2016. január 9. szombat

jan. 9
0:36
Itt akar most minden magyar lakást venni (ProfitLine)
Az új támogatásokhoz kapcsolódó felfokozott várakozások miatt december 14-től január 6-ig az ingatlan.comon 30 százalékkal több keresés történt az új lakóingatlanokra az előző év azonos időszakhoz képest, mindez azt is jelzi, hogy rendkívül nagy az érdeklődés a csok feltételeinek megfelelő ingatlanok iránt - közölte a portál legfrissebb felmérése alapján pénteken az MTI-vel.
jan. 9
4:27
Milyen könyvet olvas mostanában a magyar ember? (ProfitLine)
Nyáry Krisztián vette át az első helyet a nagy karácsonyi könyvdömpingben, Frei Tamás a második helyen zárt, a harmadik helyet pedig Tibi atya szerezte meg a decemberi Bookline Top50-ben.
jan. 9
6:06
Ha egészségesen akar élni, akkor ezt kövesse (ProfitLine)
Új táplálkozási ajánlásokat tett közzé az amerikai kormányzat, a telített zsírok, a só és a cukor fogyasztásának csökkentését javasolja az amerikaiaknak.
jan. 9
7:00
Nagyot robbant a CSOK - Mit lépnek a bankok? (Portfolio)
Három jelentős magyar lakáshitelpiaci szereplőt kérdeztünk meg arról, milyen hatásokat várnak az új, akár 10 milliós CSOK bevezetésétől és a hozzá kapcsolódó 3%-os kamatozású kedvezményes...
jan. 9
7:00
Erre még a gatyád is rámehet januárban (Pénzcentrum)
Nesze neked újévi fogadalom!...
jan. 9
7:12
Emelkedő életkilátások az OECD országokban (ProfitLine)
Amint azt már tudjuk, az életkilátások az elmúlt évtizedekben általánosan növekedést mutatnak. Köszönhető mindez az életszínvonal emelkedésének, az egészségügyi szolgáltatások és az orvostudomány fejlődésének, sőt ebben az esetben nagy szerepet játszik az egészséges életmódra nevelő felvilágosító munka is. Úgy néz ki, hogy az életkilátások éveként 3-4 hónapos pluszt hoznak és jó hír az, hogy ez…
jan. 9
7:18
Táppénz és csed: így kapható egyidejűleg több helyről (Adózóna)
Jár-e egyidejűleg több jogviszony után táppénz, illetve csecsemőgondozási díj – érdeklődött olvasónk. Széles Imre társadalombiztosítási szakértő válaszát ismertetjük.
jan. 9
7:24
Londoni elemzők: már globális piaci járványhatásai vannak a kínai tőzsdepániknak (GazdaságPortál)
Londoni pénzügyi elemzők szerint már globális szinten érződik az adósságpiaci kockázati mutatókban a kínai tőzsdepánik járványhatása. A Markit Financial Information Services londoni piaci adatszolgáltató cég péntek esti hétzáró összesítésében közölte, hogy az általa vezetett Markit iTraxx Asia ex Japan IG index – amely Japán kivételével a legnagyobb ázsiai gazdaságok befektetési ajánlású…
jan. 9
8:18
Mentsük meg a Holt-Tiszát! (ProfitLine)
Aláírásgyűjtést indít három civil szervezet a szegedi Holt-Tisza lakott területen található szakaszának rehabilitációjáért - jelentette be a Fidesz helyi elnöke pénteken a csongrádi megyeszékhelyen.
jan. 9
8:30
Ez a szakértőket is meglepte: új halfaj jelent meg a Zagyvában (Privátbankár)
A klímaváltozás jele lehet a szúnyogirtó fogaspontyok (Gambusia holbrooki) megjelenése a természetes tavakban, folyókban, legutóbb a Zagyva szolnoki szakaszán találtak példányokat - közölte a Magyar Haltani Társaság elnöke.
jan. 9
8:48
Vannak, akik már megint megússzák az online kasszák bevezetését (Portfolio)
Mentesülnek a falusi vendégfogadásból élő magánvállalkozók az online pénztárgép bevezetésétől, noha januártól nekik is kötelező lett volna elektronikus kasszával kiállított nyugtát adniuk turisztikai...
jan. 9
8:51
Kidobáljuk az ételt a kukába - de tudja Ön, hogy mennyit? (ProfitLine)
Magyarországon részletes kutatás készül arról, hogy mennyi fogyasztható élelmiszer kerül a kukákba - írja a Magyar Nemzet szombati számában.
jan. 9
9:06
Megromlott vagy sem? Ezért pazarolnak a magyarok (Privátbankár)
A pocsékolás egyik forrása, hogy a vásárlók sokszor nem tudják, mi a különbség a terméken feltüntetett minőségmegőrzési, illetve a fogyaszthatósági dátumot között.
jan. 9
9:24
Londoni elemzők: járvány indult Kínából (Privátbankár)
Londoni pénzügyi elemzők szerint már globális szinten érződik az adósságpiaci kockázati mutatókban a kínai tőzsdepánik járványhatása. Az európai adósságpiac jobban viselte az elmúlt hét kínai tőzsdei felfordulását, de megindult az ilyen volatilis időszakokra jellemző átrendeződés a kockázatos eszközökből a biztos menedékbe.
jan. 9
9:24
Rekord mennyiségű Boeing került átadásra (ProfitLine)
Rekord mennyiségű repülőgépet adott át megrendelőinek az amerikai Boeing, 2015-ben 762 gép került az üzemeltetőkhöz, 39-cel több, mint egy évvel korábban.
jan. 9
9:24
Hamarosan még több banknál igényelhetjük a CSOK-ot (Portfolio)
Az eddigi tapasztalatok szerint az ügyfelek általános információkat kérnek az új családi otthonteremtési kedvezményről (csok) a bankoktól, míg a pénzintézetek ügyviteli, informatikai fejlesztéseket...
jan. 9
9:57
Fegyveres támadt Obama kutyájára (ProfitLine)
Fegyveres rablás kísérlete miatt tartóztattak le egy észak-dakotai férfit, aki a titkosszolgálat tájékoztatása szerint az Obama-család egyik kutyáját akarta elrabolni.
jan. 9
10:00
Jeges utak, ónos eső - kiadták a figyelmeztetést (Privátbankár)
A meteorológiai szolgálat már pénteken országszerte ónos esőre és tartós, sűrű ködre figyelmeztetett. A rendőrség és a BKK most a Pest megyei közlekedési viszonyokra figyelmeztet.
jan. 9
10:18
Két 163 milliót érő telitalálatos szelvény volt az Eurojackpoton (Pénzcentrum)
Volt köztük magyar?...
jan. 9
10:18
Ónos eső – Csúszós, jeges utak a fővárosban és Pest megyében (GazdaságPortál)
Az ónos eső miatt több helyen kell csúszós, jeges útszakaszokra számítani a fővárosban és Pest megyében szombaton – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a rendőrség. A BKK Facebook-oldalán megjelent információk szerint Budapesten főként a magasabban fekvő területeken és a külső kerületekben számíthatnak csúszós útszakaszokra az emberek. Közölték azt is, hogy baleset miatt a ...
jan. 9
10:30
150 ezer fős leépítés a közszférában? (ProfitLine)
A Jobbik nem támogatja a kormány által bejelentett, mintegy 150 ezer főt érintő elbocsátást a közszférában - mondta Volner János, a párt alelnöke pénteken a fővárosban tartott sajtótájékoztatóján.
jan. 9
10:32
Robbantott az USA munkaerőpiaca (ProfitLine)
Az év utolsó hónapjában 292 ezer új munkahely jött létre az Egyesült Államokban - jelentette be pénteken a szövetségi munkaügyi minisztérium.
jan. 9
10:36
Veszélyes országok a szomszédaink - Itt a bizonyíték! (Portfolio)
Két fontos pénzügyi sérülékenységi mutatóban is a legrosszabbak között található a feltörekvő piacokon Horvátország, igaz közben egy másik mutatóban a legjobbak között láthatjuk - derül ki abból a...
jan. 9
10:54
Új ipari park lesz Miskolcon (Privátbankár)
Az ezer hektáros ipari park a város külső részén, Martinkertváros, Hejőcsaba és Szirma térségében épül ki.
jan. 9
11:12
Még mindig nem stimmel valami a közalkalmazottak bérével (Portfolio)
A közalkalmazottak novemberi bérével kapcsolatos december eleji balhé után még mindig nincs minden rendben a közalkalmazotti bérekkel. Rengeteg olyan könyvtáros, tűzoltó, szociális munkás, bölcsődéi...
jan. 9
11:12
Megint kevesebb pénzt kapott sok közalkalmazott (Pénzcentrum)
Az Államkincstár és a munkáltató egymásra mutogat....
jan. 9
11:30
Adidas cipő ezer forintért, nem gyanús? (Privátbankár)
Leggyakrabban a ruházati és a műszaki termékekkel akad problémája azoknak, akik az interneten vásárolnak - mondta Kriesch Attila, az Európai Fogyasztói Központ igazgatója.
jan. 9
11:30
Itt sem kell online kassza (Adózóna)
Mentesülnek a falusi vendégfogadásból élő magánvállalkozók az online pénztárgép bevezetésétől, noha januártól nekik is kötelező lett volna elektronikus kasszával kiállított nyugtát adniuk turisztikai szolgáltatásukról – írja a Magyar Idők.
jan. 9
11:33
"A magyar és külföldi tulajdonú vállalatok közös sikere" (Infostart)
Az ipar növekedése a magyar és külföldi tulajdonú vállalatok közös sikere - mondta a belgazdaságért felelős helyettes államtitkár.
jan. 9
11:35
Ipari park épül Miskolcon (Infostart)
Ezer hektárnyi területen új ipari park lesz Miskolcon - írta az Észak-Magyarország.
jan. 9
11:36
Kinevezték a lengyel közszolgálati televízió új vezetőit (ProfitLine)
Kinevezték pénteken a lengyel közszolgálati televízió (TVP) új főigazgatóját, valamint a televíziós hírügynökség (TAI) és a hírtelevízió (TVP Info) főnökeit a médiatörvény pénteken hatályba lépő módosítása alapján; a kinevezések a teljes közmédiareform idén nyárra tervezett megvalósulásáig érvényesek.
jan. 9
11:36
Illegális bevándorlás – Az Együtt feljelentést tett a betelepítési kvóta elleni kampány miatt (GazdaságPortál)
Nagy nyilvánosság előtt elkövetett közösség elleni uszítás gyanúja miatt feljelentést tett ismeretlen tettes ellen az Együtt elnöke. Szigetvári Viktor szerint “A kormány nemet mond a kötelező betelepítési kvótára” szlogennel fémjelzett kormányzati kampány kimeríti e bűncselekmény tényállását. Az Együtt – a Korszakváltók Pártja az MTI-hez szombaton eljuttatott közleménye szerint a Fidesz-KDNP-…
jan. 9
11:37
Vigyázni kell a ruházati és a műszaki cikkekkel! (Infostart)
A ruházati és a műszaki termékekkel akad problémája legggyakrabban azoknak, akik az interneten vásárolnak - mondta az Európai Fogyasztói Központ igazgatója.
jan. 9
12:06
Nem mindegy, hogy mit neveznek új építésű lakásnak (Portfolio)
Két nappal ezelőtt megjelent cikkünkben arra kerestük a választ, milyen hatással lehetnek a lakásárak jövőbeni alakulására a piacot érintő friss kormányzati intézkedések, nevezetesen az újlakás-áfa...
jan. 9
12:09
Sokat dolgoznak Magyarországon az orvosok (ProfitLine)
Az egészségügyi vizsgálatok többsége ma már olyan kényelmes, felszerelt intézményekben történik, mint klinikák, magánrendelők, egyes kórházak speciális rendelői. Egyes esetekben az orvos otthonában látogatja meg a beteget, és itt állít fel diagnózist, illetve irányítja a beteget további kivizsgálásokra és kezelésekre.
jan. 9
12:24
Ítéletidő és jég az utakon - így kerüld el a baleseteket! (Privátbankár)
Egyre pocsékabb az időjárás az országban, a havazás után az ónos eső is megérkezetett. Megint rengeteg baleset van, mivel sokan figyelmetlenül vezetnek, és nem készítették fel kocsijaikat a bekeményedő télre. A rendőrség a biztonságos téli közlekedéshez adott néhány tanácsot, mi ezekből válogattunk.
jan. 9
12:42
Közel háromszázezer új munkahely jött létre az Egyesült Államokban decemberben (GazdaságPortál)
Az év utolsó hónapjában 292 ezer új munkahely jött létre az Egyesült Államokban – jelentette be pénteken a szövetségi munkaügyi minisztérium. A tárca azt is közölte: egyre több amerikai talál magának új munkalehetőséget, s a munkanélküliség aránya harmadik hónapja stabilan ötszázalékos. Kormányzati adatok szerint októberben is és novemberben is ötvenezerrel több munkahelyet sikerült létrehozni,…
jan. 9
13:00
Szerdától olcsóbb lehet a tankolás (Portfolio)
Az utóbbi napokban tovább esett az olaj árfolyama, mellyel párhuzamosan a finomított termékárak is csökkentek. Bár a dollár erősödött a forinttal szemben, hétfőn a Mol várhatóan a benzin és a dízel...
jan. 9
13:15
Részvénytörlés: búcsúzik a Synergon (ProfitLine)
A Synergon Informatikai Nyrt., a társaság végelszámolására tekintettel, részvényeinek törlését kérte a Budapesti Értéktőzsdéről.
jan. 9
13:18
Kiderült: ennyien vállalnának be egy harmadik gyereket a 10+10 millió CSOK-ért (Pénzcentrum)
Mennyibe kerülhet egyáltalán a harmadik gyerek?...
jan. 9
13:36
Csok – bank: van, aki már befogadja, van, aki még koncentrál (Adózóna)
Az ügyfelek általános információkat kérnek az új családi otthonteremtési kedvezményről (csok) a bankoktól, míg a pénzintézetek ügyviteli, informatikai fejlesztéseket hajtanak végre ezekben a hetekben – közölte Kovács Levente, a Bankszövetség főtitkára az MTI érdeklődésére.
jan. 9
13:48
Leginkább a ruházati és a műszaki cikkekkel van problémája az interneten vásárlóknak (GazdaságPortál)
Leggyakrabban a ruházati és a műszaki termékekkel akad problémája azoknak, akik az interneten vásárolnak – mondta Kriesch Attila, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságon belül működő Európai Fogyasztói Központ igazgatója szombaton az M1 aktuális csatorna műsorában. Az igazgató szerint a webáruházak termékei között a műszaki cikkek gyakran olcsóbbnak tűnnek, mint a magyar boltokban, ezért sokan…
jan. 9
13:54
Kiderült: ennyien vállalnának be egy harmadik gyereket a 10+10 milliós CSOK-ért (Pénzcentrum)
Mennyibe kerülhet egyáltalán a harmadik gyerek?...
jan. 9
14:12
Itt a válasz a szilveszteri erőszakra: kiutasítanák a bűnelkövető menekülteket (Privátbankár)
A szilveszteri éjjelén történt tömeges szexuális zaklatásra már Merkelnek is muszáj volt lépnie, jelentős szigorítások jönnek.
jan. 9
14:21
60% a pozitív menedékkérelmek aránya (ProfitLine)
Több mint 60 százalék volt a pozitívan elbírált menedékkérelmek aránya tavaly Belgiumban, a befogadottak nagy többsége Irakból, Szíriából és Afganisztánból érkezett - közölte a belga menekültügyi hivatal (CGRA) a Le Soir című helyi lap pénteki cikke szerint.
jan. 9
14:30
Kevesebb lesz az ingyenpénz - már nem is reménykednek a magyarok? (Privátbankár)
Itt az új év. Az IBS Nemzetközi Üzleti Főiskola és a Policy Agenda közös kutatásában készített KKV Konjunktúra Index értéke 49,3 pontra nőtt, amely az előző negyedévhez képest ugyan a cégek javuló gazdálkodási hangulatát mutatja, de a cégek többsége még mindig pesszimista.
jan. 9
15:06
A Magyar Államkincstár haladéktalanul kivizsgálja a bérekkel kapcsolatos panaszokat (Infostart)
A Magyar Államkincstár haladéktalanul és egyesével kivizsgálja az állami szférában dolgozók esetleges, bérekkel kapcsolatos panaszait - mondta Dancsó József, az államkincstár elnöke szombaton az MTI-nek.
jan. 9
15:06
Az 1 millió magyar alkoholistára építenek a CBA tulajdonosai (Pénzcentrum)
Szeszgyárat nyitnak a fogathajtós Lázárék....
jan. 9
15:08
Így tanítsd a gyereked arra, hogyan bánjon a pénzzel (Infostart)
Anyagias világban élünk, és a gyerekek is hamar szembesülnek ezzel, miközben a pénz értékét valójában nem ismerik. Bizonyos feltételekkel azonban a zsebpénz jó eszköz lehet a gyerekek pénzügyi ismereteinek megalapozásában - mondta Himer Csilla pénzpedagógus az InfoRádiónak.
jan. 9
15:27
Adó- és zárjegyek gyártása (ProfitLine)
Két évre szóló szerződést írt alá az ANY Biztonsági Nyomda vezette konzorcium a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal (NAV) adó- és zárjegyek gyártására - tette közzé a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön.

Keresés