2016. március 3. csütörtök

márc. 3
0:30
Közpénzt kezelnek a jegybank alapítványai, nem is keveset (ProfitLine)
Kövér László szerint közpénznek tekinthetők a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alapítványai által kezelt források. "Mi más lenne" - válaszolta az Országgyűlés fideszes elnöke a Magyar Katolikus Rádiónak szerdán adott interjúban arra a kérdésre, hogy egy jegybank által létrehozott alapítványban lévő pénz közpénz vagy sem.
márc. 3
1:03
Egy fél mákszemen elfér a világ legkisebb könyve (ProfitLine)
Egy fél mákszemen elfér a világ legkisebb, mindössze 0,07 milliméterszer 0,09 milliméteres könyve, amelyet egy orosz tudós készített, remélve, hogy alkotásával bekerül a Guinness Rekordok könyvébe.
márc. 3
2:42
Jól megy a LEGO játék gyártójának (ProfitLine)
A Lego Csoport nettó árbevétele tavaly huszonöt százalékkal nőtt 2014-ez képest, 28,6 milliárd dán koronáról (1 dán korona 41,54 forint) 35,8 milliárd koronára emelkedett - közölte a dán óriáscég közleményben szerdán az MTI-vel.
márc. 3
3:45
Németország nem szállítja el a Görögországban rekedt menedékkérőket (GazdaságPortál)
A német kormány szerdán elhárította Werner Faymann osztrák kancellár felszólítását, hogy vezesse be a napi befogadási kvóta intézményét és szállítsa német területre a Görögországban rekedt menedékkérőket. Werner Faymann a Kurier című osztrák lap szerdai számában közölt nyilatkozatában felszólította Németországot, hogy egy napi befogadási kvóta alapján szállítson menedékkérőket a területére…
márc. 3
4:09
Terrorizmus – Az olasz titkosszolgálat szerint a Balkán felől fenyegeti Olaszországot a terrorizmus veszélye (GazdaságPortál)
Olaszországot rendkívüli módon fenyegeti egy terrorista támadás veszélye, mindenekelőtt a migráció balkáni útvonalát kihasználó idegen harcosok miatt – szerepel az olasz titkosszolgálat szerdán közzétett nemzetbiztonsági jelentésében. Az olasz parlamentben bemutatott titkosszolgálati dokumentum szerint Olaszországot egyre nagyobb mértékben fenyegeti a veszély, hogy terrorista támadás célpontja…
márc. 3
4:21
Gyorshajtás, traffipax! Mitől függ, hogy mennyi lesz a csekken? (ProfitLine)
A közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. törvény alapján a gépjármű üzembentartója felel azért, hogy az általa üzemeltetett, illetve használt gépjárművel a megengedett legnagyobb sebességre, a vasúti átjárón való áthaladásra, a járműforgalom irányítására szolgáló fényjelző készülék jelzéseire, a járművel történő megállásra és várakozásra, az autópálya leállósávjának igénybevételére, a behajtási…
márc. 3
5:33
Egyszerűsödött a vadon gyűjthető termékek értékesítése (Infostart)
Januártól egyszerűsödött a vadon gyűjtött gyógy- és fűszernövények, a vadon termő gyümölcsök és gombák, valamint az éticsiga értékesítése, a magánszemélyként felvásárlónak értékesítő gyűjtögetők kevesebb adminisztrációval és alacsonyabb adóval számolhatnak - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó-, és Vámhivatal (NAV).
márc. 3
5:51
Tovább fejleszt Kínában az Airbus (Infostart)
Az Airbus európai repülőgépgyártó azt tervezi, hogy jövőre már A330-as repülőgépeket is gyárt az észak-kínai Tiencsinben.
márc. 3
5:51
Elsöprő háború közelít Magyarország felé - Jönnek az új Uberek? (Portfolio)
Miközben az Ubert szerte a világ nagyvárosaiban - Budapestet is beleértve - megpróbálják tűzzel-vassal kiszorítani az emberek hétköznapjaiból, azért az Uber köszöni szépen, jól van: a világ...
márc. 3
6:03
Az Európai Bizottság 700 millió euróval segítené a migrációs válsággal küzdő tagállamokat (GazdaságPortál)
Az Európai Bizottság szerdán elfogadott javaslata értelmében olyan új uniós pénzügyi eszközt hoznának létre, amelynek felhasználásával a következő három évben 700 millió euróval (nagyjából 217 milliárd forinttal) segítenék a migrációs válsággal küzdő tagállamokat. Az új tervezet részleteit Hrisztosz Sztilianidisz, az Európai Bizottság humanitárius segítségnyújtásért és válságkezelésért felelős…
márc. 3
6:09
Rossz hírt közölt Zacher Gábor: rengeteg magyart érint (Pénzcentrum)
Ezt te sem gondoltad volna az orvosokról....
márc. 3
6:15
Miért jobb a mobil a fizetésnél? (Privátbankár)
A fintech vállalkozások, vagy fintech megoldások közé sorolják a legtöbben a mobilfizetési rendszereket is. De mit is tud a mobiltelefon, ami miatt ilyen különleges figyelem övezi a fizetési megoldások modernizálása területén? Thaiföldön azonnali mobilfizetési rendszert akartak, de az a megfelelő háttérrendszer nélkül nem működik.
márc. 3
6:33
Ezt várta tegnap az USA gazdasága... (ProfitLine)
A gazdasági aktivitás általában mérsékelten javult az Egyesült Államokban az elmúlt két hónapban, de viszonylag széles eltérést mutatott mind regionális, mind szektoronkénti bontásban és megjelentek a gyengélkedés első jelei is - állapította meg az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) szerdán kiadott szubjektív gazdasági helyzetjelentésében, a "Bézs Könyvben".
márc. 3
7:03
Újraindulnak az Iberia járatai Budapest-Madrid között (Infostart)
Június elsejétől heti három, júliusban heti négy járatot közlekedtet majd a spanyol Iberia légitársaság Budapest és Madrid között - közölte a Magyar Turizmus (MT) Zrt.
márc. 3
7:06
Félszáz fogyatékos diák vett részt a közigazgatási ösztöndíjprogramban (HR Portál)
Félszáz, fogyatékossággal élő felsőoktatási hallgató vett eddig részt a 2014 tavaszán elindított közigazgatási ösztöndíjprogramban, a legtöbben az Emberi Erőforrások Minisztériumában (Emmi) szerezhettek munkatapasztalatot tanulmányaik mellett.
márc. 3
7:06
Horvátországban euró lesz (ProfitLine)
Tihomir Oreskovic horvát miniszterelnök reális esélyt lát arra, hogy Horvátország két éven belül megkezdje az euró bevezetésének folyamatát, és négy éven belül bevezesse a közös valutát - közölte a Novi List horvát regionális napilap.
márc. 3
7:08
4,15 millió munkanélküli Spanyolországban (HR Portál)
Februárban több mint kétezerrel nőtt a regisztrált munkanélküliek száma Spanyolországban, utoljára 2013-ban fordult elő, hogy nem nőtt a foglalkoztatás ebben a hónapban - közölte a spanyol munkaügyi minisztérium szerdán Madridban.
márc. 3
7:10
Számos kockázata van a tömeges népvándorlásnak (HR Portál)
Feszültségeket generálhat, számos kockázatot hordoz magában az Európát érintő tömeges népvándorlás - hangsúlyozta Orosz Zoltán, a Honvéd Vezérkar főnökhelyettese szerdán egy budapesti migrációs konferencián.
márc. 3
7:12
5 százalék vagy 27? Ezen múlik a lakóépület áfakulcsa (Adózóna)
Szerkezetkész, félkész, kulcsrakész lakóépület: nem mindegy, hogy 5 vagy 27 százalékos áfa rakódik-e az értékre. Értelmezzük a jogszabályokat és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tájékoztatóját.
márc. 3
7:12
Általános vezérigazgató-helyettes az UniCredit Banknál (HR Portál)
Március elsejével új általános vezérigazgató-helyettes és igazgatósági tag kezdi meg munkáját az UniCredit Banknál, Marco Iannaccone személyében - tájékoztatták portálunkat.
márc. 3
7:14
Lakáscélú támogatás: hogyan számíthatóak be a jövőben megszülető gyermekek? (HR Portál)
Különösen aktuális lesz a CSOK-hoz kapcsolódóan, hogy miként veheti figyelembe a munkáltató a lakáscélú támogatáshoz a munkavállaló jövőben megszülető gyermekeit.
márc. 3
7:27
Kivonul a Tigáz – a Versenyhivatal is rábólintott (Privátbankár)
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) március 1-jén jóváhagyta a Magyar Áramszolgáltató (MÁSZ) Kft. 2016. február 19-én aláírt megállapodását a Tigáz Zrt. versenypiaci földgázportfóliójának megvásárlásáról. A tranzakció zárásának várható időpontja 2016. március 31. - közölte az Émász és az Elmű a BÉT honlapján.
márc. 3
7:27
Vegyesen alakult a forint árfolyama (GazdaságPortál)
Vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi piacon csütörtök reggelre: az euróhoz, a dollárhoz és a svájci frankhoz képest gyengült, míg a japán jennel szemben erősödött. Reggel hét órakor az eurót 310,52 forinton, a dollárt 285,99 forinton, a svájci frankot 286,67 forinton, a japán jent pedig 2,5062 forinton jegyezték. Nyitó ...
márc. 3
7:39
Újraindulnak az Iberia járatai Budapest és Madrid között (Infostart)
Június elsejétől heti három, júliusban heti négy járatot közlekedtet majd a spanyol Iberia légitársaság Budapest és Madrid között - közölte a Magyar Turizmus (MT) Zrt.
márc. 3
7:45
Megjelentek a gyengélkedés első jelei - mi lesz Amerikával? (Privátbankár)
A gazdasági aktivitás általában mérsékelten javult az Egyesült Államokban az elmúlt két hónapban, de viszonylag széles eltérést mutatott mind regionális, mind szektoronkénti bontásban és megjelentek a gyengélkedés első jelei is - állapította meg az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) szerdán kiadott szubjektív gazdasági helyzetjelentésében, a Bézs Könyvben.
márc. 3
7:57
Tőzsde – Jót tett a Molnak és a Richternek a dollár erősödése (GazdaságPortál)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 423,27 pontos, 1,79 százalékos emelkedéssel, 24 094,22 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 15,4 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest. Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta, hogy közepes forgalom mellett, erős napot zárt a ...
márc. 3
8:03
Amíg a gyereked aranyosan játszik, a Lego letarolja a világot (Privátbankár)
Ismét nagyszerű évet zárhat a dán óriásvállalat: az összes piacon két számjegyű növekedést ért el úgy, hogy a hagyományos játékok egyre népszerűtlenebbek.
márc. 3
8:12
Erősödő dollár = szárnyaló MOL és Richter (ProfitLine)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 423,27 pontos, 1,79 százalékos emelkedéssel, 24 094,22 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 15,4 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.
márc. 3
8:15
Ráhúzta a vizes lepedőt a NAV, a Kúriától várt jogorvoslatot (Adózóna)
Körbeszámlázásos csalás és adókijátszás miatt csaknem 450 millió forint adóhiányt állapított meg az adózónál az adóhatóság, amit bírsággal és késedelmi pótlékkal megfejelve kellett volna megfizetni. Az adózó felülvizsgálati kérelmet nyújtott be a Kúriához.
márc. 3
8:15
Matolcsy járta ki Orbánnál a "közpénztelenítést" (Portfolio)
Matolcsy György MNB-elnök maga kérte Orbán Viktor miniszterelnököt a jegybanktörvény módosítására - írja a Népszabadság magas rangú fideszes forrásokra hivatkozva. Eszerint a jegybankelnököt egy per...
márc. 3
8:15
Időjárás: mire számíthatunk ma? (2016.03.03) (Pénzcentrum)
Itt a Pénzcentrum 2016.03.03-i időjárásjelentése....
márc. 3
8:17
Saját magára uszítja a hackereket a Pentagon (Portfolio)
Hackereket keres a Pentagon, hogy megpróbálják feltörni az amerikai védelmi tárca nyilvánosan elérhető honlapjait, rávilágítandó a biztonsági résekre, sebezhető pontokra - tájékoztatott helyi idő...
márc. 3
8:21
Összeveszett részvényeseivel a Volkswagen (Privátbankár)
Alaptalannak tartja a Volkswagen a részvényesek kártérítési keresetét. Az emissziós értékek manipulálásáról megkésve tett tájékoztatás miatt indították.
márc. 3
8:23
Cascot akarok kötni! Egyre több magyar akar biztosítást (Privátbankár)
Tavaly 4 ezer forinttal drágult egy átlagos casco, mégis 25 ezerrel többen kötöttek ilyen biztosítást, mint 2014-ben - írja a Világgazdaság.
márc. 3
8:27
A Skandináv lottó nyerőszámai és nyereményei – 2016.03.03 (GazdaságPortál)
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a március 2-án megtartott 9. heti Skandináv lottó sorsoláson a következő számokat húzták: Első számsorsolás: 4 (négy) 5 (öt) 7 (hét) 14 (tizennégy) 25 (huszonöt) 30 (harminc) 31 (harmincegy) Második számsorsolás: 7 (hét) 8 (nyolc) 11 (tizenegy) 15 (tizenöt) 16 (tizenhat) 21 (huszonegy) 27 (huszonhét) Nyeremények: 7 találatos szelvény nem ...
márc. 3
8:33
Vegyesen alakult a forint árfolyama reggelre (Infostart)
Vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi piacon csütörtök reggelre: az euróhoz, a dollárhoz és a svájci frankhoz képest gyengült, míg a japán jennel szemben erősödött.
márc. 3
8:33
Két miniszter széke inog a kormányon belül (Portfolio)
Balog Zoltán és Fazekas Sándor pozíciója nem biztos a kormányban, a többiek jó eséllyel végigdolgozhatják a mostani kormányzati ciklust - értesült a Figyelő. A lap információi szerint Balog az...
márc. 3
8:35
Újabb rossz hír Kínából (Portfolio)
A várakozásokkal ellentétben nem gyorsult, hanem a januári hathavi csúcsról csökkent és lassult a kínai szolgáltatóipari szektor növekedése februárban. A Caixin Insight Group kínai és a Markit...
márc. 3
8:37
Milliárdosok veszik kézbe az irányítást az Adidasnál (Portfolio)
Két milliárdos üzletember is nagyobb részesedést szerzett az Adidasban, májustól a sportszergyártó felügyelőbizottságában is nagyobb beleszólásuk lesz a cég működésébe. Tavaly novemberben már...
márc. 3
8:39
Itt az allergiaszezon: minden, amit tudnod kell róla (Portfolio)
Az első éger és mogyoró pollenek már ott vannak a levegőben, a szezon hamarosan a kezdetét veszi. Az allergia létrejöttét sokszor emlegetik civilizációs ártalomnak. Egy-egy családban körültekintve...
márc. 3
8:41
Mennyibe fáj egy Oscar-szobor? (Portfolio)
Mindenki úgy gondolja, hogy egy Oscar-szobrot csak egy zseniális alakítással vagy filmmel lehet elnyerni, de arról minden bizonyosan kevesen tudnak, hogy néha ennél jóval prózaiabb úton, a...
márc. 3
8:43
Extrém túladottak a tőzsdék - Jöhet a rali (Portfolio)
Általában pesszimizmusáról ismert a legendás befektető, Marc Faber, aki most derűlátó a részvénypiacok kilátásaival kapcsolatban, rövidtávon legalábbis. Meglátása szerint februárban a tőzsdék extrém...
márc. 3
8:45
Dubaiban senki nem arról beszél, hogy mivel elégedetlen (HR Portál)
Az élet gyors és modern, a dolgozók motiváltak és elégedettek, ez egyaránt igaz a vezetőkre és a metró lépcsőit végigtörlő takarítókra is. „Kétszáz különböző nemzetiségű ember él ebben a városban, meg kell tanulni ezt elfogadni és együtt élni velük. A komolyabb vállalatok a világ minden tájáról veszik fel a legjobb szakembereket, akiktől rengeteget lehet tanulni. Ha az emberben van valamennyi…
márc. 3
8:45
Telefoncégek összefogása, a cél: startup-ok támogatása (ProfitLine)
Startup vállalkozások ötleteinek támogatására hozott létre nemzetközi szövetséget négy nagy távközlési szolgáltató, a Deutsche Telekom (DT), az Orange, a Singtel és a Telefónica - tájékoztatta a DT magyar leányvállalata, a Magyar Telekom az MTI-t.
márc. 3
8:45
870 milliárd feletti bevétel a biztosítóknál (Portfolio)
2015-ben 2,5 százalékkal, 871,3 milliárd forintra növekedett a hazai biztosító társaságok díjbevétele. A nem életbiztosítások területén bővülést, míg az életbiztosítási üzletágban csökkenést mutatnak...
márc. 3
8:47
Nem túl biztató hír a kínai gazdaságból (ProfitLine)
A várakozásokkal ellentétben nem gyorsult, hanem a januári hathavi csúcsról csökkent és lassult a kínai szolgáltatóipari szektor növekedése februárban.
márc. 3
8:51
Startupokat támogatnak távközlési szolgáltatók (Infostart)
Startup vállalkozások ötleteinek támogatására hozott létre nemzetközi szövetséget négy nagy távközlési szolgáltató, a Deutsche Telekom (DT), az Orange, a Singtel és a Telefónica - tájékoztatta a DT magyar leányvállalata, a Magyar Telekom.
márc. 3
8:51
A vevők kerülhetnek fölénybe a nyitást követően (Portfolio)
Az irányadó nyugat-európai határidős részvényindexek szerény emelkedést vetítenek előre, így a magyar tőzsdén folytatódhat a szerdai erősödés. Míg kedden nagy emelkedést produkáltak az amerikai...
márc. 3
8:51
Egyre többen kötnek casco biztosítást (Pénzcentrum)
2015 végén már 796 ezer autósnak volt ilyen biztosítása....
márc. 3
8:53
Ma reggel is 310 körül szédeleg a forint (Portfolio)
Csütörtök reggel minimális gyengüléssel kezdett a forint az euróval szemben, így változatlanul 310 felett jár az árfolyam. Egyelőre a feltörekvő piacokon is mérsékelt pesszimizmus látszik, igazán...

Keresés