Parkolási bírság

Nagy változás jön a parkolási bírságoknál júniustól
2018 december 29.   Napi
Ha tiltott helyen parkolt és akár közterület-felügyelő, akár rendőr intézkedett - az autós távollétében - emiatt, a hátrahagyott tájékoztatón fel kell tüntetnie a nevét, a jelvényszámát és az aláírását is. Az ezt tartalmazó belügyminiszteri rendelet a Magyar Közlönyben jelent meg és 2019. június elsején lép hatályba.
Hogyan kerülhetjük el a bírságot?
2018 december 12.   orientpress
Az ünnepek közeledtével a nagy vásárlási lázban többször kell autóval parkolnunk, arról nem is beszélve, hogy ha egy év végi program vagy akár egy színházi előadás adódik, akkor is meg kell oldanunk a parkolást a fővárosban. A Budapesti Békéltető Testület parkolási tanácsai a fogyasztóknak.
Mostantól pontosan tudja majd, kitől kapta a parkolási bírságot
2018 november 21.   Napi
A tilosban parkoló autós a jövőben tudni fogja, hogy ki volt az a közterület-felügyelő, aki feljelentette - az erről szóló rendelet-tervezet a kormány honlapján jelent meg.
Különös dolog történt a parkolóban hagyott autóval a kéthetes nászút alatt
2018 november 16.   NLCafé
Hetven fontos parkolási bírság várta nászútjáról hazaérve a nőt, aki egy manchesteri parkolótársaságra bízta Bmw-jét, mielőtt elutaztak Jamaicába. Az autóval valaki a nászút második napján parkolt tilosban.
Népdalt éneklő parkolási bírság, sícipős csendháborítók - rendhagyó darab a hivatali ügyintézésről
2018 október 17.   Szeretlek Magyarország
Az Ügy olyan témát boncolgat, ami kivétel nélkül mindenkit érint. Ez a bürokrácia.
Nagykövetek és ügyvédek - Szeptemberi Ab-mustra
2018 október 1.   Jogi Fórum
Az Ab alaptörvény-ellenesnek mondta ki a nyugdíjtörvénynek azt a tavalyi módosítását, amely bizonyos esetekben jogorvoslat nélkül hagyja az eljárási szabálytalanságokat és az anyagi jogi hibákat. – A szeptemberi nagykövetségi fogadás után októberben ügyvédek napi konferenciát rendeznek az Ab székházában. Nagykövetségek képviselői a Donáti utcában A nagykövetségek képviselői - Forrás:…
30 milliós parkolási bírság Pécsett
2018 szeptember 11.   Vezess
A német úriember elegánsan vett egy parkolójegyet, egyetlen órára, aztán taxiba ült és távozott. Mindez 11 éve történt.
Dupla bírságot kapnak a budapesti autósok
2018 július 23.   Infostart
Budapest több kerületében nem csak parkolási bírság, hanem kerékbilincs és jár azoknak az autósoknak, akik nem váltanak parkolójegyet.
Több budapesti kerületben is dupla árat fizethet, ha rossz helyen parkol
2018 július 23.   Hírstart
Budapest több kerületében nem csak parkolási bírság, hanem kerékbilincs és jár azoknak az autósoknak, akik nem váltanak parkolójegyet. Így a pótdíjjal és a kerékbilincs leszedésének árával együtt például a XIII. kerületben közel 20 ezer forintba kerül a szabálysértés. Az autósok szerint ez dupla bírság, ami nem fair.
Több budapesti kerületben is dupla árat fizethet, ha rossz helyen parkol
2018 július 23.   ATV
Budapest több kerületében nem csak parkolási bírság, hanem kerékbilincs és jár azoknak az autósoknak, akik nem váltanak parkolójegyet. Így a pótdíjjal és a kerékbilincs leszedésének árával együtt például a XIII. kerületben közel 20 ezer forintba kerül a szabálysértés. Az autósok szerint ez dupla bírság, ami nem fair.
Bűntudata volt, 44 év után fizette be a parkolási bírságot
2018 július 3.   Totalcar
Jobb későn mint soha, gondolta, és megcímezte a borítékot, benne a bírsággal.
Parkolási díjat vezettek be egy 180 lakosú borsodi faluban
2018 május 28.   Infostart
Csak engedéllyel parkolhatnak saját házuk előtt az egyik borsodi falu lakói. A szabályszegőknek bírságot kell fizetniük.
Egy nap kétszer kapott mikulás csomagot egy autós – kinek van igaza?
2018 április 28.   HVG
Az autósok többsége leegyszerűsítő állítással úgy tudja, egy nap csak egyszer kaphat parkolási bírságot. Nagy vonalakban ezzel a parkolótársaságok is egyetértenének, ám nem mindegyik.
Hányszor jöhet a mikuláscsomag egy nap?
2018 április 27.   Tékozló Homár
Hát egyszer! - vágja rá gondolkodás nélkül a címbeli kérdésre valószínűleg az autósok többsége, és ezzel a leegyszerűsítő állítással nagy vonalakban a parkolótársaságok is egyetértenének. De mi a helyzet akkor, ha már a csomag fancsali tulajdonosaként még aznap pár méterrel arrébb parkolsz valami okból kifolyólag? Kedves Homár,  Nem tudom, hogy érdekes lehet-e a történet, de azért megírom, mert…
Hogyan kerülhető el a parkolási bírság? - A Budapesti Békéltető Testület ajánlásai
2018 április 19.   Jogi Fórum
A fogyasztó pontosan arra a zónára indította el a mobilparkolást, amelyet a mobilapplikáció felajánlott, mégis büntetést kapott. Egy másik ügyben az autós elfelejtett jegyet venni, és halogatta a befizetést, ezért már közel húszezres, emelt összegű bírságot kellett befizetnie. A Budapesti Békéltető Testület gyakran találkozik olyan esetekkel, amelyekből jól látszik, hogy a fogyasztók nincsenek…
Kellő körültekintéssel elkerülhető a parkolási bírság!
2018 április 19.   orientpress
A Budapesti Békéltető Testület gyakran találkozik olyan esetekkel, amelyekből jól látszik, hogy a fogyasztók nincsenek teljesen tisztában a parkolási szabályokkal. Épp ezért ajánlással segíti az autósokat, mire figyeljenek a büntetés elkerülése érdekében, vagy pedig, ha már a pótdíjazás megtörtént.
Ügyesen megúszta a parkolási bírságot 85 éves férfi
2018 február 6.   NLCafé
Az idős férfi nem hagyta annyiban, hogy megbírságolták, pedig csupán „vészhelyzetet” hárított el.
Colin Farrellt igen érzékenyen érintette a parkolási bírság
2018 január 8.   Híradó
Arckifejezése sokat elárul...
Eladta autóját, mégis fizetheti a bírságokat
2017 december 23.   Vezess
Sokáig húzta évekkel korábban eladott autója átírását, ezért a régebbi adattárból dolgozó parkolási társaság rajta akarja bevasalni az új tulajdonos 160 ezerre duzzadt tartozását.
Hoppá: eladta az autóját, majd szénné bírságolták
2017 december 22.   Pénzcentrum
Egy 22 éves férfi már három éve eladta egy autóját, ám az új tulajdonos nem íratta át a saját nevére, így a parkolási büntetéseit is a régi tulaj kapta, végrehajtás is indult ellene - írja a Blikk. Bár az autót eladó férfi...