2016. február 20. szombat

febr. 20
0:00
Kell a nőnek kimenő? - A nő és a szabadidő az idei Terézanyu pályázat témája (WebBeteg)
Minimális időt fordítanak magukra a magyar nők, a fontossági sorrendjük legvégére helyezik önmagukat – derült ki a Richter Gedeon Nyrt. Nőnek lenni jó programja keretében végzett kutatásból.
febr. 20
3:09
A magas rosttartalmú diéta véd a mellrák ellen (WebBeteg)
A tanácsot, hogy együnk több rostot, könnyű figyelmen kívül hagyni: legtöbben jóval kevesebb rostot fogyasztunk, mint az életkortól és nemtől függően ajánlott napi 25-38 gramm. Ez azonban magas egészségügyi kockázattal járhat, különösen kamasz lányoknál.
febr. 20
11:18
Háromszázan jelentkeztek az ingyenes klímareferens-képzésre (Infostart)
A regionális környezetvédelmi Központ közreműködésével szervezett ingyenes klímareferens-képzésére háromszázan jelentkeztek, hat helyszínen már lezárult az oktatás - mondta a projektgazda ügyvezetője szombaton az M1 aktuális csatornán.
febr. 20
14:42
Reuma - Idősebb betegek kezelése (WebBeteg)
Idős emberek esetleg nem is keresik azt a kezelést, ami elérhető lenne számukra, úgy gondolják, hogy megbirkóznak a fájdalommal és a kellemetlen érzéssel. Életük minőségét nagyon befolyásolhatja a jó gondoskodás és kezelés, akár a közösségben, akár kórházban.
febr. 20
18:12
Önmagának is fárasztó a gyerek? - A kialvatlanság meglepő tünetei (Infostart)
Düh, kezelhetetlen viselkedés, figyelmetlenség, túlpörgés - ezek a magatartásproblémák gyerekeknél sokszor kialvatlanságra, alvászavarra utalnak. A Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének kutatási igazgatóhelyettese az InfoRádióban elmondta: az iskolák, óvodák korai kezdése ellentétes a gyerekek normális ritmusával, és inkább a felnőttek napirendjéhez igazodik.

Keresés