2016. március 23. szerda

márc. 23
0:33
Kevesebb húsfogyasztással a világ egészségesebb, hűvösebb és gazdagabb lenne egy tanulmány szerint (WebBeteg)
Kevesebb hús, több gyümölcs és zöldség fogyasztásával emberek millióinak idő előtti halálát lehetne megelőzni évente a század közepéig, jelentősen csökkenne a felmelegedésben szerepet játszó károsanyag-kibocsátás, és évente több milliárd dollárral csökkennének az egészségügyi és a klímaváltozás okozta károk enyhítését célzó kiadások - állítják a kutatók.
márc. 23
3:42
A nyirokcsomók megnagyobbodása - Mire figyelmeztet? (WebBeteg)
Fertőzések következtében a nyirokcsomók megduzzadnak, majd a betegség leküzdésével visszanyerik eredeti állapotukat. Aggodalomra ad okot, ha a nyirokcsomók megnagyobbodása látszólag ok nélkül következik be, vagy a fertőzés megszűnését követően, hetek alatt sem múlik el.
márc. 23
10:00
Hidratáció - a család minden tagjának (WebBeteg)
A megfelelő folyadékellátottság fontos eleme az egészség megőrzésének, hiszen minden sejtünk felépítéséhez és minden szervünk normál működéséhez hozzájárul. Szerepe van a vérnyomás szabályozásában, a salakanyagok kiválasztásában és eltávolításában, továbbá kiemelkedő jelentősége van a testhőmérséklet szabályozásában.
márc. 23
15:16
Visszavonulóban az influenza (WebBeteg)
Meddig tart még az influenzajárvány? Melyik megyében nőtt a megbetegedések száma? Tekintse meg aktuális helyzetjelentésünket!
márc. 23
21:33
A zöldhályog kezelési lehetőségei (WebBeteg)
A zöldhályognál jelentkező szemnyomást konzervatív úton különböző összetételű szemcseppekkel, tablettákkal, esetleg infúzióval lehet csökkenteni. Egyes zöldhályog típusoknál a konzervatív terápia hatástalansága esetén megfontolandó a lézeres és műtéti beavatkozás.
márc. 23
22:36
Három és fél millióra becsülik a magas vérnyomásban szenvedők számát Magyarországon (WebBeteg)
Magyarországon a 8,3 millió felnőtt lakosból 3,5 millióra becsülhető a magas vérnyomásban szenvedők száma, ezzel e kórforma a leggyakoribb betegség hazánkban. Éppen ezért kulcsfontosságú, hogy minél több hiteles információ álljon rendelkezésre a betegségről, a betegekről és kezelésekről. Ezért indította el a Magyar Hypertonia Társaság 2002-ben a Hypertonia Regiszter adatfelvételét, aminek…

Keresés