2016. január 1. péntek

jan. 1
0:33
Összeomlottak a vidéki közszolgáltatások (ProfitLine)
Az LMP szerint az év végére a kormányzati vidékfejlesztési politika kudarca miatt teljesen összeomlottak a fővároson kívüli közszolgáltatások, ami nyolcmillió állampolgár életét nehezíti meg.
jan. 1
4:12
MNB: a forintban felvett új lakáshitelek összege 32,5 milliárd forint volt novemberben (ProfitLine)
A forintban felvett új lakáshitelek összege - a szezonálisan kiigazított adatok szerint - 32,5 milliárd forint volt novemberben, ez 48,4 százalékkal több az egy évvel korábbinál, viszont 15 százalékkal kevesebb az októberi értéknél - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján csütörtökön.
jan. 1
5:39
Januártól lép életbe az MNB új devizaszabályozása (Infostart)
Január elsejével lépnek életbe a Magyar Nemzeti Bank (MNB) rendeletei az új devizaegyensúly-mutató (DEM) bevezetéséről, valamint a devizafinanszírozás-megfelelési mutató (DMM) szigorításáról a bankok számára.
jan. 1
6:24
Itt a friss magyar államadósság-adat (ProfitLine)
Az államháztartás névértéken számításba vett bruttó (maastrichti) adóssága 25 910 milliárd forint volt az idén a harmadik negyedév végén, a GDP 78 százaléka - jelentette a pénzügyi számlák adatai alapján a Magyar Nemzeti Bank (MNB) csütörtökön.
jan. 1
6:39
Így adózol 2016-ban (Portfolio)
Számos változás lépett életbe 2016. január 1-jétől a magyar adórendszerben: csökkent a személyi jövedelemadó és a kamatadó kulcsa, növekedett a kétgyermekesek családi adókedvezménye, illetve a...
jan. 1
7:00
MNB: az államadósság a GDP 78 százalékát tette ki a harmadik negyedév végén (GazdaságPortál)
Az államháztartás névértéken számításba vett bruttó (maastrichti) adóssága 25 910 milliárd forint volt az idén a harmadik negyedév végén, a GDP 78 százaléka – jelentette a pénzügyi számlák adatai alapján a Magyar Nemzeti Bank (MNB) csütörtökön. A harmadik negyedévben mindössze 32 milliárd forinttal nőtt az adósság, mivel a forint erősödése 60 milliárd forinttal csökkentette a ...
jan. 1
7:15
Megszólal az asztrológus: erre számíthatnak a magyarok 2016-ban (Pénzcentrum)
A csillagok szerint erre számíthatunk jövőre a pénzügyek terén....
jan. 1
7:30
A nyomozás folytatódik, újabb letartóztatás Brüsszelben (ProfitLine)
Újabb gyanúsítottat vettek őrizetbe csütörtökre virradóra Brüsszel Molenbeek negyedében a múlt havi párizsi terrortámadásokkal kapcsolatban indított nyomozások keretében - adta hírül a La Libre Belgique című francia nyelvű belga napilap.
jan. 1
7:32
Opera csúcs (ProfitLine)
A tavalyinál tíz százalékkal több nézővel és bérletértékesítési csúccsal zárja a 2015. évet a Magyar Állami Operaház. A Májusünnepen Faust225 Fesztivált tartottak nagy sikerrel, folytatódott a diákok tízezreit mozgósító OperaKaland program, a Magyar Nemzeti Balett pedig többek között A diótörő 65 éves produkcióját újította meg idén - mondta el Ókovács Szilveszter főigazgató az MTI-nek.
jan. 1
7:36
Ezt is tudnia kell, ha éves bérletet ad dolgozójának (Adózóna)
Kombinált helyi bérletet is lehet kedvezményesen adni a dolgozóknak, s mi a teendő, ha év közben kilép a munkavállaló? kérdezte olvasónk. Surányi Imréné szakértőnk válaszolt.
jan. 1
7:51
A kirúgások éve jöhet az európai bankoknál (Portfolio)
Létszámleépítéssel kompenzálhatják az európai bankok a szigorodó jogszabályi környezet, a gyenge gazdasági növekedés és a technológiai újítások miatti bevételkiesésüket 2016-ban - vélik a Reuters...
jan. 1
8:03
Növekedési adóhitel a gyorsan növekvő cégeknek (Infostart)
Növekedési adóhitel támogatja a gyorsan növekvő cégeket januártól. Amennyiben egy cég nyeresége túl gyorsan bővül, akkor lehetősége van arra, hogy a növekmény után több évre elosztva fizesse meg a társasági adót, bizonyos feltételek esetén pedig meg is szűnhet a növekmény adója.
jan. 1
8:03
Bevonás-bevonódás. 2017-re készül a kormány és a szociális partnerek (ProfitLine)
A 2015. évi minimálbér-tárgyalások során megállapodtak a szociális partnerek a kormánnyal arról, hogy már januárban megkezdik a felkészülést a 2017-es költségvetés tárgyalására és az adótörvények előkészítésére - mondta Gaskó István, a Liga Szakszervezetek elnöke az MTI-nek adott évértékelő interjúban.
jan. 1
8:05
MNB: tovább bővül az elektronikus fizetési módok használata (ProfitLine)
Tovább bővült az elektronikus fizetési módok használata 2015 harmadik negyedévében - ismerteti a Magyar Nemzeti Bank csütörtökön kiadott tájékoztatójában, amely a honlapján olvasható.
jan. 1
8:06
Senki sem akart kereskedni az év végén (TőzsdeFórum)
A legnagyobb piaci tőkeértékű európai részvények FTSEurofirst 300-as mutatója előzetes adat szerint 0,56 százalékkal süllyedt.
jan. 1
8:09
Idén még többet vásárolhatunk (Portfolio)
Az eddig megjelent adatok alapján egyértelmű, hogy jó évet zárt a kiskereskedelem tavaly, és a kedvező tendencia folytatódhat ebben az évben is - mondta Vámos György, az Országos Kereskedelmi...
jan. 1
8:36
Jól megtérül a geotermikus távfűtési beruházás (Infostart)
Legalább még 20-25 település távfűtési rendszerét lehetne megtérülő beruházással átállítani a geotermális energia használatára az eddigi mintegy tucat projekten túl - állítja a geotermális projektek fejlesztésével foglalkozó EU-Fire Kft. az MTI-hez eljuttatott közleményében.
jan. 1
8:36
Milliárdos támogatások a köznevelési intézményekben (ProfitLine)
A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) csaknem 12,5 milliárd forint támogatásból komplex informatikai fejlesztést valósít meg a köznevelési intézményekben az Új Széchenyi Terv keretében.
jan. 1
8:36
Növekedési adóhitel a gyorsan növekvő cégeknek (GazdaságPortál)
Növekedési adóhitel támogatja a gyorsan növekvő cégeket januártól. Amennyiben egy cég nyeresége túl gyorsan bővül, akkor lehetősége van arra, hogy a növekmény után több évre elosztva fizesse meg a társasági adót, bizonyos feltételek esetén pedig meg is szűnhet a növekmény adója. A társasági adótörvény 2016-tól hatályos módosítása vezette be a növekedési adóhitelt, amelyet a szakértők ...
jan. 1
8:38
Növekvő munkanélküliség az USA-ban (ProfitLine)
Az Egyesült Államokban a vártnál nagyobb mértékben emelkedett az első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók száma a múlt héten.
jan. 1
8:48
Küzdelmes lehet a hiánycél tartása (TőzsdeFórum)
Az államadósság a GDP 78 százalékát tette ki a harmadik negyedév végén.
jan. 1
9:06
Ilyen nincs minden nap: fillérekért adnak egy világsikert (Privátbankár)
A Scala kedvezménykártyát kínál a 30 év alattiaknak - rögtön az év elején ingyen beengedik a fiatalokat a Rigoletto főpróbájára.
jan. 1
9:09
Gyorsan növekszik a cége? Túl gyorsan bővül? Fizesse csepegtetve a társasági adóját (ProfitLine)
Növekedési adóhitel támogatja a gyorsan növekvő cégeket januártól. Amennyiben egy cég nyeresége túl gyorsan bővül, akkor lehetősége van arra, hogy a növekmény után több évre elosztva fizesse meg a társasági adót, bizonyos feltételek esetén pedig meg is szűnhet a növekmény adója.
jan. 1
9:11
Iránytű 2016-ra: segítő szándék, jóakarat, alázat (ProfitLine)
A szeretet, a megértés, a segítő szándék, a jóakarat és az alázat fontosságára hívta fel a figyelmet a köztársasági elnök újévi köszöntőjében, amelyet péntek nulla óra után, 2016 első pillanataiban sugároztak a televíziók. Áder János azt javasolta, hogy ezek legyenek az új év cselekedeteinek vezérlő elvei.
jan. 1
9:24
Nehezebb év vár Kubára jövőre Raúl Castro szerint (TőzsdeFórum)
Raú Castro arra figyelmeztette honfitársait, hogy az alacsony nyersanyagárak miatt jövőre nehezebb idők jönnek majd Kubában.
jan. 1
9:42
Bővülő önsegélyezési lehetőség januártól az MKB-nál (ProfitLine)
Önsegélyezési lehetőségekkel bővíti szolgáltatásait január elsejével az MKB Egészségpénztár, erre az önkéntes kölcsönös biztosító pénztárakról szóló törvénymódosítás biztosít lehetőséget.
jan. 1
10:00
Átléphet saját árnyékán a régiónk idén (TőzsdeFórum)
A közép- és kelet-európai gazdasági környezet jövőre is kedvező marad.
jan. 1
10:15
12,9%-os infláció Oroszországban. Ez hétéves csúcsot jelent (ProfitLine)
Hétéves csúcsra, 12,9 százalékra emelkedett 2015. decemberében az éves infláció Oroszországban - derült ki az orosz statisztikai hivatal csütörtökön nyilvánosságra hozott előzetes adataiból.
jan. 1
10:15
Ezekre a változásokra számíts idén a munkahelyeden (Pénzcentrum)
A történelem során először fog öt generáció együtt dolgozni....
jan. 1
10:17
Egymilliárdos fejlesztés a dunaújvárosi kórházban (ProfitLine)
Csaknem egymilliárd forintból valósultak meg fejlesztések a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházban - tájékoztatta az intézmény orvosigazgatója az MTI-t.
jan. 1
10:33
A válság óta nem történt ilyen az Apple papírjaival (Portfolio)
Hat kirobbanó év után először zártak mínuszban az Apple részvényei 2015-ben, és az idei kilátások sem rózsásak a cég számára - olvasható a CNBC cikkében. Ugyanakkor vannak még olyan termékek a cég...
jan. 1
10:42
Így köszöntötte az új évet az államfő (TőzsdeFórum)
Áder János szerint a szeretet legyen 2016 iránytűje.
jan. 1
10:45
Ihaj-csuhaj, de jó eszjéázni! (Adózóna)
Januártól számos, az adózók számára kedvező változás lépett életbe a személyi jövedelemadó (szja) rendszerében, többek között csökkent az adókulcs, új bevallási módokat vezettek be, nem lehet megbírságolni a késedelmes bevallókat és emelkedik a kétgyermekesek családi kedvezménye – foglalta össze a legfontosabb változásokat az MTI.
jan. 1
10:48
A zöldülés folytatódik - elektromos töltőállomások telepítése (ProfitLine)
A jövőben a parkolók létesítésekor minden 100 parkolóhely után 10 helyet úgy kell kiépíteni, hogy ott - a burkolat megbontása nélkül elektromos járművek töltőállomását lehessen kialakítani - az erről szóló rendelet tervezete a kormány honlapján jelent meg.
jan. 1
10:50
Megvan a férfi vízilabda-válogatott névsor (ProfitLine)
Az év utolsó napján kihirdette a januári belgrádi Európa-bajnokságra utazó magyar férfi vízilabda-válogatott névsorát Benedek Tibor szövetségi kapitány.
jan. 1
11:12
Januártól lép életbe az MNB új devizaszabályozása (GazdaságPortál)
Január elsejével lépnek életbe a Magyar Nemzeti Bank (MNB) rendeletei az új devizaegyensúly-mutató (DEM) bevezetéséről, valamint a devizafinanszírozás-megfelelési mutató (DMM) szigorításáról a bankok számára. A július végén kihirdetett jogszabályokkal a jegybank azt szeretné elérni, hogy csökkenjen a magyar bankrendszer rövid külföldi forrásokra való ráutaltsága, és ezáltal mérséklődjön az ország…
jan. 1
11:18
Sokban változik az életünk a mai nap (TőzsdeFórum)
Ezek a jogszabály módosultak január 1-jén.
jan. 1
11:21
A Napra lehet, sőt érdemes is nézni 2016-ban (ProfitLine)
A jövő év is izgalmasnak ígérkezik a Naprendszerben: 2016-ban a Merkúr bolygó átvonul a Nap előtt, valamint napfogyatkozások és napkitörések is megfigyelhetők lesznek - hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.
jan. 1
11:27
Itt az új CSOK - Robbanás előtt a magyar lakáshitelek (Portfolio)
Másfélszer annyi (34 milliárd forintnyi) lakáshitelt vett fel a magyar lakosság novemberben, mint egy évvel korábban, és ebben az éppen ma induló új CSOK hatása természetesen még nem érződik. Az MNB...
jan. 1
11:54
Kína gondjai a világ gondjai(?) (ProfitLine)
A világ megérezte Kína növekvő gazdasági gondjait 2015-ben, ami jól mutatja, hogy az egykor elszigetelt piac a globális pénzügyek egyik főszereplőjévé lépett elő - írta a The Wall Street Journal című amerikai gazdasági napilap.
jan. 1
12:00
Felejtsd el 198-as tudakozót (TőzsdeFórum)
Január 1-jétől csak az 11800-as telefonszámon csörög a belföldi tudakozó.
jan. 1
12:06
Növekvő forgalomra számíthat a kiskereskedelem idén is (Infostart)
Az eddig megjelent adatok alapján egyértelmű, hogy jó évet zárt a kiskereskedelem tavaly, és a kedvező tendencia folytatódhat ebben az évben is - mondta Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára az MTI-nek adott évértékelő interjúban.
jan. 1
12:06
Putyin terror elleni harcra buzdítja népét, és kihirdeti a világhatalmiságot (Privátbankár)
Az orosz elnök megtartotta hagyományos szilveszteri beszédét, melyben népét a terror elleni harcra buzdítja, egyúttal új stratégiát is hirdetett, ami igazodik Oroszország helyreállított szuperhatalmi státuszához. A nyugatnak jelezte, jobb, ha nem avatkozik az orosz érdekszférába.
jan. 1
12:27
Ne maradjon le róla! Lencse Nap a Bazilikánál (ProfitLine)
Hazánkban egyedülállóan, január elsején rendhagyó Lencse Nappal kezdődik az év a Bazilikánál, ahol a különféle receptek szerint elkészített szerencsehozó étel minden gasztrokiállítónál és street food árusnál kapható. Az Adventi Ünnep a Bazilikánál rendezvénysorozat január 1-jén 22 órakor zárja kapuit.
jan. 1
12:30
Jelentősen megugrott a hitelfelvétel novemberben (TőzsdeFórum)
A forintban felvett új lakáshitelek összege 32,5 milliárd forint volt novemberben.
jan. 1
12:48
Szakértők: idén is kiemelt ügy lesz a Közel-Kelet helyzete (GazdaságPortál)
Szakértők szerint a Közel-Kelet problémája 2016-ban is kiemelt biztonságpolitikai kérdést jelent majd. A Kossuth Rádió 180 perc című műsorában péntek reggel Tálas Péter, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem dékánja és Csicsmann László, a Corvinus Egyetem docense is arról beszélt, kulcskérdés, hogy az év során mennyire sikerül stabilizálni Szíriát, illetve Irakot, s ettől is függ majd, hogyan ...
jan. 1
12:51
Adóváltozások 2016-ban (Adózóna)
Bár a 2016-os adóváltozásokat korán, igazodva a költségvetési törvény előrehozott menetrendjéhez, már az Országgyűlés tavaszi ülésszakán megszavazták a képviselők, két menetet még ősszel is le kellett gyűrniük a véglegesítéshez.
jan. 1
12:57
Mától rendezetten mehetnek csődbe az EU bankjai (Portfolio)
Január elsejével érvénybe lépett az Európai Unió egységes szanálási mechanizmusa. Ennek célja a csődközeli helyzetbe került bankok rendezett módon történő szanálása, amely minimális terheket ró az...
jan. 1
13:00
3 milliárd forint, 14 vállalat, 500 munkahely (ProfitLine)
A nemzetgazdasági miniszter döntése alapján közel hárommilliárd forint vissza nem térítendő támogatást kap költségvetési forrásból 14 magyarországi vállalat, a beruházások nyomán közel 500 új munkahely jön létre - közölte a tárca csütörtökön az MTI-vel.
jan. 1
13:02
Buli utáni takarítás nagyban (ProfitLine)
Több száz autó és azon felül további több száz ember kézi erővel is gyűjti a hulladékot a szilveszter utáni reggelen a fővárosban - mondta a Fővárosi Közterület-Fenntartó Nonprofit Zrt. szóvivője az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorfolyamában.

Keresés