyakran indokolatlanul használjuk e gyógyszereket. Ennek következtében nőtt az antibiotikumokra rezisztens,... ...
dec. 27
0:06
A cseh lakosság 35 százaléka tartja magát hívőnek (MaHu)
A fiatalabb generációk körében a hívők aránya tíz százalék alá esett.
dec. 27
0:12
Napi horoszkóp 2016. 12. 27.: Új lendületet kapsz karácsony után (NLCafé)
Úgy tűnik, hogy ma sokkal nagyobb lendülettel és életkedvvel veted bele magadat az ügyek elintézésébe. Könnyen lehet, hogy ez a nap azzal telik, hogy utolérd magadat néhány otthoni teendőben, és az sem lenne meglepő, ha ma ismét kitakarítanád a házat, vagy egyszerűen csak több házimunkát végeznél, mint azt tervezted. Forrás: Nők Lapja Café: Napi horoszkóp 2016. 12. 27.: Új lendületet kapsz…
dec. 27
0:15
A bejgli mellé: 1,90; 1,70; 1,65 (Tippek.com )
Derby County–Birmingham A Derby County a 7. az angol másodosztályban, otthon 5-3-3-as mutatót hozott össze, viszont a csapat parádés formában van, a legutóbbi nyolc fordulóban 7-1-0-ás sorozatot produkált. A Birmingham a 8., idegenben 3-4-3 a statisztikájuk, legutóbbi négy bajnokijuk közül hármat elbuktak – 1.65-ös szorzóért hazai győzelmet várunk. Tippjeink: Derby County–Birmingham (angol…
dec. 27
0:15
Fejfájás - Mi lehet az oka? (WebBeteg)
Édesanyám 42 éves, és nagyon sokszor van erős fejfájása. Legtöbbször akkor fáj neki, mikor menstruál, de azon kívül is sokszor. Orvoshoz nem megy el, mert évekkel ezelőtt már volt, és csak fájdalomcsillapítókat adtak neki, az okát nem keresték. - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdései közül.
dec. 27
0:16
Napi horoszkóp: négy elem szerelmi horoszkóp – 2016. 12. 27. (NLCafé)
Napi horoszkóp, ami segít elindítani a napod, legyen szó randiról, beszélgetésről vagy nagy bejelentésről. Szerelmi horoszkóp és útravaló, amit a négy elem ihletett. Forrás: Nők Lapja Café: Napi horoszkóp: négy elem szerelmi horoszkóp – 2016. 12. 27.
dec. 27
0:39
Jövőre 1 millió forintig a Pénzügyi Békéltető Testület dönt a vitás ügyekben (ProfitLine)
Január 1-jén több, a pénzügyi békéltetést érintő jogszabálymódosítás is hatályba lép, az egyik fontos változás, hogy a pénzügyi intézményeknek 1 millió forintos ügyértékig kötelezően alá kell vetniük magukat a Pénzügyi Békéltető Testület (PBT) határozatának, vagyis elfogadni az abban szereplő kötelezést, ha a fogyasztói igény jogos, és nem tudnak az ügyféllel megegyezni.
dec. 27
0:42
Napi előrejelzés 12 jegy számára (MaHu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
dec. 27
0:42
Nagyobb művészeti és gazdasági autonómiát vár a Pécsi Balett az önálló működéstől (MaHu)
Az eddigi balettelőadások körülbelül kétszeresét tervezi játszani évente a társulat.
dec. 27
1:12
70-80 centi a hóvastagság az eplényi sípályán (ProfitLine)
Átlagosan 70-80 centis tömörített hóréteggel síelhető az eplényi síközpont négy pályája - közölte a Síaréna Kft. cégvezetője vasárnap az MTI-vel.
dec. 27
1:42
Az iparszövetség felkészíti a kisvállalkozásokat az újabb pályázatokra (MaHu)
24 milliárd forint keret áll rendelkezésre a 2017. január 16-tól beadható termelési kapacitásbővítő pályázaton.
dec. 27
2:15
Az elektronikus fizetési módok intenzívebb használata a GDP 0,4 százalékát kitevő megtakarítást tenne (ProfitLine)
A készpénztartás és forgalom társadalmi összköltsége sokszorosa a gyártási kiadásoknak, a jegybank számításai szerint az elektronikus fizetési módok intenzívebb használata évente a GDP mintegy 0,4 százalékát kitevő, 103 milliárd forint társadalmi megtakarítást tenne lehetővé.
dec. 27
2:48
Karácsonyi tömegmérgezés Pakisztánban - 12 halott (MaHu)
Az incidens egy keresztény kolónia ünnepségén következett be a Toba Tek Singh körzetben.
dec. 27
3:06
25 órát adtak a kamudokik a nyugdíjasnak (Blikk)
Budapest — Akár életveszélybe is kerülhetnek az idősek az orvosi vizsgálatoknak álcázott termékbemutatókon! Mint arról korábban beszámoltunk, a főleg 60 év feletti nyugdíjasokat behálózó áldoktorok országszerte működtetnek cégeket. Ezek attól sem riadnak vissza, hogy létező egészségügyi intézmények nevével éljenek vissza.
dec. 27
3:10
Szavazzon: Önt csőbe lehetne húzni kamu leletekkel? (Blikk)
Akár életveszélybe is kerülhetnek az idősek az orvosi vizsgálatoknak álcázott termékbemutatókon! A főleg 60 év feletti nyugdíjasokat behálózó áldoktorok országszerte működtetnek cégeket. Olvasóinkat arról kérdezzük, hogy bedőlnek-e a csaló leleteknek.
dec. 27
3:21
Orosz doppingbotrány - újravizsgálják a 2010-es téli olimpián levett doppingmintákat (ProfitLine)
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) újravizsgáltatja az orosz sportolóktól a 2010-es vancouveri téli olimpián levett doppingmintákat.
dec. 27
3:24
Kulka János segítette Csákányi Esztert a gyógyulásban (Blikk)
Budapest — Betegségéről és magánéleti válságáról vallott Csákányi Eszter. A Kos­suth-díjas színésznő nem kürtölte szét fájdalmát, de a kollégái előtt nyílt titok volt szenvedése. Pontosan tudták, hogy a művésznő operációra szorul, hiszen előadás közben, a takarásban nézték végig szenvedéseit, a Billy Elliot című musicalben már csak bicegve tudott játszani.
dec. 27
3:42
NHL - Szerződést hosszabbított a címvédő Pittsburgh vezetőedzője (MaHu)
További három évvel, a 2019/20-as idény végéig meghosszabbította szerződését Mike Sullivan, az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) címvédő Pittsburgh Penguins vezetőedzője.
dec. 27
3:57
Összehozta a családot Erdei Zsolt (Blikk)
Fót — Újra kellemesen teltek az ünnepek Erdei Zsoltéknál (42). A korábban két súlycsoportban is világbajnoki címet szerző profi ökölvívónak és testvéreinek az egy évvel ezelőtti volt az első karácsonyuk szeretett édesanyjuk nélkül, de most ismét felhőtlenül repültek el a meghitt órák.
dec. 27
4:00
Hamis talentumok (Hetek)
A filozófiatörténetben Nietzsche nevéhez fűződik az a korunk társadalmait kiváltképpen jellemző felismerés, hogy a felsőbb és alsóbb társadalmi rétegek eltávolodásának okai között nemcsak az anyagi különbségeket lehet és kell számba venni, hanem az erkölcsi-etikai indítékokat és azok messze ható következményeit. Fordítva gondolta, mint később Marx, aki a termelőeszközök tulajdonlásából vezette le…
dec. 27
4:01
Csodálatos karácsonya volt Erdei Zsoltnak (Blikk)
Erdei Zsolt számára mindig is fontos volt a család és a szeretet A profi ökölvívónál összesen tizenegyen fordultak meg az ünnepek alatt és valóban felhőtlen perceket töltött együtt a rokonság.
dec. 27
4:04
Kormányra kerülhetnek a magyarok? (Hetek)
Huszonegy képviselői és kilenc szenátori helyre számíthat az RMDSZ, miután hat százalék feletti eredményt ért el a vasárnapi romániai választáson. A viharosra sikerült kampány után az erdélyi magyarokat tömörítő szervezet sikeresen mozgósította választóit, és a román választói hajlandóság feletti részvételt tudott elérni. Mire elég ez a támogatottság, ki fog kormányt alakítani, kormányerő lesz-e…
dec. 27
4:08
Mintha Rejtő Jenő írta volna (Hetek)
Forradalom, disszidálás, idegenlégió, szökés, sivatag, kegyetlen megtorlás – ezek akár egy Rejtő-regény kulcsszavai is lehetnének, ám Vancsik László sorsa nem kitaláció. Az ‘56 után külföldre távozott magyarok többsége megtalálta számításait új hazájában, ő azonban nem – hazatérve pedig kémnek bélyegezték. Történetét húga, Czinkócziné Vancsik Mária elbeszélése alapján írtuk meg.
dec. 27
4:12
Kidobásra termelve (Hetek)
Megvenni, amit úgysem eszünk már meg. Megtermelni, amit úgysem adunk már el. Ezek felszámolásával világszinten lehetne orvosolni az éhezés problémáját. Közeledik a karácsonyi vacsora, terítéken az élelmiszer-pazarlás.
dec. 27
4:15
11 kilót fogyott Schobert Norbi segítségével a kamionos (Blikk)
Budapest — Sportágához méltóan, fergeteges tempóban szabadult meg a súlyfeleslegtől Kiss Norbert (31). A kétszeres Európa-bajnok kamionversenyző Schobert Norbert (45) segítségével mintegy 11 kilogrammot fogyott néhány hónap alatt.
dec. 27
4:16
Az autóbiztonság atyja: (Hetek)
Nevéhez több mint 2500 találmány köthető. A hazánkban méltatlanul elfelejtett magyar feltaláló dolgozta ki az autók passzív biztonságvédelmének (azaz a már bekövetkezett bale­set következményeit enyhítő eszközöknek) a kikerülhetetlen elemeit, többek között a gyűrődési zónát, a biztonsági kormányoszlopot, a biztonsági utascellát és az oldalsó ütkö­zésvédelmet. Nem túlzás azt állítani, hogy a…
dec. 27
4:18
Kamion elé gurult ki a Suzuki, ez lett belőle – videó (HVG)
A teherautó sofőrje már nem tudott megállni, így oldalról kapta telibe a kocsit.
dec. 27
4:20
Akik a jég hátán is megélnek (Hetek)
Ugyanazokból a helyzetekből egyes emberek sikeresen jönnek ki, előnyt kovácsolnak a hátrányukból, míg mások hasonló szituációkban teljesen összetörnek, összeomlanak. Miből adódik ez a különbség az emberek között?
dec. 27
4:24
A Lengyel-Tátra kápráztató téli világa (Hetek)
A csillogó-villogó karácsonyi vásárok és a fárasztó emberforgatag helyett sokszor valami csendesebbre, természetközelibbre vágyunk. A lengyel sízés „bölcsője”, a Magas-Tátra fővárosa, a túrázók ékszerdoboza – csak néhány jelző Zakopanéról, a páratlan fekvésű üdülőhelyről. Jóllehet a kiváló klimatikus adottságokkal rendelkező kisváros lélegzetelállító csúcsaival, mesés völgyeivel, kiránduló…
dec. 27
4:27
Berlini merénylet - nagy összeget gyűjtöttek a kamionsofőr családjának (ProfitLine)
Több mint 50 millió forintnak megfelelő összeget gyűjtöttek eddig össze a berlini gázolásos merényletben használt kamion lengyel sofőrje, Lukasz Urban családjának - jelentették internetes hírforrások. A sofőr vélhetőleg félrerántotta a kormányt a merénylet idején, többtucat életet mentett meg.
dec. 27
4:51
Premier League - Klubrekordot állított fel a Chelsea (MaHu)
A listavezető Chelsea 3-0-ás győzelmet aratott a vendég Bournemouth együttese felett az angol labdarúgó-bajnokság 18., karácsonyi fordulójának hétfői játéknapján.
dec. 27
4:54
Kulka János a kórházban is segítette Csákányi Esztert (NLCafé)
Amikor Csákányi Eszter nemrég komoly műtéten esett át, kiderült hogy kik azok, akikre a színésznő igazán számíthat. Kulka János köztük volt. Forrás: Nők Lapja Café: Kulka János a kórházban is segítette Csákányi Esztert
dec. 27
4:58
Kerényi Miklós Gábor még nem elégedett a gyerekei teljesítményével (NLCafé)
Hiába igyekeznek Kerényi Miklós Gábor gyerekei, még nem sikerült teljesíteniük az elvárt normát. Kero az unokáiról és a nagypapaságról mesélt. Forrás: Nők Lapja Café: Kerényi Miklós Gábor még nem elégedett a gyerekei teljesítményével
dec. 27
5:09
Halálos baleset az 5302-es úton (Police)
Egy autó egy fának ütközött Kiskunfélegyháza térségében. A térkép megtekintéséhez Javascript szükséges.
dec. 27
5:12
A bizalom és a remény karácsonya (Népszava)
Ferenc pápa arra hívott fel: itt az ideje, hogy végleg elhallgassanak a fegyverek.
dec. 27
5:12
Skarlátvörös fehérneműbe és harisnyatartóba bújtatta vonzó idomait Karlie Kloss (Híradó)
A szupermodell ezúttal bájosan szexire vette a figurát.
dec. 27
5:12
Meghalt Gábor Zsazsa örökbe fogadott fia (NLCafé)
Döbbenetes! Nem sokkal Gábor Zsazsa halála után a színésznő örökbe fogadott fia, Oliver von Anhalt is életét vesztette. Forrás: Nők Lapja Café: Meghalt Gábor Zsazsa örökbe fogadott fia
dec. 27
5:14
Magyar cégek pénzéből épül a horvát Felcsút (Népszava)
Az állam is küldött egymilliárdot.
dec. 27
5:16
Grasszálnak az orosz kémek az országban (Népszava)
Győrkösék kapcsolata az orosz hírszerzőkkel jóval szorosabb volt annál, mint eddig tudni lehetett.
dec. 27
5:27
Erősen korhatárosra tervezték a Szárnyas fejvadász 2-t (SG)
Nem fogták vissza magukat a Szárnyas fejvadász 2 készítői.
dec. 27
5:27
A boncolás szerint másképp volt hős a lengyel kamionsofőr Berlinben (HVG)
Lukasz Urbant már órákkal a merénylet előtt fejbe lőtték, ettől még lehetséges, hogy élt, amikor a fekete kamion az adventi vásári tömegbe hajtott Berlinben.
dec. 27
5:30
Kamion elé gurult ki a Suzuki, ez lett belőle – videó (HVG)
A teherautó sofőrje már nem tudott megállni, így oldalról kapta telibe a kocsit.
dec. 27
5:30
Meghekkelték Orbán ünnepi interjúját (Népszava)
A Fejér Megyei Hírlap adott elvileg olyanokat a szájába, amiket ő szerinte nem is mondott.
dec. 27
5:30
Ötven évente egyszer láthat ilyet - videó (Híradó)
Látványos vízeséssé változtatták a heves esőzések a világ egyik legszárazabb természeti képződményét.
dec. 27
5:30
Béres Alexandra családja különleges helyen tölti az ünnepeket (NLCafé)
Itthon sajnos nem volt fehér karácsonyunk idén. Béres Alexandra és a gyerekei azonban mégis élvezhetik a havat, és ennek köszönhetőn a téli sportokat is. Forrás: Nők Lapja Café: Béres Alexandra családja különleges helyen tölti az ünnepeket
dec. 27
5:30
Dolgozz te is a Portfolio csapatában! (Portfolio)
Szia, mi vagyunk a Portfolio, Magyarország legmenőbb gazdasági médiacsoportja. 17 éve mi vagyunk azok, aki igazán számítanak az online pénzügyi hírek világában, minket olvasnak a legtöbben, nálunk...
dec. 27
5:32
Szerviz kell az ápolóknak (Népszava)
Az egészségügyi szakemberhiányban szerepe van a fáradtságnak, a kiégésnek is.
dec. 27
5:33
A menedékkérők száma az EU-tagállamokban - ábra (ProfitLine)
Egymillió lakosra jutó új menedékkérők száma
dec. 27
5:34
Időzített vegyi bombák az országban (Népszava)
Ki számolja fel a környezetre és az egészségre kockázatot jelentő szennyezéseket?
dec. 27
5:36
Agyhártyagyulladás - Meghalt egy kisfiú (Népszava)

Keresés