IBM

Kicsit romlik a hangulat a Wall Streeten
2020 február 14.   Portfolio
Mérsékelt gyengülésben vannak a pénteki kereskedés alatt a vezető amerikai részvényindexek, de a zárásig hátralévő három órában ezt még bőven ledolgozhatják. A vezető papírok közül egyelőre az IBM 2% feletti visszaesését lehet kiemelni.
Ezen az apró betűs kitételen sok pénz múlhat
2020 február 13.   Hírstart
Mi köze az IBM licencszerződések apró betűs kitételeinek ahhoz, hogy a Microsoft Windows Server 2008 életciklusának végéhez ér? Rogányi Dániel (IPR-Insights) írása.
Ezen az apró betűs kitételen sok pénz múlhat
2020 február 13.   Bitport
Mi köze az IBM licencszerződések apró betűs kitételeinek ahhoz, hogy a Microsoft Windows Server 2008 életciklusának végéhez ér? Rogányi Dániel (IPR-Insights) írása.
Nyolc év után távozik az IBM éléről Rometty
2020 január 31.   Bitport
A részvények egyből megugrottak a hírre. A vezérváltás a felhős stratégia megerősödést hozhatja.
Lemondott az IBM vezére
2020 január 30.   Portfolio
Lemondott az IBM vezérigazgatója, Ginni Rometty. Távozása után Arvind Krishna veszi át a vállalat irányítását - számol be a Wall Street Journal.
A fiú és az ő atomja: a világ legkisebb filmjének főszereplője néhány tucat szénmonoxid-molekula
2020 január 27.   Rakéta
Az IBM kutatói pontosan hét éve alkották meg a történelem első moziját, melynek főszereplője mindössze néhány darab atom. A film a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült.
A fiú és az ő atomja: a világ legkisebb filmjének főszereplője néhány tucat szénmonoxid-molekula
2020 január 23.   Rakéta
Az IBM kutatói pontosan hét éve alkották meg a történelem első moziját, melynek főszereplője mindössze néhány darab atom. A film a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült.
Több mint egy évet kellett várni erre: nőtt az IBM bevétele
2020 január 22.   Bitport
Bár a növekedés mértéke szemmel is alig látható, az eredmény jobb, mint amit az elemzők vártak.
Felhőszolgáltatással tör előre az IBM
2020 január 22.   Hírstart
A vártnál nagyobb negyedéves profitról jelentett az IBM.
Jól indul a jelentési szezon a technológiai vállalatoknál
2020 január 22.   Portfolio
Megkezdődött a negyedéves gyorsjelentési szezon a technológia szektorban, tegnap, az amerikai tőzsdék zárása után az IBM és a Netflix tette közzé számait. Az IBM árfolyama közel 4 százalékot emelkedett a zárás utáni kereskedésben, miután a vállalat nagy meglepetésre bevételnövekedésről számolt be. A Netflix árfolyama kisebb mértékben, de szintén em
Célzottan támad a Zerocleare
2020 január 15.   Mínuszos
Az IBM kutatói fedezték fel és írták le a ZeroCleare nevű kártevőt, mely főként a Közép-Keleten terjed, ott is főként ipari és energia vállalatokat támad meg. Ezek a támadások célzottak, az iráni állam megrendelésre dolgozó APT34 és Hive0081-es hackercsoportok köthetők a kártevő elkészítéséhez. A ZeroCleare célja a rombolás, miután bejut a rendszer
Új kikötő támogatja a konténerek blockchaines követését
2020 január 11.   FinTechRadar
Az IBM és a világ egyik legnagyobb szállítmányozási cége által indított kezdeményezést lassan a konkurencia is elfogadja.
Blockchaines kávékövetőt fejlesztett az IBM és a Rabobank
2020 január 7.   FinTechRadar
Régen volt már igazán nevetséges blockchaines hír, de szerencsére a holland Rabobank a megmentésünkre sietett. A pénzintézet az IBM-mel közösen fejlesztett blockchain alapú appot a kávé követésére.
Tengervízből készítene akkumulátort az IBM
2019 december 19.   Bitport
Olyan technológiát dolgozott ki az IBM Research, amely radikálisan és nagyon zölden oldaná meg az akkumulátorkérdést. Egy év múlva már kész lehet a prototípus is.
Áttörés jöhet az epilepszia kezelésében
2019 december 4.   24.hu
Az IBM Research egy új fejlesztése akár számukra is megváltást jelenthet.
Ilyen pontosan még sosem láttuk előre a jövőt, jön az IBM időjósa
2019 november 14.   Portfolio
Az IBM ma bejelentette, hogy olyan időjárás előrejelzési rendszert készített, amely akár 12 órával korábban képes előre jelezni az időjárási eseményeket, ráadásul arra is képes, hogy a Föld olyan részein is nyújtson adatokat, ahol eddig ezekhez nem volt hozzáférés.
Fejlesztettek egy felhőrendszert azoknak a bankoknak, amelyek féltik az ügyféladataikat
2019 november 7.   Portfolio
Összeállt a Bank of America és az IBM, hogy létrehozzanak közösen egy felhőalapú számítástechnikai rendszert olyan pénzintézetek számára, melyek eddig vonakodtak attól, hogy házon kívüli rendszerekben tároljanak érzékeny ügyféladatokat.
Budapestre jöttek a világ vezető techcégei
2019 november 5.   ProfitLine
Ötödszörre rendezte meg a Crunch és Amuse konferenciákat a Prezi és az IBM Budapest Lab október 16-18. között. Az egyedülálló techfesztiválon olyan nemzetközi adatvezérelt cégek világszerte elismert szakemberei adtak elő, mint a Facebook, Netflix, Linkedin vagy a Google. Az előadások mostantól visszanézhetők a konferencia Youtube csatornáján, így b
A Tungsram kkv-k innovációját segítő online felületet indított
2019 október 30.   Mínuszos
A Tungsram vállalatcsoport online felületet indított a kis- és középvállalkozások innovációs tevékenységének segítésére. A korábban az IBM-nél 17 évet különböző vezetői pzícióban eltöltő Pongrácz Ferenc, aki jelenleg a Tungsram innovációért felelős ügyvezetője elmondta, hogy az iLex Systems Zrt.-vel közösen fejlesztett online innovációs piactér web
A világ gyökerestül változhat: megvan a kvantumfölényt
2019 október 23.   Hírstart
Tízezer év helyett 200 másodperc alatt végzett el a processzor egy számítást. A Google kutatóinak eredményét az IBM mérnökei valamivel szerényebb eredménynek látják.