2016. január 15. péntek

jan. 15
0:30
Megalakult Katalónia új kormánya (ProfitLine)
Több mint három és fél hónappal a választások után megalakult Katalónia új kormánya, amelynek 13 tagja csütörtökön tette le a hivatali esküjét Barcelonában.
jan. 15
1:03
A nem létező infláció nyertesei a családok és a nyugdíjasok (ProfitLine)
Tavaly nem volt infláció, a stabil árak fő nyertesei a családok és a nyugdíjasok - mondta Hornung Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügyekért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten.
jan. 15
1:36
A nagyvállalatok is vállaljanak szerepet a közfoglalkoztatottságban (ProfitLine)
Az emberi erőforrások minisztere szerint a társadalmi felelősségvállalást fontosnak tartó nagyvállalatok is adhatnának munkát azoknak, akik jelenleg közfoglalkoztatottként dolgoznak vagy a hátrányos helyzetű csoportokhoz tartoznak. Balog Zoltán erről egy a felzárkózást szolgáló tanácsadó, konzultációs testület megalakuló ülésén beszélt csütörtökön a Parlamentben.
jan. 15
2:09
Ne a kórházak nyakán lógjon a adósság! (ProfitLine)
Az Együtt arra szólítja fel a kormányt, hogy konszolidálja a kórházak folyamatosan görgetett adósságállományát és szüntesse meg az egészségügy krónikus alulfinanszírozottságát.
jan. 15
2:42
A Főgáz februárban küldi az első számlákat a korábbi E.on-ügyfeleknek (ProfitLine)
A nemzeti közműszolgáltatási rendszer részeként működő Főgáz legkorábban februárban küldi ki az első számlákat a január elején az E.on-tól átvett lakossági földgázfogyasztóknak - közölte a ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. csütörtökön az MTI-vel.
jan. 15
3:15
Terror ellen így készül a Scotland Yard (ProfitLine)
Több mint a negyedével növelik a Scotland Yard terrortámadások esetén bevethető fegyveres osztagának létszámát a novemberi párizsi merényletek után elkezdett felülvizsgálat keretében.
jan. 15
3:19
Kambodzsai lehetősége a magyar vállalatoknak? (ProfitLine)
Kambodzsa gazdasága abba a stádiumba ért, hogy komoly külpiaci lehetőségek nyílnak a magyar vállalatok számára - mondta el az MTI-nek telefonon csütörtökön Phnompenből Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.
jan. 15
3:48
Fizetések a közszférában. Valami még mindig nem stimmel (ProfitLine)
A Munkástanácsok Országos Szövetsége (MOSZ) azonnali egyeztetést kezdeményez a Magyar Államkincstárnál (MÁK) a közszféra bérkifizetéséről, mert a tagság továbbra is problémát jelez - mondta Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének (MOSZ) elnöke csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.
jan. 15
4:21
Nem lankad a magyar lakosság állampapír étvágya! (ProfitLine)
Tavaly decemberben 181 milliárd forint értékben keltek el lakossági állampapírok, ami minden idők legnagyobb lakossági állampapír értékesítésének számít egy hónap alatt - közölte az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).
jan. 15
5:27
Kötelező tankötelezettség visszaállítása (ProfitLine)
A Magyar Liberális Párt (Liberálisok) a középiskolai tanulók lemorzsolódásának csökkentése érdekében a 18 éves korig tartó kötelező tankötelezettség visszaállítását, egy a korai iskolaelhagyók képzését támogató program elindítását, valamint az önálló oktatási minisztérium visszaállítását követeli.
jan. 15
5:48
Norbi: milliárdokat buktam a brókerbotrányokon (Portfolio)
Schóbert Norbert és Andre Agassi majdnem tulajdonostársak lettek, a Norbi Update közel állt ahhoz, hogy részvényeit bevezessék a bécsi, a londoni és a varsói tőzsdére is, mostanra talán kitüntetést...
jan. 15
6:06
Váratlan bejelentés Svájcból - Szerencsés magyaroktól hangos a világ (Portfolio)
Egy évvel ezelőtt szüntette meg a frank euróval szemben fennálló küszöbét a svájci jegybank és sokkolta befektetők millióit, gazdasági és politikai döntéshozókat. Egy év távlatából azt mondhatjuk: a...
jan. 15
6:06
Pszichológust kérdeztünk az új CSOK-ról: ki nem találod, mit mondott (Pénzcentrum)
Hazánkban egy év alatt 10 házasságra 6 válás jut....
jan. 15
6:21
Svájcot nem viselte meg a frankerősödés, nem úgy a befektetőket (Privátbankár)
Egy év telt el azóta, hogy a svájci jegybank váratlanul elengedte a frank árfolyamgátját, és ezzel teljes káoszt okozott a devizapiacon. Az árfolyam végül is csak pár percre ment az égig, ma is csak 10 százalékkal erősebb, mint akkor. a svájci gazdaság pedig alkalmazkodik.
jan. 15
6:33
Ön oltáspárti? (ProfitLine)
Évek óta jelentősen csökken Európa-szerte azok száma, akik beoltatják magukat influenza ellen, Magyarországon tavaly kevesebb mint 800 ezer ember kérte a védőoltást, míg korábban egymilliónál is több vakcina fogyott - mondta az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) járványügyi osztályának epidemiológus főorvosa csütörtökön az M1 aktuális csatornán.
jan. 15
6:33
Németországi molesztálás – Tízezer euró jutalom jár a kölni támadók nyomravezetőinek, Hamburgban feltételezett elkövetőket azonosítottak (GazdaságPortál)
Tízezer euró nyomravezetői jutalom jár a Kölnben szilveszterkor nők ellen elkövetett szexuális zaklatások és rablások feltárásában döntő fontosságú információkért – közölte csütörtökön a németországi város ügyészsége. Hasonló bűncselekmények történtek egyebek mellett Hamburgban is, ahol eddig nyolc feltételezett elkövetőt azonosítottak. A kölni ügyészség közleménye szerint nem minden egyes…
jan. 15
6:42
Megint esnek a kínai részvények (Portfolio)
Hiába emelkedett tegnap Amerika, Ázsiában ma reggel megint elromlott a hangulat, bár az idei sötét napokhoz viszonyítva nem láthatók nagy esések, Kínában azért megint volt közel 2 százalékos...
jan. 15
6:44
Év végére duplázódhat az olajár (Portfolio)
Az amerikai palaolaj kitermelő vállalat, a Continental Resources vezetője meglepő olajár előrejelzéssel állt elő, szerinte az év végére 60 dollárig emelkednek majd az árak, vagyis duplázódás jöhet -...
jan. 15
7:03
Fontos bejelentések januárban, itt is választható az átalány (Adózóna)
Új: egyesek választhatják az átalánydíj-fizetést, mások nem. A környezetvédelmi termékdíjjal kapcsolatos, január 31-ig esedékes bejelentési kötelezettségeket, a gépjármű-forgalmazók új január 1-jétől érvényes szabályait, az átvállalási szerződés szintén 1-jétől alkalmazandó tudnivalóit foglaltuk össze, és még kitöltési útmutatóval is szolgálunk.
jan. 15
7:15
Csökkent az üzemanyagok ára (GazdaságPortál)
Csökkentette bruttó 5 forinttal a 95-ös benzin és bruttó 4 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt. A csökkentéssel a 95-ös benzin átlagára 317-318 forintra, a gázolajé pedig 305-306 forintra mérséklődött. Legutóbb szerdán változtak az árak, akkor a benzin és a gázolaj átlagára is bruttó 3 forinttal csökkent. A benzinár 2012. április ...
jan. 15
7:18
1400 főt toboroz az Oracle (HR Portál)
Az Oracle bejelentette munkaerő toborzási kampányát Európában, a Közel- Keleten és Afrikában (EMEA régió), amelynek keretében 1400 új, a felhővel foglalkozó értékesítési szakembert keresnek, derül ki a cég közleményéből.
jan. 15
7:20
Elszámolási vita miatt nem kapták meg bérüket a diákmunkások (HR Portál)
Közel ezer a McDonald's-ban dolgozó, főleg diák munkavállaló, nem kapta meg a decemberi fizetését. A cég állítja, ők elküldték a közvetítő cégnek a pénzt, a cég szerint ez nem igaz, mert tartoznak neki. Mindkét fél ígéri a gyors kifizetést, írja az Index.
jan. 15
7:22
Finomhangolni kell a tanfelügyeleti és a pedagógus önértékelési rendszert (HR Portál)
Megállapodás született a tanfelügyeleti és intézményi önértékelési rendszer egyszerűsítéséről és az adminisztráció-csökkentésről, derül ki a Köznevelésért Felelős Államtitkárság kormány.hu-n közzétett nyilatkozatából. Így a rendszer kevesebb teherrel fog járni a pedagógusok, intézményvezetők és mesterpedagógus szakértők számára, írják.
jan. 15
7:24
Balog Zoltán: A nagyvállalatok adhatnának munkát a közfoglalkoztatottaknak (HR Portál)
Az emberi erőforrások minisztere szerint a társadalmi felelősségvállalást fontosnak tartó nagyvállalatok is adhatnának munkát azoknak, akik jelenleg közfoglalkoztatottként dolgoznak vagy a hátrányos helyzetű csoportokhoz tartoznak. Balog Zoltán erről egy a felzárkózást szolgáló tanácsadó, konzultációs testület megalakuló ülésén beszélt csütörtökön a Parlamentben.
jan. 15
7:33
Soha rosszabb hetet: megint olcsóbban tankolhatunk (Privátbankár)
5 forinttal csökkentette a 95-ös benzin és 4 forinttal a gázolaj literenkénti árát pénteken a Mol.
jan. 15
7:36
Dollármilliárdos iparágnak vágott oda az Apple (Portfolio)
A legújabb iPhone készülékek eladásainak lassulása érzékenyen érinti az Apple beszállítóit, több cég is csökkentette bevételi előrejelzéseit - írja a Marketwatch. Visszaeső bevételekre...
jan. 15
7:38
Nagy üzlet készül a MOM Parkkal szemben (Portfolio)
A XII. kerületi önkormányzat megválna egy közel 2000 négyzetméteres, kereskedelmi ingatlanfejlesztési szempontból szerencsés elhelyezkedésű telektől. A MOM Parkkal szemben lévő területnek egy részét...
jan. 15
7:39
Az Oracle a nemzetközi munkaerőpiacon (ProfitLine)
Az Oracle amerikai informatikai óriáscég 1400 új, felhő alapú szolgáltatással foglalkozó értékesítési szakembert keres Európában, a Közel- Keleten és Afrikában (EMEA régió) - közölte a cég csütörtökön az MTI-vel.
jan. 15
7:39
Heves vita az amerikai republikánus elnökjelöltségre pályázók között (GazdaságPortál)
Hatodszor rendezték meg csütörtök este a republikánus elnökjelölt-aspiránsok nyilvános televíziós vitáját az Egyesült Államokban. Hét politikus ezúttal a dél-karolinai Charleston városában állt a kamerák és a meghívott közönség elé. A vitát a Fox-televízió két munkatársa moderálta. Az amerikai elemzők előzetes kommentárjai Donald Trump és Ted Cruz nagy összecsapását jósolták, s a csaknem két és…
jan. 15
7:41
Támogatást kérnek a belgák. Nem bírnak a migráns hullámmal (ProfitLine)
Sürgős anyagi támogatást, további rendfenntartókat és az idegenrendészeti hivatal helyi képviselőjének kinevezését kérték a belga partvidék városainak polgármesterei Jan Jambon belügyminisztertől az illegális bevándorlók regisztrálásához, elhelyezéséhez és ügyeik könnyebb intézéséhez - írta a La Libre Belgique francia nyelvű belga napilap csütörtökön.
jan. 15
7:51
Nem találtak a Renault-nál semmit, de így is van baj (Privátbankár)
A Renault dízelautóiban is nagyobb a károsanyag-kibocsátási érték a megengedettnél, csaló szoftvert viszont nem találtak.
jan. 15
7:53
Magyarország még nem nyúl bele a kínai darázsfészekbe (Privátbankár)
Az Államadósság Kezelő Központ vezetője szerint nem halasztották el a jüankötvények kibocsátását, hiszen nem is volt kibocsátási időpont kitűzve. A kedvező alkalomra várnak.
jan. 15
8:06
Olcsóbb lett az üzemanyag (Adózóna)
Csökkentette bruttó 5 forinttal a 95-ös benzin és bruttó 4 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt.
jan. 15
8:09
CSOK: Már most több tízezren érdeklődnek egyes bankoknál (Privátbankár)
Van olyan csok-igénylés, amit már vizsgálnak a pénzintézetek, de a szakértők nem számítanak hirtelen növekedésre az ingatlanpiacon.
jan. 15
8:09
Hullámzó volt a tőzsdéken a kereskedés (GazdaságPortál)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 46,03 pontos, 0,19 százalékos csökkenéssel, 24 284,31 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 14,7 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott az előző napi záráshoz képest. Ballai Zoltán, a Raiffeisen Bank üzletkötője elmondta, a nap negatívan indult, de a végére megjött a jó hangulat, a záró szakaszban ...
jan. 15
8:12
Mi a baj? Világszerte zuhan a férfiak megtermékenyítő képessége (ProfitLine)
A gyermekáldások elmaradása világszerte problémaként jelentkezik, Magyarországon kifejezetten kritikus értéknél tart a termékenységi arányszám. A probléma egyik fő oka a nagyszámú nemfunkcionális férfimeddőség, amelyen lehet segíteni, ám az érintettek sokszor nem is tudják, hogy mit tehetnének.
jan. 15
8:27
Így úszott el Norbi milliárdos üzlete Agassival együtt (Privátbankár)
Norbi közvetlenül 140 milliót, közvetve milliárdokat bukott a brókerbotrányon: nemzetközi tőzsdei bevezetés helyett szakítás jött Agassival, 3000 helyett 300-zal kezdődik az árfolyam.
jan. 15
8:30
Nem mondott le a jüankötvényről Magyarország (Portfolio)
Továbbra is tervezi jüankötvény kibocsátását Magyarország, ha a következő hetekben-hónapokban lesz megfelelő időpont, akkor megtörténik majd a kibocsátás - mondta a Magyar Idők kérdésére Barcza...
jan. 15
8:30
Megszűnik a sebészeti ügyelet: lesz, ahol orvos sem lesz (Pénzcentrum)
Áprilistól megszűnik a fővárosban a sebészeti ügyeleti rendszer....
jan. 15
8:32
7 milliárd dolláros leírás az olajár miatt (Portfolio)
A világ egyik legnagyobb bányászati cége, a BHP Billiton közölte, hogy az amerikai, palaolaj kitermelő eszközein nem kevesebb, mint 7,2 milliárd dolláros leírást hajthat végre. Ezt a 12 éves...
jan. 15
8:34
Ketyeg a bomba az egészségügyben (Portfolio)
A nyugdíjrendszert és a megszigorított gyógyszerkasszát is feszegeti a Ratkó-generáció, amelynek tagjai hamarosan elérik azt a 60-65 éves kort, amikor a népbetegségek tömegesen jelentkeznek - mondta...
jan. 15
8:45
Amiről Obama nem mert beszélni: utána az özönvíz (Privátbankár)
Utolsó évértékelőjében az amerikai elnök nem beszélt az emelkedő belpolitikai hőmérsékletről. Nem dicsekedett az évente 1000 milliárd dollárral emelkedő államadóssággal és a középosztály megrendülésével. A 2011-ban szétbombázott Líbiára vonatkozó amerikai terveket sem említette, így ezt is kitárgyaljuk helyette.
jan. 15
8:45
Házkutatás a Renault-nál - a botrány fokozódik (ProfitLine)
A Renault autógyár csütörtökön megerősítette, hogy a francia hatóságok házkutatást tartottak a vállalat több részlegénél a Volkswagen-motorok emissziós értékeivel kapcsolatos botrányt követően indított vizsgálat keretében, de nem találtak csalásra lehetőséget adó szoftverrel üzemelő motort.
jan. 15
8:45
Tőzsdenyitás előtt – Hullámzó hangulatban, csökkenéssel nyithat a tőzsde a szakértők szerint (GazdaságPortál)
Hullámzó hangulatban, csökkenéssel indulhat a kereskedés pénteken a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az elemzések szerint. Móró Tamás Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője szerint a negatív nemzetközi hangulat miatt a csökkenés fél százalékos lehet. A forgalom alacsony marad, nem tesznek közzé piacmozgató makroadatot – tette hozzá. A vezető részvények közül kiemelte a Molt, amire nem lesz túl ...
jan. 15
8:47
Ameddig kerítés, addig nyugalom (ProfitLine)
Lázár János szerint amíg kerítés van Magyarország határán, addig féken tartható az illegális bevándorlás.
jan. 15
8:48
Olajcég részvényeit zsákolja Buffett cége (Portfolio)
A zuhanó olajárral párhuzamosan idén tovább növelte részesdését a Berkshire Hathaway az olajfinomítással foglalkozó Phillips 66-ban. Buffett cége így már több mint 12 százalékos részesedéssel...
jan. 15
8:50
315-nél kezdi a napot a forint (Portfolio)
A csütörtök délutáni erősödés után 315 körül kezdi a pénteki napot a forint az euróval szemben. Délután főleg az amerikai kiskereskedelmi adatokra lesz érdemes figyelni, attól eltekintve komolyabb...
jan. 15
8:52
A KSH elbúcsúzott az igazolványképtől, kávédarálótól (Portfolio)
Felülvizsgálta az inflációs kosarát a Központi Statisztikai Hivatal - írja a Világgazdaság. Ennek hatására új termék- és szolgáltatáskörök kerültek be. Az idei évtől bekerült a fogyasztói kosárba...
jan. 15
8:54
Dőlhet a legnagyobb német bank terve (Portfolio)
A jövő évre csúszhat a lakossági érdekeltségként működő Postbank leválasztása a Deutsche Bankról - írja a Financial Times. A bank ezt korábban 2016-ra tervezte. A Deutsche Bank tavaly áprilisban...
jan. 15
8:56
Egy hét alatt kilenc milliárd dollártól búcsúzhattak az olaj miatt (Portfolio)
Az év elején is kitartó negatív piaci hangulat a részvényalapokat tartó befektetőkre is kiterjedt: az amerikai részvény és tőzsdén kereskedett alapok (ETF) a január 13-mal záruló héten összesen 9...

Keresés