Internetadó

Erőt kell mutatni, abból ért csak a gazember Orbán
2022 július 18.   Ez a lényeg
Egyetlen egy olyan eset volt, amikor Orbán meghátrált: az internetadó elleni hatalmas tüntetéseknél. Mégpedig azért, mert megijedt a népharagtól. Most is ez az egyetlen lehetőség, hogy megmaradjon a Kata és a rezsicsökkentés.
12 év Fidesz, 5. rész: hahó facebookosok, Paks 2, fémkupakok és illiberális állam
2022 március 17.   rtl.hu
2014-ben a Fideszt újraválasztották, Mészáros Lőrinc még csak a 88. leggazdagabb magyar volt, Lázár János felemelkedett, az Origo és az internetadó elbukott, reklámadót szabtak az RTL Klubra, Vida Ildikó tolmácsot kért, bevezették a vasárnapi boltzárat, és stadion épült Orbán Viktor háza mellé.
A tüntetések hatására Orbánék végül hajlandóak kifizetni a beígért támogatásokat a vendéglátósoknak
2021 február 3.   Ez a lényeg
Az internetadó, a vasárnapi boltzár és az olimpiai népszavazás példája is jól mutatja, hogy a  Fidesz-kormány csak az erőből ért. A vendéglátósok esete is ezt bizonyítja.
Jönnek a közös európia sarcok: nem ússzuk meg az internetadót sem
2020 november 12.   Mezőhír
A közös európai hitellel indokolják a közös adózás szükségességét.
Durvább lesz, mint az internetadó? - Így értékelték a rabszolgatörvényt
2018 december 6.   Napi
Kormánypárti javaslatra várhatóan módosítják a Munka törvénykönyvét. Ennek „eredményeként” az eddigi évi 300 óráról 400 órára emelkedik a túlórák száma és emellett egy évről, három évre növelik a munkaidőkeret elszámolási időszakát. A Policy Agenda kutatást végzett a javaslat politikai megítéléséről.
Kőbányai János: Jó helyen, rossz időben
2018 október 19.   Tiszta Jövő
Ady Endre-József Attila–Radnóti Miklós központi szerepe a nemzet tudatában és műveltségében nem internetadó és nem boltzár.
Itt van Gyurcsány üzenete: bejelentette a közös tüntetés idejét
2018 szeptember 13.   ATV
„Most mi jövünk. Európa megtette a magáét, most rajtunk a sor” – kezdi videóját Gyurcsány Ferenc. A DK elnöke emlékeztet arra, hogy Orbán Viktor akkor hátrált meg, mikor jelentős erővel találta magát szemben: internetadó, vasárnapi boltzár, olimpia – sorolja. Gyurcsány szerint jó, hogy mások is tüntetést szerveznek vasárnapra, ők 15:00-kor fognak t
Magyarország épp most játssza el nagy esélyét, vagy elsül a mesterterv?
2017 október 24.   Portfolio
Az infokommunikációs és távközlési iparág, vagyis az ICT-szektor az innováció és a digitális gazdaság alapja, az internetadó utáni pálfordulás óta a csapból is ez folyik Magyarországon. Nem véletlenül: kifejezetten jó induló pozícióban...
Deutsch ígérete
2017 május 27.   Adó1százalék
A Digitális Jólét program úgy kezdődött, hogy a modernizáció iránt messzemenően nyitott kormány megpróbálta bevezetni az internetadót.
Deutsch ígérete
2017 május 27.   Behaviour
A Digitális Jólét program úgy kezdődött, hogy a modernizáció iránt messzemenően nyitott kormány megpróbálta bevezetni az internetadót.
Jogsértően drágította a netet a kapuvári szolgáltató
2017 április 25.   24.hu
Az internetadó csökkentésével egyidőben díjat emeltek.
Hozzád már jutott a kormány által beígért szupergyors internetből?
2017 március 18.   Privátbankár
Nagyot fordult a világ az internetadó óta, most másfajta szelek fújnak.
A Fidesz nem engedheti meg
2017 február 24.   Alternatív Energia
Gyorsan levették az olimpia rendezési jogának a kérdését a napirendről, mint az internetadó és a vasárnapi zárva tartás ügyében is.
Az internetadó csökkenésével egyhavi díjat spórolhatunk meg
2016 december 21.   ProfitLine
Január 1-jével 27-ről 18 százalékra csökken az internet-előfizetés áfája, és ezzel egyhavi előfizetési díj spórolható meg jövőre - mondta a Digitális Jólét Programjáért felelős miniszterelnöki biztos szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.
Nagyot fordult a világ az internetadó terve óta: ennyit spórolhatunk Deutsch Tamás segítségével
2016 december 21.   Blikk
Január 1-jével 27-ről 18 százalékra csökken az internet-előfizetés áfája, és ezzel egyhavi előfizetési díj spórolható meg jövőre - mondta a Digitális Jólét Programjáért felelős miniszterelnöki biztos szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.
Internetadó után áfacsökkentés – nagyot változott Orbán nézőpontja
2016 november 17.   Privátbankár
Nem volt azért még olyan régen, hogy a kormány belengette és villámgyorsan kihátrált az internetadó mögül.
Segít-e bárkin is az olcsóbb internet?
2016 október 25.   Blikk
Bizonnyal sokan emlékeznek arra, hogy az internetadó ötletét a heves tiltakozások hatására a kormány nemcsak villámgyorsan elvetette, de rögvest fordított is egyet a dolgok menetén, mondván, megvizsgálják majd, miként is az emberek számára a korábbinál könnyebbé tenni a világháló elérését.
Felmentették az internetadó ellen tüntető, Fidesz-székházat megdobáló fiatalokat
2016 október 3.   444.hu
Még 2014-ben dobáltak be számítástechnikai eszközöket, vodkásüvegeket a székház ablakán.
Csökken az internetadó áfája - Brüsszel a fejét csóválja
2016 augusztus 16.   ProfitLine
A brüsszeli elutasítás ellenére csökkenti a kormány 2017 januárjától az internet-szolgáltatás áfáját - írta a Világgazdaság kedden a témáért felelős Digitális jólét program titkárságának tájékoztatására hivatkozva.
"Internetadó" orosz módra - nem kispályáznak
2016 február 14.   Napi
Jóvátehetetlenül megromlott az USA technológiai ikonjai, a Microsoft, az Apple, illetve a Google és az orosz kormány viszonya, részben ez magyarázza, hogy megadóztatják tucatnyi digitális szolgáltatásukat. ... ...