2016. március 9. szerda

márc. 9
0:51
Lombikprogram során is fontos a D-vitamin (WebBeteg)
A D-vitamin szedésének előnyeiről sokat hallunk mostanában. Az utóbbi időkben bebizonyosodott, hogy a korábban szinte kizárólag a csontok épségének őrzőjeként ismert anyag, valójában az egész szervezet egészséges működéséhez nélkülözhetetlen. Kutatások a meddőség kezelésében, a vetélés megelőzésében betöltött szerepére hívják fel a figyelmet.
márc. 9
8:45
Erősítsd magadat! (Metropol)
A vírusok terjedése miatt az elkövetkező hetekben a méregtelenítés mellett fontos szerepe van az immunrendszerünk erősítésének is.
márc. 9
12:19
A szűrővizsgálat életeket menthet (Metropol)
Március a vastagbélrák elleni küzdelem hónapja. A Gyógyulj Velünk Egyesület arra figyelmeztet, hogy mindenki vegyen részt a szűréseken.
márc. 9
12:24
Egy tűszúrástól a célzott gyógyszeres terápiáig: ideje jobban megismernünk a patológiát (WebBeteg)
Óriási fejlődésen ment keresztül az utóbbi évtizedekben a patológia tudománya. A kórbonctan talaján szerveződött tudományág mára sokkal közelebb áll az élő betegek vizsgálatához, mint az élettelen testek tanulmányozásához. A legtöbben mégis inkább az utóbbival azonosítják a patológusok munkáját - ezt támasztja alá a WEBBeteg.hu egészségportál felmérése is.
márc. 9
13:09
Állást foglalt az ombudsman a külföldi donorsperma vásárlásról (Infostart)
Az alapvető jogok biztosa szerint az érintett párok, valamint egyedülálló nők önrendelkezési jogával és a családalapítás szabadságával összefüggő súlyos visszásságot okoz, hogy 2015 júniusa óta szünetelnek Magyarországon a donorhímivarsejtek segítségével történő reprodukciós eljárások.
márc. 9
14:30
Célkeresztben a prosztatarák: figyelemfelhívás a szűrővizsgálatok fontosságára (WebBeteg)
Huszonkét pályamunka érkezett a Magyar Rákellenes Liga és a MÚOSZ Egészségügyi és Szociálpolitikai Szakosztálya Férfibajok: célkeresztben a prosztatarák elnevezésű médiapályázatára. A WEBBeteg.hu újságíróját is díjazták.
márc. 9
15:33
Levonulóban az influenzajárvány (WebBeteg)
Az influenzaszerű megbetegedések száma a 7. héten elérte a maximumát, és az elmúlt 2 hét során csökkent az influenzás panaszokkal orvoshoz fordulók becsült száma.
márc. 9
22:36
Michelin-csillagot kapott a Costes DownTown étterem (Infostart)
Újabb budapesti étterem, a Vigyázó Ferenc utcai Costes DownTown kapott Michelin-csillagot, ezzel Budapesten már öt ilyen vendéglátóhely van.

Keresés