Ittas vezetés

Alkoholzár és fekete doboz is lesz a közeljövő autóiban
2022 január 19.   Hírstart
Hamarosan kötelező lesz az új gépjárművekbe baleseti adatrögzítőt, azaz „fekete dobozt” szerelni. Két év múlva pedig az autók felszerelése kiegészülhet egy alkoholszintmérő-indításgátlóval is, amely az ittas vezetés megakadályozására fog szolgálni. Fekete dobozzal érkeznek a jövő autói Az unió szabályzata alapján július 6-tól már nem lehet o
A forgalommal szemben vezetett egy 76 éves, ittas férfi Borsodban
2022 január 17.   Life
Idős férfit állítottak elő a rendőrök, miután elkapták ittas vezetésért. A 76 éves részeg férfi az M30-as autópályán a forgalommal szemben vezetett.
A kazári férfit egy életre eltiltották a vezetéstől
2021 december 10.   Vezess
Nem elírás a cím, az 52 éves férfit nem egyszer tiltották el a vezetéstől örökre, de ez őt nem igazán érdekelte. Most elege lett a hatóságoknak, nem kizárt, hogy börtön lesz a vége az ittas ámokfutásnak.
A Szomszédok Janka nénije a rendőrség új reklámarca
2021 november 29.   Propeller
A kampány az ittas vezetés veszélyeire hívja fel a figyelmet.
Pillanatokon múlt a tragédia
2021 november 28.   Autószektor
A Székesfehérvári Rendőrkapitányságon ittas állapotban elkövetett járművezetés vétség miatt indult eljárás egy veszprémi férfival szemben. Fotó: police.hu A megalapozott gyanú szerint a sofőr 2021. július 11-én reggel Zámoly külterületén, a 8123-as számú úton, Székesfehérvár felől közlekedett autójával úgy, hogy a vezetés megkezdése előtt alkoholt
Semmiből nem tanult a kiskunmajsai férfi
2021 november 24.   Vezess
Többször is ittas vezetésen érték már a rendőrök a kiskunmajsai férfit, akit most megint megállítottak. Megint ivott, a jogsiját is rég bevonták, plusz a csomagtartóban is elrejtett valamit.
El akarta lopni a jogosítvány nélkül, ittasan elütött őzet
2021 november 23.   Autószektor
Kiskunhalason, a Harangos téren ellenőriztek a rendőrök november 23-án 0 óra 46 perckor egy személygépkocsit és annak 36 éves sofőrjét. A kiskunmajsai férfi nem volt ismeretlen az egyenruhásoknak, mivel korábban ittas vezetés miatt fogták el, vagy úgy közlekedett egy autóval, hogy őt a járművezetéstől eltiltották. Az egyik igazoltatáskor azt is fel
"Józanul tudok vezetni"- mondta a rendőröknek
2021 november 15.   Startlap
Az ittas sofőr balesetet okozott, sosem volt jogosítványa és a vezetéstől is eltiltották már korábban, mert ittasan vezetett. Van, aki semmiből nem ért.
"Józanul tudok vezetni"- mondta a rendőröknek
2021 november 15.   Vezess
Az ittas sofőr balesetet okozott, sosem volt jogosítványa és a vezetéstől is eltiltották már korábban, mert ittasan vezetett. Van, aki semmiből nem ért.
Berúgott, autóba ült, majd halálra gázolt egy szabályosan sétáló gyalogost
2021 november 7.   Startlap
Halált okozó ittas vezetés miatt emeltek vádat egy férfival szemben, aki tavaly októberben Helvécián teherautójával halálra gázolt egy út mellett sétáló gyalogost, majd segítségnyújtás nélkül távozott.
144 személyi sérüléses közlekedési baleset a hosszú hétvégén
2021 november 2.   Autószektor
A szolgálatot ellátó állomány összesen 678 személyt fogott el, közülük 108 főt az ellenük érvényben lévő körözés alapján, 366 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten. 550 személyt állítottak elő, köztük 268 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt és további 30 személyt ittas vezetés gyanúja miatt. Biztonsági intézkedést 421 esetben foganat
Négyszer tiltották el a vezetéstől, ittasan ült újra a volán mögé
2021 október 14.   Motorhang
A Diósgyőri Rendőrőrs járőrei elfogták azt az ittas autóvezetőt, akit már a Miskolci Járásbíróság is eltiltott a járművezetéstől.
Lekapcsolták az ittasan vezető lelkipásztort
2021 október 12.   Startlap
Az ittas vezetésért már korábban is többször megbüntetett michigani lelkipásztor az ütközés után sem volt hajlandó együttműködni, ezért a rendőröknek be kellett törniük a kocsija ablakát, hogy kiszedhessék belőle.
Lekapcsolták az ittasan vezető lelkipásztort
2021 október 12.   Startlap
Az ittas vezetésért már korábban is többször megbüntetett michigani lelkipásztor az ütközés után sem volt hajlandó együttműködni, ezért a rendőröknek be kellett törniük a kocsija ablakát, hogy kiszedhessék belőle.
Ittasan balesetezett, alig tudták visszatartani a tovább haladástól
2021 október 2.   Motorhang
Ittas vezetésért korábban már elítélt férfi szenvedett balesetet Békéscsabán. Az ütközés után tovább akart menni, de egy nyomozó elvette a kocsija indítókulcsát és a baleset szemtanújának segítségével feltartóztatta. A rendőrség kezdeményezte, hogy a férfit újra állítsák bíróság elé.
Majdnem vízbe hajtott a részeg sofőr
2021 szeptember 4.   Vezess
Hajszálon múlt, hogy komolyabb slamasztikába sodorja magát egy amerikai férfi. Az ittas vezetéssel már a rendőrök látókörébe került.
Egy amerikai törvényjavaslat vethet véget az ittas vezetésnek
2021 szeptember 1.   Mandiner
Detektorokkal vennék fel a harcot az ittas vezetés ellen az amerikai döntéshozók.
Hétvégi mérleg: 5 halott, 31 súlyos, 77 könnyű sérült
2021 augusztus 30.   Autószektor
A szolgálatot ellátó állomány összesen 575 személyt fogott el, közülük 68 főt az ellenük érvényben lévő körözés alapján, 333 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten. 517 személyt állítottak elő, köztük 226 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt és további 37 személyt ittas vezetés gyanúja miatt. Biztonsági intézkedést 303 esetben foganato
Az ittas vezetést elítéljük, míg a leállósávban hajtást nem. Mutatjuk, hogy vezet a magyar!
2021 augusztus 30.   Hírstart
Kiderült, hogy a magyar autósok fontosnak tartják a közúti szabályokat, de mégsem tartják be azokat, sőt vannak, akiknek a KRESZ is csak egy iránymutató.
A magyar autósok réme az ittas vezetés, a büntetőfékezés és a piroson áthajtás
2021 augusztus 29.   Startlap
Az ittas vezetés, a büntetőfékezés és a piroson áthajtás a három legfőbb szabálysértés, amelyet a magyar autósok a legveszélyesebbnek tartanak – derül ki a Magyar Suzuki reprezentatív kutatásából.