2016. március 15. kedd

márc. 15
0:09
Külföldi sajtó Magyarországról - távolodunk a nyugati modelltől? (ProfitLine)
Kelet-Európa távolodik-e a nyugati modelltől? címmel közölt terjedelmes elemzést a Le Figaro.
márc. 15
0:42
Szíria - Putyin elrendelte az orosz haderő fő kivonását (ProfitLine)
Elrendelte a Szíriában harcoló orosz katonai erő fő része kivonásának megkezdését hétfőn Moszkvában Vlagyimir Putyin orosz elnök.
márc. 15
1:15
Migránsok zaklatták egy vonat utasait és kalauzát Budapesten (ProfitLine)
Migránsok zaklatták február végén egy vonat utasait és kalauznőjét a budapesti Déli pályaudvaron, a rendőrség az eset miatt egy 24 éves szomáliai férfit keres garázdaság miatt - közölte az M1 aktuális csatorna híradója hétfőn.
márc. 15
1:48
Ellenzéki szerepre készül az AfD, a németországi tartományi választások nagy nyertese (ProfitLine)
Ellenzéki szerepre készül az Alternatíva Németországnak (AfD) nevű párt, amely a vasárnapi tartományi választásokon első nekifutásra mindhárom tartományi gyűlésbe (Landtag) bejutott.
márc. 15
2:54
Az IMF megadta az irányt Romániának (ProfitLine)
A Nemzetközi Valutaalap (IMF) bukaresti küldöttsége az idei román államháztartási hiány mérséklését és a jövő évtől tervezett áfacsökkentés halasztását javasolta hétfőn.
márc. 15
4:33
Magyarország gazdasága gyorsul és a kamat 1%-ra csökken (ProfitLine)
Javították a magyar gazdaság idei és jövő évi teljesítményére adott becslésüket felülvizsgált hétfői előrejelzésükben londoni pénzügyi elemzők, akik szerint a Magyar Nemzeti Bank (MNB) várhatóan ismét kamatcsökkentésekre szánja el magát a céltól messze elmaradó infláció és az eurójegybank (EKB) enyhítési lépései miatt, így akár 1,00 százalékig csökkenhet az alapkamat.
márc. 15
6:12
Magyar cég szállíthat napelemes utcalámpákat Szudánba (ProfitLine)
A csarodai Bereg Led Kft. 2,2 millió euró (683 millió forint) értékben szállíthat utcai világításra szolgáló napelemes lámpatesteket Szudánba - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) sajtófőosztálya hétfőn az MTI-vel.
márc. 15
6:12
Éljen az egészséges életmód: esszük a mekis ételt és isszuk a kólát (Portfolio)
A csapból is az egészséges életmód folyik, és látszólag egyre több figyelmet fordítanak az emberek világszerte arra, hogy mit esznek és mennyit mozognak. Ez elméletben azt jelentené, hogy elfordulnak...
márc. 15
7:03
Ezért drága a munkahelyi ingyen kávé (Adózóna)
Adóköteles-e a munkahelyen kihelyezett bérelt kávégép? Olvasónk kérdésére Surányi Imréné okleveles közgazda válaszolt.
márc. 15
7:06
Sokan ezért bukják a CSOK-os kölcsönt: kaphatnak egyáltalán hitelt? (Pénzcentrum)
Iyen kölcsönt vehetünk csak fel a támogatás mellé....
márc. 15
7:15
Angela Merkel 'alternatíva nélküli vesztes' (ProfitLine)
"Alternatíva nélküli vesztesnek" nevezte Angela Merkel kancellárt a vasárnapi német tartományi választások eredményeit értékelve Kiss J. László Németország-szakértő. A választásokon a menekültkérdés mindent felülírt - mutatott rá az MTI-nek nyilatkozva a Corvinus Egyetem tanára, aki szerint a szavazás igazi nyertese a politikai elit ellen fellépő és a merkeli menekültpolitikát elutasító…
márc. 15
7:24
Az IMF az államháztartási hiány mérséklését és az újabb áfacsökkentés halasztását javasolta Romániának (GazdaságPortál)
A Nemzetközi Valutaalap (IMF) bukaresti küldöttsége az idei román államháztartási hiány mérséklését és a jövő évtől tervezett áfacsökkentés halasztását javasolta hétfőn. Az IMF bukaresti delegációja hétfőn zárta látogatását. Románia 2009 és 2015 között három hitelszerződést kötött a washingtoni pénzintézettel. A legutóbbi tavaly ősszel járt le, ezért az IMF most már csak évente egyszer látogat…
márc. 15
8:00
Időjárás: mire számíthatunk ma? (2016.03.15) (Pénzcentrum)
Itt a Pénzcentrum 2016.03.15-i időjárásjelentése....
márc. 15
8:06
Szolgálati idő: így kell figyelembe venni a tanulmányokat (Adózóna)
A társadalombiztosítási szervek másként vették figyelembe a tanulmányi időszakot, mint amire a nyugdíjjogosult számított. Per, majd a Kúriánál felülvizsgálati kérelem lett az ügyből.
márc. 15
8:18
Bemutatják az új évjáratú Egri Csillag borokat (ProfitLine)
A hétfő esti ünnepség keretében ötödik alkalommal "indítják útjára" az Egri Csillagot; a szimbolikus fénycsóvát Habis László egri polgármester (Fidesz-KDNP) "lövi fel" - közölték a szervezők a helyszínen, a Fúzió - Gál Tibor Pincészetben, ahol ezúttal 16 egri borász mutatja be 2015-ös évjáratú fehér cuvée-jét, az Egri Csillagot.
márc. 15
8:18
Ez még hathengeres - BMW 330d Touring xDrive (Portfolio)
Régebben, ha nem is volt magától értetődő, elég nagy volt az esély arra, hogy egy BMW-ben hathengeres motor legyen. Ma a méretcsökkentés időszakában erre egyre kisebb az esély, ezért minden olyan...
márc. 15
9:18
Mi lesz a héten? Még erre a néhány napra is befért pár fontos adat (Privátbankár)
Kiderül például, hogy alakult a fizetésünk, de azt is megtudhatjuk, hogy áll az építőipari termelés. Az se menjen tovább, akit a szálláshelyek adatai érdekeltek.
márc. 15
9:24
Az uniós tejtermelés ideiglenes csökkentéséről döntöttek Brüsszelben (ProfitLine)
Az uniós tejtermelés ideiglenes csökkentéséről döntöttek a tagállamok agrárminiszterei hétfőn Brüsszelben. A döntést az Európai Bizottságnak jóvá kell hagynia, amely jelezte: készen áll a versenyszabályzatba ütköző döntés ideiglenes engedélyezésére - tájékoztatott közleményében az Európai Tanács hétfőn.
márc. 15
9:30
Vegyesen alakult a forint árfolyama (GazdaságPortál)
Vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi piacon kedd délelőttre: az euróhoz, a dollárhoz és a svájci frankhoz képest enyhén erősödött, míg a japán jennel szemben gyengült. Reggel kilenc órakor az eurót 309,88 forinton, a dollárt 278,75 forinton, a svájci frankot 282,77 forinton, a japán jent pedig 2,4656 forinton jegyezték. ...
márc. 15
9:36
A vártnál is jobban teljesíthet Magyarország (Privátbankár)
Londoni elemzők javították a hazánkkal kapcsolatos előrejelzéseket.
márc. 15
9:48
Így ünnepel a forint (Infostart)
Vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi piacon kedd délelőttre: az euróhoz, a dollárhoz és a svájci frankhoz képest enyhén erősödött, míg a japán jennel szemben gyengült.
márc. 15
9:48
Ezt tudja a világ első 1 kilométeres felhőkarcolója (Portfolio)
Már három éve folyik a világ legmagasabb épületének kivitelezése, a szaúd-arábiai Jeddah városában helyet kapó Kingdom Tower a maga 1008 méteres magasságával minden eddigi rekordot meg fog dönteni....
márc. 15
10:06
Meghosszabbították a gazdasági szükségállapotot Venezuelában (Portfolio)
További hatvan nappal meghosszabbította az elnök hatáskörét kiterjesztő gazdasági szükségállapotot Nicolás Maduro venezuelai államfő, hogy megvédje népét a "gazdasági háborútól" - közölte a kormány...
márc. 15
10:06
Ők kaptak idén Jászai Mari-díjat (Pénzcentrum)
A Kossuth díjasokra még várni kell....
márc. 15
10:12
A behajtási költségátalányról és az üdültetésről is tárgyal az Országgyűlés (Adózóna)
A március 15-ei nemzeti ünnep miatt a szokásostól eltérő időpontban kezdi meg aktuális ülését az Országgyűlés. A képviselők szerdán interpellálhatják a kormányt, majd csütörtökön rövid szavazást tartanak, amelyen megszüntethetik a nem magyar kutyafajták tenyésztésének állami felügyeletét.
márc. 15
10:30
Mire figyelnek a profi befektetők a héten? (ProfitLine)
Kevés fontos makrogazdasági adat lát napvilágot ezen a héten, és egyiküknek sem lesz piaci szempontból lényeges árfolyammozgató hatása.
márc. 15
10:48
Több milliárd eurós pert akasztottak a Volkswagen nyakába (Privátbankár)
Az autógyártó intézményi befektetői összefogtak és 3,2 milliárd euróra perelték a céget a károsanyag-kibocsátási botrány miatt.
márc. 15
11:00
Közel 10 ezerrel kevesebben dolgoznak a boltokban a boltzár óta (Portfolio)
A vasárnapi pihenőnap egy évvel ezelőtti bevezetésekor megfogalmazott negatív kritikáknak nem lett igazuk: 5,5 százalékkal bővült a kiskereskedelmi piac - mondta Vámos György, az Országos...
márc. 15
11:03
A spanyol kormány csak feltételekkel támogatná az EU-török megállapodást (ProfitLine)
Spanyolország csak bizonyos feltétekkel támogatná a migrációs válságkezeléséről szóló, Törökország és az Európai Unió közötti megállapodást - mondta José Manuel García-Margallo spanyol külügyminiszter hétfőn Brüsszelben, az EU-tagországok külügyminisztereinek találkozóját követő sajtótájékoztatóján.
márc. 15
11:33
Na, ez a durva, nem a kettős bérrendszer (Pénzcentrum)
Van, ahol a feltétel nélküli alapjövedelemről népszavaznak....
márc. 15
11:36
Veszteségben a főbb európai tőzsdék (ProfitLine)
Mérsékelt veszteséggel nyitottak kedden a vezető európai értéktőzsdék, tükrözve a nyersanyagárak és az ázsiai tőzsdeindexek csökkenését.
márc. 15
11:39
Az orosz csapatok elkezdtek hazamenni Szíriából (Privátbankár)
Kedden megkezdődött az orosz csapatok kivonása Szíriából. Vlagyimir Putyin orosz elnök tegnap este jelentette be meglepetésszerűen, hogy elvégzettnek vélik a hadsereg feladatait és kellőképpen meggyengítették az Iszlám Állam állásait. Elsőként vadászgépek hagyták el a szír bázisokat.
márc. 15
11:48
Ankarai merénylet – Újabb terrorriasztást adott ki az Egyesült Államok Ankarára (GazdaságPortál)
Március 20-ra újabb terrorriasztást adott ki az Egyesült Államok Ankarára, miután egy öngyilkos merénylet vasárnap legalább 37 halálos áldozatot követelt a török fővárosban – írta kedden a Habertürk.com tekintélyes török internetes hírportál. Az Egyesült Államok ankarai nagykövetsége korábban március 11-re vonatkozóan arra kérte az amerikai állampolgárokat, hogy terrorfenyegetettség miatt…
márc. 15
11:57
Kim Dzsongun megint elszállt: most atomtöltettel kísérletezik (Privátbankár)
Az észak-koreai diktátor nemrég jelentette be, hogy hamarosan atomtöltetek és a szükséges ballisztikus rakéták teszteléséhez fognak.
márc. 15
12:09
Sikerült teljesen elvenni a görögök kedvét Európától (Portfolio)
Szokás szerint megint elkészítette Eurobarométer felmérését az Európai Bizottság, melyben a tagállamok polgárainak véleményét mérték fel gazdasági-társadalmi kérdésekben. A magyarok kapcsán...
márc. 15
12:15
Autóba rejtett bomba robbant Berlinben (Privátbankár)
A hatóságok egyelőre még vizsgálják az esetet, de azt mondják, hogy pokolgép robbant.
márc. 15
12:27
A vasárnapi pihenőnap ellenére nőtt a kiskereskedelmi piac (Infostart)
A vasárnapi pihenőnap egy évvel ezelőtti bevezetésekor megfogalmazott negatív kritikáknak nem lett igazuk: 5,5 százalékkal bővült a kiskereskedelmi piac - mondta Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség elnöke kedden az M1 aktuális csatorna műsorában.
márc. 15
12:27
Autót robbantottak Berlinben (Portfolio)
Egy autóban bomba robbant, miközben Berlin egyik utcáján közlekedett, a vezető meghalt - írja a BBC News. A robbantás Charlottenburg városrészben történt, a rendőrség közlése szerint egy...
márc. 15
12:36
Csökkent az ipari termelés Japánban januárban is éves szinten (GazdaságPortál)
Csökkent az ipari termelés Japánban januárban éves szinten, az előző hónaphoz képest viszont növekedett. A japán gazdasági, kereskedelmi és ipari minisztérium kedden közölt adatai szerint 2015 januárjához képest 3,8 százalékkal esett vissza az ipari termelés, pontosan a decemberi 1,9 százalékos mértékű csökkenés duplájával. Ugyanakkor decemberhez képest növekedett, mégpedig 3,7 százalékkal, az…
márc. 15
12:42
400 millió forintos beruházás a Rondo Hullámkartongyártó gyárában (ProfitLine)
Újabb, mintegy 400 millió forintos beruházást hajtott végre soroksári termelőüzemében a Rondo Hullámkartongyártó Kft. hullámprofil termékportfóliója bővítése céljából, a beruházás részeként új gyártási technológiát telepítettek - közölte a cég az MTI-vel.
márc. 15
12:48
Március 15. – Orbán: nem fogjuk engedni, hogy mások mondják meg, kit engedjünk be a házunkba (GazdaságPortál)
Nem fogjuk engedni, hogy mások mondják meg, kit engedjünk be a házunkba és a hazánkba – jelentette ki Orbán Viktor kedden Budapesten a Magyar Nemzeti Múzeumnál. A kormányfő az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából tartott díszünnepségen elutasította a kényszerbetelepítést, jelezte: nem fognak engedni se zsarolásnak, se fenyegetésnek. Orbán Viktor közölte, “eljött az idő,…
márc. 15
12:51
Menet közben robbantottak fel egy autót Németország szívében (Privátbankár)
A hatóságok egyelőre még vizsgálják az esetet, de azt mondják, hogy pokolgép robbant.
márc. 15
13:03
Nagyon nem mindegy, melyik csokinyuszit veszed meg idén (Pénzcentrum)
Mutatjuk, mit kell figyelni a címkén....
márc. 15
13:15
A magyar népesség mintegy öt százaléka cukorbeteg (ProfitLine)
A becslések szerint a magyar népesség mintegy 5 százaléka cukorbeteg - mondta Putz Zsuzsanna belgyógyász az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.
márc. 15
13:21
Szülési szabadságra szabadság – cégkötelezettségek (Adózóna)
Egy dolgozónak 2016. március 8-án járt le a szülési szabadsága. 2016. március 9-étől közös megegyezéssel kilép a munkáltatótól. Olvasónk azt kérdezte, hogy a szülési szabadság utáni 6 havi szabadságra járó pénzt a munkáltatótól kell-e megkapnia, ha nem, akkor mi történik vele? Dr. Hajdu-Dudás Mária munkajogász ügyvéd válaszolt.
márc. 15
13:27
Orbán szerint kitervelt, irányított akció a bevándorlás - megkongatta a vészharangot (Privátbankár)
Miközben diktátornak nevezték és kifütyülték, Orbán Viktor leginkább az Európát érő bevándorlási hullámról beszélt március 15-én, amit a miniszterelnök szerint igazából kitervelt, irányított akció. Brüsszel fel akarja számolni a nemzetállamokat.
márc. 15
13:39
Dízelbotrány: 3,2 milliárd eurót követelnek a Volkswagentől (Portfolio)
Intézményi befektetők kollektív kártérítési pert indítottak a Volkswagen német autógyártó konszern ellen az alsó-szászországi Braunschweig törvényszékén. A 278 intézményi befektetőt tömörítő csoport...
márc. 15
13:45
Az EU egyik legjobb foglalkoztatási adata lett a magyar (Privátbankár)
Tavaly egész Európában emelkedett a foglalkoztatottak száma; az utolsó negyedév adataiban Magyarországnál csak Máltán és Spanyolországban mértek jobbat.
márc. 15
13:48
Autóbomba robbant fel Berlinben (GazdaságPortál)
Felrobbantottak egy autót kedden Berlinben. A rendőrség szerint semmi nem utal terrortámadásra, az áldozat egy “migrációs hátterű” férfi. Az autó a német főváros Charlottenburg nevű központi városrészében haladt egy forgalmas úton reggel, amikor működésbe lépett a robbanószerkezet. A sofőr életét veszítette, sérültje nincs a robbantásnak. A környéket lezárták, a roncsokat tűzszerészek vizsgálják.…
márc. 15
13:57
Esnek az európai indexek (Portfolio)
Az európai indexek kisebb esést mutatnak kedden. Ebben az ázsiai indexek gyenge teljesítménye, a csökkenő olajárfolyam és a japán jegybank megszólalása is közrejátszik. A BÉT-en ma nincs kereskedés...

Keresés