2016. január 31. vasárnap

jan. 31
0:12
Csányit meggyőzték - mégsem lesz gumifeldolgozó Százhalombattán (ProfitLine)
Akkor sem Százhalombattán épül fel a Homatech Recycling Zrt. tervezett gumifeldolgozó üzeme, ha bebizonyosodik, hogy a beruházás egészségre ártalmatlan - közölte Vezér Mihály, Százhalombatta polgármestere Facebook-oldalán.
jan. 31
1:18
Ad vagy NEM ad? Ön melyik 50%-ba tartozik? (ProfitLine)
A személyi jövedelemadót (szja) fizető mintegy négy és félmillió állampolgárnak nagyjából csak a fele ajánlja fel évek óta adójának egy százalékát, pedig ez a pénz leggyakrabban gyermekek gyógyítását és állatmenhelyek működését szolgálja - hívja fel a figyelmet az adóhatóság.
jan. 31
2:51
Legalább hetven gépjármű ütközött össze Szlovéniában, halálos áldozatok is vannaké (GazdaságPortál)
A sűrű köd miatt legalább hetven gépjármű ütközött össze illetve rohant egymásba Szlovéniában vasárnap délután a Ljubljanából Koperbe vezető autópályán, négyen meghaltak és harmincan megsérültek a szlovén hírügynökség, az STA jelentése szerint. A Ljubljanából Triesztbe és Koperbe vezető autópályát mindkét irányában lezárták a teljes forgalom előtt. A rendőrség közleménye szerint tovább nőhet a…
jan. 31
3:15
Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei – 2016.01.30 (GazdaságPortál)
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 4. héten megtartott ötös lottó és joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: Nyerőszámok: 48 (negyvennyolc) 55 (ötvenöt) 62 (hatvankettő) 69 (hatvankilenc) 80 (nyolcvan) Joker: 729937 Nyeremények: 5 találatos szelvény nem volt; a 4 találatos szelvényekre egyenként 3 384 925; a 3 találatos szelvényekre 33 165; a 2 találatos ...
jan. 31
4:15
Influenza – ECDC: Magyarországon egyelőre lassan terjed a vírus (GazdaságPortál)
Egyre több európai ország számol be kiterjedt influenzajárványról, Magyarországon egyelőre lassan terjed a vírus – derül ki az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ (ECDC) legfrissebb jelentéséből. Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szombaton az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Magyarországon az Országos Epidemiológiai Központ legutóbbi összegzése szerint…
jan. 31
4:36
Ne várjunk 'nagy csodát' az ingatlanpiactól idén (ProfitLine)
A tavalyi év árrobbanása felemás volt, vannak megyék, ahol még csökkentek is az ingatlanárak az ingatlannet.hu felmérése szerint. Az ingatlan.com portál a januári jelentős áremelkedés után lassuló növekedésre számít, és elemzésében szintén beszámol területi különbségekről.
jan. 31
4:45
Melyik országban a legjobb élni? Top tízes lista (GazdaságPortál)
Melyek a világon azok az országok, amelyekben – figyelembe véve az életszínvonalat, az emberi jogokat és a gazdasági, vállalkozói helyzetet és kultúrát – a legjobb élni? Erre a kérdésre próbál meg választ adni egy amerikai-svájci tanulmány, amelyet a készítők a napokban ismertettek a davosi Világgazdasági Fórumon. A lista utolsó helyén Dánia található. Azonban az ország ...
jan. 31
5:21
A gyerekvállalás nem jelenthet felmondást (GazdaságPortál)
Az idei évben a RehabJob a megváltozott munkaképességűek integrálásával nyert tudását kiterjeszti más, a munkaerőpiacon nehéz helyzetben lévő csoportokra is. A cég elsőként arra dolgozott ki programot, hogyan lehet a szülési szabadságról, gyermekgondozásról visszatérő szülőket eredményesen visszafogadni, és azt biztosítani, hogy munkahelyi és családi létük harmóniába kerüljön egymással. A RehabJob…
jan. 31
5:45
Amerikai top-menedzserek – hol lehet a legjobban keresni? (GazdaságPortál)
Az amerikai Bloomberg ügynökség nemrégiben kiértékelte a top-menedzserek fizetését. Amellett, hogy a világ legerősebb gazdaságának és cégeinek vezetői ők, kiváltságos helyzetben is vannak, hisz nem meglepő módon óriási javadalmazásokat visznek haza. Azonban melyek azok az ágazatok, ahonnan a top-menedzserek a legnagyobb fizetést vihetik el? Íme a lista, szemezgessünk belőle: Telekommunikációs…
jan. 31
6:12
Vargáék elárulták: van CSOK-os hatástanulmány (Portfolio)
Készült-e hatásvizsgálat a kormány új lakástámogatási kérdéseiről? - szegezte egy szocialista képviselő a kérdést Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek. A tárcavezető nevében válaszoló Tállai...
jan. 31
6:48
Hogyan talál külföldi partnert egy magyar kisvállalat? (ProfitLine)
A Magyar Iparszövetség (OKISZ) közvetítő szerepet vállal abban, hogy a magyar kis- és középvállalkozások megfelelő külföldi partnert találjanak a brüsszeli közvetlen uniós források elnyeréséhez, és ehhez fejleszti nemzetközi kapcsolatait - mondta Vadász György elnök az MTI-nek.
jan. 31
7:06
A boltok titkos trükkje: észre sem veszed, máris lehúztak (Pénzcentrum)
Pszichológiai módszerekkel manipulálnak....
jan. 31
7:15
Őstermelői igazolvány – ettől is függ, minek minősül a bevétel (Adózóna)
Az ügyletet és a számla kiegyenlítését követően jött rá az őstermelő, hogy betétlapja már nem érvényes. Mikorra és hogyan számolható el a bevétel? Olvasói kérdésre Lepsényi Mária válaszolt.
jan. 31
7:54
Fejlesztések révén szépen növekszik a Simotrade Kft. (ProfitLine)
Közel 30 százalékkal növelte árbevételét a világítástechnikai termékeket gyártó simontornyai Simotrade Kft. az európai uniós technológiai fejlesztéseknek is köszönhetően - közölte a cég ügyvezető igazgatója az MTI-vel.
jan. 31
8:00
Ők azok, akik milliókat keresnek a pénzeden (Portfolio)
Érdekes összeállítást közölt a napokban a portfóliókezelőket tömörítő SumZero online közösség. Az alapkezelők fizetéseit összehasonlító elemzésből kiderül, mennyi bónuszt kapnak alapfizetésük mellé a...
jan. 31
8:21
Heti tőzsdei összefoglaló – Csökkenő forgalomban emelkedett a BUX a múlt héten (GazdaságPortál)
A vezető részvények közül egy változatlan árfolyammal, míg a többi emelkedéssel zárta a múlt hetet a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT), a tőzsde részvényindexe, a BUX 640,07 pontos, 2,74 százalékos erősödéssel 23 997,31 ponton zárt pénteken. A részvénypiac múlt heti – január 25-29. közötti – forgalma 46,81 milliárd forint volt, szemben az előző heti 56,47 milliárd forinttal. ...
jan. 31
8:27
'Skandalum' a magyar kábítószer-történetben (ProfitLine)
Zacher Gábor toxikológus szerint "skandalum" a magyar kábítószer-történetben ami Törökszentmiklóson történt, mert nem fordult elő, hogy ilyen súlyos, tömeges túladagolás két várandós nőt is érintsen, ráadásul a császármetszéssel világra jött újszülöttek is "nagyon rossz általános állapotban vannak".
jan. 31
8:54
Nem akarsz egy hétre táppénzre kerülni? Még megúszhatod! (Privátbankár)
Egyre több európai ország számol be kiterjedt influenzajárványról, Magyarországon egyelőre lassan terjed a vírus. A tavalyinál kisebb a járvány intenzitása, a megbetegedések nagy részéért a H1N1 felelős. Még mindig nem késő beoltatni magunkat - így a hosszas táppénz és a tavalyi jelentős halálozási többlet is elkerülhető lenne.
jan. 31
9:12
Hatalmasat kaszált tavaly Frei Tamás (Pénzcentrum)
Csak kevesnek sikerül az, ami tavaly neki kétszer is....
jan. 31
9:21
Milliárdok vesznek el – csomag az adókikerülés megakadályozására (Adózóna)
A társaságiadó-kikerülés problémájának uniós szinten összehangolt kezelésére terjesztett elő több javaslatot a héten az Európai Bizottság, az EU keretei közé emelve át az OECD által tavaly ősszel kidolgozott globális standardokat. Pierre Moscovici biztos szerint a csomag nem tekinthető elmozdulásnak a társaságiadó-kulcsok európai szinten történő harmonizálása felé.
jan. 31
9:30
Ebből még nagy baj lesz - megint rossz helyen járt egy orosz vadászbombázó (Privátbankár)
A török légtérbe repült be egy orosz vadászgép pénteken. A törökök ultimátumot adtak, az oroszok szerint kacsa az egész.
jan. 31
9:33
Az ellenzék is tartja a markát, ha földosztásról van szó (ProfitLine)
A Fidesz szerint kétszínű az ellenzék, miközben politikusaik a kirakatban naponta támadják a Földet a gazdáknak programot, a háttérben maguk is jól bevásárolnak földekből.
jan. 31
9:33
Szlovéniai tömegbaleset – Egy magyar sérült is van (GazdaságPortál)
Egy magyar sérültje is van a Szlovéniában szombat délután történt tömegbalesetnek, amelyben legalább hetven gépjármű ütközött össze, illetve rohant egymásba a Ljubljanából Koperbe vezető autópályán – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) vasárnap hajnalban az MTI-vel. Mint írták, a külügyi tárca előzetes értesülése szerint összesen 15 magyar állampolgár – 3 autó és egy kamion – ...
jan. 31
9:35
Ismét jó formában a hazai részvények - 5%-os OTP erősödés a héten (ProfitLine)
A vezető részvények közül egy változatlan árfolyammal, míg a többi emelkedéssel zárta a múlt hetet a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT), a tőzsde részvényindexe, a BUX 640,07 pontos, 2,74 százalékos erősödéssel 23 997,31 ponton zárt pénteken. A részvénypiac múlt heti - január 25-29. közötti - forgalma 46,81 milliárd forint volt, szemben az előző heti 56,47 milliárd forinttal.
jan. 31
9:48
Most jön a jó világ a budapesti autósoknak? (Privátbankár)
A tömegközlekedés helyett az autósoknak kedvezhet a fővárosi intézményrendszer átalakítása: a BKK-nál csak a taxi és a tömegközlekedés marad.
jan. 31
9:50
Nagy dologra készül hétfőn a Magyar Nemzeti Bank (Privátbankár)
A Magyar Nemzeti Bank hétfőn a harmadik alkalommal rendezi meg a Lámfalussy konferenciát Budapesten, az eseményen a monetáris politikát és a pénzügyi rendszert érintő aktuális kérdésekről tárgyalnak a meghívott szakemberek.
jan. 31
10:06
'Megállj!'-t kell mondani (ProfitLine)
Európa nem tudja befogadni az összes menekültet, ezért meg kell erősíteni az Európai Unió külső határait - jelentette ki Jose Manuel Barroso, az Európai Bizottság volt elnöke pénteken Temesváron.
jan. 31
10:24
Ha szerelmes vagy, most vegyél gyémántgyűrűt - egyébként ne (Privátbankár)
A gyémánt árán is meglátszik a kínai gazdaság gyengélkedése: az alacsony kereslet miatt 5 éve nem volt ilyen olcsó a drágakő a nemzetközi piacokon. Befektetési termékként ezt nem lenne könnyű kiaknázni, de aki ékszervásárláson gondolkodik, most örülhet: olcsóbb lehet az eljegyzési gyűrű is.
jan. 31
10:33
Elfogták a zalaegerszegi dohánybolti rablót (GazdaságPortál)
Őrizetbe vettek egy 21 éves türjei férfit, aki péntek este késsel fenyegetőzve kirabolt egy zalaegerszegi dohányboltot – közölte vasárnap a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság. A rendőrség szombaton tette közzé, hogy egy 25 év körüli, körülbelül 165 centiméter magas férfi a zalaegerszegi Zrínyi utcai dohányboltban az eladót egy késsel a bevétel átadására kényszerítette, majd több százezer forinttal…
jan. 31
10:39
Ezt olvassa a magyar ember (ProfitLine)
A 2015-ös sikerlisták alapján kiderül, hogy a világban uralkodó olvasási trendek hozzánk is begyűrűznek, a nemzetközi sikerlistás könyvek itthon is népszerűek. Sokan és sokfélét olvastunk tavaly is, a szórakoztató irodalom éppúgy helyet kapott a Bookline toplistáin, mint a komoly szépirodalom, vagy akár a helyesírási szótár.
jan. 31
11:00
Mi kerül kevesebbe: befogadni a menekülteket vagy rendet tenni Szíriában? (Privátbankár)
A szíriai helyzet rendezése, majd az azt követő újjáépítés is kevesebb költséggel járna Európának annál, mint amennyit a kontinens jelenleg költ a menekültek befogadására - mondta Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő.
jan. 31
11:12
Jelentős hazai és EU forrás az agráriumnak (ProfitLine)
Az idei nemzeti támogatás összege várhatóan mintegy 92 milliárd forint, míg a közvetlen európai uniós források összege több mint 395 milliárd forint lesz - mondta Czerván György pénteken Harkányban egy gazdálkodói konferencián. A legtöbb jogcímen megemelt összegű forrást tervez az idén az agrártárca.
jan. 31
11:18
Négy új Star Wars-film jön, az egyik Han Solóval - ezt írd be a naptárba (Privátbankár)
Nemrég újabb Star Wars-filmek készítését jelentette be a Disney stúdió elnöke az eddig ismerteken túl - így 2019 után sem maradunk Csillagok háborúja-filmek nélkül.
jan. 31
11:18
Elképesztő influenzajárvány küszöbén állunk (Pénzcentrum)
Még nem késő beadatni az oltást....
jan. 31
11:33
Amerikai előválasztás – Az első jelölőgyűlés előtti hétvégén Iowában kampányolnak az elnökjelöltségre pályázó politikusok. (GazdaságPortál)
A közelgő amerikai elnökválasztás republikánus és demokrata párti elnökjelölt-aspiránsai Iowa szövetségi államot járják a hétvégén, hogy a hétfőn este kezdődő első hivatalos jelölőgyűlés előtt még mindenkit megpróbáljanak mozgósítani és maguk mellé állítani. A hárommillió lelket számláló, középnyugati államba utazott a republikánus Donald Trump, Ted Cruz, Marco Rubio, valamint a demokrata Hillary…
jan. 31
11:36
Ezért nem kapják meg a szegények a lefoglalt élelmiszert (Privátbankár)
Sokkal kevesebb élelmiszert kell megsemmisíteni a nagybani piacokon - a sok ellenőrzés segítheti a becsületes kereskedőket a csalókkal szemben. Továbbra sem adják oda senkinek az ellenőrizetlen eredetű termékeket, a Nébih egyik vezetője egy tragikus példát is hozott az indokok között.
jan. 31
11:45
A NY Times Hillary Clinton mögött áll (ProfitLine)
Az iowai jelölőgyűlés előtt alig egy nappal a tekintélyes The New York Times Hillary Clinton volt külügyminisztert és John Kasich ohiói kormányzót biztosította támogatásáról pártjaik leendő elnökjelöltjeként az Egyesült Államokban.
jan. 31
11:54
Ez a Coca-Cola legújabb nagy húzása (Privátbankár)
Folytatja az afrikai terjeszkedést a kólagyártó - úgy kell a szenvedő nigériai gazdaságnak a beruházás, mint sivatagban egy korty üdítő.
jan. 31
11:54
Sosem történt még ilyen a kötvénypiacon (Portfolio)
Pénteken minden korábbinál nagyobb összegű, 5500 milliárd dollárnyi állampapír hozama csúszott a negatív tartományba azt követően, hogy a japán jegybank meglepetésre mínusz 0,1 százalékra vágta az...
jan. 31
12:03
Az ukrán autópiac a 25. helyre csúszott vissza Európában (GazdaságPortál)
Ukrajna egy év alatt hat hellyel csúszott vissza az új autók eladását tekintve Európában, ami jól tükrözi az ország gazdasági gondjait.     Az AUTO-Consulting ukrán cég által közölt adatok szerint Ukrajnában tavaly 46 443 új autót adtak el, 49,7 százalékkal kevesebbet a 2014. évinél. Az eladott új autók számával Ukrajna az európai listán a 25. helyre ...
jan. 31
12:18
Ezen a listán nem szeretne első lenni. De még dobogós sem (ProfitLine)
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 224 adózónál állapított meg jelentős összegű adóhiányt 2015 negyedik negyedévében, a lista első helyén egy kecskeméti cég áll közel 1,9 milliárd forintos adóhiánnyal, a magánszemélyek közül pedig egy pilisszentkereszti adózó 681 millió forinttal.
jan. 31
13:06
Nem is hinnéd, mi minden járhat még a milliós fizetések melllé (Portfolio)
Nem titok, hogy sokat keresnek a vállalatvezetők, de nem csak fizetéssel jutalmazzák őket, egyesek egészen különleges bónuszokat is kapnak - derült ki az Equilar tanulmányából, ami a Fortune 100...
jan. 31
13:06
Tízmilliókat bukott Bajor Imre özvegye: ki a felelős ezért? (Pénzcentrum)
64 milliós bukta vagy korrekt üzlet?...
jan. 31
13:15
Szíria – A Pentagon szerint is megsértette egy orosz gép a török légteret (GazdaságPortál)
A Pentagon szerint is megsértette egy orosz harci repülőgép Törökország légterét pénteken – közölte Mark Wright, az amerikai védelmi minisztérium szóvivője a RIA Novosztyi orosz hírügynökséggel. “Értesültünk a történetekről, és meg tudjuk erősíteni, hogy tegnap még egy orosz harci repülőgép megsértette Törökország és a NATO légterét” – közölte a szóvivő szombat késő este. Hozzátette: ahogy ...
jan. 31
13:24
Magyar borok kínai fellépése (ProfitLine)
A magyar borok kínai promóciójára kiírt 25 ezer eurós pályázat nyertese szerint a Földművelésügyi Minisztérium támogatása nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a világ második legnagyobb piacán sikerrel szerepeljenek a magyar borok.
jan. 31
13:33
Dupla pénz akadálymentesítésre (Adózóna)
Január elsejétől változott a lakóingatlan átalakításához kapcsolódó akadálymentesítési támogatás összege és igénybevételének lehetősége is. A támogatást már nemcsak egyszer lehet igényelni, hanem tízévente újra, összege pedig az eddigi 150 ezerről 300 ezer forintra nőtt – olvasható a kormány honlapján.
jan. 31
13:42
Ez még csak a kezdet? Hatalmas pusztítást végezhet az időjárás (Privátbankár)
Ha szélsőséges időjárási jelenségeket akarunk keresni, elég csak az idei télre gondolni, vagy akár a tavaly december elsejei brutális jegesedésre. A globális felmelegedés tényét lehet tagadni, csak felesleges, mivel a szeszélyes időjárással nem is nagyon lehet vitatkozni. Ennek fényében nem is meglepő a most kikerült kutatás eredménye.
jan. 31
14:00
Elfogyott a türelem - tömegével toloncolják haza a menekülteket (Privátbankár)
Összesen mintegy ötvenezer, vagyis évente 12 500 menekültet toloncolnak ki Ausztriából 2019-ig a belügyminisztérium közlése szerint.
jan. 31
14:00
Az Ötöslottó nyerőszámai a 4. héten (Pénzcentrum)
A várható főnyeremény 85 millió forint volt....
jan. 31
14:09
Szakértő: kevesebbe kerül a szíriai helyzet rendezése, mint a menekültek befogadása (GazdaságPortál)
A szíriai helyzet rendezése, majd az azt követő újjáépítés is kevesebb költséggel járna Európának annál, mint amennyit a kontinens jelenleg költ a menekültek befogadására – mondta Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő vasárnap az M1 aktuális csatornának nyilatkozva.     Hangsúlyozta, hogy jelenleg az Egyesült Államok és Oroszország is a konfliktus megoldására törekszik, így a megoldás…

Keresés