Internetadó

Az Orbán-kormány legkisebb hibája is megbosszulhatja magát – nemzetközi lapszemle
2018 február 28.   Klubrádió
„Orbán nem legyőzhetetlen” – ezzel a címmel közöl vendégkommentárt a konzervatív osztrák Die Presse Csekő Balázs Bécsben élő szabadúszó újságíró tollából. A szerző a hódmezővásárhelyi polgármester-választás kimenetele kapcsán azt írja, az Orbán-kormány az internetadó terve elleni, 2014-es tömeges tiltakozás óta most került a legnagyobb nyomás alá.
Magyarország épp most játssza el nagy esélyét, vagy elsül a mesterterv?
2017 október 24.   Portfolio
Az infokommunikációs és távközlési iparág, vagyis az ICT-szektor az innováció és a digitális gazdaság alapja, az internetadó utáni pálfordulás óta a csapból is ez folyik Magyarországon. Nem véletlenül: kifejezetten jó induló pozícióban...
A BKK kihúzta a gyufát – kiütötték a honlapjukat
2017 július 21.   prohardver
Az internetadó elleni összefogás óta nem tapasztalhattunk ilyen egységes civil és szakmai fellépést.
Deutsch ígérete
2017 május 27.   Népszava
A Digitális Jólét program úgy kezdődött, hogy a modernizáció iránt messzemenően nyitott kormány megpróbálta bevezetni az internetadót.
Deutsch ígérete
2017 május 27.   Népszava
A Digitális Jólét program úgy kezdődött, hogy a modernizáció iránt messzemenően nyitott kormány megpróbálta bevezetni az internetadót.
Jogsértően drágította a netet a kapuvári szolgáltató
2017 április 25.   24.hu
Az internetadó csökkentésével egyidőben díjat emeltek.
Hozzád már jutott a kormány által beígért szupergyors internetből?
2017 március 18.   Privátbankár
Nagyot fordult a világ az internetadó óta, most másfajta szelek fújnak.
A Fidesz nem engedheti meg
2017 február 24.   Népszava
Gyorsan levették az olimpia rendezési jogának a kérdését a napirendről, mint az internetadó és a vasárnapi zárva tartás ügyében is.
Az internetadó csökkenésével egyhavi díjat spórolhatunk meg
2016 december 21.   ProfitLine
Január 1-jével 27-ről 18 százalékra csökken az internet-előfizetés áfája, és ezzel egyhavi előfizetési díj spórolható meg jövőre - mondta a Digitális Jólét Programjáért felelős miniszterelnöki biztos szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.
Nagyot fordult a világ az internetadó terve óta: ennyit spórolhatunk Deutsch Tamás segítségével
2016 december 21.   Blikk
Január 1-jével 27-ről 18 százalékra csökken az internet-előfizetés áfája, és ezzel egyhavi előfizetési díj spórolható meg jövőre - mondta a Digitális Jólét Programjáért felelős miniszterelnöki biztos szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.
Internetadó után áfacsökkentés – nagyot változott Orbán nézőpontja
2016 november 17.   Privátbankár
Nem volt azért még olyan régen, hogy a kormány belengette és villámgyorsan kihátrált az internetadó mögül.
Segít-e bárkin is az olcsóbb internet?
2016 október 25.   Blikk
Bizonnyal sokan emlékeznek arra, hogy az internetadó ötletét a heves tiltakozások hatására a kormány nemcsak villámgyorsan elvetette, de rögvest fordított is egyet a dolgok menetén, mondván, megvizsgálják majd, miként is az emberek számára a korábbinál könnyebbé tenni a világháló elérését.
Orbán járhat jól a Kétfarkú megerősödésével
2016 október 13.   HVG
A nagy reménnyel indult, de sorra befulladt civil ellenzéki mozgalmak – a Milla, a Hallgatói Hálózat, az internetadó ellen tiltakozók, a Tanítanék – közé sorolja a Kétfarkú Kutya Pártot a Heti Válasz elemző cikke. Az ironikus üzeneteivel célt érő párt megerősödése a lap szerint Orbán Viktor malmára hajtja a vizet.
Győztes-vesztes népszavazás
2016 október 5.   ReakcioBlog
Vendégszerzőnk, Zárug Péter Farkas írása   Ez ám a népszavazás! Nincs vesztese, csak győztese van. De aztán tényleg mindenki, s így egyben mindenki vesztese is. * Győztes a 3,2 millió ember, aki elment és nemmel szavazott arra, hogy Brüsszel kötelezően betelepítsen migránsokat kvóta szerint. Győztesek, hiszen ilyen sokan egy irányba mutató akaratot abszolút számban még nem fejeztek ki az…
Felmentették az internetadó ellen tüntető, Fidesz-székházat megdobáló fiatalokat
2016 október 3.   444
Még 2014-ben dobáltak be számítástechnikai eszközöket, vodkásüvegeket a székház ablakán.
Csökken az internetadó áfája - Brüsszel a fejét csóválja
2016 augusztus 16.   ProfitLine
A brüsszeli elutasítás ellenére csökkenti a kormány 2017 januárjától az internet-szolgáltatás áfáját - írta a Világgazdaság kedden a témáért felelős Digitális jólét program titkárságának tájékoztatására hivatkozva.
Pár száz forintos lehet csak a netes rezsicsökkentés
2016 április 11.   HVG
Ha a szóba jöhető tervek szerint csökkentik az internetszolgátatás áfáját, akkor a kormánynak lesz egy bő tízmilliárd forintos költségvetési lyuka, a felhasználó viszont lényegében meg sem érzi majd az "internetes rezsicsökkentést". Az internetadó bevezetése elleni társadalmi vétót elkenni hivatott projekt 40 millióba került, és eddig jutott.
Az internetadó halott, az EU viszont sajnos gátol
2016 március 5.   prohardver
A különadók kiterjesztésének tervezetétől hosszú út vezetett odáig, hogy a kormány 18 százalékos áfát akarjon a netre. Van még akadálya, és persze ígéretek is akadnak.
Internetadó helyett valami egészen mást akarnak Orbánék
2016 március 4.   HVG
Jövő januártól a kormány 27-ről 18 százalékra csökkentené az internet áfáját. Ehhez vagy kivételt kérnek az EU-tól, vagy a V4-ekkel közösen kezdeményezik az internetáfára vonatkozó uniós irányelv módosítását – mondta Deutsch Tamás, az internetes nemzeti konzultáció lebonyolítója.
"Internetadó" orosz módra - nem kispályáznak
2016 február 14.   Napi
Jóvátehetetlenül megromlott az USA technológiai ikonjai, a Microsoft, az Apple, illetve a Google és az orosz kormány viszonya, részben ez magyarázza, hogy megadóztatják tucatnyi digitális szolgáltatásukat. ... ...