Spam

A bűnözők is rágyúrtak a Bitcoinra és a Foci vb-re
2018 február 22.   Hírstart
A Kaspersky Lab 2017-es spam és phishing jelentése szerint a kiberbűnözők figyelemmel kísérték a világ eseményeit. Olyan népszerű témák, mint a 2018-as labdarúgó világbajnokság és a Bitcoin megemlítésével csapták be a felhasználókat és lopták el pénzüket vagy személyes adataikat az elmúlt 12 hónapban.
Foci vb és bitcoin - ezekben a témákban utaznak a netes bűnözők
2018 február 21.   TőzsdeFórum
A Kaspersky Lab 2017-es spam és phishing jelentése szerint a kiberbűnözők figyelemmel kísérték a világ eseményeit.
A spam és adathalász támadások fő témái 2017-ben a foci vb és a Bitcoin volt
2018 február 21.   prim
A Kaspersky Lab 2017-es spam és phishing jelentése szerint a kiberbűnözők figyelemmel kísérték a világ...
A spam és adathalász támadások fő témái 2017-ben a foci vb és a Bitcoin
2018 február 21.   ProfitLine
A Kaspersky Lab 2017-es spam és phishing jelentése szerint a kiberbűnözők figyelemmel kísérték a világ eseményeit. Olyan népszerű témák, mint a 2018-as labdarugó világbajnokság és a Bitcoin megemlítésével csapták be a felhasználókat és lopták el pénzüket vagy személyes adataikat az elmúlt 12 hónapban.
2018-as labdarúgó-világbajnokság – ezzel vertek át tavaly a spammerek
2018 február 20.   Hírstart
Népszerű témákkal, mint a foci-vb és a bitcoin megemlítésével csapták be a felhasználókat és lopták el pénzüket vagy személyes adataikat az elmúlt egy évben.
Figyelmeztet a Kaspersky: az adathalászok slágertémákkal ″kopogtatnak″
2018 február 20.   Márkamonitor
A Kaspersky Lab 2017-es spam és phishing jelentése szerint a kiberbűnözők olyan népszerű témák, mint a 2018-as labdarugó világbajnokság és a Bitcoin megemlítésével csapták be a felhasználókat és lopták el pénzüket vagy személyes adataikat az elmúlt 12 hónapban.
2018-as labdarúgó-világbajnokság – ezzel vertek át tavaly a spammerek
2018 február 20.   Híradó
Népszerű témákkal, mint a foci-vb és a bitcoin megemlítésével csapták be a felhasználókat és lopták el pénzüket vagy személyes adataikat az elmúlt egy évben.
A Facebook végre kijavítja az utóbbi idők egyik legidegesítőbb hibáját
2018 február 19.   HVG
Néhány hónapja tapasztalhatták először a Facebook-felhasználók, hogy a biztonságos bejelentkezéshez megadott mobilszámukra spam üzeneteket küld a Facebook. Szerencsére jön a megoldás.
Kiakadtak a felhasználók, miután telefonszámukra küldött spamekkel bombázza őket a Facebook
2018 február 16.   HVG
Több Facebook-felhasználó is azt tapasztalta, hogy a kétfaktoros azonosításhoz megadott biztonsági mobilszámra – ami legtöbb esetben mindenkinek a mindennapokban használt telefonszáma – nem csak a belépéshez szükséges biztonsági kód, de egyre több értesítés is érkezik.
Elfogták a világ legnagyobb spammelőjét
2018 február 3.   NetHírlap
Forrás: 888.hu
Elfogták a világ legnagyobb spammelőjét
2018 február 3.   Hírstart
Spanyolország kiadta az Egyesült Államoknak Pjotr Levasov orosz állampolgárt, akit azzal vádolnak az amerikai hatóságok, hogy ő működtette a világ több nagy levélszemétküldő hálózatát.
Elfogták a világ legnagyobb spammelőjét
2018 február 3.   888
Spanyolország kiadta az Egyesült Államoknak Pjotr Levasov orosz állampolgárt, akit azzal vádolnak az amerikai hatóságok, hogy ő működtette a világ több nagy levélszemétküldő hálózatát.
Spanyolország kiadta az Egyesült Államoknak a hekkert, aki az amerikai választásokat is befolyásolhatta
2018 február 3.   444
Oroszország is nagyon akarta, de a spanyolok az amerikaiaknak adták. A világ egyik legnagyobb spammere is ő volt.
Tíz évet is kaphat a Twitch spammer
2018 január 17.   PC Guru
A tavalyi spambot támadást indító weboldal üzemeltetőjét akár tíz évre is lecsukhatják, miután 150 ezer kéretlen üzenet szórta meg a Twitch-et.
A kis cégeknek fáj az Apple új app-politikája
2017 december 11.   HWSW
A spam-alkalmazások ellen küzd az Apple, a kereszttűzben viszont sok ártatlan (és hasznos) alkalmazás is elesett. Már a politikusok érdeklődését is felkeltette az ügy.
Adathalász e-mailek: ne dőlj be nekik!
2017 december 3.   Női NetCafe
Évente több millió adathalász emailt kapunk, amelyet fiókunk spamszűrője nem észlel gyanús elemként. Sajnos még mindig sokan nyitják meg ezeket az üzeneteket, és dőlnek be a trükköknek.
Egy biztos, ne innen vegyél Kitchenaid gépet!
2017 november 30.   Tékozló Homár
A Kitchenaid az egyik legrégebbi konyhai gépeket gyártó amerikai cég, híresen szép dizájnú, minőségi darabokat árul, ennek megfelelően izmos áron. Itt van például a hazai márkaoldal. Az nem csoda, hogy csalók ráfeküdtek a dologra. Az már inkább, hogy miért gondolják sokan, hogy noname oldalak harmadáron tudnak árulni valami márkás dolgot? Szegény Robi története a sokadik, ami után csak azt lehet…
Robotot vethetünk be az idegesítő spammerek ellen
2017 november 13.   24.hu
Chatbot idegesíti a spamek küldőit legalább annyira, amennyire ők idegesítenek minket.
Ki ugrik be a spam emaileknek?
2017 november 11.   Női NetCafe
A Goethe Egyetem (Frankfurt, Németország) munkatársai az ismeretlen emberekkel való együttműködés elején ébredő bizalmi szintet tanulmányozták.
Hírlevél feliratkozás két lépésben - Kötelező-e a dupla megerősítéses hozzájárulás az EU adatvédelmi rendelete alapján?
2017 november 10.   Jogi Fórum
A kétlépéses hírlevél feliratkozás indokául és előnyeként általában azt emelik ki az e-mail marketing szakemberek, hogy egyértelmű azonosítással segít elkerülni a spam feliratkozókat, minimalizálja az adattisztítási munkát, növeli a feliratkozók elhivatottságát és maximalizálja a konverziót. Hátránya viszont az, hogy kevesebb feliratkozót hoz. Tényleg szükséges-e azonban a GDPR alapján a dupla…