Yahoo

Az amerikai kormányt megint leállás fenyegeti, és a politikusoknak ebből szemlátomást elege van
2023 szeptember 25.   Portfolio
Mindössze hat nap áll rendelkezésre az amerikai döntéshozók előtt, hogy elkerüljék a kormányzat leállását, Washington azonban megosztottabb, mint valaha. A törvényhozók pártállástól függetlenül egyre nagyobb része ért egyet abban, hogy a leállások visszatérő gyakorlatát érdemes lenne megszüntetni – írja elemzésében a Yahoo Finance.
Megszólalt az amerikai nagybank közgazdásza: a háztartások erősek, és azok is maradnak
2023 szeptember 6.   Portfolio
Az amerikai fogyasztók nyomás alatt vannak, de ne számítsunk arra, hogy 2024-ben mérséklődik a fogyasztás - mondta Jan Hatzius, a Goldman Sachs vezető közgazdásza a Yahoo Finance-nek.
Az amerikai nagybank szerint már nagyon kicsi az esélye az amerikai recessziónak
2023 szeptember 5.   Portfolio
A Goldman Sachs Group most 15%-os esélyt lát arra, hogy az USA recesszióba csúszik, a korábbi 20%-ról lefelé módosították a becslést, mivel az infláció lehűlése és a még mindig rugalmas munkaerőpiac azt sugallja, hogy a Federal Reserve-nek nem kell tovább emelnie a kamatlábakat - írja a Yahoo Finance.
Ő ütheti ki DiCapriót a jövő évi Oscaron
2023 szeptember 3.   Mafab
Messze még az Oscar-osztás, de a szakemberek és a filmrajongók már hevesen latolgatják az esélyeket. A Yahoo Entertainment 19 szakértőt foglalkoztat GoldDerby nevű szekciójában, akik mérlegelik az esélyeket, és a regisztrált felhasználók is szavazhatnak.
Egyre nagyobb az esélye, hogy Kína soha nem fogja letaszítani a trónról az USA-t
2023 augusztus 22.   Portfolio
Korábbi cikkünkben mi is megírtuk, hogy Kína a korábban vártnál sokkal később válhat a világ legnagyobb gazdaságává, megelőzve az Egyesült Államokat. A Yahoo Finance publicistája most azt írja, hogy ez az előzés talán sosem történik meg.
Figyelmeztetnek az elemzők: Kína elindult a lejtőn
2023 augusztus 22.   Portfolio
Kína negatív gazdasági spirál előtt áll az adóssággal terhelt ingatlanszektorában egyre súlyosbodó válság közepette - figyelmeztettek a Yahoo Finance-nek nyilatkozó elemzők.
14%-ot kaszált a részvényekkel a világ legnagyobb vagyonalapja
2023 augusztus 16.   Portfolio
Az 1400 milliárd dollárnyi vagyont kezelő norvég vagyonalap 10%-os, azaz 143 milliárd dolláros hozamot ért el az első félévben, miután tavaly története egyik legrosszabb évét zárta – számol be a hírről a Yahoo Finance.
A mesterséges intelligencia rájött, hogyan lehet olcsóbban venni a BTC-t
2023 augusztus 11.   BitcoinBázis
A Google (Alphabet) Bard nevű mesterséges intelligencia megmondja, hogy melyik nap lehet a legolcsóbban bitcoint venni. A választ a Yahoo
A jegybanknak és a nagyvállalatoknak is izomból nekimenne az elnöki székre pályázó republikánus kormányzó
2023 augusztus 1.   Portfolio
Ron DeSantis kormányzó hétfőn bemutatta elnökválasztási kampányának gazdasági programját, amely markánsan populista gazdasági üzenetet tartalmaz, és az amerikai társadalom hatalmi központjainak megdöntésére összpontosít a Federal Reserve-től a vállalatvezetői szféráig – írja a Yahoo Finance.
Erős az év eddig a tőzsdéken - Összeomlás vagy szárnyalás jön?
2023 július 28.   Portfolio
Erős az év eddig az amerikai tőzsdéken, július sorozatban az ötödik olyan hónap lehet, amikor emelkedéssel zárnak az irányadó indexek, hacsak nem történik nagy dráma. Ez pedig jó jel az év hátralévő részére is a múltbeli példák alapján – írja a Yahoo Finance.
Megszólalt a kötvénykirály, ő is tőzsdei esésre számít
2023 július 26.   Portfolio
Bill Gross szerint a kínai és az amerikai gazdasági lassulás miatt esés jöhet a részvénypiacokon, írja a Yahoo Finance.
Megjósolta a 2000-es és a 2008-as összeomlást, most újabb zuhanást jelez előre a guru
2023 július 26.   Portfolio
John Hussman, az eszközbuborék-szakértő újabb vészjósló figyelmeztetést adott ki, a guru szerint az S&P 500 a jelenlegi szintekről 64 százalékot zuhanhat, írja a Yahoo Finance.
Az elemzők szerint súlyosbodnak az orosz gazdaság gondjai
2023 július 17.   Portfolio
Oroszország gazdasága egyre csak romlik - és ezt rengeteg módon lehet kimutatni – írja elemzésében a Yahoo Finance. A lap megjegyzi: a csökkenő autóeladásoktól kezdve a folyó fizetési mérleg többletének drámai összeomlásáig, Moszkva gondjait nem lehet elrejteni.
Eljött az idő, régi ismerős térhet vissza a tőzsdére
2023 július 5.   Portfolio
A Yahoo kész arra, hogy visszatérjen a tőzsdére – jelentette ki a társaság vezérigazgatója, Jim Lanzone a Financial Timesnak adott interjúban, kitérve arra is, hogy ismét masszívan nyereséges a vállalat.
Ismét tőzsdére léphet a Yahoo
2023 július 4.   TőzsdeFórum
A Yahoo vezérigazgatója szerint a vállalat a tőzsdére való visszatérést tervezi. A Yahoo, az internet világhódításának egyik korai úttörője „nagyon nyereséges, és készen áll arra, hogy tőzsdei bevezetés útján visszatérjen a nyilvános piacokra.” Ezt Jim Lanzone vezérigazgató mondta a Financial Timesnak adott, kedden megjelent interjújában. A Yahoo a
Visszatérne a tőzsdére a Yahoo!
2023 július 4.   vg.hu
Pénzügyileg már készen állr a észvénykibocsátásra a vállalat a vezérigazgató szerint.
Figyelmeztet a befektető: két kézzel fogja szórni a Fed a pénzt a gazdaságba
2023 július 3.   Portfolio
Michael Howell, a Crossborder Capital ügyvezető igazgatója szerint az elkövetkező években az adósság felfúvódása arra fogja kényszeríteni a Federal Reserve-t, hogy ismét nagy mennyiségű kötvényt vásároljon – írja a Yahoo Finance.
A fiatalok azt hiszik, 40 évet lesznek nyugdíjasok – A szakértők sok szerencsét kívánnak nekik
2023 június 26.   Portfolio
Egy friss felmérés szerint a Z generáció tagjai úgy vélik, hogy 40 évet fognak tudni majd nyugdíjban tölteni. A szakértők azért nem ennyire optimisták – számol be a hírről a Yahoo Finance.
Csődhullám jöhet a váratlan kamatemelés miatt Angliában
2023 június 23.   Portfolio
Közgazdászok arra figyelmeztetnek, hogy a jelzáloghitel-válság idén 1,2 millió brit család megtakarításait nullázhatja le, sokakat pedig fizetésképtelenségbe is taszíthat – írja a Yahoo Finance.
Kartondoboz inflációban az Egyesült Államok, és ennek most örülünk kell
2023 június 8.   Portfolio
Az Egyesült Államok "kartondoboz recesszióban" van, és ez azt jelentheti, hogy a gazdaságban az év végére meredeken csökken az infláció Jeffrey Kleintop, a Charles Schwab vezető globális befektetési stratégája szerint – írja a Yahoo Finance.