2016. március 23. szerda

márc. 23
10:27
Négyévszakos élmény – itt a keménytetős Mazda MX-5 RF (Auto Pult)
A Mazda a korábbi találgatásoknak megfelelően a kapuit ezen a héten megnyitó New York-i Autószalonra időzítette a keménytetős MX-5 bejelentését. A leleplezés tehát nem számít nagy meglepetésnek, az RF típusjelzéssel kiegészített négyévszakos MX-5 tetőmegoldása viszont annál inkább.
márc. 23
11:39
Két 7-essel lepett meg minket a BMW Individual részlege (Auto Pult)
A BMW-nek már régóta létezik a vásárlói igények személyre szabására specializálódott Individual részlege, a gyáriak azonban egy percig sem szeretnék, hogy akárki is megfeledkezzen erről a divízióról, így most a 7-es alapjain két különleges verzióval is készültek, melyek kétségtelenül kiválóan bizonyítják, hogy milyen lehetőségek rejlenek az ügyfelek előtt – persze jó pénzért.
márc. 23
13:45
Divat-szülte csillagos: itt a Mercedes-Benz GLC Coupé (Auto Pult)
A Mercedes-Benz ma reggel bejelentette népszerű és rendkívül jól sikerült, friss GLC-sorozatú közepes SUV modelljének dinamikusabb beállítottságú Coupé változatát. A divatosabb GLC érkezésére számíthattunk, ugyanis a csillagos márka nemrégiben már prezentálta koncepcióváltozatban az autót.
márc. 23
15:33
Különleges 124 Spider az Abarth-tól - megnyílt az első hazai Abarth szalon is (Auto Pult)
A Fiat nemrég élesztette fel egy legendás modelljét, a 124 Spidert, és ennek örömére természetesen nem maradhatott el az Abarth kúra sem, aminek végeredményét már Genfben láthattuk a hónap elején. Az olaszok azonban nem álltak le, és a New York-i Autószalonra már egy különkiadást is elvisznek az egyelőre még piacra sem került skorpiós roadsterből, méghozzá Elaborazione (az olasz szó magyarul…
márc. 23
15:51
Autósok, figyelem: április 5-én élesedik a rendőrségi szuper-traffipax rendszer (Auto Pult)
Az elmúlt hónapokban biztosan minden autós találkozott már hazánk útjain a jellegzetes kialakítású oszlopokkal, amelyek út fölé nyúló ága kamerákkal felszerelve várja, hogy lencsevégre kaphassa a szabálytalankodó vezetőket és járműveiket. A türelmi időszak lassan lejár, és a Rendőrség tájékoztatása szerint április 5-től már aktívan büntethetnek a VÉDA néven ismert, fix telepítésű rendszerek.
márc. 23
17:57
Nem kívánatos mértékben drágulnak az üzemanyagok (Auto Pult)
Várható volt, hogy hosszú távon nem tarthatók a rég nem látott mélységekben tanyázó üzemanyagárak, azonban olyan dinamikus drágulásra azért nem számítottunk, mint amit az elmúlt néhány hónapban tapasztalhatunk. Alig egy hónapja még bőven 300 forint alatt volt mind a benzin, mind pedig a gázolaj literenkénti országos átlagára, Húsvét hétvégéjétől pedig a február végi ’állapottal’ összehasonlítva…
márc. 23
18:16
Nagyban játszik – Mercedes-Benz GLE 400 4MATIC (2016) teszt (Auto Pult)
Évtizedes trendként megállapítható, hogy az SUV kategória az autóipar slágere. Az emelt modellek iránt egyre nagyobb a kereslet, így nem csoda, hogy a gyártók is egyre több figyelmet fordítanak rájuk. Így tesz a Mercedes-Benz is, amely a 2000-es években még csak érdekes színfoltként megtűrt ML-ből valódi luxusautót varázsolt. A magasabb szinthez új elnevezés is jár: a jelenlegi GLE személyében…
márc. 23
18:51
Sokat ígér – bemutatkozott a konnektoros Toyota Prius (Auto Pult)
Épphogy megérkezett Európába a vadonatúj negyedik generációs Prius, a Toyota ma délután, a New York-i Autószalonon máris leleplezte a világszerte óriási népszerűségnek örvendő hibridmodell konnektorról is tölthető plug-in változatát. Az újdonság Amerikában Prime utónévvel debütált, de az még nem biztos, hogy Európában ugyanígy fogják hívni a japánok friss büszkeségüket.
márc. 23
19:09
Alaposan felfrissült a Nissan GT-R - 570 lóerővel folytatja (Auto Pult)
A Nissan GT-R jelenlegi, R35-ös verziója már 2009 óta piacon van, és bár azóta már többször is frissült, sokan várják már a vadonatúj generációt. A japánok egyelőre még dolgoznak az utódon, de addig sem hagyták lógva a rajongókat, ugyanis ezúttal egy az eddigieknél hangsúlyosabb ráncfelvarrással örvendeztettek meg minket, ami természetesen érintette az erőforrást is.

Keresés