2016. január 10. vasárnap

jan. 10
0:15
Bérvizsgálat a közszférában (ProfitLine)
A Magyar Államkincstár haladéktalanul és egyesével kivizsgálja az állami szférában dolgozók esetleges, bérekkel kapcsolatos panaszait - mondta Dancsó József, az államkincstár elnöke szombaton az MTI-nek.
jan. 10
1:21
A paksi áram a legolcsóbb áram (ProfitLine)
A paksi áram a legolcsóbb áramot biztosítja a magyar családoknak - reagált a Fidesz-frakció Gál József LMP-szóvivő szombati kijelentéseire.
jan. 10
2:27
Nyaki ütőér - Így büntet a dohányzás (ProfitLine)
Már néhány évnyi dohányzás után is kimutatható a nyaki ütőér falának megvastagodása - mondta Csiba László, a Magyar Neurológiai Társaság elnöke szombaton az M1 aktuális csatorna műsorában.
jan. 10
2:30
Az Ötöslottó nyerőszámai az 1. héten (Pénzcentrum)
A várható főnyeremény 1 260 millió forint volt....
jan. 10
4:06
All-in! Bankbetét helyett az állampapír a sláger a magyar befektetők körében (ProfitLine)
Közel 100 milliárd forinttal emelkedett novemberben a lakossági állampapírok állománya. Ezzel a forintban kibocsátott lakossági állampapírok teljes mennyisége csaknem 3337 milliárd forint. Az euróban denominált államkötvénnyel, a P€MÁK-kal együtt a teljes mennyiség közel 4197 milliárd forint - számolt be az állampapír.hu portál.
jan. 10
6:18
Mit jósolnak a halak? (ProfitLine)
A klímaváltozás jele lehet a szúnyogirtó fogaspontyok (Gambusia holbrooki) megjelenése a természetes tavakban, folyókban, legutóbb a Zagyva szolnoki szakaszán találtak példányokat - közölte a Magyar Haltani Társaság elnöke az MTI-vel.
jan. 10
7:00
Három gyerekért 20 millió forint? Mibe fog ez kerülni? (Portfolio)
Akár 300 ezer olyan család is lehet, aki rövid távon igényelheti a 3 gyerek (vállalása) után járó 10 millió forintos állami támogatást. A tényleges kereslet valószínűleg jócskán elmarad majd ettől a...
jan. 10
7:18
Ezeket az ezreseket már sehol nem fogják elfogadni (Pénzcentrum)
Jobb, ha tudod: ugyanez a helyzet a többi bankjegynél is....
jan. 10
7:24
Ezermilliárd tűnt el! Régen volt ekkora bukó év elején a tőzsdéken! (ProfitLine)
Évtizedek óta nem kezdődött olyan rosszul a tőzsdei év, mint az idén, amikor már az első kereskedési hét ezermilliárdos veszteségeket hozott, elsősorban a kínai piaci felfordulás miatt - írta szombati összegzésében a Financial Times.
jan. 10
7:27
Áfatörvény 2016: így kell kiállítani az előlegszámlát (Adózóna)
Hogyan helyes az előleg számlázása a 2016. januárjától hatályos áfatörvény szerint a meghatározott időközönként történő elszámolás esetén – kérdezte olvasónk. dr. Bartha László, adójogi szakjogász szakértőnk válaszolt.
jan. 10
7:42
A Magyar Államkincstár haladéktalanul kivizsgálja a bérekkel kapcsolatos panaszokat (GazdaságPortál)
A Magyar Államkincstár haladéktalanul és egyesével kivizsgálja az állami szférában dolgozók esetleges, bérekkel kapcsolatos panaszait – mondta Dancsó József, az államkincstár elnöke szombaton az MTI-nek. Az Index szombaton azt írta, úgy tudják, hogy az országban több helyen, Fejér megyétől Budapesten át Gyuláig sok olyan közalkalmazott van, aki 30-50, vagy akár 100 ezer forinttal kevesebb pénzt…
jan. 10
8:30
A DK pert indít az MTI ellen (ProfitLine)
Pert indít a Demokratikus Koalíció (DK) az MTI ellen, mert az ellenzéki párt szerint a hírügynökségnél "a napi rutin részévé vált, hogy megtagadják" közleményeik kiadását, "ilyen-olyan okokra hivatkozva".
jan. 10
9:03
Baloldal a migránsok képviseletében (ProfitLine)
Szigetvári Viktor feljelentése is mutatja, hogy a magyar baloldal bevándorláspárti - reagált a Fidesz-frakció az Együtt elnökének szombati közleményére.
jan. 10
9:06
Különleges nap ez egy Zala megyei településnek (Privátbankár)
Polgármestert és önkormányzati képviselőket választanak ma a Zala megyei Magyarszentmiklóson.
jan. 10
9:24
Megvalósult rémálom az M1-es autópályán - frissítve (Privátbankár)
Egy autószállító tréler sofőrje hibázott, az autók az útra estek, a mögötte jövő tartálykocsi belerohant.
jan. 10
9:33
Ezermilliárdos veszteség egy hét alatt (ProfitLine)
Évtizedek óta nem kezdődött olyan rosszul a tőzsdei év, mint az idén, amikor már az első kereskedési hét ezermilliárdos veszteségeket hozott, elsősorban a kínai piaci felfordulás miatt - írta szombati összegzésében a Financial Times.
jan. 10
9:54
Heti tőzsdei összefolaló – Csak a Richter erősödött a vezető részvények közül a héten (GazdaságPortál)
A Richter-papírok árfolyama több mint 4 százalékkal erősödött 2016 első tőzsdei kereskedési hetén a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT), a többi vezető részvény gyengüléssel indította az évet. A tőzsde részvényindexe, a BUX 35,54 pontos, 0,15 százalékos emelkedéssel, 23 956,19 ponton zárt pénteken. A részvénypiac elmúlt heti – január 4. és január 8. közötti – forgalma 44,292 milliárd ...
jan. 10
10:00
Szemben az egész világgal: elképesztő, ami Budapesten történt (Privátbankár)
Katasztrofálisan kezdődött az év a tőzsdéken, Kínából olyan járvány indult el, ami az egész évet tönkreteheti - egyre inkább úgy tűnik, hogy nem csak egy lassan eresztő tőzsdei lufi kipukkanásától kell tartanunk, hanem egy elhibázott gazdasági szerkezetváltás üt vissza a világ második legnagyobb gazdaságában. És hogy mekkorát esett ebben a hangulatban a budapesti tőzsde? Semekkorát.
jan. 10
10:00
Itt a friss elemzés: ennyire fájna Magyarországnak Kína zuhanása (Portfolio)
Szinte minden fejlett és feltörekvő országot érzékenyen érintene az, ha kínai gazdaság növekedése a vártnál nagyobb mértékben lassulna - derül ki az Oxford Economics friss elemzéséből. Magyarország...
jan. 10
10:06
Ha nyerni akar, így csinálja! - tőzsdei áttekintés (ProfitLine)
A Richter-papírok árfolyama több mint 4 százalékkal erősödött 2016 első tőzsdei kereskedési hetén a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT), a többi vezető részvény gyengüléssel indította az évet. A tőzsde részvényindexe, a BUX 35,54 pontos, 0,15 százalékos emelkedéssel, 23 956,19 ponton zárt pénteken.
jan. 10
10:36
Quaestor, Hungária, Buda-Cash: mihez kezdjünk a kifizetett pénzzel? (Pénzcentrum)
A TBSZ és NYESZ számláknál több lehetőségünk van....
jan. 10
10:54
Az ónos esőtől félünk, pedig nagyobb bajunk is lesz hétfőn (Privátbankár)
Már csak elsőfokú riasztás van érvényben az országban, az sem csak az ónos eső, hanem inkább a jelentős mennyiségű "sima" eső miatt. Hétfőn jön a jóval melegebb idő és a fejfájás a frontérzékenyeknek, miközben viharos széllökések keserítik majd meg az életünket. Mindenki találja ki, mivel dobja fel a hangulatát, mert az időjárás elképesztően undorító lesz.
jan. 10
11:12
Amerika új frontot nyit a terror ellen (ProfitLine)
A terrorista csoportok - köztük az Iszlám Állam nevű terrorszervezet - amerikai befolyásának visszaszorítására új szervezetet hoz létre az amerikai kormányzat.
jan. 10
11:30
Most kiderül, mennyivel lett drágább az életünk (Privátbankár)
A jövő héten megtudjuk, mennyivel lett drágább itthon az élet 2015-ben, mennyire pörög a magyar ipar, mennyire szenved az építőipar és hány külföldi aludt nálunk.
jan. 10
11:48
Hónapokon belül jöhet a 320 feletti euró (Portfolio)
Viszonylag szűk sávban oldalazott az euró-forint kereszt az előző hónapban, és bár a profik többsége szerint a következő hónapokban sem várható jelentős elmozdulás, nőtt azok aránya, akik rövid távon...
jan. 10
12:00
Teljesen új politikai helyzet alakult ki Németországban a kölni incidens óta (GazdaságPortál)
Teljesen új politikai helyzet alakult ki Németországban a kölni incidens felszínre kerülése óta – mondta Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatorna műsorában vasárnap. Eddig Németországban egy viszonylag jól működő nagykoalíció volt, jelenleg azonban még a testvérpártok – a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) – sem értenek egyet.…
jan. 10
12:06
Lehet, hogy eddig te is rosszul pakoltál a hűtőbe - minek hol a helye? (Privátbankár)
Mit és hogyan helyezzünk el a hűtőszekrényben? Hova tegyük a húst, a zöldséget, a sajtot? Ha rendesen pakolunk be a hűtőbe, azzal sokat tehetünk azért, hogy elkerüljük az élelmiszer okozta megbetegedéseket. A Nébih összeállításából mindenki tanulhat.
jan. 10
12:15
Erre figyelnek a tőzsdések a jövő héten (ProfitLine)
A jövő héten megjelenő hazai makrogazdasági adatok közül az inflációs és az ipari termelési adatok kaphatnak leginkább figyelmet a befektetők részéről.
jan. 10
12:24
Tarolt a közép-magyarországi régió az EU-pénzek elnyerésében (Portfolio)
A 2007-2013-as uniós ciklus nyertese egyértelműen az egyébként is legtehetősebb közép-magyarországi régió volt, hiszen a támogatások közel 32%-át nyerte el, noha eredetileg csak 8%-ot terveztek neki...
jan. 10
12:42
Kiakadtak az önkormányzatok, hogy csomó lakóházra nem kell építési engedély (Portfolio)
Az önkormányzatok és a mérnökök tetszését sem nyerte el maradéktalanul az a változás, hogy a 300 négyzetméternél kisebb lakóházak építéséhez január 1-jétől nem kell engedélyt kérni - olvasható az...
jan. 10
13:00
Kiakadtak az önkormányzatok, hogy csomó házra nem kell építési engedély (Portfolio)
Az önkormányzatok és a mérnökök tetszését sem nyerte el maradéktalanul az a változás, hogy a 300 négyzetméternél kisebb lakóházak építéséhez január 1-jétől nem kell engedélyt kérni - olvasható az...
jan. 10
13:00
Te kaptál fizetésemelést? Ide tedd a plusz pénzt (Pénzcentrum)
10 százalék feletti is lehet a fix hozam....
jan. 10
13:02
Észak-Korea "önvédelemből" robbantott nukleáris bombát (Portfolio)
Kim Dzsong Un észak-koreai vezető szerint országa önvédelemből, az amerikai nukleáris fenyegetés alatt álló koreai és térségbeli béke fenntartása érdekében hajtotta végre a minap első kísérleti...
jan. 10
13:18
Kiss László mégis marad szövetségi kapitány (Privátbankár)
Botrány ide vagy oda, mégis marad a úszóválogatott szövetségi kapitánya.
jan. 10
13:18
Cameron: ha egy mód van rá, akkor a britek maradnának az EU-ban (Portfolio)
A brit miniszterelnök szerint Nagy-Britannia számára a legjobb megoldás az lenne, ha sikerülne elérni az Európai Unió London által igényelt reformjait, és Nagy-Britannia e megreformált EU tagja...
jan. 10
13:21
Ki lesz ma a polgármester Magyarszentmiklóson? (ProfitLine)
Polgármestert és önkormányzati képviselőket választanak ma a Zala megyei Magyarszentmiklóson, mert a képviselő-testület tavaly szeptemberben az önfeloszlatás mellett döntött, miután megromlott a viszonya a polgármesterrel.
jan. 10
13:30
Brit EU-népszavazás – Cameron: a legjobb megoldás a brit tagság a megreformált EU-ban (GazdaságPortál)
A brit miniszterelnök szerint Nagy-Britannia számára a legjobb megoldás az lenne, ha sikerülne elérni az Európai Unió London által igényelt reformjait, és Nagy-Britannia e megreformált EU tagja maradhatna. David Cameron, aki a BBC televízió vasárnapi politikai magazinműsorának adott évindító interjút, megismételte ugyanakkor azt a többször hangoztatott álláspontját, amely szerint ha nem sikerül…
jan. 10
13:45
Figyelem, százmilliókat hagytak a pórul járt betétesek az OBA-nál! (Adózóna)
Január 1-jén megkezdte működését a Quaestor és a Hungária kötvényesek kárrendezését végző Kárrendezési Alap – mondta Kiss Krisztina, az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) ügyvezető igazgató-helyettese. Azoknak a Quaestor-kötvényeseknek nincs teendőjük, akik korábban a Quaestor Károsultak Kárrendezési Alapjához igényüket határidőben benyújtották. Kérelmük az új alaphoz kerül, erről levélben…
jan. 10
13:54
Cameron maradna az EU-ban - mire megy ki a játék? (Privátbankár)
David Cameron szerint Nagy-Britanniának a legjobb megoldás az lenne, ha sikerülne elérni az Európai Unió London által igényelt reformjait, és Nagy-Britannia e megreformált EU tagja maradhatna. Ugyanakkor, ha nem sikerül elérni a reformokat, arra az esetre ő nem zár ki semmit Nagy-Britannia EU-tagságának sorsával kapcsolatban.
jan. 10
14:27
Fenyegető üzenet miatt landolt egy amerikai utasszállító (ProfitLine)
Az amerikai United Airlines egyik menetrendszerű járatát a pilóta - a légi irányítás utasítására - Kanadába irányította, ahol biztonságban leszállt. A gépen ugyanis "fenyegető üzenetet" találtak.
jan. 10
14:30
Erős a frank - bajban a svájci gazdaság? (Privátbankár)
A frank erősödése nehézségeket okoz ugyan az exportorientált ágazatoknak, egyúttal azonban lehetőséget teremt Svájcnak gazdasága modernizálására azáltal, hogy a termelékenység folyamatos növelésére kényszeríti a termelővállalatokat - mondta Daniel Küng, a külkereskedelmi kapcsolatok fejlesztésével foglalkozó Switzerland Global Enterprise igazgatója.
jan. 10
14:48
Évtizedes hagyományokkal szakíthat Szaúd-Arábia (Portfolio)
Fontos változások zajlanak a közel-kelti olaj nagyhatalomban, Szaúd-Arábiában, ennek egyik jele az is, hogy az utóbbi napokban kiderült, a szaúdiak privatizálnák a világ legnagyobb olajipari...
jan. 10
15:06
Ezzel nem csalnak? Új katalizátorral áll elő a Volkswagen (Privátbankár)
Az új katalizátorral a dízelbotrányban érintett motorok emissziós értékei az előírt határértékek alá csökkenthetők.
jan. 10
15:06
Nagy összegben fogadtak a tőzsdék további esésére (Portfolio)
Emlékezetes volt az év első hete a tőzsdéken, a kínai részvénypiac mélyrepülése a világ szinte összes fontos tőkepiacát magával rántotta. Egyesek úgy gondolják, a java még hátravan, az opciós piacon...
jan. 10
15:06
Heti makronaptár – Inflációs és ipari adatok a jövő héten (GazdaságPortál)
A jövő héten megjelenő hazai makrogazdasági adatok közül az inflációs és az ipari termelési adatok kaphatnak leginkább figyelmet a befektetők részéről. Szerdán teszi közzé a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) az ipari termelés tavaly novemberi adatának második becslését. Az első becslés szerint tavaly novemberben az ipari termelés volumene 9,5 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, ...
jan. 10
15:12
Harrison Ford is a csúcson (Infostart)
A decemberben bemutatott Star Wars - A ébredő Erő című film sikere Harison Fordot is új jegybevételi csúcsra juttatta.
jan. 10
15:14
Új katalizátort fejlesztett a VW (Infostart)
Új katalizátort fejlesztettek ki a VW mérnökei, amellyel a dízelbotrányban érintett motorok emissziós értékei az előírt határértékek alá csökkenthetők - számolt be a német Bild am Sonntag magazin hírportálja vasárnap.
jan. 10
15:33
Donald Trump most Németországnak 'szólt be' (ProfitLine)
Az elnöki ambíciókat dédelgető republikánus Donald Trump egyik kampányrendezvényén szombaton arról beszélt, hogy a Németországban nők ellen szilveszterkor elkövetett tömeges támadás összefüggésbe hozható a "radikális iszlám terrorizmussal".
jan. 10
16:00
Ilyen lehet a világ legdrágább magánrepülőin utazni (Portfolio)
A repülésről bizonyára nem sok embernek a luxus jut eszébe első körben, főleg ha gyakran utazott diszkont légitársaságok zsúfolt gépein. Bár "kicsit" többet kell spórolni, mint egy fapados...
jan. 10
16:06
A cukorbetegség megelőzhető és kezelhető - új eljárások (ProfitLine)
A cukorbetegség megelőzésének és kezelésének számos már meglévő és új terápiás eljárására hívta fel a figyelmet a Bajcsy-Zsilinszky-kórház osztályvezető főorvosa vasárnap az M1 aktuális csatornán.

Keresés