Dugódíj

Véleményt mondtak a magyarok a dugódíjról
2020 június 3.   Infostart
Összességében kisebbségben vannak, akik jó ötletnek tartják a dugódíj bevezetését, de a szempontok között nagy a különbség.
Véleményt mondtak a dugódjíról: sok helyen még örülnének is neki
2020 június 3.   Pénzcentrum
Az évek óta viták kereszttüzében álló fővárosi dugódíj bevezetésével a magyarok mindössze 14 százaléka ért teljesen egyet, 9 százalékuk pedig a vidéki nagyvárosokban is nagyon szívesen látná - derül ki a K&H biztos jövő
A magyarok nem akarnak dugódíjat
2020 június 3.   Hírstart
Az évek óta viták kereszttüzében álló fővárosi dugódíj bevezetésével a magyarok mindössze 14 százaléka ért teljesen egyet, 9 százalékuk pedig a vidéki nagyvárosokban is nagyon szívesen látná.
K&H;: jöjjön a dugódíj vagy ne? – válaszoltak a lakosok
2020 június 3.   Formula
Az évek óta viták kereszttüzében álló fővárosi dugódíj bevezetésével a magyarok mindössze 14 százaléka ért teljesen egyet, 9 százalékuk pedig a vidéki nagyvárosokban is nagyon szívesen látná – derül ki a K&H biztos jövő felméréséből.
Már holnap jöhetne a dugódíj?
2020 június 3.   Vezess
Évek óta téma a dugódíj alkalmazása Budapesten, de eddig nem történt meg a bevezetés. Egy kutatás megkérdezték az embereket is, hogy ők mit gondolnak.
A magyarok nem akarnak dugódíjat
2020 június 3.   Vezess
Az évek óta viták kereszttüzében álló fővárosi dugódíj bevezetésével a magyarok mindössze 14 százaléka ért teljesen egyet, 9 százalékuk pedig a vidéki nagyvárosokban is nagyon szívesen látná.
Ahol 11 ezerbe is kerülhet egy belvárosi kör autóval
2020 május 26.   Totalcar
Dugódíj+ULEZ zóna+ sebességkorlátozás – Londonban meglépték ezt, és hirtelen eladó lett az összes régi dízel. Csakhogy az egyik legfejlettebb tömegközlekedést kínálják alternatívaként.
A kijárási tilalomig biztosan jár a BKV
2020 március 20.   Népszava
Készülnek az új Lánchíd-tenderre, alakul a dugódíj-forgatókönyv, de most minden a járványról szól. Amíg nincs kijárási tilalom, a közösségi közlekedés fenntartása kötelező – interjú Varga Ivettel, a BKK vezérigazgatójával.
Dugódíj, roller, troli: Karácsony határidőket vállalt a döntésekre
2020 március 11.   Napi
A budapesti városvezetés az önkormányzati ciklus közepére akarja kidolgozni a tömegközlekedés új szabályozását, amelynek része lehet a dugódíj is, a rollerbérlétet azonban már egy hónapon belül felül akarják vizsgálni. Elektromos buszok helyett a trolihálózatot bővítenék.
Úgy tűnik, a főváros kezdi komolyan venni a dugódíj bevezetését
2020 március 7.   Népszava
Hozzákezdett a főváros a forgalom- és légszennyezéscsökkentő eszköz, a városi útdíj bevezetésének előkészítéséhez. A civilek még jobban gyorsítanák a folyamatot.
Dugódíj: a szükséges, de kockázatos lépés
2020 február 8.   Népszava
Hirtelen nagyon előzékennyé vált a kormány a dugódíjjal kapcsolatban. Tudják: egy esetleges bukással ők csak nyernének. Karácsony Gergely a népszavazás lehetőségét is felvetette.
A miniszter szerint a kormány nem akar fővárosi dugódíjat, de ennek így nincs értelme
2020 január 30.   HVG
Ugyanis a dugódíj egyfajta uniós kötelezettség, így lényegében mindegy, hogy a kormány mit akar, vagy mit nem akar, ez legfeljebb kommunikációs stratégia lehet.
BKK-vezérigazgató: A főváros számol a dugódíj bevezetésével
2020 január 29.   Hírstart
A BKK frissen megválasztott vezérigazgatója arról beszélt, a bevezetésnek jelenleg jogszabályi korlátai vannak, ettől függetlenül azonban kalkulálnak vele.
BKK-vezérigazgató: A főváros számol a dugódíj bevezetésével
2020 január 28.   ATV
A BKK frissen megválasztott vezérigazgatója arról beszélt, a bevezetésnek jelenleg jogszabályi korlátai vannak, ettől függetlenül azonban kalkulálnak vele.
Új BKK-vezér: a főváros számol a dugódíj bevezetésével
2020 január 28.   Infostart
Varga Ivett részletesen elmondta, milyen nehézségekbe ütközik most a Lánchíd felújítása, de a dugódíjjal akkor is számol a főváros, ha annak jelenleg törvényi akadálya van. Budapesten fejlesztési konzultáció is indul.
Dugódíj: budapesti konzultációt kezdeményeznek Karácsonyék
2019 december 13.   Klubrádió
Több körben kérdezik meg az embereket, konzultáció és népszavazás is lesz a dugódíjról, valamint a dízelautók korlátozásáról - mondta Dorosz Dávid.
Felnyomja az árakat a fővárosi dugódíj
2019 december 8.   Életforma
Több évtizedes múltra tekinthet vissza a fővárosi forgalomcsillapítás és az ingázók tömegközlekedésre terelésének terve, de csak elvétve születtek részleges intézkedések. Pedig – ha nem is feltétlenül a dugódíj, de – a forgalomcsillapítás és több sétáló utca kialakítása hosszú távon növelhetné a zöldfelületek arányát, jótékony hatással lehetne a le
Lesz-e hatékony dugódíj Budapesten?
2019 december 7.   ATV
Bevezetik a dugódíjat, és öt éven belül korlátozzák a dízelautók behajtását Budapest központjába – legalábbis a főváros új vezetőségének tervei szerint. A változáshoz azonban parlamenti döntés kell. 2016-ban az autók által okozott légszennyezettség 71 ezer ember korai haláláért volt felelős Európában.
Dugódíj - megnézik, meddig lehet elmenni
2019 december 6.   Infostart
A GKI Gazdaságkutató Zrt. kérdőíve nagyrészt a behajtási díjjal és a dízelüzemű gépjárművekkel foglalkozik - értesült a Magyar Nemzet.
Felméréssel kezdte a főváros a dugódíj előkészítését
2019 december 6.   Hírstart
A Magyar Nemzet értesülései szerint a Gki Gazdaságkutató Zrt. vállalkozókhoz eljuttatott kérdőíve nagyrészt a behajtási díjjal és a dízelüzemű gépjárművekkel foglalkozik.