Linux

Windows és Linux egyaránt veszélyben
2021 január 1.   Startlap
Biztonsági kutatók egy új rosszindulatú programot fedeztek fel, amely egy legális kriptovaluta bányászó programot telepít a nem megfelelően védett Windows- és Linux-szerverekre.
Immár futtatható a Windows 10 és a Linux az új Maceken
2020 december 3.   Hírstart
Mivel a Linux eddig is használható volt az ARM-architektúrán, csupán idő kérdése volt, hogy az operációs rendszer megtalálja az utat az új, M1-alapú Mac számítógépekre.
Tesztelhető a linuxos Microsoft Edge böngésző
2020 október 21.   Hírstart
Tesztelhető a linuxos Microsoft Edge böngésző Microsoft, Windows trey 2020. 10. 21., sze - 07:45 Introducing Microsoft Edge preview builds for Linux Bejelentés itt. Letölthető innen. Telepítési útmutató itt.
Tovább linuxosodik a Microsoft
2020 szeptember 17.   Bitport
Olyan módosításokat adott a Linux kernelhez, amivel Windows nélkül lehet felépíteni teljes virtualizációs stacket Linux és a Hyper-V segítségével.
Több milliárdnyi Windows és Linux PC veszélyben
2020 július 31.   Hírstart
Biztonsági kutatók szerint a Windows és Linux operációs rendszereket futtató számítógépeket veszélyezteti az érintett PC-khez korlátlan illetéktelen hozzáférést biztosító BootHole sérülékenység.
Chrome böngészőt használ? Olyan funkció érkezik, amivel tovább bírja az akkumulátor
2020 július 6.   Hírstart
A tervek szerint windowsos gépekre, Macre, Linuxra, Androidra és Chrome OS-re is elérhető lesz a Chrome böngésző 86-os verziójában az a funkció, ami segít energiát spórolni, így növelve az adott eszköz üzemidejét.
Konszolidálja felhős Power Systems-kínálatát az IBM
2020 június 4.   Bitport
Megszűnik a Virtual Servers for VPC on Power. Használóinak augusztus közepéig kell költözniük – egyelőre Linux-támogatás nélkül.
Linuxon fut? A Lenovo ezerrel tolja a nyílt forráskódú oprendszert
2020 június 4.   Bitport
A PC-gyártó úgy döntött, hogy minden vállalati munkaállomására ad linuxos tanúsítványt. A Red Hat Enterprise és az Ubuntu LTS disztribúció biztosan nyer ezzel.
Windows 10 helyett Linux Lite 5.0: egy próbát megér!
2020 június 4.   Hírstart
Megjelent az egyik legkellemesebb Windows-alternatíva, a Linux Lite legújabb kiadása. Olyan gépeken is megbízhatóan fut, amelyeken a Microsort operációs rendszere nem, és alapból izmos szoftvercsomag tartozik hozzá.
Dobja a 80 karakteres sorszélesség-limitet forráskódjaira vonatkozóan a Linux
2020 június 1.   Hírstart
Linus Torvalds, a Linux fejlesztésének elindítója és vezetője a napokban megerősítette, hogy a továbbiakban a kernelhez beküldött forrásokkal kapcsolatban nem tartatnak majd be egy korábban fontos előírást. Ez ugyanis eddig megtiltotta, hogy a kernel bármely kódsorának hossza meghaladja a 80 karaktert - a jövőben azonban a sorok bármilyen hosszúak
Már a Linux atyja is elhagyta az Intelt az AMD-ért
2020 május 27.   Hírstart
15 év után váltott Intel processzoros gépről AMD alapú PC-re Linus Torvalds. Többek szerint ez is egy csattanós érv amellett, mennyire megváltoztak a CPU-piaci erőviszonyok.
Intel-ről AMD processzorra váltott Linus Torvalds, a Linux atyja
2020 május 25.   Hírstart
Bár az AMD-nek az elmúlt pár évben már egyébként is sikerült a vásárlók egy jelentős részét elhódítania az Intel-től, a cég a napokban újabb - ezúttal az átlagosnál ismertebb és befolyásosabb - rajongóra tett szert. Linus Torvalds, a Linux fejlesztésének megkezdője és jelenlegi irányítója ugyanis a napokban szintén közölte, hogy 15 év után márkát v
Egyre jobban szereti a Linuxot a Windows 10
2020 május 21.   Hírstart
GPU- és GUI-támogatást nyújt majd a Windows 10 operációs rendszer alatt futtatható Windows Subsystem for Linux alrendszerhez a Microsoft.
Az idei biztosan a Linux éve lesz, igaz a Windowson belül
2020 május 20.   Hírstart
A következő esztendő pedig még a mostanira is ráígérhet ebből a szempontból.
Az idei biztosan a Linux éve lesz, igaz a Windowson belül
2020 május 20.   Hírstart
A következő esztendő pedig még a mostanira is ráígérhet ebből a szempontból.
Új, saját parancssori csomagkezelőt ad ki Windows-hoz a Microsoft
2020 május 20.   Hírstart
A Microsoft kedden megnyílt BUILD konferenciáján számos egyéb fejlesztés mellett egy teljesen új - egyébként nyílt forrású - csomagkezelő rendszer kiadását is bejelentette operációs rendszeréhez. A Windows Package Manager (WPM) elsősorban a fejlesztők és a rendszergazdák dolgát könnyíti majd meg, és a Linux-on megszokott csomagkezelőkhöz hasonlóan
Javítanák az internetes adatcserével szembeni bizalmat
2020 május 6.   Bitport
Erős csapattal indul a kedden bejelentett Trust over IP Foundation, ami a Linux Alapítvány alatt fog működni. Szabványgyűjteménnyel növelnék a bizalmat.
Elköszön a macOS-től a SteamVR
2020 május 4.   Hírstart
A Valve VR platformjával mostantól csak Windowsra és Linuxra fókuszál.
A SteamVR nem támogatja többé a macOS-t
2020 május 4.   Hírstart
A Valve ezentúl inkább a többi platformra, a Windowsra és a Linuxra szeretne koncentrálni.
Megjelent az Ubuntu 20.04 LTS
2020 április 24.   Hírstart
Kiadták a legnépszerűbb linux disztribúció következő verzióját, az Ubuntu 20.04 több újdonsággal érkezett és ami a legfontosabb, hogy Lts azaz 5 évig támogatott.