Téligumi

Telenként kötelezővé tehetik a maszkviselést a németeknek
2022 június 19.   Demokrata
A lépést az autók téli gumiabroncsokra vonatkozó szabályozáshoz hasonlítják.
Amíg hódít a négyévszakos abroncs, a téli gumi ára az egekbe szökhet
2022 május 25.   10perc.hu
A téli abroncsok árában 24–35 százalék közötti a drágulás várható a következő szezonra.
Nagy a baj az autók gumiabroncsainál, de a java csak most jön
2022 május 22.   Napi
Ha valaki eddig nem szánta rá magát a téli gumi lecserelésére és új abroncsok vásárlására a nyárra, akkor megihatja ennek a levét: nem biztos, hogy talál az autójára való méretben olyan gyártmányú és mintázatú abroncsot, amilyet szeretne, de tavaly óta jelentősen, harmadával is emelkedett az új gumiabroncsok többségének az ára.
Az autó nyári felkészítésének legfontosabb feladata a nyári gumi csere
2022 május 17.   Mínuszos
Amikor beköszönt a jó idő, sokan már egyből lefoglalják az időpontjukat a gumiszervizben abroncscserére. Ám még mindig sokan vannak, akik májusig, sőt, júniusig húzzák a cserét, de akadnak olyanok is, akik inkább fennhagyják a téli szettet, mondván, úgysem közlekednek olyan sokat, hogy megérje a csere, ráadásul 3-4 hónap múlva úgyis
Súlyos baleset lehet a spórolásból: erre sok autós nem figyel, meg is isszák a levét
2022 május 16.   Pénzcentrum
A keveset vagy alig használt járművek, illetve abroncsok kapcsán felmerül az a kérdés is, hogy takarékossági okokból lehet-e keverni a téli és nyári mintázatot? Hiszen, ha csak két abroncsot kell lecserélni, máris spóroltunk… A válasz nagyon határozott nem - hívta fel a figyelmet a Magyar Gumiabroncs Szövetség.
Áremelkedés várható a gumiabroncsok piacán
2022 május 14.   ATV
Az év eleje óta átlagosan huszonöt, harminc százalékos volt az áremelkedés a gumiabroncsok piacán. A szakértők szerint ráadásul további drágulás várható. Azt mondják, a téli szezon sorsdöntő lehet, hiszen egyelőre senki sem tudja, hogy milyen árakkal kell majd számolni hosszabb távon.
Tavalyhoz képest 15 százalékkal drágultak az autógumik
2022 április 24.   rtl.hu
Drágultak az autógumik is, mégpedig 15 százalékkal a tavalyihoz képest. Ezt főként az ukrajnai háború okozta alapanyag hiánnyal és a megnövekedett energiaárakkal magyarázzák. Mostanáig csak az autósok fele cserélte le téli gumiját. Így még mindig nagy a forgalom a gumisoknál és a szervízekben.
Minden fontosat tud a téli-nyári gumicseréről?
2022 április 7.   autopro
A gumiabroncsoknak rendkívül nagy szerepe van abban, hogy optimális tapadással és féktávolsággal segítsenek bennünket a biztonságos közlekedésben. A Hankook kvízével most tesztelheti ön is, mennyire felkészült a témában!
Meddig használható a téli illetve nyári autógumi?
2022 március 30.   Növekedés
Lassan itt a téligumi cseréjének időpontja a nyári abroncsra. Van pár szabály, amelynek betartása akár életet is menthet. A megfelelő cascóról sem szabad megfeledkezni.
Ezekre figyelj a tavaszi gumicserénél
2022 március 27.   Autószektor
Ahogy hirtelen beköszöntött a jó idő, nem csak a kerékpárosoknak van tennivalójuk, hogy felkészítsék a szezonra a járművüket. Ilyenkor az autósok is felkeresik a gumis műhelyeket, hogy a téli abroncsot nyárira cseréljék, kivéve persze azokat, akik maguk végzik el a munkát otthon, vagy négyévszakos gumikat használnak.  Miért nem maradhat a téli gumi
Itt a tavaszi abroncscsere ideje, eddig bírják a gumik
2022 március 25.   Ripost
Megérkezett a kellemes idő, érdemes lecserélni a téli gumikat. Ezekre érdemes mindenképpen figyelned.
Itt a tavaszi abroncscsere ideje, eddig bírják a gumik
2022 március 24.   Ripost
Megérkezett a kellemes idő, érdemes lecserélni a téli gumikat. Ezekre érdemes mindenképpen figyelned.
Ezek a legjobb nyári gumik 2022-ben
2022 március 16.   Vezess
Lassan idén is vége a téli gumik szezonjának, lehet cserélni nyárira. De melyik a szezon legjobb abroncsa? Segítünk jól választani.
Komoly bajba kerülhetnek a magyar autósok: erre kevesen figyelnek, az út szélén maradhatnak
2022 március 15.   Pénzcentrum
Leeresztett kerék egy fontos reggeli munkamegbeszélés előtt, kátyúba hajtás utáni durranó hang a városban, vészjósló abroncszörej az autópályán. A defekt kétségkívül az autósok egyik rémálma, hiszen amellett, hogy a sérült gumi cseréje sok kellemetlenséggel jár, a defektes abroncs balesetveszélyes is lehet. A téli hidegtől megszaporodó kátyúk is ro
Hivatalosan felavatták az új tesztközpontot az Idiadán
2022 február 18.   New Technology
A gumiabroncsgyártó Hankook már hosszú évek óta invesztál a kutatás és fejlesztés, valamint a tesztelési kapacitások bővítésének területén. A finnországi Ivalóban a téli abroncsok tesztelésére létesített Technotrac tesztközpont és a 2021 végén megnyitott Hankook Nürburgring Workshop mellett immár hivatalosan is felavatták az Applus+ spanyolországi
Fordulat a gumiabroncsok értékesítésében
2022 február 4.   Infostart
A személyautókra gyártott négyévszakos abroncsok iránti kereslet 35 százalékkal, a téli abroncsok iránti 9 százalékkal nőtt. Az autógyári megrendelések a csiphiány miatt 8 százalékkal visszaestek.
Felpörgött a gumiabroncsok iránti kereslet
2022 február 3.   vg.hu
A személyautókra gyártott négyévszakos abroncsok iránti kereslet 35 százalékkal, a téli abroncsok iránti 9 százalékkal nőtt. A tehergépkocsi- és motorkerékpár-abroncsok másodlagos piaca 12, illetve 14 százalékkal bővült. Az autógyári megrendelések a csiphiány miatt 8 százalékkal visszaestek.
Fontos téli figyelmeztetés a szakembertől: autósok, ne húzzatok 19-re lapot!
2022 január 27.   Infostart
Sokan még mindig nem tudják, miért fontos a téli gumi az autókon. Kőrös Andrást, a Groupama tanpálya vezető instruktorát kérdeztük.
Ezekre kell figyelni, ha havas, jeges úton vezetünk
2022 január 26.   Autószektor
- Tekintettel a hozzánk érkezett nagyszámú megkeresésre, fontos és hasznos tudnivalókat szedtünk csokorba. Alapvetően hiszünk abban, hogy télen is lehet biztonságosan autózni. Ha megfogadunk néhány tanácsot, a januári-februári autóhasználat is lehet örömteli - írta közleményében a Magyar Gumiabroncs Szövetség. 1.    Kihagyhatatlan: a téli abroncs.
Ilyenkor látszik mennyit ér a téli gumi
2022 január 25.   Vezess
A felvételen látható gépnél mindenre jutott pénz, de valahogy a téli abroncsok kimaradtak a szettből.