2016. január 23. szombat

jan. 23
0:21
Javított Görögország adósbesorolásán az S (Infostart)
Javított Görögország szuverén adósbesorolásán a Standard & Poor's hitelminősítő intézet.
jan. 23
0:21
Orbán Viktor újabb kerítés építését javasolja (ProfitLine)
Kerítést kell építeni Macedónia és Bulgária Görögországgal közös határán, hogy meg lehessen fékezni a migránsáradatot - jelentette ki pénteken Orbán Viktor magyar miniszterelnök a szlovén-magyar együttes kormányülés alkalmával a szlovéniai Brdo pri Kranjuban.
jan. 23
0:25
Megbüntették az AAA Autót (ProfitLine)
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) döntése szerint az Autocentrum AAA AUTO Kft. tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott, hiszen bizonyítatlan piacelsőségi állításokat jelenített meg az autókereskedésről, valamint megtévesztő szlogennel reklámozta hétnapos cserelehetőségét. A GVH a jogsértésért 15.000.000 forint bírságot szabott ki az Autocentrum AAA AUTO Kft.-re, és megtiltotta a…
jan. 23
1:27
Fontos a kormánynak az egészségügy (ProfitLine)
A kormány elkötelezett a betegellátás színvonalának emelése, valamint az egészségügyi dolgozók munkakörülményeinek és anyagi megbecsülésének javítása mellett, ezért újabb egyeztetéseket tartott az ágazati érdekképviseletekkel a héten Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár - közölte az államtitkárság pénteken az MTI-vel.
jan. 23
2:00
A NAV is megszólalt az UBER ügyben (ProfitLine)
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nem a közösségi szolgáltatások ellen lép fel, hanem azt akarja elérni, hogy az ilyen szolgáltatást nyújtók is ugyanazokat a közterheket fizessék, mint a piac más szereplői - mondta Tamásné Czinege Csilla, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adószakmai ügyekért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán pénteken.
jan. 23
2:33
Engedély nélkül sorsolhatnak ajándékot a kereskedők (ProfitLine)
Engedély nélkül, bejelentés után tarthatnak ajándéksorsolást a kereskedők, de ehhez több feltételnek kell megfelelniük - a részletes szabályok a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján találhatók.
jan. 23
3:06
Orbán: ha mi nem lennénk, szegényebb lenne a világ (ProfitLine)
A magyaroknak van egy rémálma, hogy eljön hozzánk a "történelem ura", és felteszi azt a kérdést, hogy kik vagyunk és miért. Erre egyetlen válasz van: ha mi nem lennénk, szegényebb lenne a világ - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Ljubljanában, a magyar kulturális intézet avatásán.
jan. 23
4:12
Íme január bajnoka: a FORINT (ProfitLine)
Január eleje óta a saját ligájában - a feltörekvő piaci devizák között - a forint szerepelt a legjobban.
jan. 23
6:15
A lakás-takarékpénztárnál vonzóbb lesz a NOK (Adózóna)
A lakás-takarékpénztárakhoz hasonlóan 30 százalékos állami támogatást adna az állam az új, ezen a héten bejelentett Nemzeti Otthonteremtési Közösségben megtakarítóknak, ám ennek felső plafonja magasabb lesz, mint a lakástakarékoknál elérhető évi 72 ezer forint – mondta Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter az ATV-nek adott interjújában.
jan. 23
6:24
Végre egy tényleg piaci elemzés a lakáspiac alakulásáról (ProfitLine)
A lakástámogatási rendszer (lakásépítés áfájának csökkentése, az új lakások vásárlására kapható kedvezmény és a kamattámogatott hitelek) hozzájárulhatnak a lakásépítések növekedéséhez. Ez rá is fér a piacra, amely mélypontról indul, és vannak a rendszernek kockázatai is, például fokozhatja az egyenlőtlenségeket az országon belül.
jan. 23
6:51
Ezeken a lakásokon CSOK nélkül is rommá keresheted magad (Portfolio)
Szépen kereshettünk az ingatlanbefektetéseken 2014 eleje óta, viszont az értékpapírok sem mentek rosszul: aki a magyar tőzsdébe, vagy amerikai technológiai cégek papírjaiba fektetett, akár még...
jan. 23
7:18
Megfontolandó, a rokkantellátás vagy a nyugdíj éri meg (Adózóna)
Rokkantnyugdíjas vagyok 2009. december 15-étől, 2016. október 12-én azonban betöltöm a 63. életévemet. 36 év munkaviszonyom van egyéni vállalkozóival együtt. Van-e mód arra, hogy kérjem a nyugdíjam újbóli kiszámítását? Winkler Róbert nyugdíjszakértő válaszol olvasónk kérdésére.
jan. 23
7:27
1500 bankkártyája van a férfinak: elmondta, miért (Pénzcentrum)
Na, ezért jó, ha nemcsak egy kártyát kérsz a bankodtól....
jan. 23
7:30
Szokatlan jelenség - Már a macik sem a régiek (ProfitLine)
Szokatlan jelenséget tapasztaltak az utóbbi hetekben az észak-kelet spanyolországi Alt Pireneu Nemzeti Park munkatársai; egy anyamedvét és három bocsát látták élelem után kutatni a hegyekben 1800 méteres magasságban, ami azt jelzi, hogy az enyhe tél miatt nem vonultak vissza téli álmot aludni.
jan. 23
7:32
UBER-sofőr vagy? Így kell adóznod! (ProfitLine)
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken közzétette honlapján az Uber-sofőrök számára készített tájékoztatóját arról, az érintettek hogyan teljesíthetik adózási kötelezettségüket. Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára pénteken jelentette be, hogy az adóhatóság a tájékoztató megjelenése után zéró toleranciát alkalmaz az uberesekkel szemben.
jan. 23
8:03
Hogyan számoljon egy nyugdíjas? (ProfitLine)
A magyar lakosság többsége úgy véli, hogy már 30 éves kor előtt el kellene kezdeni takarékoskodni a nyugdíjra, 41 százalékuk úgy érzi, nagyon nehezen élne meg pusztán az állami nyugdíjból, 31 százalékuk szerint a nyugdíj semmire sem lesz elég, és mindössze 23 százalék bízik ugyanolyan vagy jobb életszínvonalban, mint amiben most része van - állapította meg a K&H Biztosító egyik friss…
jan. 23
8:15
A NAV a közösségi szolgáltatóktól ugyanazokat a közterheket akarja beszedni, mint a piac más szereplőitől (GazdaságPortál)
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nem a közösségi szolgáltatások ellen lép fel, hanem azt akarja elérni, hogy az ilyen szolgáltatást nyújtók is ugyanazokat a közterheket fizessék, mint a piac más szereplői – mondta Tamásné Czinege Csilla, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adószakmai ügyekért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán pénteken. Az Uber-sofőrök úgy tudnak ...
jan. 23
8:36
A Gazprom szerint jogtalan az ukrán versenyjogi bírság (ProfitLine)
A Gazprom jogalapot nélkülözőnek tartja a domináns piaci pozícióval való visszaélés miatt rá kiszabott ukrán bírságot, miután nem folytat üzleti tevékenységet Ukrajnában - tájékoztatta pénteken a Gazprom az MTI-t.
jan. 23
9:09
Bérfejlesztések hazánkban (ProfitLine)
A bérek folyamatos, 35 hónapja tartó növekedése a magyar gazdaság bővülésének, a versenyszféra és a közszféra béremeléseinek, az alacsony inflációnak, és a kormány munkahelyvédelmi akciójának köszönhető - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.
jan. 23
9:24
Nyugi, 65 felett továbbra is ingyen (Adózóna)
A kormány, ahogyan eddig, úgy a jövőben is biztosítja nem csak a 65 éven felüliek, hanem a kedvezményes utazásra jogosultak teljes körének ingyenes utazását a tömegközlekedésben – olvasható a Nemzetgazdasági Minisztérium közleményében.
jan. 23
9:51
Külföldi vezetők mutatnak példát a magyaroknak (Privátbankár)
Az év külföldi vállalatvezetőjét keresték.
jan. 23
10:03
Marad az ingyenes utazás a 65 év felettieknek (Infostart)
A kormány, ahogyan eddig is, úgy a jövőben is biztosítja nemcsak a 65 éven felüliek, hanem a kedvezményes utazásra jogosultak teljes körének ingyenes utazását a tömegközlekedésben - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénteken az MTI-vel.
jan. 23
10:09
Ezért jó, hogy így kell fagyoskodnunk (Privátbankár)
Ha mi nem is szeretjük, a szőlőnek igencsak jót tesz a hideg időjárás.
jan. 23
10:09
Ez már tényleg tél: ítéletidő csapott le az országra (Pénzcentrum)
Ez már tényleg tél, nem szórakoztató parasztvakítás vagy fagyhalállal riogatás....
jan. 23
10:11
Valaki több mint 19 millió eurót nyert tegnap az Eurojackpoton (Pénzcentrum)
3, 19, 26, 29, 36; 4, 9...
jan. 23
10:15
Jól fogy az államkötvény (ProfitLine)
A meghirdetett mennyiségnél 15 milliárd forinttal magasabb összegben, 65 milliárd forintért értékesített 3, 5 és 10 éves lejáratú államkötvényeket az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) csütörtöki aukcióján.
jan. 23
10:48
Mielőtt ma feladná a lottószelvényét - számoljon! (ProfitLine)
Magyarországon sokan nagy szerelmesei a szerencsejátékoknak, a legkedveltebb fogadási forma az ötöslottó, de nagy népszerűségnek örvend a hatos és a skandináv lottó is.
jan. 23
10:54
Tanyákra is lehet Csok-ot kérni (Infostart)
Tanyákon épülő házakra is lehet otthonteremtési támogatást kérni - mondta a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában.
jan. 23
11:03
Amerikai konzervatív értelmiségiek foglaltak állást Donald Trump ellen (GazdaságPortál)
Az egyik legtekintélyesebb és legbefolyásosabb amerikai konzervatív orgánumban huszonkét mértékadó értelmiségi közösen támogatta a lap szerkesztőségi állásfoglalását Donald Trump, republikánus elnökjelölt-aspiráns ellen. Ezzel kirobbant a nyílt vita a republikánusok körében a pillanatnyilag legnépszerűbb elnökjelölt-aspiráns miatt. Trump ellen – ezzel a címmel jelent meg a National Review című…
jan. 23
11:21
10 milliós végkielégítéssel csitít a kormány? (Privátbankár)
A Fidesz cserébe csak egyet kér a most elküldött közhivatalnokoktól.
jan. 23
11:21
A családi ezüstöt tessék csak itt letenni! (ProfitLine)
Nemcsak Dániában és Svájcban használhatják fel a hatóságok a menedékkérők pénzét és vagyontárgyait az ellátásuk finanszírozására, hanem Németországban is. A német jogszabályok szerint a menedékkérőknek először fel kell élniük jövedelmüket és vagyonukat, és csak akkor igényelhetnek segítséget, ha már mindenük elfogyott - idézte csütörtöki összeállításában a Bild című lap a kormány bevándorlási,…
jan. 23
11:30
NAV-ellenőrzés: szaporodó szúrópróbák (Adózóna)
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nem a közösségi szolgáltatások ellen lép fel, hanem azt akarja elérni, hogy az ilyen szolgáltatást nyújtók is ugyanazokat a közterheket fizessék, mint a piac más szereplői - mondta Tamásné Czinege Csilla, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adószakmai ügyekért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán.
jan. 23
11:57
Az erdőkbe is eljutott a bürokráciacsökkentés (Privátbankár)
Az új erdőtörvény egyszerűbb és átláthatóbb keretet akar adni az erdőgazdálkodóknak.
jan. 23
12:27
Jelentős reálbér emelkedés várható idén (ProfitLine)
Idén 4 százalékhoz közeli ütemben emelkedhet a reálbér a Takarékbank és az Erste Bank elemzői szerint. Suppan Gergely, illetve Barczel Vivien és Ürmössy Gergely így kommentálta az MTI-nek a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtök reggel kiadott jelentését.
jan. 23
12:33
Okosabbak vagyunk, mint 13 éve (Portfolio)
2000 és 2013 között rohamosan nőtt az alacsony jövedelmű országokon belül az alap-, közép- és felsőfokú oktatásban résztvevők aránya. A közepes jövedelmű országokban a leginkább szembetűnő növekedést...
jan. 23
13:09
Luxus? Százezreket költenek erre a tehetős magyarok (Pénzcentrum)
Hányan engedhetik ezt meg maguknak?...
jan. 23
13:21
Halász János: a Fidesz kész az egyeztetésre az alaptörvény-módosításról (GazdaságPortál)
A Fidesz készen áll az egyeztetésre a terrorveszéllyel összefüggő alaptörvény-módosítási kezdeményezésről, de nem ésszerűtlen kompromisszumokra, hanem megoldásra törekszik – mondta a Fidesz-frakció szóvivője szombati debreceni sajtótájékoztatóján. “Nekünk a magyar emberek biztonsága az első” – reagált Halász János arra, hogy az ellenzéki pártok nem támogatták Fidesz kezdeményezését. Halász János…
jan. 23
13:27
Ónos eső és havazás - így kerüld el a tragédiát! (Privátbankár)
Bár már szépen lassan kifelé jövünk a télből, megint nagyon pocsék idő lesz, ráadásul a hideg miatt az utak is le fognak fagyni. A legjobb ilyenkor el sem indulni autóval, de a rendőrség azért ismét adott néhány tanácsot arra, hogy biztosan ne történjen semmi katasztrofális az utakon.
jan. 23
13:33
A Richter kínai jelenléte (ProfitLine)
Erősíti jelenlétét Kínában a Richter Gedeon Nyrt., a cég felvásárolta partnerétől a Gedeon Richter Rxmidas Joint Venture Co. Ltd. vegyesvállalatban meglévő 50 százalékos tulajdonrészét - közölte a cég a tőzsde honlapján pénteken.
jan. 23
14:06
A VW nem fizet kártérítést Európában. Amerikában igen (ProfitLine)
A Volkswagen ugyan megerősítette, hogy az Egyesült Államokkal ellentétben Európában nem fizet kártérítést a csoport (VW) dízelbotrányában érintett autók tulajdonosainak, az Európai Bizottság és a cég azonban további egyeztetéseket folytat az ügyben.
jan. 23
14:21
Durva csomag jött a rendkívüli Lázár-bejelentés eléréséhez (Portfolio)
Eddig is tudtuk, hogy óriási a nyomás a magyar államigazgatáson, hogy idén minél több uniós támogatást fizessen ki, elkerülve a jelentős gazdasági növekedés-lassulást, de egy most megjelent...
jan. 23
14:39
Az ajándékhoz már nem kell engedély – de jó! –, csak bejelentés (Adózóna)
Engedély nélkül, bejelentés után tarthatnak ajándéksorsolást a kereskedők, de ehhez több feltételnek kell megfelelniük – a részletes szabályok a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján találhatók.
jan. 23
15:12
Lassan indul be az EU gazdaság, de nem kell aggódni (ProfitLine)
A vártnál sokkal rosszabbul kezdődött az év az euróövezeti gazdaságban, mert nem sikerült a keresletet jelentősen növelni az árak erős csökkenésének és az euró gyengeségének dacára sem, de túlzott aggodalomra nincs ok - erre lehet következtetni a Markit Economics londoni gazdaságkutató intézet beszerzésimedzser-indexeinek januári előzetes adataiból.
jan. 23
15:15
Vége a drámának? Van, aki hisz a görögökben (Privátbankár)
Javított Görögország szuverén adósbesorolásán a Standard & Poor's hitelminősítő intézet.
jan. 23
15:15
Már igényelhető a CSOK, de előbb tudj meg mindent (Portfolio)
Több pénzintézetnél igényelhető a családok otthonteremtési kedvezménye (CSOK), amely 10+10 millió forinttal kecsegtet a feltételeknek megfelelő családoknak. Azonban mielőtt rohannánk a bankba, nem...
jan. 23
15:33
Több százezer forintot bukhatsz, ha elköveted ezeket a hibákat (Privátbankár)
Egyetlen forint hiány miatt is megszűnhet a kgfb-biztosítás, s ennek következtében több tíz-, de akár százezer forintos fedezetlenségi díjat varrhatnak a hátralékosok nyakába. A CLB összeszedte azt a hét hibát, amit a biztosításban rendre elkövetnek az autósok. Kétmillió autótulajdonosnak kell majd nagyon odafigyelnie.
jan. 23
15:39
Pénzsegélyt adott át és nemzetpolitikai szemináriumot tartott a Fidelitas Kárpátalján (GazdaságPortál)
Iskolai étkeztetésre szánt 2,4 millió forintos pénzadományt nyújtott át és a kárpátaljai magyarság helyzetét elemző kihelyezett nemzetpolitikai szemináriumot tartott a Fidelitas szombaton a Beregszász melletti Makkosjánosiban. A rendezvényen Böröcz László, a Fidelitas elnöke a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) közvetítésével ünnepélyesen átnyújtotta a szervezet aktivistái által az…
jan. 23
16:09
Erre tanítja kisfiát az RTL műsorvezetője: szerinted igaza van? (Pénzcentrum)
Erre sajnos csak nagyon kevesen gondolnak....
jan. 23
16:18
1 fő, 263 év börtön (ProfitLine)
Összesen 263 év börtönre ítéltek Oklahomában egy volt rendőrt, aki sorozatban erőszakolt meg nőket az amerikai szövetségi államban. Daniel Holtzclawra alig egy hónappal azt követően szabták ki a maximális büntetést, hogy Oklahoma City esküdtszéke bűnösnek mondta ki a harminchat vádpont közül tizennyolcban.
jan. 23
16:27
M4-es metró: Így tűntek el a milliárdok (Portfolio)
A négyes metró projekt teljes költségvetését az eredeti 261 milliárd forintról első körben még 2009-ben csökkentették és így olvadt 210 milliárdra. Ez azzal függött össze, hogy több állomás...

Keresés