2016. január 20. szerda

jan. 20
0:18
Két startup is Las Vegasban bizonyíthat (ProfitLine)
Első alkalommal biztosította a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) két magyar startup cég részvételét a Las Vegasban tartott innovatív technológiákat bemutató kiállításon - mondta el az MNKH vezérigazgatója kedden az M1 aktuális csatornán.
jan. 20
1:09
Padlón az oroszok, felrúgják a paksi hitelszerződést? (Portfolio)
Az olajárak mélybe zuhanása által okozott költségvetési nehézségek és a gazdasági recesszió miatt arra kényszerülhet Oroszország, hogy ne adjon új hitelt más államoknak - ezt jelezte egy hétfő...
jan. 20
1:24
Ezért van újra osztrák határirányítás (ProfitLine)
Több oka is van annak, hogy Ausztria visszaállítja a hatrirányítási rendszerét - erről beszélt Kiszelly Zoltán politikai elemző a Kossuth rádió 180 perc című műsorában kedden.
jan. 20
1:57
Hogy is volt ez a pedagógus bérekkel? (ProfitLine)
A Fidesz közlése szerint azok, akik a pedagógusokat használják fel politikai akciókhoz, kormányzásuk alatt egyhavi bérrel csökkentették a pedagógusok fizetését és utcára tettek több ezer pedagógust.
jan. 20
2:30
Egymilliárd eurós államkötvény - hamarosan (ProfitLine)
Magyarország egymilliárd eurós államkötvény-kibocsátást tervez - jelentette ki Réz András, az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgató-helyettese az Euromoney elnevezésű konferencián kedden Bécsben.
jan. 20
3:03
Gazdasági hepék és hupák (ProfitLine)
A Raiffeisen Bank elemzői szerint a gazdaságélénkítő intézkedések ellenére a magyar gazdaság növekedésében hullámvölgy várható 2016-ban, a GDP 2-2,5 százalékkal nőhet, de 2017-2018-ban a gazdasági bővülés ismét elérheti a 3 százalékos éves növekedési rátát - mondta Török Zoltán, a pénzintézet vezető elemzője kedden Budapesten sajtótájékoztatón.
jan. 20
4:09
Lottózol? Fix számokkal? Akkor most megtudhatod esélyeidet... (ProfitLine)
Magyarországon sokan nagy szerelmesei a szerencsejátékoknak, a legkedveltebb fogadási forma az ötöslottó, de nagy népszerűségnek örvend a hatos és a skandináv lottó is.
jan. 20
5:21
Ettől a szívükhöz kapnak a lakásvásárlók: erre nincs is szó (Pénzcentrum)
Na ne! Tényleg nem gondoltak a pestiekre a csok megálmodói?...
jan. 20
5:57
Putyinék megúszhatják egy árfolyamválsággal, de a kommunisták becsődölnek (Portfolio)
Általában nem túl jó hír, ha egy ország devizája jelentős zuhanást mutat, most azonban van néhány olyan hely a világon, ahol még akár örülnek is annak, hogy beszakadtak az árfolyamok, sőt igyekeznek...
jan. 20
6:09
GE-alelnök: Magyarország fontos befektetési terület (GazdaságPortál)
A General Electric (GE) számára fontos befektetési terület Magyarország, ahol széles körű tevékenységet folytat, és jelentős az innen származó exportja – mondta John G. Rice, a General Electric (GE) alelnöke kedden az M1 aktuális csatornán. Kifejtette: Magyarország a General Electric beruházásai között élenjár, több mint 1 milliárd dollár fektettek be, és több mint 10 ezer ...
jan. 20
6:15
Mit csináltak a vegyes alapok a tavalyi hozamsivatagban? (Privátbankár)
Tavaly sok tízmilliárd forintot fektettek a befektetők vegyes alapokba, ami az alacsony kamatok közepette jó választásnak tűnt. Az eredmények alapján volt, akinek az volt, másoknak pedig kevésbé. Sok függhetett attól, hogy egy alap milyen részvényekkel színesítette a kötvényportfólióját, mert a részvénypiacok is nagyon eltérő eredményt mutattak.
jan. 20
6:21
Szerbia nem kér (több) migránst (ProfitLine)
Szerbia nem engedi meg, hogy migránsokat küldjenek vissza a területére, és válaszlépéseket fog tenni, amennyiben a környező országok egyoldalú intézkedéseket tennének - jelentette ki Ivica Dacic szerb külügyminiszter kedden Belgrádban.
jan. 20
6:36
Csökkent az üzemanyagok ára, a gázolaj már 300 forint alatt (Infostart)
Csökkentette bruttó 5 forinttal a 95-ös benzin és bruttó 7 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt - közli az MTI.
jan. 20
6:38
Így alakul a közeljövőben a forint árfolyama (Infostart)
Akár hosszabb távon is a mostani viszonylag gyenge szinteken maradhat a forint árfolyama - véli a Portfolio elemzője. Beke Károly szerint több jel is arra utal, hogy a jegybank és a gazdasági kormányzat is a gyenge forint mellett áll, erősödés feltehetően a felminősítés idején várható.
jan. 20
6:51
Sok nyugdíjas elesik ettől a lehetőségtől (Adózóna)
Akik sajátjogú öregségi nyugellátásuk mellett keresőtevékenységet folytattak a tavalyi év folyamán már benyújthatják a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló törvény szerinti úgynevezett „félszázalékos” nyugdíjnövelésre a kérelmüket.
jan. 20
6:54
3 hónapos diszkont kincstárjegy - hozamcsökkenés (ProfitLine)
A meghirdetett mennyiségnél magasabb összegben, hozamcsökkenéssel értékesített 3 hónapos diszkont kincstárjegyet (dkj) az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) keddi aukcióján.
jan. 20
6:57
Csökkent az üzemanyagok ára, a gázolaj már 300 forint alatt (GazdaságPortál)
Csökkentette bruttó 5 forinttal a 95-ös benzin és bruttó 7 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. A csökkentéssel a 95-ös benzin átlagára 312-313 forintra, a gázolajé pedig 298-299 forintra mérséklődött. Legutóbb pénteken változtak az árak, akkor a benzin átlagára bruttó 5 forinttal, a gázolajé bruttó 4 forinttal csökkent. A benzinár 2012. ...
jan. 20
7:09
Kivégzik az olajat, itt az új mélypont (Portfolio)
Bár Amerikában tegnap nem volt érdemi mozgás a tőzsdéken, annak ellenére, hogy hétfőn nem volt kereskedés, az ázsiai piacokon ma reggel ismét erőteljes eladói hullám bontakozott ki, a térség...
jan. 20
7:12
Megkezdődik Davosban a 46. Világgazdasági Fórum (Infostart)
A svájci Davosban szerdán megkezdődik a 46. Világgazdasági Fórum, amelyen a migrációs válság, a merénylethullámok, a kőolaj árának feltartóztathatatlan zuhanása, a pénz-, értékpapír- és nyersanyagpiacok zavarai, a kínai gazdasági növekedés lassulása és az éghajlatváltozás kerül terítékre - írja az MTI.
jan. 20
7:27
Zala megye, a munkaerőpiac királya (HR Portál)
Zala megyében 2015 december végén 22 százalékkal volt kevesebb az álláskereső, mint egy évvel korábban - tájékoztatott a megyei kormányhivatal foglalkoztatási főosztálya.
jan. 20
7:27
Itt a digitális unió (ProfitLine)
Nagy többséggel megszavazta az unió digitális belső piaci stratégiáját az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülése - tájékoztatott közleményében az uniós parlament kedden. Hozzátették: a digitális egységes piac hatalmas lehetőséget kínál az uniós vállalatok bővüléséhez, az uniós munkaerőpiac helyreállításához
jan. 20
7:27
A NAV arra számít, sokan választják majd a bevallási nyilatkozatot (GazdaságPortál)
A Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV) abban bíznak, hogy nagyon sokan választják majd a bevallási nyilatkozatot – mondta Kis Péter András, a NAV adószakmai szóvivője az M1 aktuális csatornán kedden. A szóvivő ismertette: az egyéni adózók az idei évtől kérhetik, hogy helyettük a NAV készítse el az szja- bevallást. Ezt a bevallási nyilatkozattal lehet kezdeményezni ...
jan. 20
7:29
Egri kórház: minden dolgozónak járna cafeteria (HR Portál)
Az egri Markhot Ferenc Kórház a Kúria január 14-ei döntése után megkezdte az egyeztetéseket a kórházi alkalmazottnak a bírósági határozat alapján járó, több mint 300 millió forint cafeteria-juttatás ügyének megnyugtató rendezése érdekében - tájékoztatott a kórház megbízott főigazgatója.
jan. 20
7:29
Az innováció támogatása újabb 1000 milliárddal (ProfitLine)
Több mint 1000 milliárd forint újabb forrás nyílik meg a gazdaságfejlesztési, illetve innovációs és kutatás-fejlesztési támogatásokra 2016-ban - tájékoztatott a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden.
jan. 20
7:31
Magukra maradtak a taxisok - folytatódik a tüntetés (HR Portál)
Mintegy hatvan autóval - többel, mint reggel - demonstráltak kedden délután Budapesten, a belvárosban a taxisok. Nem volt nagy torlódás a környéken, a forgalmat ekkor már nem rendőrök irányították - számolt be az MTI tudósítója a helyszínről, a Bajcsy-Zsilinszky út és az Andrássy út kereszteződéséből kedd délután.
jan. 20
7:33
Új állások lehetnek a GE-nél (HR Portál)
A General Electric (GE) vizsgálja annak a lehetőségét, hogyan kapcsolódhatna a Paks II beruházáshoz - mondta John G. Rice, a GE alelnöke kedden háttérbeszélgetésen, Veresegyházon.
jan. 20
7:35
VOSZ: marad pozíciójában Dávid Ferenc (HR Portál)
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) elnöksége harmadik alkalommal választotta meg a szervezet főtitkárának Dávid Ferencet - közölte a szövetség.
jan. 20
7:45
Boldog, aki ma tankolni megy (Privátbankár)
A benzin és a gázolaj literenkénti ára is szépet esett, rohanhatunk a kutakra.
jan. 20
7:45
Repcével is csalnak áfát (Portfolio)
Az akció napjáig érkeztek repceolajat szállító tartálykocsik annak a szövetkezetnek a telephelyére, amelynek vezetőjét és társait hatvanötmillió forintot meghaladó költségvetési csalás gyanúja miatt...
jan. 20
7:47
Céláremelés jött az OTP-re (Portfolio)
Célárat emelt az OTP-re a Goldman Sachs, a befektetési bank a korábbi 6200 forintról 7000 forintra emelte a papírokra vonatkozó fair érték becslését. Annak ellenére, hogy az új célár a jelenlegi...
jan. 20
7:54
Olajjal csalták az áfát – elcsúsztak az ügyleteken (Adózóna)
Az akció napjáig érkeztek repceolajat szállító tartálykocsik annak a szövetkezetnek a telephelyére, amelynek vezetőjét és társait hatvanötmillió forintot meghaladó költségvetési csalás gyanúja miatt őrizetbe vették a NAV győri pénzügyi nyomozói.
jan. 20
8:00
A V4-ek nem változtatnak véleményükön. STOP menekülési kvóta! (ProfitLine)
A négy visegrádi ország (V4) továbbra is elutasítja a kötelező menekültkvótákat, és szükségesnek tartja a külső schengeni határok védelmének megerősítését.
jan. 20
8:03
Menekül a külföldi tőke a bukdácsoló Kínából (Privátbankár)
A tavalyi év utolsó hónapjában 5,8 százalékkal esett vissza a külföldi működőtőke-befektetés (FDI) értéke Kínában.
jan. 20
8:03
Céláremelés jött az OTP-re (Portfolio)
Célárat emelt az OTP-re a Goldman Sachs, a befektetési bank a korábbi 6200 forintról 7000 forintra emelte a papírokra vonatkozó fair érték becslését. Annak ellenére, hogy az új célár a jelenlegi...
jan. 20
8:05
Ma összegyűlnek a világ leghatalmasabb vezetői és pénzemberei (Privátbankár)
Kína, menekültválság, terrorizmus és az olajválság is terítékre kerül a Világgazdasági Fórumon.
jan. 20
8:09
Tőzsde – Tovább esett az OTP (GazdaságPortál)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 35,34 pontos, 0,15 százalékos emelkedéssel, 23 214,77 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 10 milliárd forint volt, a vezető részvények az OTP kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest. Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. igazgatója az MTI-nek elmondta, meglehetősen volatilisen telt a nap a világ piacain. A jó ...
jan. 20
8:21
Sehol sem tartasz az adóbevallással? Itt a megoldás (Privátbankár)
A Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál abban bíznak, hogy nagyon sokan választják majd a bevallási nyilatkozatot
jan. 20
8:21
Eső előtt köpönyeg: kész az MNB új banki védőhálója (Portfolio)
A legutóbbi pénzügyi válsággal járó reálgazdasági veszteségek sok országban alacsonyabbak lettek volna, ha a válság kezdetén a hitelintézetek tőketartalékai magasabbak. A válság egyik fő nemzetközi...
jan. 20
8:33
Ne bántsd a lengyelt! (ProfitLine)
Magyarország kiáll régi szövetségese, Lengyelország mellett, ezért semmilyen szankciót nem támogat vele szemben - mondta Szájer József európai parlamenti (EP-) képviselő az EP-ben a lengyel jogállamiság kérdéséről rendezendő keddi vita előtt az MTI-nek nyilatkozva.
jan. 20
8:35
Merre fordul Merkel hajója? (ProfitLine)
Az Angela Merkel német kancellár vezette Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a bajor testvérpárt, a Keresztényszociális Unió (CSU) közös parlamenti (Bundestag-) frakciójából nagyjából százan sürgetnek azonnali irányváltást a kormány menekültpolitikájában, a szövetségi kormány egyik CSU-s minisztere pedig a határ lezárását sürgeti.
jan. 20
8:39
Putyin bajban van: mit jelenthet ez Kijevnek és Budapestnek? (Privátbankár)
Még csak napok teltek el az új évből, de már megbukott az idei orosz központi költségvetés. A jelek arra mutatnak, hogy Putyin ki akar egyezni a Nyugattal Ukrajna ügyében a szankciók feloldása fejében. Ha az oroszok visszavonulót fújnak a Paksi bővítési projektből – amelyre Budapest már tízmilliárdokat költött –, azzal beütnék az utolsó koporsó-szöget a hazai Keleti Nyitás stratégiájába.
jan. 20
8:39
Itt az újabb figyelmeztetés: Irán tehet be az olajárnak (Portfolio)
A globális olajpiac a jelenlegi túlkínálatos állapotban ragadhat, az iráni kitermelés várható felfutása ugyanis ellensúlyozza a világ más régióiban bekövetkező kitermelés csökkenést - jelezte...
jan. 20
8:39
Közel százezren igényeltek eddig e-személyit (Pénzcentrum)
Kár, hogy a kártya több funkcióját még nem lehet használni....
jan. 20
8:41
Mire kell odafigyelni? Így válassz síszemüveget (Privátbankár)
Nagyban tombol a síszezon, ezért a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság leellenőrizte a síszemüvegeket.
jan. 20
8:41
Lehet, hogy mégis tőzsdére megy a Waberer’s (Portfolio)
A Waberer's igazgatósága a társaság részvényeinek nyilvános forgalomba hozatali eljárásának folytatására figyelemmel visszavonta a társaság zrt.-vé visszaalakítására vonatkozó javaslatát - írja a...
jan. 20
8:45
Japán tőzsdét kivégezték, hatalmas minuszok a határidős kereskedésben (GazdaságPortál)
A Nikkei 3.7 százalékos mínuszban, közel 3 százalékos eséssel kezdődhet a kereskedés nyugat-Európában. Újabb negatív nap a láthatáron. Nagyon medvepiaci viselkedést láthatunk a tőzsdéken. Általában esés, sőt nagy esés, időnként reggel egy felpattanás ami a végére lecsökken, vagy el is tűnik. Tegnap a nyugat-Európai tőzsdék szépen kezdtek, és végig tartották magukat, de ma reggel már ...
jan. 20
8:51
Tőzsdenyitás előtt – Esésre számítanak az elemzők a tőzsdén (GazdaságPortál)
Csökkenésre számítanak a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) szerdán az MTI-nek nyilatkozó piaci szakértők. Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője elmondta: kedvezőtlen a nemzetközi hangulat, ami rányomja majd a bélyegét a hazai kereskedésre is. A szakértő szerint összességében kisebb esés valószínű a magyar tőzsdén. Az Equilor Befektetési Zrt. az MTI-hez eljuttatott kommentárjában…
jan. 20
8:57
Közel 200 millió ember munkanélküli (Privátbankár)
Sokkal rosszabb a helyzet, mint a pénzügyi világválság előtti években.
jan. 20
8:57
Jöhetnek az újabb földárverések (Adózóna)
A rendezetlen területek, például halastavak és ültetvények szakértői értékbecslését a kormány teljesítette, így nincs akadálya az újabb földárverésnek – mondta a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetségének (Magosz) elnöke szerda reggel az M1 aktuális csatornán.
jan. 20
8:57
A forint sem sokáig bírja a romló hangulatot (Portfolio)
Nem történtek komoly elmozdulások a forint piacán az elmúlt egy napban, lassú és fokozatos gyengülést láttunk a magyar devizától. Ezzel a forint beállt a feltörekvő piaci devizák sorába, melyek...

Keresés