2016. január 2. szombat

jan. 2
4:24
Szabadlábon a tervezett brüsszeli merényletek miatt őrizetbe vett hat ember (ProfitLine)
Belgiumban a hatóságok péntekre elengedték az ünnepek idejére tervezett brüsszeli terrortámadásokkal kapcsolatban csütörtökön őrizetbe vett hat ember mindegyikét - közölte a belga szövetségi ügyészség péntek délután.
jan. 2
5:27
Önnek melyik a kedvenc hala? Itt az idei nyertes (ProfitLine)
Meggyőző fölénnyel a compó (Tinca tinca) nyerte a Magyar Haltani Társaság által hagyományosan meghirdetett és szilveszter éjjel lezárult év hala közönségszavazást - közölte a szervezet elnöke pénteken az MTI-vel.
jan. 2
6:00
Íme a magyar filmipar 2015-ös rekordjai (ProfitLine)
2015-ben 15, a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával készült alkotás került a hazai mozikba és mutatkozott be nemzetközi filmfesztiválokon, köztük öt elsőfilmes rendező munkája volt - mondta Havas Ágnes, a Filmalap vezérigazgatója az MTI-nek.
jan. 2
6:39
Ezekre muszáj figyelned 2016-ban (Portfolio)
Jövőre nagyon fognak hiányozni az uniós források, viszont a fogyasztás közben húzni fogja a gazdaság növekedését, a forint erejét több tényező is támogatni fogja 2016-ban, az MNB új különálló...
jan. 2
6:42
Tb: járulékok és ellátások módosítása 2016-tól (Adózóna)
Januártól a tavalyi évközi módosításokat követően számos ponton változnak a járulék-, az önkéntespénztári, továbbá a tb-ellátási szabályok. Összefoglaltuk.
jan. 2
7:06
Mennyire vagyok elsavasodva? Gyomorsav-kalkulátor (ProfitLine)
Gyomorsav, gyomorégés, reflux, gyomorfekély… sajnos napjaink leggyakoribb gyomor-tájéki megbetegedései. Emberek millióinak az életét keserítik meg. És Te hogy állsz ezzel a problémával? Kalkulátorunk segítségével megtudhatod, mennyire kell aggódnod.
jan. 2
7:15
Megdöbbentő, mi mindent hagytunk el tavaly a buszokon, villamosokon (Pénzcentrum)
Bármit képesek vagyunk elhagyni....
jan. 2
8:00
Százezrek kerültek a Főgáz rendszerébe (TőzsdeFórum)
Átvette a nemzeti közműszolgáltatási rendszer részeként működő Főgáz az E.on 600 ezer lakossági földgázfogyasztóját január 1-jén - mondta el Králik Gábor, a Főgáz Zrt. vezérigazgatója.
jan. 2
8:06
Minimálbér-emelést hoz az újév több amerikai szövetségi államban (GazdaságPortál)
Az Egyesült Államok tizennégy szövetségi államában emelkednek január elsejétől a minimálbérek. Hat év óta nem emelkedtek az Egyesült Államokban a szövetségi munkahelyeken a minimálbérek; eddig óránként hét dollár huszonöt cent volt a minimálbér. Január elsejétől azonban tizennégy szövetségi államban és több nagyvárosban saját hatáskörben, saját költségvetésből (nem szövetségi pénzből) emelik a…
jan. 2
8:09
Felrobbant egy földgázvezeték (ProfitLine)
Felrobbant a Szojuz földgázvezeték egy szakasza pénteken a kárpátaljai Huszt közelében, a detonáció helyén 50 méter magasra csaptak fel a lángok.
jan. 2
8:27
A magyar fiatalok nem a pénz, hanem a munka miatt dolgoznának (Infostart)
A frissen végzett egyetemisták legszívesebben egy multinacionális céghez mennének dolgozni. A legfontosabb számukra a munkahely kiválasztásánál az érdekes munka, és csak a második helyen szerepel a fizetés nagysága - derül ki a Deloitte - Első lépések a munkaerőpiacon? című felméréséből.
jan. 2
8:30
Nem kell a lengyeleknek az euró? (TőzsdeFórum)
A lengyel kormány megszüntette az euró bevezetéséért felelős kormánybiztosi posztot - a péntektől hatályos rendeletről a TVN24 hírtelevízió számolt be.
jan. 2
8:42
Illegális bevándorlási körkép 2015 - számok, statisztikák (ProfitLine)
Tavaly összesen 391 384 illegális bevándorlóval szemben intézkedtek a rendőrök - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata pénteken a honlapján.
jan. 2
8:48
Nem kell a pénz a kkv-knak. Ez az oka (Adózóna)
A magyar és európai kis- és középvállalatok (kkv-k) nem szívesen vonnak be külső tőkét és új tulajdonostársat, annak ellenére, hogy egyre nehezebben szereznek forrást, miután a válság hatására jelentősen csökkent az európai bankok kockázatvállalási hajlandósága – derült ki a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) friss tanulmányából.
jan. 2
9:06
A fogyasztók éve lesz 2016 (Privátbankár)
Az olcsó olaj okozta áresés világszintű növekedést okozhat a gazdaságban, ennek haszonélvezői pedig a fogyasztók lesznek. Azok az országok viszont, amelyek függnek az olajexporttól, komoly problémákkal nézhetnek szembe.
jan. 2
9:06
Új fegyvereket vet be a NAV (TőzsdeFórum)
Modernizálja fegyverzetét a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a honlapján olvasható beszerzési felhívás szerint.
jan. 2
9:15
Lemondtak a lengyel közszolgálati televízió vezetői (ProfitLine)
Lemondtak pénteken a lengyel közszolgálati televízió csatornáinak vezetői, lépésük a médiatörvénynek a lengyel parlament által elfogadott módosításával függ össze - közölte a Gazeta Wyborcza liberális napilap honlapja. A lengyel közszolgálati rádió első csatornája tiltakozó akciót indított el, ugyanakkor a rádió vezetőinek egy rész elhatárolódott ettől.
jan. 2
9:21
Januártól hatályos az új biztosítási törvény (Infostart)
A parlament 2014. december elején fogadta el az új biztosítási törvényt, amelynek legtöbb szabálya 2016. január elsején lépett hatályba. Az új törvényre azért volt szükség, hogy abban megjelenjenek a pénzügyi válság óta felhalmozódott piaci és felügyeleti tapasztalatok, valamint a nemzeti szabályozás igazodjon az uniós irányelvekhez, nem utolsósorban a kockázatalapú cégértékelést lehetővé tevő…
jan. 2
9:24
Fegyvereket vásárol a NAV (Privátbankár)
Egyre több bűnöző használ éles lőfegyvereket és késeket, ezért az adóhivatal egységeit is felfegyverzik.
jan. 2
9:36
Újra az IMF-nél kopogtathatnak (TőzsdeFórum)
A világgazdaság egészét az idei év végére robusztus növekedéshez segítheti az olcsó olaj, az olajárzuhanás ugyanakkor súlyos pénzügyi gondokat okozhat egy vagy akár több feltörekvő gazdaságban.
jan. 2
9:48
Amerikában is nő a minimálbér (ProfitLine)
Az Egyesült Államok tizennégy szövetségi államában emelkednek január elsejétől a minimálbérek.
jan. 2
9:51
Márciusban újrakezdik, remélhetünk (Adózóna)
Március elejétől veszik ismét napirendre Magyarország államadós-besorolásainak felülvizsgálatát a piacvezető nemzetközi hitelminősítők. Londoni elemzői várakozások szerint Magyarország 2016-ban visszanyerheti a befektetési ajánlású adósbesorolást.
jan. 2
9:57
Átvette a Főgáz az E.on lakossági földgázfogyasztóit (Infostart)
Átvette a nemzeti közműszolgáltatási rendszer részeként működő Főgáz az E.on 600 ezer lakossági földgázfogyasztóját január 1-jén - mondta el Králik Gábor, a Főgáz Zrt. vezérigazgatója az MTI megkeresésére.
jan. 2
9:57
Itt az új törvény, ez vár mostantól a biztosítókra (Privátbankár)
Az új biztosítási törvény péntek óta hatályos.
jan. 2
10:15
Elvitték az Eurojackpot brutális főnyereményét: magyar nyertes? (Pénzcentrum)
Közel 15,5 milliárd forinttal lett gazdagabb valaki....
jan. 2
10:21
Megszűnt az euró bevezetéséért felelős kormánybiztosi poszt Lengyelországban (ProfitLine)
A lengyel kormány megszüntette az euró bevezetéséért felelős kormánybiztosi posztot - a péntektől hatályos rendeletről a TVN24 hírtelevízió számolt be.
jan. 2
10:24
Januártól hatályos az új biztosítási törvény (GazdaságPortál)
A parlament 2014. december elején fogadta el az új biztosítási törvényt, amelynek legtöbb szabálya 2016. január elsején lépett hatályba. Az új törvényre azért volt szükség, hogy abban megjelenjenek a pénzügyi válság óta felhalmozódott piaci és felügyeleti tapasztalatok, valamint a nemzeti szabályozás igazodjon az uniós irányelvekhez, nem utolsósorban a kockázatalapú cégértékelést lehetővé tevő…
jan. 2
10:24
Így építkeznek idén a vállalkozások (TőzsdeFórum)
Pozitív évet zártak a kis- és közepes vállalkozások (kkv) 2015-ben, az idei év várhatóan a tanulás és az új piacok meghódításának éve lesz. Ennek ellenére még spórolnak a marketingen a hazai kkv-k.
jan. 2
10:42
A tél sem állítja meg a menekülteket (TőzsdeFórum)
A téli viharos időjárás alig csökkentette az Európába irányuló migránsáradatot, ami újabb biztonsági kérdéseket vet fel.
jan. 2
10:51
Mibe fektessek 2016-ban? (Portfolio)
Nagyokat rángathatnak 2016-ban a jegybankok a részvénypiacokon, így az új évben is meglesz az esély kiemelkedő hozamok elérése. Akik viszont kockázatkerülőbbek, jó hírnek találhatják, hogy a 2015-ös...
jan. 2
10:54
Sokan választották a MÁV-ot az ünnepek alatt (ProfitLine)
Nem csak karácsonykor és szilveszterkor, hanem a négy adventi hétvégén is sokan utaztak a vasútvonalakon - mondta a MÁV Zrt. szóvivője az M1 aktuális csatorna péntek délelőtti műsorában.
jan. 2
11:09
E.on ügyfél voltál? Mostantól a Főgáznak fizetsz (Privátbankár)
Átvette a nemzeti közműszolgáltató az E.on földgázfogyasztóit.
jan. 2
11:18
Leszámol a fegyverekkel Obama (TőzsdeFórum)
Jövő héten találkozik Loretta Lynch igazságügyi miniszterrel Barack Obama amerikai elnök, hogy megvitassa vele a fegyverviselés korlátozásának lehetőségeit.
jan. 2
11:27
Éjszakai áram az elektromos autóknak (ProfitLine)
Az elektromos gépjármű üzembentartója vagy tulajdonosa januártól éjszakai árammal is töltheti kocsiját - tartalmazza a nemzeti fejlesztési miniszternek a Magyar Közlönyben megjelent rendelete.
jan. 2
11:27
Elvitték az Eurojackpot brutális főnyereményét: magyar a nyertes? (Pénzcentrum)
Közel 15,5 milliárd forinttal lett gazdagabb valaki....
jan. 2
11:27
Fegyvereket vesz a NAV (Portfolio)
Modernizálja fegyverzetét a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a honlapján olvasható beszerzési felhívás szerint - írta a Magyar Idők szombati számában. Suller Attila, a NAV sajtófőnöke a lapnak...
jan. 2
11:48
Átvette a Főgáz az E.on lakossági földgázfogyasztóit (GazdaságPortál)
Átvette a nemzeti közműszolgáltatási rendszer részeként működő Főgáz az E.on 600 ezer lakossági földgázfogyasztóját január 1-jén – mondta el Králik Gábor, a Főgáz Zrt. vezérigazgatója az MTI megkeresésére. Fejér, Tolna, Baranya, Somogy, Zala és Veszprém megye egyetemes (lakossági) fogyasztóit a Főgáz látja el az idei év első napjától, a társaság és a fogyasztók között a ...
jan. 2
12:00
Késlekedő iráni szankciók a Fehér Házból (ProfitLine)
A Fehér Ház késlekedése az Irán elleni szankciók foganatosításával árthat az Iránnal kötött "atomalkunak" is - írta a The Wall Street Journal amerikai napilap kongresszusi képviselőket idézve pénteken.
jan. 2
12:02
Jelentős változások a Biztosítási Törvényben (ProfitLine)
A parlament 2014. december elején fogadta el az új biztosítási törvényt, amelynek legtöbb szabálya 2016. január elsején lépett hatályba. Az új törvényre azért volt szükség, hogy abban megjelenjenek a pénzügyi válság óta felhalmozódott piaci és felügyeleti tapasztalatok, valamint a nemzeti szabályozás igazodjon az uniós irányelvekhez, nem utolsósorban a kockázatalapú cégértékelést lehetővé tevő…
jan. 2
12:06
Csökken az ország sérülékenysége (TőzsdeFórum)
Januártól lép életbe az MNB új devizaszabályozása.
jan. 2
12:08
Lendületbe jöhet az építőipar (TőzsdeFórum)
Sok munkája lesz az építőiparnak a következő években a fellendülő lakásépítések és állami nagyberuházások miatt, az áfa-csökkentés nyomán pedig tisztulhat az ágazat.
jan. 2
12:33
Cserebere az energiaszektorban (ProfitLine)
Átvette a nemzeti közműszolgáltatási rendszer részeként működő Főgáz az E.on 600 ezer lakossági földgázfogyasztóját január 1-jén - mondta el Králik Gábor, a Főgáz Zrt. vezérigazgatója az MTI megkeresésére.
jan. 2
12:39
8 dolog, ami miatt biztos nem akarsz a Facebooknál dolgozni (Privátbankár)
Azt hihetnénk, hogy a világ egyik legmenőbb cégénél dolgozni csak öröm és boldogság, pedig a valóság messze nem ez. Mint minden vállalatnak, a Facebooknak is vannak hiányosságai, sőt, továbbmegyünk: van, amit rosszul csinálnak.
jan. 2
12:42
Hat év óta először emelték a béreket (TőzsdeFórum)
Az Egyesült Államok tizennégy szövetségi államában emelkednek január elsejétől a minimálbérek.
jan. 2
13:06
És mi lenne, ha legalább megpróbálnánk? (ProfitLine)
Jövő héten találkozik Loretta Lynch igazságügyi miniszterrel Barack Obama amerikai elnök, hogy megvitassa vele a fegyverviselés korlátozásának lehetőségeit - jelentette be az elnök személyesen szokásos heti rádióüzenetében, amelyet az ünnepek miatt pénteken közvetítettek.
jan. 2
13:15
Hetente 30 milliót kaszáltak az átverős termékbemutatók szervezői (Pénzcentrum)
Minden 20-25 fős csoportban legalább 5-6 embert be tudtak palizni....
jan. 2
13:24
Az amerikai elnök egyoldalúan vezetné be a fegyverviselés korlátozását (GazdaságPortál)
Jövő héten találkozik Loretta Lynch igazságügyi miniszterrel Barack Obama amerikai elnök, hogy megvitassa vele a fegyverviselés korlátozásának lehetőségeit – jelentette be az elnök személyesen szokásos heti rádióüzenetében, amelyet az ünnepek miatt pénteken közvetítettek. “Túl sok levelet kaptam szülőktől, tanároktól és gyerekektől ahhoz, hogy csak ücsörögjek és semmit se csináljak” – mondta.…
jan. 2
13:30
Átvernek, pedig csak a mobilod használod (TőzsdeFórum)
Első alkalommal kerültek be mobil pénzügyi fenyegetések a top 10 pénzlopásra tervezett rosszindulatú program közé.
jan. 2
13:39
A Loch Ness-i szörny - még mindig kutatják, keresik (ProfitLine)
Huszonöt éve kutatja a Loch Ness-i szörny titkát egy brit férfi, aki a mendemondák helyett hihető magyarázatot akar találni a legendabeli teremtmény észleléseire, amelyekből tavaly egyébiránt 13 éve nem látott számút jegyeztek fel.
jan. 2
14:06
Jobban állnak a háztartások (TőzsdeFórum)
Javult a háztartások pénzügyi helyzete 475 milliárd forinttal 2015 harmadik negyedévében.

Keresés