2016. január 6. szerda

jan. 6
0:06
Szigorodó adatvédelem (ProfitLine)
A 2015. év mozgalmas volt, az adatvédelemről szóló jogszabály évközben is többször változott, az adatvédelmi hatóság pedig folytatta ellenőrzési tevékenységét, és számos ügyben fontos, a webáruházak működését is befolyásoló határozatot hozott. Dr. Horváth Katalin, a Sár és Társai Ügyvédi Iroda adatvédelemmel foglalkozó partnere összefoglalta nekünk az adatvédelmi hatóság 2015. évi gyakorlatát,…
jan. 6
4:27
Még, még ÁFA csökkentést! (ProfitLine)
Az MSZP az első érdemi áfacsökkentésnek tarjta a sertéshús forgalmi adójának mérséklését, amit szerintük további alapvető élelmiszerekre is ki kellene terjeszteni.
jan. 6
6:03
Tombol a CSOK-őrület - 10 új kérdés és válasz a részletekről (Portfolio)
A legfontosabb tudnivalók bemutatása (itt és itt) után eljött az ideje, hogy az új CSOK gyakorlati részleteit is elemezzük. Miután kérdések tömege zúdult postaládáinkba olvasóinktól, új...
jan. 6
6:03
Simán elbukhatod a nyugdíjadat: sokan nem ismerik ezt a szabályt (Pénzcentrum)
Hiába emelkedett a nyugdíj, sokan keresnek kiskapukat....
jan. 6
6:06
Új lengyel seprű... (ProfitLine)
A novemberben hivatalba lépett új lengyel kormány eleget tesz az előző kabinet által vállalt kötelezettségnek, és megkezdi a közel-keleti menekültek befogadását - jelentette az RMF FM lengyel kereskedelmi rádió.
jan. 6
6:12
Az amerikai elnök bejelentette intézkedéseit a fegyverviselés és eladás szigorítására (GazdaságPortál)
Nem az Egyesült Államok az egyetlen olyan fejlett ország a világon, ahol fegyveres erőszak van, de az egyetlen, ahol ilyen gyakran követnek el fegyveres erőszakot – fogalmazott Barack Obama elnök kedden délelőtt a Fehér Ház Ovális irodájában, amikor bejelentette elnöki rendeletét a fegyverviselés -és eladás szigorítására. Az elnöki rendelet – amelynek részleteit előző este a ...
jan. 6
6:24
Nem most kezdődött: 37 éves az iráni-szaúdi csörte (Privátbankár)
Azt gondolnánk, hogy most az év első napjaiban valami drámai újdonság történt, miközben egy régi, bár értelmetlen konfliktus lángolt csak fel a kelleténél jobban. Volt már Teheránban a szaúdi nagykövetségre való betörés 1988-ban is, a világ azonban nem dőlt össze.
jan. 6
6:39
Vegyesen alakult a forint árfolyama kedden (ProfitLine)
Vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi piacon kedden: az euróhoz és a svájci frankhoz képest erősödött, míg a dollárral és a japán jennel szemben gyengült.
jan. 6
6:41
Itt van minden, amit a CSOK-ról tudni lehet (ProfitLine)
A csalad.hu portálon ismerteti a kormány az új otthonteremtési programjának részleteit; a családosoknak, vagy a gyerekeket vállalóknak szóló tájékoztató tartalmazza a kedvezmény igénybevételének feltételeit.
jan. 6
7:03
Lakást vesz? Nézze meg, mennyit nyer az áfacsökkentésen! (Adózóna)
Hogyan befolyásolja a 2015-ben adott 27 százalékos előleg a 2016-ban megépített lakások értékét, tekintettel az áfakulcs 2016-ban hatályba lépett csökkentésére? Példákon mutatjuk be a szabályokat.
jan. 6
7:09
Tovább csökkenhet a munkanélküliség az elemzők szerint (HR Portál)
A vártnál kedvezőbb lett a szeptember-novemberi munkanélküliségi ráta - hívták fel a figyelmet a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) frissen közölt adatait kommentálva az ING Bank, a Takarékbank és az Erste makroelemzői, akik szerint tovább csökkenhet a munkanélküliség.
jan. 6
7:11
Kétszázezer közalkalmazottól szabadulnának meg (HR Portál)
Csepreghy Nándor miniszterhelyettes szerint még ebben a kormányzati ciklusban nagyjából 150 ezer közalkalmazott kerülhet át az állami szférából a piaci szférába - nyilatkozta az ATV-ben.
jan. 6
7:12
Schengennel szemben - Olaszország is kész visszaállítani a határellenőrzést (ProfitLine)
A Szlovéniából érkező migránsok növekvő létszáma miatt az olasz kormány kész visszaállítani a határellenőrzést a szomszédos országgal közös összes határátkelőnél - írta a Corriere della Sera című olasz napilap kedden.
jan. 6
7:13
Még nem állapodtak meg a béremelésről a MÁV-nál (HR Portál)
Folytatódnak a MÁV-nál a bértárgyalások, szakszervezeti tájékoztatás szerint még mindig nincs értékelhető munkáltatói ajánlat a vasutas munkavállalók bérfejlesztésére, a munkáltató nem közölte ajánlatát.
jan. 6
7:15
Sokan vannak az éhbért fizető közmunka csapdájában (HR Portál)
Az LMP szerint a kormány mesterségesen nyomott béreken, az éhbért fizető közmunka csapdájában tartja az embereket és ez a politika ésszerűtlen, felelőtlen és közpénz-pazarló.
jan. 6
7:17
Úabb foglalkoztatást segítő programok indulnak (HR Portál)
A kormány újabb foglalkoztatást segítő programokat indít az év első felében, elsőként a Közfoglalkoztatásból a versenyszférába című segítő program kezdődik el - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára sajtótájékoztatón kedden, Budapesten.
jan. 6
7:45
A bankok is szeretik a csok-ot? (ProfitLine)
A magyar pénzintézetekre több szempontból is pozitív hatással lehet az új családi otthonteremtési támogatási rendszer - véli a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője, aki szerint 2016 második felében indulhat be érdemi hitelkihelyezés a bankoknál.
jan. 6
7:51
Észak-Korea atomot robbantott (Portfolio)
Az észak-koreai állami média közölte, hogy az ország sikeres kísérleti robbantást hajtott végre egy hidrogénbombával szerdán. Összeül az ENSZ, szankciók várhatók. Az állami televízióban közölt...
jan. 6
7:53
Nincs megállás, tovább esnek a tőzsdék (Portfolio)
Nem jól indult az év a tőzsdéken, a nagy esések hátterében a kínai gazdaság lassulásától való félelmek és a világ több pontján kiújult geopolitikai feszültségek állnak.Rossz a hangulat Európában 2016...
jan. 6
7:54
Demján kiszáll a Gránit Bankból (Privátbankár)
3,1 milliárdos tőkeemelés és vezércsere a Gránit Banknál.
jan. 6
7:56
Ónos eső és durva havazás - mire számíthatunk ma? (Privátbankár)
Marad a pocsék időjárás ma is, este kell majd nagyon figyelni, mert több helyre is kiadták a riasztást.
jan. 6
8:06
Listázzák az adózókat – ezt gondolja a szakértő (Adózóna)
Feltétlenül javulni fog az adófizetési morál azzal, hogy megbízható és kockázatos kategóriákba sorolják az adózókat – mondta Vámosi-Nagy Szabolcs adószakértő az M1 aktuális csatornán kedden.
jan. 6
8:09
Megmaradt reggelre a forint ereje (Portfolio)
Ma reggel a tegnapi záróértékének közelében 314 forint alatt kereskednek az euróval a bankközi piacon. Bár a külső környezet kockázatai miatt akár gyengülhetne is a hazai fizetőeszköz, ennek egyelőre...
jan. 6
8:12
Fontos szám érkezik - folytatódik a javulás? (Privátbankár)
Az ipari termelői árak tavaly novemberi alakulását közli ma a Központi Statisztikai Hivatal.
jan. 6
8:14
Erről tárgyalhat holnap Cameron és Orbán (Privátbankár)
Nem lesz nehéz megtalálni a közös hangot a megkérdezett politológusok szerint.
jan. 6
8:18
Pályázna élelmiszeripari fejlesztésekre? Figyeljen! (ProfitLine)
Február 15-től lehet benyújtani a pályázatokat az élelmiszeripari fejlesztéseket segítő, 151 milliárd forint keretösszegű kiírásra - hívta fel a figyelmet Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.
jan. 6
8:27
Kiszámolták: ennyibe kerülhet a 10+10 millió forintos CSOK (Portfolio)
2015-ben sokkal jobb lehetett a tervezettnél a költségvetés hiánya, és a folyamatok arra utalnak, hogy 2016-ban is kedvező lehet a deficitszám. Miután egyre nyilvánvalóbbá vált a kormány számára is a...
jan. 6
8:30
Óriási pánik Kínában - így mentenék, amit lehet? (Privátbankár)
Az erősödő dollár, a kifulladó belső gazdaság és a tőzsdei zavarok arra késztethetik a pekingi vezetést, hogy még határozottabban ösztönözzék az exportot. Túl nagy a félelem a kormányzatban a gazdasági lassulás által borítékolható társadalmi elégedetlenségi hullámtól. Egy komolyabb kínai leértékelés újabb eszkalációját hozná el a már évek óta tartó globális valutaháborúnak.
jan. 6
8:42
A német közszolgálati tévé hibának nevezte, hogy hétfőn nem számoltak be a Kölnben nők ellen elkövetett szilveszteri támadásokról (GazdaságPortál)
A ZDF német közszolgálati televízió főszerkesztő-helyettese közölte, hibát követtek el azzal, hogy a hétfői esti híradóban nem számoltak be a szilveszter éjszakáján Kölnben nők ellen elkövetett támadásokról. Elmar Theveßen kedden délután a ZDF Facebook-oldalán megjelent rövid közleményében úgy fogalmazott: világos volt, hogy olyan történésről van szó, amelyről be kellett volna számolni, és az adó…
jan. 6
8:45
Ez is eljött: tönk szélére kerülhetnek a magyar kisvállalkozások (Pénzcentrum)
Nem megoldott a generációváltás....
jan. 6
8:45
Veszik a fegyvereket az amerikaiak (Portfolio)
Veszik a fegyvereket az amerikaiakat és ezzel együtt veszik a fegyvergyártók részvényeit is, tegnap a Smith & Wesson árfolyama újabb történelmi csúcsra szárnyalt. A kedvező szektorhangulat mögött...
jan. 6
8:47
Megtörtént az, amire majdnem három évet kellett várni (Portfolio)
2013 áprilisa óta várunk arra, ami decemberben megtörtént: 1,3 milliárd dollárnyi tőkebeáramlásról számolt be a Pimco Total Return alapja, amelyért egészen 2014 szeptemberéig Bill Gross felelt -...
jan. 6
8:51
Mit gondol? Mennyi volt az az euróövezeti infláció decemberben? (ProfitLine)
A szakértők által vártnál kisebb mértékben, 0,2 százalékkal nőttek a fogyasztói árak decemberben az euróövezetben éves összehasonlításban.
jan. 6
8:53
A csok nagyobb energiahatékonyságot ír elő (ProfitLine)
Az új lakástámogatási rendszerre (az új csok) vonatkozó kormányzati intézkedések szigorúbb épületenergetikai követelményekkel párosulnak, amelyekkel az új épületek energiaigénye jelentősen, felére csökkenhet a Magyar Energiahatékonysági Intézet (MEHI) szerint.
jan. 6
9:00
Tőzsdenyitás előtt – Eltérő elemzői várakozások (GazdaságPortál)
Eltérően ítélik meg a várható folyamatokat a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) szerdán az MTI-nek nyilatkozó szakértők. Ballai Zoltán, a Raiffeisen Bank üzletkötője az MTI-nek elmondta: a nap első felében nem várhatók jelentős mozgások a tőzsdén. Fontosak ugyanakkor a délutáni amerikai makrogazdasági adatok, amelyek hatással lehetnek a hazai kereskedésre is – tette hozzá. A szakértő enyhe gyengülésre…
jan. 6
9:03
Dugába dőlhet a Deutsche Bank nagy terve (Portfolio)
Késik a Deutsche Bank azon tervének megvalósítása, amely szerint tőzsdei kibocsátás keretében eladja lakossági érdekeltségét, a Postbankot - írja a WirtschaftsWoche. A Reuters által idézett cikk...
jan. 6
9:03
Érdemes vigyázni: taxishiénák fenyegetik az utasokat (Pénzcentrum)
Hiába hoztak törvényt ellenük....
jan. 6
9:06
Nagy port kavart Obama fegyverellenes beszéde (Privátbankár)
A republikánusok szerint mindenkinek joga van a fegyvertartáshoz. Obama könnyek között tartott beszédet a fegyvertartás szabályozásáról.
jan. 6
9:08
Itt vannak a számok: nem éri meg Magyarországon eladni? (Privátbankár)
Jelentett a KSH, tovább csökkentek az ipari termelői árak, elsősorban a belföld tette tönkre a számokat.
jan. 6
9:21
Az Employer Branding munkahelyi stressz ellen is hatékony (HR Portál)
A munkahelyi stressz témáját már szinte minden HR-es szakmai fórum tárgyalta az elmúlt időszakban, ugyanakkor azt még kevesen vizsgálták, hogy mit tehet az Employer Branding a munkahelyi stressz megelőzéséért és csökkentéséért, ha egyáltalán ez lehetséges. Cikkünkben ezt járjuk körbe.
jan. 6
9:21
Éles fordulat Iránban - Mégsem szárnyal az olaj (Portfolio)
Az utóbbi hónapokban ismét eladói nyomás alá került a nyersolaj. Sőt a kilátások sem túl bíztatóak, az Irán és Szaúd-Arábia közti kapcsolat további romlásával ugyanis fokozódhat a spekuláció, hogy az...
jan. 6
9:23
Melyik hónapban lesz a legkevesebb munkanap idén? - VIDEÓ (HR Portál)
Így januárban a legtöbb munkavállaló azért nézegeti a naptárat, hogy hány hosszú hétvége lesz 2016-ban, hány szombaton kell dolgozni és melyik hónapban van a legkevesebb munkanap? Kiderül a videóból.
jan. 6
9:23
Könnyebb lesz a KKV-k részvétele az EU-s közbeszerzéseken (Portfolio)
Az Európai Bizottság kedden elfogadta az új egységes európai közbeszerzési iratot, ami a közbeszerzéseken induló kis- és középvállalkozások adminisztratív terheit hivatott csökkenteni. Az egységes...
jan. 6
9:24
KSH: tovább csökkentek a termelői árak novemberben (Infostart)
Az ipari termelői árak 0,8 százalékkal alacsonyabbak voltak 2015 novemberében, mint egy évvel azelőtt. Éves összehasonlításban harmadik hónapja estek az árak. A belföldi értékesítési árak 3,1 százalékkal visszaestek, az exportárak viszont 0,5 százalékkal emelkedtek - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
jan. 6
9:24
Ónos eső és havazás: mi a helyzet az utakon? (Privátbankár)
Jelenleg nincs a télies útviszonyok miatt lezárt útszakasz vagy elzárt település az országban.
jan. 6
9:24
Két feltételezett terrorista őrizetben (ProfitLine)
Őrizetbe vett két férfit a koszovói rendőrség a pristinai repülőtéren, mert a gyanú szerint a szíriai háborúból tértek haza, ahol az Iszlám Állam nevű terrorszervezet soraiban harcoltak.
jan. 6
9:24
Tőzsde – Mínuszban nyitottak a nyugat-európai tőzsdék (GazdaságPortál)
Csökkenéssel indult a kereskedés a fontosabb nyugat-európai tőzsdéken szerdán. A londoni FTSE-100 index 0,33 százalék, a párizsi CAC-40 index 0,24 százalék, a frankfurti DAX-30 index pedig 0,34 százalék mínuszt jelzett a kereskedés első perceiben. Kedden a londoni értéktőzsde fő mutatója, az FTSE-100 0,72 százalék, Frankfurtban a DAX-30 0,26 százalék, Párizsban a CAC-40 pedig 0,34 százalék ...
jan. 6
9:25
236 milliárd dolláros bizonyíték: ezek a befektetések lehetnek a jövő sztárjai (Portfolio)
Rekord összegű, összesen 236 milliárd dollárt vittek a befektetők tavaly a passzívan kezelt befektetési alapjairól híres Vanguardhoz, ami az eddig mért legnagyobb éves tőkebeáramlás egy alapkezelőnél...
jan. 6
9:26
A nagy fagyállóteszt - ezeket ne öntsd az autódba, ha pocsék az idő! (Privátbankár)
Megjött az igazi tél, így csak örülni tudunk a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság legújabb ellenőrzéseinek.
jan. 6
9:26
Megújul Nagyvázsony (ProfitLine)
Nagyvázsony történelmi léptékű támogatással kezdte meg több épületének korszerűsítését 2015-ben. A 147 173 203 forintos vissza nem térítendő, európai uniós támogatás a falu eddigi legjelentősebb pályázati eredménye. A projekt a KEOP-2015-5.7.0 Középületek kiemelt jelentőségű épületenergetikai fejlesztése projekt keretében valósult meg.

Keresés