2016. január 13. szerda

jan. 13
6:30
Miért fontos tartós tetoválás előtt allergiavizsgálatot végeztetni? (WebBeteg)
A tartós tetoválás készítése során a festékanyagot speciális tű segítségével a bőr alsóbb rétegeibe, a dermisbe juttatják. Néhány szín veszít ugyan intenzitásából az idő folyamán, de az így készült tetoválás maradandó, ezért sem mindegy, hogy milyen következményekkel jár a viselése.
jan. 13
7:36
Az orvoson sok múlik (Metropol)
Nagyon fontos, hogy a háziorvosokhoz, s rajtuk keresztül a betegekhez eljussanak a klinikai kutatásokról szóló legújabb információk.
jan. 13
8:36
Hogy jobban induljon a napunk: reggelizzünk! (WebBeteg)
A reggeli napunk legfontosabb étkezése. Több szempontból is. Egyrészt, a vacsora és a reggeli ébredés között legalább 8-10 óra eltelik, mialatt szervezetünk sem folyadékhoz, sem ennivalóhoz nem jut. Azt gondolnánk, hogy nincs is szükségünk az éjszaka folyamán energiára, hiszen alvás közben úgysem csinálunk semmit, de ez nem így van. Szervezetünk folyamatosan, így éjszaka is dolgozik.
jan. 13
10:18
Lassan közelít az influenza (Infostart)
Még nincs influenzajárvány Magyarországon, így még érdemes beadatni a vírus elleni védőoltást - hívja fel a figyelmet az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat. Az ÁNTSZ megjegyezte: január 4. és 10. között az országban 7400-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.
jan. 13
13:51
Onkológiai intézet: gyógyíthatatlan daganat megismeréséhez vezethet egy kutatás (WebBeteg)
Egy eddig gyógyíthatatlan daganattípus jobb megismeréséhez vezethetnek azok a kutatások, amelyeket az ELTE Biológiai Fizikai Tanszék, az Országos Onkológiai Intézet és az Országos Korányi TBC és Pulmonológiai Intézet kutatói végeztek: a projekt több mint két éve alatt az onkológusokból, sejtbiológusokból és biofizikusokból álló csoport számos új, ígéretes kutatási irányt tárt fel.
jan. 13
14:30
Jön az infleunza, érdemes beadni a védőoltást (Infostart)
Magyarországon még nincs influenzajárvány, de Európában már megjelent a vírus. Az Országos Epidemológiai Központ főorvosa azt mondta az InfoRádiónak, hogy még érdemes beadatni a védőoltást.
jan. 13
14:48
Jön az infleunza, érdemes beadatni a védőoltást (Infostart)
Magyarországon még nincs influenzajárvány, de Európában már megjelent a vírus. Az Országos Epidemológiai Központ főorvosa azt mondta az InfoRádiónak, hogy még érdemes beadatni a védőoltást.
jan. 13
14:54
Influenza: Még időben van, aki védőoltást szeretne kérni (WebBeteg)
Európában már megkezdődött az influenza vírusok terjedése. Hazánkban még időben van, aki védőoltást szeretne kérni. Az Országos Epidemiológiai Központ heti jelentése szerint hazánkban még nincs influenza-aktivitás, így még nem késtek el azok, akik védőoltással szeretnének védekezni a kellemetlen tünetekkel járó és akár súlyos vagy halálos szövődményekhez is vezető betegség ellen.
jan. 13
14:56
Először állítottak fel genetikai diagnózist ritka betegségben szenvedő gyerekeknél (WebBeteg)
Először sikerült ritka betegségben szenvedő gyerekeknél genetikai diagnózist felállítani a brit Great Ormond Street Kórház (GOSH) és a North Thames NHS Genetikai Kórház együttműködésével létrehozott Százezer Genom Projekt keretében.
jan. 13
15:57
A jó- és rosszindulatú emlődaganatok szövettani típusai (WebBeteg)
Az emlődaganat egy multi-faktoriális betegség, ami azt jelenti, hogy több tényező együttes jelenléte szükséges a betegség kialakulásához és ennek fényében többféle szövettani típust különböztetünk meg egymástól. Ezen típusok elkülönítésében és diagnosztizálásában nagyon fontos szereplő a patológiai szövettani diagnózisalkotás.
jan. 13
16:36
A Krio Intézet csak donorspermaprogramját állította le (Infostart)
A Krio Intézet változatlanul működik tovább, kizárólag donorspermaprogramját állította le, még a múlt év nyarán - közölte az intézet szerdán az MTI-vel.
jan. 13
18:42
A magas láz gyorsítja az influenza gyógyulását (Infostart)
39-40 fokos láz esetén sem indokolt a lázcsillapítás sem gyermekeknél, sem felnőttek esetében. A láz segíti a gyógyulást - mondta az InfoRádiónak Torzsa Péter háziorvos, a Semmelweis Egyetem Családorvosi Tanszékének docense.
jan. 13
21:06
Meghalt az utolsó nepáli autóhordó (Infostart)
Vélhetően az utolsó nepáli autóhordó távozott az élők sorából a 92 éves Dhan Bahadur Gole halálával.

Keresés