Gépjárműadó, súlyadó

Ma jár le a helyi adók befizetésének határideje
2017 szeptember 15.   Hírstart
Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának Adóügyi Osztálya felhívja az érintettek figyelmét arra, hogy a helyi iparűzési adó, az építményadó és a gépjárműadó második féléves részletét 2017. szeptember 15-ig lehet késedelmipótlék-mentesen befizetni. A bankszámlanyitásra kötelezett adózóknak a fizetési kötelezettséget átutalással kell telj
Magyar adót kifogásol Brüsszel
2017 április 6.   Inforádió
A török tehergépjárművekre kivetett magyar gépjárműadó nincs összhangban az uniós joggal, ugyanis a vizsgált adó az EU-Törökország Társulási Tanács határozata alapján a vámmal azonos hatású díjnak minősül - ismertette az uniós főtanácsnok indítványát az Európai Unió luxembourgi székhelyű bírósága.
Uniós jogot sért egy magyar adó
2017 április 6.   Napi
Az Európai Bíróság főtanácsnoka szerint a török tehergépjárművek vonatkozásában kivetett magyar gépjárműadó nincs összhangban az uniós joggal.
Uniós jogba ütközik egy magyar adó
2017 április 6.   Privátbankár
A török tehergépjárművekre kivetett magyar gépjárműadó nincs összhangban az uniós joggal.
Ma lejár a fizetési határidő!
2017 március 16.   Adózóna
A nemzeti ünnep miatti munkaszüneti nap miatt az előírt március 15-ei határidő miatt valójában legkésőbb a mai napon kell befizetni a különféle helyiadókat és a gépjárműadó első félésévi adóelőlegét. a határideje több közteher – gépjárműadó, illetve különféle helyi adók – megfizetésének. A befizetés tényleges határideje – tekintettel a március 15-ei nemzeti ünnep miatti munkaszüneti napra –…
Gépjárműadó, helyi adók: nyakunkon a határidő!
2017 március 13.   Adózóna
Március 15-e a határideje több közteher – gépjárműadó, illetve különféle helyi adók – megfizetésének. A befizetés tényleges határideje – tekintettel a március 15-ei nemzeti ünnep miatti munkaszüneti napra – március 16-a.
Nem szűnik meg az elektromos autók adómentessége
2017 január 10.   Portfolio
Múlt héten söpört végig a hír a magyar sajtóban, hogy megszűnhet az elektromos autók cégautó- és gépjárműadó-mentessége, de ez nem igaz. Kérdésünkre válaszolva a Nemzetgazdasági Minisztérium elmondta...
Nem szűnik meg az elektromos autók cégautó- és gépjárműadó mentessége
2017 január 10.   Portfolio
Múlt héten söpört végig a hír a magyar sajtóban, hogy megszűnhet az elektromos autók cégautó- és gépjárműadó-mentessége, de ez nem igaz. Kérdésünkre válaszolva a Nemzetgazdasági Minisztérium elmondta...
Nem szűnik meg az elektromos autók adómentessége
2017 január 10.   eBroker
Múlt héten söpört végig a hír a magyar sajtóban, hogy megszűnhet az elektromos autók cégautó- és gépjárműadó-mentessége, de ez nem igaz. Kérdésünkre válaszolva a Nemzetgazdasági Minisztérium elmondta, hogy nem a kedvezmény szűnik meg, hanem annak adminisztrációs módja módosul, ebből viszont a tulajdonosok semmit sem fognak érzékelni. A Nemzetgazdasági Minisztérium által tavaly októberben…
Mennyi gépjárműadót (súlyadót) kell fizetnünk 2017-ben?
2017 január 7.   ProfitLine
A gépjárművek adóztatása a gépjárműadóról szóló 1991. évi LXXXII. törvény alapján történik. Ezt az adófajtát (régebben súlyadónak nevezték) minden gépkocsi tulajdonosnak, illetve üzembentartónak meg kell fizetnie akár cégként, akár magánszemélyként. A gépjárműadó kivetése és beszedése a lakóhely szerinti önkormányzat hatásköre. Kalkulátorunk segítségével kiszámolhatja, Önnek mennyi gépjármű…
Közeleg a súlyadó-befizetés határideje
2016 szeptember 13.   haon
Debrecen - Szeptember 15-ig kell befizetni Debrecenben a helyi iparűzési-, az építmény- és a gépjárműadó második féléves részletét, az azt követően fizetőkkel szemben késedelmi pótlékot számolnak fel – hívta fel a figyelmet a polgármesteri hivatal.
Pénzügyi képviselő fuvarozó cégnél: mutatjuk, mikor kell és mikor nem
2016 július 31.   Adózóna
Július 1-jétől új szabályok érvényesek azokra a fuvarozó cégekre, amelyek olyan fuvarozási engedélyt használnak, amelyhez gépjárműadó megfizetése társul – derül ki dr. Szeiler Nikolett, ügyvéd, adótanácsadó szakértőnk olvasónk kérdésére adott válaszából.
Gépjárműadó: itt vannak az új mentességek
2016 június 27.   Adózóna
Az egészségügyisek és az egészségkárosodottak új csoportja mentesül 2017-től a gépjárműadó megfizetése alól, viszont már júliustól módosulnak a külföldi járművekre vonatkozó szabályok.
Gépjármű- és cégautóadó: újabb mentességek lesznek
2016 május 20.   Adózóna
A gépjárműadó-mentesség a fogyatékossággal élők újabb körére terjedne ki, továbbá nem kellene cégautóadót fizetni például az egészségbiztosítás által finanszírozott fogorvosoknak, védőnőknek. Egyebek közt ilyen módosításokat is tartalmaz az adócsomag.
A helyi adók és a gépjárműadó nyilvántartása, kezelése - Az adójog részterületének bemutatása - tanulmány
2016 április 20.   Jogi Fórum
forrás: dr. Szénási-Varga Nóra
Figyelem, ma jár le a helyi adózási határidő!
2016 március 16.   haon
Debrecen - Március 16-án, azaz még ma késedelmi pótlékmentesen lehet megfizetni a debreceni helyi iparűzési, építmény- és gépjárműadó első féléves részletét.
Gépjárműadó, építményadó és társai: közeleg a befizetési határidő
2016 március 7.   Adózóna
Március közepe újabb közteher-fizetési határidő az adózók számára: az előírt helyi adókra kell az előleget, illetve az éves adó felét megfizetni.
A Volkswagen kifizeti a tulajok helyett a plusz adót
2015 november 6.   eBroker
A Volkswagen konszern magára vállalja a ténylegesnél alacsonyabbnak feltüntetett szén-dioxid-kibocsátási értékek miatt a járművek tulajdonosaira esetleg utólagosan háruló adófizetési kötelezettségeket. A Volkswagen jótáll az esetleg keletkező pótlék megfizetéséért - tájékoztatta levélben az EU 28 tagállamának pénzügyminisztereit pénteken Matthias Müller, a konszern elnöke. A gépjárműadó…
Illeték, gépjárműadó, regisztrációs adó: ezt kell tudni a változásokról
2015 október 22.   Adózóna
Érdemes lehet várni a gépjármű-beszerzésekkel, ugyanis jövőre az adócsomag alapján csökkenhetnek az illetékekre, gépjárműadóra és regisztrációs adóra vonatkozó kötelezettségek.
Fenntarthatatlan a CO2-kibocsájtás alapú gépjárműadó Nagy-Britanniában
2015 április 29.   Autó-Motor
Jelentős adóemelésre számíthatnak az autótulajdonosok Nagy-Britanniában, mivel az új autók után olyan kevés adót fizetnek, hogy milliárd-fontos bevételkiesést szenved a költségvetés.